Autor |
Zpráva |
reyes102
Armádní generál
Registrován: 26 črc 2009, 14:12 Příspěvky: 3071 Bydliště: Slavkovské Bojiště
|
Re: batohy
Husky píše: když si psal tasmánský čert myslel si tasmanian tiger že? Né asi, co jinýho by tím asi mohl myslet? Eberlestock
_________________ http://www.Sniperblog.cz
|
28 srp 2013, 15:15 |
|
|
|
Husky
Podplukovník
|
reyes102 píše: Husky píše: když si psal tasmánský čert myslel si tasmanian tiger že? Né asi, co jinýho by tím asi mohl myslet? Eberlestock nevím, ale tasmánksý tygr a čert jsou dvě odlišný zvířata, proto sem se ptal
_________________ Per Mare, Per Terram
Challenges: Nešika, Zkrvavené BB, Vítězství nebo smrt, a mnoho dalších....
|
28 srp 2013, 16:46 |
|
|
|
nox
Plukovník
|
Reyes neřeší zvíře, ale snaží se dostat eberle do vašeho podvědomí
_________________ KVHS RHPz 2009-2013 INVISIBLE GEAR
|
28 srp 2013, 17:18 |
|
|
|
Ste-Lu_cz
Kapitán
Registrován: 02 pro 2011, 11:37 Příspěvky: 357 Bydliště: 34UBA9724
|
nox píše: Reyes neřeší zvíře, ale snaží se dostat eberle do vašeho podvědomí to aby ho začal dýlovat za fajn ceny
_________________ -Kdo tvrdí, že meč je silnější než pružina, nepoznal automatické zbraně. -Dělat operaci bez průzkumu, je jako přecházet cestu bez rozhlédnutí. M4A3 Bushmaster goo.gl/zfPfw
|
28 srp 2013, 17:40 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
Zabalit se do assault packu na tři dny si dovedu představit fakt jenom v létě a ve chvíli, kdy se můžu spolehnout na zásobování vodou (což je téměř nikdy). Nebo to ověsit kolem dokola spacákem, karimatkou, pouchema na další věci a tak dále, ale to už mi teda přijde lepší vzít větší bágl.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
28 srp 2013, 18:41 |
|
|
|
reyes102
Armádní generál
|
Griffon má pravdu, je potřeba si uvědomit jak jste na tom s vodou... tahat vodu na tři dny v malým batohu je nepraktický jak co se týká objemu, tak i hmotnosti, prostě většina malejch batohů má záda celkem srandovní. Pokud je voda zajištěná a je hezky a netaháte nějakej teamovej matroš (radio a jiný kraviny), tak ten bágl stačí, jinak ne a na tři dny považuju 60l za ideál. Ono jet na tři dny a jet na týden je často z hlediska věcí co táhnete sebou uplně to samý. A bacha, ještě bych rozlišoval co jsou to tři dny a co je to od pátku večer do neděle do rána.
|
28 srp 2013, 18:50 |
|
|
|
Husky
Podplukovník
|
reyes je úplný mentalista, hned co sem to četl sem googloval
|
28 srp 2013, 18:56 |
|
|
|
Husky
Podplukovník
|
dobře tak source patrol teda ne, tak jakej potom, abych si do něj zabalil na tři dny (v zimě i v létě). Podmínky- oliv (RG,OD,FG, khaki), aby se tam dal hodit camel, trochu kvalita a cena do 3000kč (snad to není málo). Klidně bych bral i použitej....
|
28 srp 2013, 23:03 |
|
|
|
reyes102
Armádní generál
|
|
29 srp 2013, 05:33 |
|
|
|
Jekub
Major
|
Ačkoli tu značku moc nemusim, tak se mi ten Warrior líbí, objemově je to ideál a je tam prostor na uchycení např. grabbagu atd. Kdybych se nemusel řídit tim co můžeme tahat, tak bych ho klidně zkusil, za tu cenu je pěknej.
Jinak ještě se vrátim k akademický diskusi u assaultpacků. Je to samozřejmě hodně individuální, kdo má jaký potřeby, jestli nese věci jen pro sebe, nebo i pro ostatní atd. Ale např. v létě se do toho vážně zabalim bez problémů. Je to hodně i o vybavení - když mám jen jeden spacák na celej rok, tak je jasný že ho tam nenarvu, ale pokud je člověk trochu gearjunkie jako já, tak je to bez problémů - cyklistickej spacák, biváč, karimatka z boku, jídla tak akorát, vodu mám v camelu a sbalitelný naglence, suchý oblečení, pokud si chci vařit tak holt lehký nádobí. Když jsem tahal všechno je US GI apod. tak to byly zbytečný kila navíc, ale jakmile si to ořežeš na to co skutečně potřebuješ a na to co ti už dává pohodlý nad rámec tak i do 3deňky se vejdeš s dostatečnym komfortem.
Na druhou stranu na zimu to jinak než s velkym batohem nejde, pokud nechci riskovat a jet bez záloh jako je oblečení, dostatečně teplej spacák atd.....
Ale to je už vážně bokem, nejde mi o to hledat argumenty proti, jen prostě zopakovat to co spousta zná - je to o zkušenostech a kvalitě vybavení.
|
29 srp 2013, 05:56 |
|
|
|
reyes102
Armádní generál
|
Jo je to individuální... http://www.invisiblegear.cz/texts_soubory/eberle11.jpg užitečnej objem batohu na fotce je 29l bez pouzdra na pušku a když se to trochu poladí, tak stačí v létě na tři dny do hor včetně hejkala PS: prodávat Eb se fakt nechystám, pod 6000 za ten malej LoDrag bych se nedostal a to nikdo nezaplatí. Jinak v ČR už je prodejce kterej má v nabídce skoro všechny ty bágly, ale ceny jsou vražedný a řekl bych že skoro nic nemají skladem. Bohužel jinak to asi nikdy nebude.
Naposledy upravil reyes102 dne 29 srp 2013, 06:21, celkově upraveno 1
|
29 srp 2013, 06:08 |
|
|
|
Jekub
Major
|
Tu fotku jsem už viděl, mě se tam nezdaj ty spousty sumek okolo, ale asi jsou napevno chycený, osobně bych je jinak do půlhodiny orval. Taky ten na fotce má tak o 40kg míň než já, musí mít spotřebu tak 0.5l vody na den
|
29 srp 2013, 06:19 |
|
|
|
nox
Plukovník
|
no imho tam každá drží tak, že bys to za ni mohl nosit... i když já na sumky zvenku nejsem, vždycky mi bylo líto dávat hromadu peněz za 30l bágl s molle, když za dvojku jde koupit tl120, kde to molle není potřeba
_________________ KVHS RHPz 2009-2013 INVISIBLE GEAR
|
29 srp 2013, 14:10 |
|
|
|
vanhouten
Armádní generál
Registrován: 23 úno 2010, 18:36 Příspěvky: 3178 Bydliště: 34UCA073165
|
za pul hodky pro ten Tactical 45 II a Tactical 20 II jedu. mel jsem v ruce tu 45ku na okoukani a moc se mi libila - cucel jsem na to protoze mi to velikostne pripadlo jako SPM 20ka, ale to fakt jednou tolik vetsi. Na prvni pohled kvalitni matros, siti, zada, popruhy. civilove to moc nekupujou protoze to pro civila dost drahe, ti si radeji koupi v intersportu nejaky komercni za par penez. jsem zvedav, docela se na bagl tesim, takze casem o nich neco snad napisu
|
29 srp 2013, 14:17 |
|
|
|
vanhouten
Armádní generál
|
no takze Tactical Pro batohy jsou doma. Kupoval jsem teda Tactical 20 II v šedé barvě a Tactical 45 II v Coyotu. Ta 20ka mě mile překvapila. prostorný dobře řešený batoh. Nošení na zádech zatím pohodlné. 45ka od pohledu taky super. Trochu se bojím těch "posuvných" zad a trochu mě štve obrovské množství popruhů které přečnívají (i s těma killerama popruhů je jich pořád dost). Nicméně jsou dobře umístěné, takže nabalit okolo batohu hromady dalších věcí nebude problém. Z fotek na tacticalpro.cz mi ta 45ka přišla "stejná" jako asi nejrozšířejnější bágl a to SPM20ka. ovšem na živo vedle sebe je opravdu ta 45ka 2x větší. Matroš je na obou batozích festovní, pohodlné jsou záda, popruhy i bederák. Oba batohy mají kapsy a vývody na camelbag. Na nějaké obecné objektivní hodnocení je brzo, ale co se týče materiálu a zpracování tak tacticalpro mi připadne mnohem dál než SPM. V příloze dávám dvě fotky - srovnání 4 batohů. Zleva 1) Tactical Pro 20 II 2) Tactical Pro 45 II 3) SPM 20 4) Kopie Eberle Gunslingerpack ps: zajímavé je, že SPM udává u svého batohu objem 20 litrů, stejně tak jako Tactical Pro u Tactical 20ky
Přílohy:
Poznámka: batohy zazadu (nebo zepředu chcete-li :) )
Img_2111_m.jpg [ 953.6 KiB | Zobrazeno 28647 krát ]
Poznámka: batohy z boku
Img_2112_m.jpg [ 984.32 KiB | Zobrazeno 28647 krát ]
|
29 srp 2013, 19:32 |
|
|
|
vanhouten
Armádní generál
|
takze po par dnech musim rict, ze Tactical 20 II od Tactical Pro je povedeny batoh. Ac je uvedeny jako tactical, tak je to batoh spise do mesta. na zadech pohodlny a dobre se nosi i nalozeny. mensi kapsa ma gumove oka, takze tam jde nacpat hromady kktin, ktere jsem nosil jenom tak pohazene v batohu (propisky, svycarak, lightstick), je tam hromada kapsicek na ostatni kravoviny jako padakovka, penezenka, klice, mobil atd. Vyhoda/nevyhoda tohoto batohu je, ze se do nej blbe leze. Jelikoz to neni klasicky komin, ale je na zip a na boku jsou 4 popruhy s fastexy ktere drzi cele to "viko" ktere se odepne - nejlip to jde videt tady http://tacticalpro.cz/items/843324/phot ... 898009.jpgtzn. ze pokud chcete vlezt dovnitr musite odepnout aspon horni dva a potom jeste rozepnout zip. je to docela zdlouhave, ale zase ve meste ideal proti kapsarum, protoze nepozorovane se tam dostat bude podle me nemozne. ve velke kapse je dost mista na camel a najdeme tam i misto pro notebook. vnitrek je prosit molle vazbou, takze tam lze nacpat kapsicky dle libosti nebo ho proste lze nechat volny. velikostne batoh je tak akorat na kazdodenni noseni. v nejmensi ze tri kapes nosim kravoviny jako kapesniky, prasky ktere mam furt u sebe, v te vetsi nosim veci, ktere nevybaluju - svycarak, baterku, lightsticky, obvazy, padakovku, par karabin, peprak, teleskop, sirky+zapalovac, penezenku, psaci potreby a blok. velkou nosim prazdnou, popr do ni akorat vleze softshellka, shemag nebo maly nakup z obchodu. kdyz to shrnu, tak jedine co mi trochu vadi, je ze se do nej dlouho a slozite leze, coz ale vyvazuje fakt, ze to odradi kapsare a podobne svinstva. za 1400kc, je batoh opravdu kvalitni, mi osobne prijde i dobre vymysleny (to je ale dost subjektivni), velikostne akorat na bezne kazdodenni noseni. Potesil i vetsi vyber barev pro civilni noseni, seda barva neni jako pest na oko jako vz.95 nebo multicam. batoh jsem kupoval jako nahradu za vetsi SPM20ku, kterou jsem nosil denne temer dva roky a jsem rad ze jsem se rozhodl pro tento. za 1400kc, coz je cena beznych komercnich batohu (adidas, nike atd.) je tenhle mnohem dale a v soucasnosti bych ho i doporucil beznym softakum na jednodenni akce misto SPMka - svacinu, kule, zasobniky tam nacpete bez problemu, vleze tam i 3 litrovy camel, pohodlne se nosi, ma dlouhe popruhy, takze ho navlecete i pres balistiku. nakonec cely bagl je samosebou z cordury. fastexy a podobne kravinky jsou i u tohoto baglu ITW nexus. Behem nasledujicich par tydnu se chystam testnou i Tactical 45 II, takze se potom zase podelim.
|
31 srp 2013, 19:29 |
|
|
|
Jekub
Major
|
Díky za recenzi, popřemejšlim o nějakym na zkoušku....
|
31 srp 2013, 20:56 |
|
|
|
Haluziak
Štábní praporčík
Registrován: 22 kvě 2012, 15:24 Příspěvky: 148 Bydliště: VŠ Koleje BRNO
|
Nevíte o nějakem SHOPU v Brně, který má ten Source Patrol? Nebo má ho někdo a byl by ochoten ukázat? Rad bych to hodil na záda předtím než to koupím.
|
03 zář 2013, 12:23 |
|
|
|
Husky
Podplukovník
|
|
09 zář 2013, 19:45 |
|
|
|
Husky
Podplukovník
|
edit: šli by ste do něj nebo ne?
|
10 zář 2013, 05:32 |
|
|
|
reyes102
Armádní generál
|
Měl jsem ho, je fajn, takovej kvalitnější průměr. Za ty prachy do něj bez čekání běž, mě stál trojku a za dva a půl jsem ho ještě po roce nošení prodal.
|
10 zář 2013, 07:12 |
|
|
|
Knaak
Praporčík
|
Jde na vestu LBV2 připevnit batoh? Třeba Alice bez rámu a popruhů? Nebo nějaký jiný menší batoh?
|
19 zář 2013, 19:52 |
|
|
|
Opik92
Kapitán
|
Alice není molle abys to proplet na záda a pokud nebudš jó génius, tak to tam nijak nezašmodrcháš přes nějaký popruhy a když jo, tak ti upadnou záda, jako by nestačil už tak alice efekt
_________________ Andrew Haleck B/3-7 INF, 3ID (96 - 98) Valkyrie Corp. (2012 - now) Facebook
|
19 zář 2013, 20:24 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
Tak k LBVčku se nosí buttpack, do kterýho není problém se zabalit na celej den za předpokladu, že ostatní věci máš tam, kde je mít (voda v čutorách, extra munice v sumkách atd.) Chtít si přidělat vybavení na delší dobu než je jeden den na bojovou výstroj je blbost, to máš mít v extra batohu, kterej se dá v případě potřeby odhodit/odložit. Osobně považuju kombinaci LBV, buttpacku, čutor, sumek a psaníčka za to nejpohodlnější, co jsem v tomhle ohledu kdy vyzkoušel, protože do toho člověk fakt krásně nacpe věci na celej den, aniž by si musel věšet další krám na záda.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
20 zář 2013, 02:03 |
|
|
|
Hornisse
Štábní rotmistr
|
Má tu někdo praktické zkušenosti s "FILBE Main Pack" Hodně uvažuji o jeho pořízení a přečetl jsem již docela dost názorů, ale těžko si z nich vybrat, jelikož se hodnocení pohybuje od "skvělý batoh a pokrok oproti ILBE" po "tento batoh má k dokonalosti daleko a navíc je nekvalitně vyroben". Bohužel asi něco bude na tom, že jsou tam "konstrukční" nedokonalosti (viz. "oficiální" video "USMC Pack Modification"), ale na druhou stranu batoh plánuji hlavně na "civilní" použití (zatím mám poslední generaci MOLLE2 Large Ruck a s tím jsem relativně spokojen jelikož mi na zádech sedí lépe než leckteré drahé civilní batohy, ale ILBE má několik věcí zas o něco lépe vyřešeno, proto ta úvaha o koupi). Pozn. Nepotřebuji rady co si pořídit místo FILBE, zajímá mě názor na tento konkrétní batoh
|
26 zář 2013, 13:29 |
|
|
|
Michal2
Podporučík
|
Mám otázku ohledně bergenů. Četl jsem, že jsou 2 verze jedna short určená pro nošení s PLCE a long. Jak jsou na tom objemově ? Někde se píše,že long má bez kapse objem 100l a někde 80l a u short se píše, že 50l a někde 60l. Pak by mě ještě zajímalo, jestli jsou postranní kapsy u obou verzí stejně velké a jak jsou velké je to těch 10l ? Kdy se začali dělat verze s rychloodhozem ? A poslední otázka z čeho nejlíp doma udělat kostru ?
|
21 lis 2013, 19:09 |
|
|
|
Jekub
Major
|
Objem short a long by měl být identický, nebo hodně podobný. Short je prostě širší, long je víc protáhlej. Pokud vyloženě nepotřebuješ nosit PLCE a k němu Short, tak ti shorta nedoporučuju, je to ještě větší lamač zad.
Sidepockety jsou stejný, ať už zelený, nebo v DPM, dokonce na bergen sedí i např. od Berghaus.
Kdy začali dělat rychloodhoz nevim, ale znovu nedoporučuju, měl jsem a pořád se to odepínalo, že jsem to nakonec musel zrušit dostatečnym množství drátu a ducktape.
Nejlíp koupit rovnou s kostrou, popř. udělat z hliníku, možná nějakej kompozit by taky šel......tahá se to i s BW karimatkou. Celkově to nikdy není žádná hitparáda. Pokud bergen skutečně potřebuješ, pak bych aspoň popruhy vytunil karimatkou, aby byl vyšší komfort, ale i tak je to správnej mučící nástroj. Při troše námahy seženeš berghaus kterej bude košer a komfort je o dost dál (sám jsem radši tahal 30 let starej berghaus než bergen)
|
22 lis 2013, 06:22 |
|
|
|
cocin
Svobodník
|
Ahoj, má ještě někdo zkušenosti s batohem tacticalpro 45l? Pár recenzí jsem četl, ale zajímal by mne názor od uživatele.. díky
|
06 pro 2013, 06:23 |
|
|
|
Hornisse
Štábní rotmistr
|
Tak se stále rozhoduji jaký si pořídit nový "velký" batoh... Má tu někdo zkušenosti s "USMC ILBE main pack" na vícedenních akcích, především mi jde o to jak moc pohodlně jdou vytahovat věci ze spodní části batohu při použití bočních zubů (představa, že budu vybalovat celý batoh jen proto abych vytáhl třeba spacák se mi nazamlouvá ). A jinak má tu někdo nějaké doporučení na batoh splňující následující: - objem cca 75l - výškově nastavitelná záda - možnost nějak jednoduše připevnit "assault pack" - možnost dle potřeby připevnit přídavné kapsy a sumky - ideálně "jednobarevné" provedení - cenový strop 5 000kč
|
11 pro 2013, 12:00 |
|
|
|
cocin
Svobodník
|
o značce tacticalpro jsi neuvažoval? mají 45 i 75L cenově kolem 3500 a 5700kč..
|
12 pro 2013, 18:03 |
|
|
|
|