Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22 pro 2024, 22:39

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 414 ] 
Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Další
 batohy 
Autor Zpráva
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Nový příspěvek Re: batohy
Zdravim,

mam v planu porizovat tento batoh: http://tasmaniantiger.cz/eshop/detail/2 ... oper-pack/

Rad bych se slysel Vase nazory ci zkusenosti, batoh budu pouzivat max. na 3 dny. (mam trochu obavy, ze mi nebude objem batohu stacit)

02 lis 2012, 15:02
Armádní generál
Armádní generál

Tasmanske batohy jsou dobre, objem nekomu stacit muze a nekomu ne. zalezi na co presne to chces a co vsechno chces tahat. ohledne nejakych blizsich informaci se ti tu snad vyjadri kluci pruzkumaci :)

02 lis 2012, 15:18
Profil ICQ
Plukovník
Plukovník

Jak říká Vanhouten, u TT není s kvalitou moc co řešit, spíš jde o to, na co ho chceš? Tři dny v létě a městě nejsou tři dny v zimě a v lese ;)

02 lis 2012, 16:55
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Hledal jsem kompromis mezi assault packem a batohem o objemu 85l. Tento se mi jevil nejlepsi.

Tak idelane bych ho chtel pouzivat celorocne, i kdyz musim uznat, ze v tu zimu mi bude asi maly. Tim padem bud koupit vetsi nebo dokoupit kapsy na pripnuti.

02 lis 2012, 17:09
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Co říkáté na :

http://www.armymarket.cz/batoh-takticky ... z-d5004-CZ

Jaký je to výrobce? Vydrží to něco? Dík za rady.

AGM M16A3 -- 130 m/s
ASG CZ 75d Compact CO2 -- 100 m/s

02 lis 2012, 21:09
Armádní generál
Armádní generál

Odpad. Vsadím pantofle že je to čína, jestli tohle šije někdo v ČR, tak by se měl zastřelit.

02 lis 2012, 21:47
Profil Zobrazit autorovy stránky
Podporučík
Podporučík

výrobce mitec, vydrží to hovno. asi tak vše co k tomu říct :wink:

02 lis 2012, 21:48
Profil ICQ
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Děkuju, to sem potřeboval vědět. :)

AGM M16A3 -- 130 m/s
ASG CZ 75d Compact CO2 -- 100 m/s

02 lis 2012, 21:50
Plukovník
Plukovník

Nowys píše:
Hledal jsem kompromis mezi assault packem a batohem o objemu 85l.

Já bych v tomhle kompromis moc nehledal, assault pack si představím jako něco malýho na camel, trochu jídla a munice, 85l jako spacák+voda+jídlo+vysílačka+oblečení+další věci na tři dny v závěji.

Být tebou, koupím něco většího a potom to stáhnu popruhama, sumky zvenku jsou řešení, ale u menších báglů máš větší pravděpodobnost, že to nebude mít tak überpohodlný záda, jako mívaj velký batohy. Navíc je to všechno krytý batohem a sumky na tom nevisej zvenku. A taky nebudeš muset v případě, že budeš chtít něco naložit, kupovat druhej, větší batoh ;)

03 lis 2012, 11:13
Armádní generál
Armádní generál

... říká člověk co tahá 120l bágl i na pochod kde stačí vzít si ponožky a jídlo :lol: , prostě co člověk to názor. Pokud by jsi chtěl třisezonní bágl tak by ti to mělo stačit, tahám něco podobně velkýho (menší plus vnější kapsy, který to nafouknou asi na tenhle objem) a vystačím si. Ikdyž je to většinou na hraně. Záleží taky co všechno potřebuješ tahat. Zimu řeším tak že mám levnější velkoobjemovej bágl vyloženě jen na zimu, ale zas je otázka co v zimě potřebuješ, jestli chceš spát někde na sněhu tak je to jasný, pokud by šlo jen o nějaký taktický akce kde se nespí, tak by sis asi vystačil.

03 lis 2012, 11:55
Plukovník
Plukovník

Ale aspoň mi nefoukalo na ledviny, což by se u TL30 určitě stalo :P a taky to tak (když je to naložený) nekurví záda ;)

03 lis 2012, 14:57
Svobodník
Svobodník

Zdravím,

a co říkáte na batohy od výrobce Larus ? Mám možnost koupit 80l asi za pětikilo, málo používaný vypadá pěkně.Máte s tímto batohem někdo nějaké zkušenosti ? Hledal sem něco na netu ale pořádně sem se nic nedozvěděl. Nepotřebuju ho na extra zátěž, spíš normální zacházení.

03 lis 2012, 15:26
Armádní generál
Armádní generál

Chviličku je brala i AČR v době kdy nic jinýho nebylo. Bágly jsou to relativně kvalitní, jen mají docela tragický záda (přímý srovnání s ALPem), ale za pětikilo to není blbá volba, zvlášť pokud nečekáš žádný extremy.

EDIT: Hlavně ty záda nemaj prakticky žádnou výstuhu, takže není problém aby se na zádech doslova zlomili a člověk měl po zádama pomačkanej větší kus batohu než by bylo ok, ale to jen když to fakt přetížíš.

Naposledy upravil reyes102 dne 03 lis 2012, 15:54, celkově upraveno 1

03 lis 2012, 15:42
Plukovník
Plukovník

Ty záda jsou jen takovej 1cm pěnovo-plastovej výlisek, když si k zádům budeš dávat celtu, nebo BW karimatku, tak to jde... jinak oproti ALP je to horší zpracování, horší šití, levnější materiály (od plastů až po látku). Ale za pětikilo asi dobrý.

03 lis 2012, 15:52
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Kdysi moc dávno jsem Laruse měl po dobu rok a kousek (80l). Na tu dobu mi to stačilo (dneska mám už nároky jinde). Za 500kč to je pěkný a pokud to člověk nebude nějak přetěžovat, tak to i vydrží. Ještě tu ale nebylo zmíněný to, že ten batoh není prostě dělanej na tvrdý zacházení a velkou zátěž. Je to prostě levnej turistickej batoh s maskáčovým potiskem. Nic extra zázračnýho v tom nehledej. Cena odpovídá kvalitě. Na léto, kdy tam člověk dá lehkej letní spacák, karimatku, pončo, nějaký oblečení a rozumně vody a jídla, tak stačí. Moje zkušenost je taková, že když jsem ho jednou nouzově musel použít (v době když jsem už nosil batoh TL60), tak jsem ho naložil obdobným způsobem jako ALP bágl a nejdřív jsem urval manipulační ucho a pak při jednom nahazování celej ramenní popruh. A to peklo, kdy jsem pak docela těžkej bágl nesl na jednom rameni bylo fakt výživný. Takže dneska bych prostě ani nezauvažoval o batohu za 500Kč, ale to z toho důvodu, že jsou moje nároky jinde. Někomu může sloužit, teda pokud není nárokem dlouhodobé a komfortní nošení většího vybavení, jinak cajk.

04 lis 2012, 00:06
Svobodník
Svobodník

Díky za postřehy, na to moje užívaní to stačit bude zázraky nečekám :)

04 lis 2012, 15:54
Podplukovník
Podplukovník

Ahoj,

Zase jednou potřebuju poradit potřebuju větší bágl v pětaděfce.Rozhoduju se mezi tl60 a tl98 od alpu.Spm jsem vyřadil protože spm sux :lol: mám radši alp.

Batoh bych chtěl na delší přesuny podle toho co jsem různě vyčetl tak 60ka by měla být pohodlnější a 98ka větší a promakanější.Sympatičtější mi je 98ka ale co se tak dívám tak se bude hůř shánět a bude dražší(ikdyž kolegovi se povedla sehnat jedna za 2500 :D ).

Zajímaly by mě hlavně názory lidí co s nima mají větší zkušenosti a ne věci typu JPP.

Jo a ještě jak je to s velbloudem? Vím že do 98ky jde jak je to u 60ky.

Díky

30 lis 2012, 15:22
Profil ICQ
Armádní generál
Armádní generál

Začnu velbloudem, kapsa je v obou báglech, v TL60 není dirka na hadičku, ale moc to nevadí.
Jinak TL60 je pohodlnější s měkčím bederákem, celej bágl je o hodně jednodušší. Možnosti nastavení zad jsou docela omezený. TL98 má všechno polstrování míň měkký, ale dají se výškově nastavit záda což není špatný. Bágl jako takovej je dost modulární a ten rok vývoje navíc jen tam poznat, jak z vnějšku tak i uvnitř máš různýc vychytávky. Konkrétně třeba dvojitý horní víko, malý a velký boční kapsy, případně UV vazba.
TL98 je asi lepší, ale TL60 může být se svojí jednoduchostí pro někoho vhodnější (třeba pro mě :wink: ). Měl jsem dlouho TL60 a pak dvě TL98 (jedna pouštní bez bederáku), teď uvažuju že zase koupím TL60, protože ten bágl je prostě pohodlnej a to je pro mě aktuálně nejdůležitější.

Nebo se vykašlat na český bágly a koupit Eberlestock, třeba takovej Terminátor se dá z druhý ruky sehnat za 5000-7000kč, je to stejná kategorie jako TL98, ale je to někde uplně jinde. Nevýhoda je míň košér barva, ale kámošovi v AČR to zatím prochází :)

30 lis 2012, 15:30
Podplukovník
Podplukovník

102. zase nezklamal :D Takže to vidím na tl60 pokud nepřijde nějaká extra super možnost 98ky ono nakonec stejně ani s jedním z nich asi neudělám špatně.
Díky

30 lis 2012, 15:38
Profil ICQ
Armádní generál
Armádní generál

TL98 za cenu TL60 je trochu problém, sice už jsem jich pár viděl kolem 3000kč, ale to je tak jednou do roka v buhvi jakym stavu. TL60 za ty prachy koupíš novou bez jakýhokoliv čekání.

30 lis 2012, 15:42
Podplukovník
Podplukovník

Co jsem se tak díval tak vezmu hned 60ku.
Díky

30 lis 2012, 15:47
Profil ICQ
Nadpraporčík
Nadpraporčík

čau, uvažuji o koupi tohoto baťohu http://www.militaryrange.com/outdoorove ... amo-pantac prodejce mi nebyl schopný odpovědět jaký je jeho objem. Nemáte ho někdo náhodou a je to opravdu tak malý v porovnání například s tímto http://www.militaryrange.com/outdoorove ... t-multicam

04 pro 2012, 19:16
Moderátor
Moderátor

Prodejce si možná řekl, že průměrnej opičák by mohl ovládat učivo základní školy a vypočítat si objem z rozměrů uvedených na webu. A ano, je to fakticky malej batůžek na camelbak a pár blbostí, rozhodně to není plnohodnotnej bágl jako třeba ten z druhýho odkazu.

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

04 pro 2012, 19:25
Profil ICQ
Armádní generál
Armádní generál

schanim nejaky odolny batoh. chtel bych:
-objem 50-80l
-cena litr max
-odolny (tzn. nechci miltecy atd)
-at se dobre nese (tzn. aspon bederni pas by se hodil)

nebude to na noseni, ale bude doma zpakovany pro pripad nouze, jako evakuacni bagl, tudiz s nim nehodlam smatlat tisice km po horach atd.

jelikoz vim ze do litru (nebo okolo litru) toho moc nebude tak jedine co by se dalo pouzit jsou stare US a Britske bagly jako:

Alice - http://www.ddarmy.cz/Data/ProjectImages ... s/1248.jpg
Bergen - http://www.army-shop.cz/img_produkty/ne ... ovelka.jpg
Infantry - http://www.army-surplus.cz/upload/1417/pic1_full.jpg - odpadá
Partol pack - http://www.ddarmy.cz/Data/ProjectImages/113.jpg

nic z toho jsem nemel na zadech (snad mozna nekdy davno alici). proto, co z toho byste doporucili? popr. nejaky jiny tip?

Naposledy upravil vanhouten dne 10 led 2013, 18:58, celkově upraveno 1

10 led 2013, 15:19
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor

Alice je fajn, prostorná a prakticky nezničitelná, za ty prachy myslim dobrá volba. Nenosí se špatně, i když samozřejmě s novějšíma báglama to je nesrovnatelný, velká výhoda je kostra, díky kterej můžeš bágl nacpat jak chceš a čim chceš a stejně tě nebude nic tlačit do zad. Oproti jinejm báglům je hlavní rozdíl v tom, že to není klasická vysoká krosna, ale je spíš kulatá a díky rámu docela neskladná. Sice se díky tomu líp balí a nepřekáží tolik na zádech, při transportu vozidlama je to ale za trest.

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

10 led 2013, 16:30
Profil ICQ
Major
Major

U britů - důležitý brát origo, např. Webtex není trvanlivě.

Bergen - jsou dva typ shortback/longback, short se hůř nosí, je aby se dal tahat na PLCE. Takže jedině Long.

Ten Infantry - nějaká komerce, není zavedená, takže asi nebude moc trvanlivá.

Patrol - pokud chceš jen opravdu bugout bag, pak asi ano, ale nenarveš se tam pokud budeš chtít mít spacák, zateplení, jídlo, vodu apod. To už se nevejde.

Za mě, asi nejlepší z týhle sestavy patrolpack, ale musíš si ho upravit aby se dal líp využít - tj. x hodin práce doma ještě navíc.

10 led 2013, 18:13
Kapitán
Kapitán

Zdravim, koukám po nějakým novým batohu. požadavky jsou
objem: 60L+ ideál okolo 70L
Cena: 5000+/- nějaká ta stovka...
barva: Všechno kromě černý a jakýhokoliv vzoru
Ideálně z cz, nebo eu, z usa se mi to moc brát nechce...
Dík

14 led 2013, 19:48
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Plukovník
Plukovník

Napadá mě Warrior Elite Ops X300, nebo Karrimor SF Sabre 60-100, obojí v coyote, ten Karrimor se ještě dělá v takovým světlejším OD.

Potom třeba Kifaru nebo Eberlestock, ale ty se blbě sháněj (resp. Eberlestock na Linderhof taktik z Německa) a cena je asi trochu vyšší, i když z druhý ruky by to asi taky šlo.

14 led 2013, 19:58
Nadpraporčík
Nadpraporčík

Zdravím.. sháním batoh na dvoudenní akce, skromnej jsem, cena max 1000kč, nejlépe olivu, aby něco vydržel, a nosil se dobře, abych si nezkurvil záda, nejspíš jsem koukal na alici, jiné řešení asi nebude v týhle cenový kategorii, že ano? :)

16 led 2013, 14:23
Armádní generál
Armádní generál

Cookie píše:
Zdravim, koukám po nějakým novým batohu. požadavky jsou
objem: 60L+ ideál okolo 70L
Cena: 5000+/- nějaká ta stovka...
barva: Všechno kromě černý a jakýhokoliv vzoru
Ideálně z cz, nebo eu, z usa se mi to moc brát nechce...
Dík

Za tyhle prachy bych šel asi do použitýho Eberlestock Terminator, Halftrack, nebo FAC. Všechny se dají do 5000kč sehnat, vyjímečně u nás, častěji na německým ebay. Zrovna tam jeden Terminator je zatím na 100E a zbýví týden. A tenhle bágl fakt nemá chybičku!

Ousko: do litru asi nejlíp tu alici, nebo něco civilního v přírodní barvě.

16 led 2013, 14:28
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 414 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Další