Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22 pro 2024, 13:25

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
 Kabelaz a odpor 
Autor Zpráva
Rotmistr
Rotmistr

Nový příspěvek Kabelaz a odpor
Ahojte,

mam takovou otazku. Vsude se doporucuje vymenit kabelaz z takoveho, a makoveho duvodu (vyssi kadence, nizsi odpor-tedy teplota). Nooo a otazkou je, pri zapojeni celeho obvodu mate s novou/starou kabelazi jaky odpor? Zkousel jsem svou betu promerit, a odpor (s cinskou kabelazi) byl zanedbatelny, takze z toho mi vyplinulo, ze je uplne zbytecne jej menit. A kdyz, tak uz jen kvuli mosfetu/relecku, ale to uz je jina...

Muzete mi prosim k tomu rict vice? Me znalosti fyziky-elektroniky konci u ZS :-) Ale google dokaze velmi pomoci.

(idealne by se hodily nejake prakticke poznatky, napr. pruzina n, motorek takovy, kadence XYZ, s novou kabelazi ABC atd)

E&L - SBR (Platinum) [EL-A146-C]
P&J - SR25
D-Boys - AK-74SU [RK-01W]
___
WE - HI-CAPA 5.1 Dragon A
TM - Smith & Wesson M&P9

03 čer 2010, 10:25
Moderátor
Moderátor

Nový příspěvek Re: Kabelaz a odpor
odpor musis merit pri zatezi, tj. kdyby jsi tam dal extremne tenke kabliky, tak ti to taky bude ukazovat zanedbatelny odpor, ale ty se ti vlivem velikeho odporu pri zatezi prepali!

a taky musis vsechny casti kabelaze radne dimenzovat, tj. i kdyz pouzijes opravdu hodne tlusty kabely, ale nechas tam tamiya konektor, tak ti to je celkem k prdu, protoze na konektoru budes mit dost vysoke ztraty. To same pri pouziti puvodni tenkych kontaktu ve spousti, mosfet ma daleko lepsi vlastnosti. Si to muzes predstavit jako vodovodni potrubi, kde zuzeni v jakekoliv casti snizi prutok v celem systemu.

03 čer 2010, 11:04
Profil Zobrazit autorovy stránky
Rotmistr
Rotmistr

Dekuji :-) Hledal jsem k tomu nejake informace, ale rekneme ze toto bylo nejkonkretnejsi tomu, co jsem si predstavoval. Jeste jednou dik.

E&L - SBR (Platinum) [EL-A146-C]
P&J - SR25
D-Boys - AK-74SU [RK-01W]
___
WE - HI-CAPA 5.1 Dragon A
TM - Smith & Wesson M&P9

03 čer 2010, 12:13
Moderátor
Moderátor

souhlas s Jeffem a pridam neco z praxe, je to sice davno ale kdyz jsem mel v H&K G3 puvodni kabelaz od TM na M110 pruzine tak se me vlivem velkeho odporu predevsim v prodluzce do predpazby kousal pist v natazene casti, az po vymene prodluzovaciho kabelu se tento problem odstranil a s naslednym pouzitim mosfetu, dutinkovych spojek a deanT konektoru me rapidne stoupla i kadence...treba jen vymena maleho tamiya konektoru u zatezovych a predevsim vysokorychlostnich setu ma vyznam kdy kadence vzrostla z 20BB/s na 24BB/s jen s vymenou za deansT konektor

03 čer 2010, 13:37
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 4 ]