Autor |
Zpráva |
misi
Brigádní generál
|
 Re: Co nosíte ve vestách??
jako vestu mam Quick Release Plate Carrier od condoru je na ní molle vazba, takže jí mamosázenou sumkama  zatím bohužel neni komplet, řadu věcí mam objednanou a řadu plánuju v nejbližší době koupit lékárna - olaes modular bandage - 2x obynadlo 10cmx5m - rouška pvc - rouška pro dýchání z plic do plic - rukavice - 4x gáza 10x10cm - platíčko ibalginů - tablety na čištění vody - injekční stříkačky - jodisol - sada náplastí - endiaron plánuju dokoupit ještě jednou olaes odular bandage, gel na popáleniny, tekutou náplast, škrtidlo, celox hemostat, termofoliielektro- garmin gps v sumce přivázanej tak aby se nestratil a dal používat  - pmr vysílačku v sumce na zádech, teď mam tu malou z tesca, ale bude se nahrazovat - strboskop frs/ms-2000m plánuju si koupit tuhle baterku http://alfatactical.cz/index.php?STREAM_LIGHT_PERSONAL_STROBO_LIGHT,_zeleny&detail=8977 na ebay se dá koupit za pár korun admin pouzdro- 3x lighstick - voděodolnej poznámkovej blok - propisku - peníze (mice kč a €) - nožík - kleště (takový ty s příslušenstvím) - plynovou pájku (má plamen s teplotou přes 2000C a funguje přes 90 minut takže ideální na zapalování) - zásobu AA baterií - baterku ammo- 2x tlačák pro g36 (možná pořídim ještě 2x) - plnička - hafo moc kulí (mam buben na kvéru  ) - náhradní baterka do kvéru pyromam narvaný v různých sumkám na boku a na zádech - 1x rsgl85 - 2x světlice ros - 1x pozemní světlo - 1x barevnej dým - 2x dýmovnice asi doplním ještě o 2x p1další- na zádech camel na 2,5l - černou hliníkovou karabinu pak mam objednaný dvě sumky do kterejch narvu mre a sumku na plynmaskuostatní- na ruce taham pouzdro na mapu, doklady a tak - na stehně pistoli na co2 + zásobník - po kapsách kalhot další věci pro přežití 
_________________ život spočívá v tom, včas se dobře rozhodnout, na co se vysr*t ------ G36C - 168m/s M9A1 - 130m/s ------ Jsem členem teamu Plzeňská garda
|
22 zář 2011, 17:39 |
|
 |
|
reyes102
Armádní generál
Registrován: 26 črc 2009, 14:12 Příspěvky: 3071 Bydliště: Slavkovské Bojiště
|
misi píše: k - plynovou pájku (má plamen s teplotou přes 2000C a funguje přes 90 minut takže ideální na zapalování)
Nebyl by nějakej odkaz, nebo aspoň foto? 
_________________ http://www.Sniperblog.cz
|
22 zář 2011, 17:51 |
|
 |
|
misi
Brigádní generál
|
http://www.ges.cz/cz/dremel-versatip-20 ... 13374.htmltoto je ona  na pájjení nic moc, ale na zapalování ideální ... zapalujem s ní uhlíky do vodnice a tak  pro plamen se musí sundat horní díl ... v případě zájmu nafotím a ještě dodatek ta teplota je 1300 ... nevim proč, ale mam zafixováno 2000  omlouvam se chyba moje ...
_________________ život spočívá v tom, včas se dobře rozhodnout, na co se vysr*t ------ G36C - 168m/s M9A1 - 130m/s ------ Jsem členem teamu Plzeňská garda
|
23 zář 2011, 18:28 |
|
 |
|
Deacon
Plukovník
|
Jinak pro ty co mají výstroj rozdělenou na 1., 2. a 3. lajnu, co máte v 1. lajně? Vím že tam mají být věci na přežití ale malá insiprace neuškodí 
_________________ Pěkný ženský spí jen s těma, co nosí originály! Jo, je to nadsázka
151.SOF!
|
10 pro 2011, 21:18 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
Lékárnička, tablety na čištění vody, hooah tyčinka (taková čokoládokaramelová z MRE), švýcarák, mapa+kompas, zelenej lightstick, pistole+náhradní zásobník.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
10 pro 2011, 21:41 |
|
 |
|
KubaTT
Rotmistr
Registrován: 14 lis 2011, 16:38 Příspěvky: 33 Bydliště: Poblíž Hradce Králové
|
No je neuvěřitelné co do těch vest nacpete!  Já mám taktickou vestu Viper a nepotřebuju moc věcí do toho rvát.když je třeba delší akce 2-3 dny tak beru batoh 3x zásobník M4 točný pytel kuliček svačina náhradní brýle camel s vodou cca 2L taktický sklíčko vysílačku MPR náhradní baterky mapu(pokud je k mání) rychlo plničku Drobnej nožík dýmovnici kapesníky Možná je tam ještě pár věcí, ale o těch teď nevím. Docela vás obdivuju že tam máte tolik těch věcí! ale není toho moc? Nevadí to v pohybu?  Docela by mě to zajímalo dík 
_________________ They see us rollin, they hatin
|
27 úno 2012, 17:10 |
|
 |
|
vanhouten
Armádní generál
Registrován: 23 úno 2010, 18:36 Příspěvky: 3178 Bydliště: 34UCA073165
|
no tak tam hlavne tahame to co je potreba ze? osobni lekarnika zabere dost mista, nekteri narozdil od tebe tahaji tlacaky, takze tema zaplnis spoustu mista, taky dost mista zabere dalekohled atd.
ono se to nezda, ale je pomerne spousta veci co je potreba. taky zalezi jak soft hraje/delas. pokud chodis si jen zastrilet tak vestu ani nepotrebujes. kdyz jsem chodil na kropicky tak jsem vestu ani nemel.
|
27 úno 2012, 17:18 |
|
 |
|
KubaTT
Rotmistr
|
Jasně jasně asi sem přímo netrefil to jak sem podal otázku.Tak chápu, když jedu někam na delší dobu tak toho mám víc, ale dávám to do batohu  A máš pravdu tlačáky zabírají místo. Ale nikdo tam nepsal o tom že by to měli na 3denní akce nebo delší proto se ptám proč tolik věcí a jestli nepřekáží. Děkuji za odpověď: "to co je potreba ze"  omlouvám se, pokud má předchozí otázka špatně vyzněla nebo někoho pohoršila popř. tato 
|
27 úno 2012, 19:26 |
|
 |
|
ježo
Plukovník
|
Protože: Jsi venku a běháš, riskuješ: - voda + čištění - lékárna - jídlo Komunikace: - vysílačka - HF - blikátka, klikátka a jiné udělátka Protáhne se to do večera / noci - svítilna - čelovka - lightsticky - všelijaké IR udělátka Střílíš: - zásobáky - munice - záložka (+ munice, zásobák) - pyro A pak obecně užitečné věci: - toaleťák - nůž - multitool - věci pro orientaci- mapa buzola kompas - papír, tužka, liháč - náhradní baterky - nářadí pro opravu nejčastějších závad (pár imbusů, lepící páska + zmíněný multitool) - maskovací potřeby - provaz - dalekohled (pro nás co roky taháme koukátko na zbrani a nejdnou tam mám místo toho ucho z igelitky) A další optional věci patří do batohu- sedák karabiny, termohadry, spacák, celta, pláštěnka a zásoba jídla a vody úměrná času strávenému venku omezuje to? lehce, přeci jen to něco váží, ale na druhou stranu to je součást posilování  Taky záleží do čeho to skládáš a kde se s tím budeš pohybovat... Já i na ty pláckobitky tahám komplet výstroj na 3 dny, sice to není potřeba ale jako trénink je to dobré 
_________________ If 'pro' is the opposite of 'con', then what's the opposite of progress?
Whether by knife, whether by gun, loosing your life can sometimes be fun!
|
27 úno 2012, 19:54 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
Ono samozřejmě taky záleží na tom, jaký akce jezdíš...já taky když občas vyrazim na nějakou párhodinovou střílečku, tak si vezmu čínskej chestrig, nacpu do něj munici, sušenky, pár plechovek taktickýho hello kitty drinku, cigára, mobil a jdu na to, leeeerooooy jeeenkiiiins a mam pak v boji pocit že neběham, ale lítam...ale na pořádnou akci bych si takhle vyjet fakt netroufnul.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
27 úno 2012, 23:04 |
|
 |
|
KubaTT
Rotmistr
|
To jo. Děkuju moc.  a Ten multitool se dá koupit běžně někde v drogerii nebo Hornbachu (Obi) nebo musím přes internet?
|
28 úno 2012, 09:09 |
|
 |
|
vanhouten
Armádní generál
Registrován: 23 úno 2010, 18:36 Příspěvky: 3178 Bydliště: 34UCA073165
|
KubaTT píše: To jo. Děkuju moc.  a Ten multitool se dá koupit běžně někde v drogerii nebo Hornbachu (Obi) nebo musím přes internet? koupit se da kdekoliv v zelezarstvi, ale za poradny multitool si priplatis, neni to levna sranda a to v hornbachu asi mit nebudou. jestli ti staci nejaky obyc tak koupis v hornbachu a podobnych si myslim.
|
28 úno 2012, 09:12 |
|
 |
|
KubaTT
Rotmistr
|
Dobrá dík moc 
|
28 úno 2012, 09:16 |
|
 |
|
Deacon
Plukovník
|
Já mám nějakej čajna multitool už dva roky, moc hezky se k němu nechovám, zatloukám s ním čepy a opravuju všechno v akci, často i doma (jsem línej jít do dílny pro kleště  ) a pořád drží, to jsem za něj dal jen 2kila 
_________________ Pěkný ženský spí jen s těma, co nosí originály! Jo, je to nadsázka
151.SOF!
|
28 úno 2012, 09:22 |
|
 |
|
KubaTT
Rotmistr
|
Tak to je dobrý!  odkud ho máš? Dost o tom uvažuju neboť do Milovic se vždy hodí nějaké to nářadíčko  Ono vlastně kamkoliv jak říkáš 
|
28 úno 2012, 09:28 |
|
 |
|
Deacon
Plukovník
|
Já ho dřív kupoval u větnamců, celkem se divím že ještě drží Jeden jsem našel za dobrou cenu třeba tady: http://www.armynet.cz/katalog/produkt/2 ... -souprava-Kvality bych se nebál.
151.SOF!
|
28 úno 2012, 09:37 |
|
 |
|
ježo
Plukovník
|
_________________ If 'pro' is the opposite of 'con', then what's the opposite of progress?
|
28 úno 2012, 12:57 |
|
 |
|
Kečup
Podplukovník
Registrován: 31 říj 2010, 08:36 Příspěvky: 610 Bydliště: Rozsochatec
|
Přesně jak píšete ostatní, je to podle druhu akce. Nejčastěji ve vestě nosím pití, kule, mobil, Glocka 18c, 2 zásobníky do AK (jeden ve zbrani), náhradní zásobník do G18c, cigarety, zapalovač, provázek, izolačku, pár petard, zavírací nůž, obvaz a dezinfekci. Když jsme byli na dvoudenní akci, tak jsem si do ní bral i náhradní 8,4V baterii.
_________________ Nový povoz - Leon Top Sport  Kvér stále moje stará láska - cm.031 - původní pouze skelet mechaboxu. Cca 140 m/s
|
28 úno 2012, 14:33 |
|
 |
|
nox
Plukovník
|
Jo, Leatherman Wave, podle mě vynález století... jednoho jsem ztratil v závěji na hranicích s Polskem  ale určitě budu kupovat dalšího, kterýho si teda už přivážu (i když to není tak pohodlný).
_________________ KVHS RHPz 2009-2013 INVISIBLE GEAR
|
28 úno 2012, 15:02 |
|
 |
|
ježo
Plukovník
|
Nox: věčná škoda... na hranicích s polskem- to mám "za rohem", a kámošku s detektorem kovu (mimo jiných předností), vidím to na letní výlet a doufám že si z něj přivezem jen ty tvoje kleště  nosit to na telefonní šňůře přiklapnutý ke Keyperu nebo něčemu podobnýmu...
|
28 úno 2012, 15:31 |
|
 |
|
KubaTT
Rotmistr
|
Jo dík ;D Ten multitool je úžasná věc  myslím že se určitě bude hodit