|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
|
Autor |
Zpráva |
Cookie
Kapitán
Registrován: 23 úno 2009, 21:30 Příspěvky: 339 Bydliště: Liberec
|
 Soft armour
Zdravím, nechci kupovat origo soft armour, tak bych se chtěl zeptat zda by byl někdo tak hodnej a změřil rozměry soft armouru do RICASe (ciras, ne compact) Chtěl bych si je nechat vyřezat z plastu (nebo z něčeho jinýho). Díky moc
_________________ Bojuj tak, aby i porážka byla stylová...
|
07 srp 2011, 16:38 |
|
 |
|
smolda
Brigádní generál
Registrován: 09 bře 2008, 14:33 Příspěvky: 1407 Bydliště: Turnov (Liberecký kraj)
|
 Re: Soft armour
UTFG!!! P.S.: Google -> sapi plates medium size -> http://en.wikipedia.org/wiki/Small_Arms_Protective_Insert -> 4) Sizes and weights Tak proč na ten web lidi lezete, když neumíte používat ani to základní... 
_________________ Tango down! ______________________________________________________ KAC SR 25 (PJ, komplet custom Smolda): 123 m/s s BLS 0.30g Colt M4 CQB-R (DBoys): 96 m/s s BLS 0.28g Colt MEU (Bell): 99 m/s s BLS 0.20g
|
07 srp 2011, 19:24 |
|
 |
|
Cookie
Kapitán
|
to jsou pláty, ale já se bavim o soft armour http://www.uktactical.com/acatalog/Rica ... rmour.html v tom bych řekl, že je rozdíl. A ano máš pravdu na net jsem moc nekoukal.
|
07 srp 2011, 20:07 |
|
 |
|
Cookie
Kapitán
|
Můžete to smáznout, vyřešil jsem to karimatkou střiženou podle vesty...
|
07 srp 2011, 20:19 |
|
 |
|
T-dog
Generál major
Registrován: 04 zář 2009, 10:40 Příspěvky: 1961 Bydliště: Horažďovice / Sušice / Plzeň / Praha
|
jj tu mam ve strepinkach taky, pekne hreje, v lete obzvlast =)
_________________ No stress, be EPeS ...
2RIFLES, G Coy (07-13) / 1RGJ, B Coy (93-07)
L85A2 (RIS - GG 2,6J, UGL - Army 2,6J, RIS - GBB WE 4J) L110A2 (AK 2,6J) L119A1 (GBB WE 2,2J) L1A1 (STAR 2,6J) L128A1 (GFC 0.8J)
Podporuje ligu plynařů!
|
07 srp 2011, 20:20 |
|
 |
|
smolda
Brigádní generál
Registrován: 09 bře 2008, 14:33 Příspěvky: 1407 Bydliště: Turnov (Liberecký kraj)
|
Ale tak to zase nemá cenu dělat z plastu, ne?  Já mám dělaný SAPI jako sendvič karton-polystyren-karton a kolem izolepa a pevnostně paráda (vzhled je tragickej...ale kdo to zkoumá, když to je ve vestě?). Soft brnění bych z plastu nedělal - bude to hrooozně tuhý...spíč taky sendvič...třeba molitan a přes to já nevím...takovej "papír" kterej se například šije zezadu jako podpora pro vyšívaný vzory na mikinách...prostě by to nebylo bláto  EDIT: aha
_________________ Tango down! ______________________________________________________ KAC SR 25 (PJ, komplet custom Smolda): 123 m/s s BLS 0.30g Colt M4 CQB-R (DBoys): 96 m/s s BLS 0.28g Colt MEU (Bell): 99 m/s s BLS 0.20g
|
07 srp 2011, 20:23 |
|
 |
|
misi
Brigádní generál
|
mam doma dvě vesty jednu pěknou moderní molle vestu http://alfatactical.cz/index.php?Taktic ... tail=11158a druhou střepinku z wermachtu http://army-shop.cz/produkty/takticka-v ... r/591.htmlDo té první jsem rád narvam soft amor ... ale nechci nějakou karimatku, chci něco co opravdu vydrží a v čem se člověk bude cítit bezpečně. Opravdu to není příjemný pocit, když za váma bouchne nějaká sranda a do zad cítíte náraz střepin. Přemíšlel jsem, jestli by se dal upravit kevlat z té střepinky do toho nosiče (na pláty nemam prachy a novej kevlar do té vesty stojí 12-18 tisíc). Přední a zadní díl by se museli zaříznout na patřičnou velikost. Celá ta vesta není nic jiného, než 13 vrstev kevarové látky, na okraji to není nijak upraveno ani sešito. Pomohlo by to k něčemu? nebo by to bylo úplně k hovnu? PS: výstřel z pistole 9mm luger zastaví 7 vrstev té látky 
_________________ život spočívá v tom, včas se dobře rozhodnout, na co se vysr*t ------ G36C - 168m/s M9A1 - 130m/s ------ Jsem členem teamu Plzeňská garda
|
10 dub 2012, 22:30 |
|
 |
|
Freeman.G
Podplukovník
Registrován: 05 dub 2009, 15:48 Příspěvky: 558 Bydliště: Liberec
|
misi píše: mam doma dvě vesty jednu pěknou moderní molle vestu http://alfatactical.cz/index.php?Taktic ... tail=11158a druhou střepinku z wermachtu http://army-shop.cz/produkty/takticka-v ... r/591.htmlDo té první jsem rád narvam soft amor ... ale nechci nějakou karimatku, chci něco co opravdu vydrží a v čem se člověk bude cítit bezpečně. Opravdu to není příjemný pocit, když za váma bouchne nějaká sranda a do zad cítíte náraz střepin. Přemíšlel jsem, jestli by se dal upravit kevlat z té střepinky do toho nosiče (na pláty nemam prachy a novej kevlar do té vesty stojí 12-18 tisíc). Přední a zadní díl by se museli zaříznout na patřičnou velikost. Celá ta vesta není nic jiného, než 13 vrstev kevarové látky, na okraji to není nijak upraveno ani sešito. Pomohlo by to k něčemu? nebo by to bylo úplně k hovnu? PS: výstřel z pistole 9mm luger zastaví 7 vrstev té látky  Samozřejmě lze to z toho vyrobit. Na prošití to chce spec. stroj - nesháněj to  Lze to však slisovat s fóliemi na spec. termolisu (máme ve škole, tyto pláty děláme) a já pak do nich střílím ostrou  jelikož to studuju a bádám v této oblasti. Bez spec. přístrojů, pomůcek a strojů to nevyrobíš a pokud ano, ne nijak kvalitně či použitelně, to už je fakt lepší ten kartón, bez urážky (páč ti to degraduje vlivem manipulace) Opravím tě - 13 vrstev zastavilo 9L střelu ze 6 výstřelů ze 2 m 3x. Osobně několikrát vyzkoušeno - testováno podle normy STANAG (NATO). Strašně záleží na stavu té tkaniny jak byla uložena, v jakém prostředí atd.... hele, je toho tolik, že ani do mé dizertace se to možná nevejde  , tak to dělám po částech - projekt za projektem. Více v SZ - nechci to tu moc pitvat 
_________________ LCpl. Freeman G. 4th Recon Bn. USMC 2006-2007 Reenacted (Finished 2013)
Můj Airsoft MEGAVÝPRODEJ na Rajčeti Prodej vlastních airsoft přebytků již od 10 Kč
|
10 dub 2012, 23:47 |
|
 |
|
misi
Brigádní generál
|
tak já tě chvilku budu otravovat v SZ  to s tím 9L jsme zkoušeli ... vesta se hodila na vykopnutý dveře, týpek vzal glocka a prásk ... z kulky byl hříbek a vyndal jsem to z tý vesty 
_________________ život spočívá v tom, včas se dobře rozhodnout, na co se vysr*t ------ G36C - 168m/s M9A1 - 130m/s ------ Jsem členem teamu Plzeňská garda
|
11 dub 2012, 13:11 |
|
 |
|
chodec
Desátník
|
-ROOKiE-: kevlar prosijes i na tom nejobycejnejsim sicim stroji a rezat se da celkem v pohode ostrym nozem, sam sem takhle rezal nekolik vest... takze klidne at si koupi nemeckou strepinku a z ni si vyreze kevlar jak potrebuje, presne tak sme to delal i ja a oproti kevlaru od petrisu nebo point blancu ve vysledku nebyl videt rozdil, vsichni maj proste par vrstev hozenejch pres sebe, urpostred sesitejch a kraje normalne volny... jestli ta nemecka strepinka ztrati nejaky balisticky vlastnosti ho asi zajimat nemusi, bo myslim, ze na AS se nepotka s nicim co by se jen zdaleka blizilo limitum toho kevlaru..
|
22 dub 2012, 13:14 |
|
 |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|