Základy potravinového jištění
Autor |
Zpráva |
MourisonCZ
Kapitán
|
 Re: Základy potravinového jištění
Právě to bylo z airsoft.actionshop.cz Jinak co si kámoši objednávali z army-shop.cz (dokud je ještě měli) tak to bylo v pohodě Ale z actionshopu fakt nebrat, pokud se tam nezajedete podívat, doporučuju mrknout na stranky MRE a kouknout na obaly jednotlivejch ročníků aby ste mohli lehce poznat, který koupit a který ne 
_________________ USMC Semper Fi 2nd MSOB
|
11 srp 2009, 11:45 |
|
 |
|
Sweger
Rotmistr
|
Já chodim do školy do Varů a tam je taky armáč - www.army-obchod.cz a tam maj docela levný mealy - maj tak i nějakej sáček, kterej máš na celej den.
|
11 srp 2009, 11:47 |
|
 |
|
Freeman.G
Podplukovník
Registrován: 05 dub 2009, 15:48 Příspěvky: 558 Bydliště: Liberec
|
Na http://www.e-army.cz se bude prodávat origo MRE ... připravuje se to na září ... jupí 
_________________ LCpl. Freeman G. 4th Recon Bn. USMC 2006-2007 Reenacted (Finished 2013)
Můj Airsoft MEGAVÝPRODEJ na Rajčeti Prodej vlastních airsoft přebytků již od 10 Kč
|
22 srp 2009, 15:26 |
|
 |
|
Darken01
Generál poručík
|
_________________ TO JE SAMÝ CALL OF DUTY A PAK HOVNO KDO NEDOKÁŽE TŘI DNY SRÁT A CHCÁT DO KALHOT NENÍ U MĚ SNIPER !!! KDO SE BOJÍ SMRTI UMÍRÁ KAŽDÝ DEN
http://www.scpmc.estranky.cz/
|
30 srp 2009, 15:59 |
|
 |
|
misi
Brigádní generál
|
no vypadá to zajmavě, rozhodně co do složení. pokud to někdo máte tak napište jaký to je 
_________________ život spočívá v tom, včas se dobře rozhodnout, na co se vysr*t ------ G36C - 168m/s M9A1 - 130m/s ------ Jsem členem teamu Plzeňská garda
|
30 srp 2009, 16:40 |
|
 |
|
Jack Carver
Poručík
Registrován: 27 úno 2008, 19:04 Příspěvky: 260 Bydliště: Dobřany
|
Co to tak čtu tak tu zatim ještě nikdo nezmínil http://eagleguns.cz/ - kategorie 15.Proviant, MRE maj sice za 150 kč ale aspoň si tam člověk může vybrat jestli chce masové/bezmasé/rybí menu a posílaj to taky rychle, aspoň mě to teda přišlo do dvou dnů... 
|
30 srp 2009, 17:52 |
|
 |
|
MourisonCZ
Kapitán
|
U Jindruláka máš za 100 Kč (jak jsem se dozvěděl) a když budeš milej a přijemnej (a Jindrulák bude mít zrovna rozdělanou krabici  ) tak si můžeš dokonce přesně vybrat z 24 menu 
|
30 srp 2009, 18:56 |
|
 |
|
Jack Carver
Poručík
|
MourisonCZ píše: U Jindruláka máš za 100 Kč (jak jsem se dozvěděl) a když budeš milej a přijemnej (a Jindrulák bude mít zrovna rozdělanou krabici  ) tak si můžeš dokonce přesně vybrat z 24 menu  Jasný no, ten odkaz sem uváděl spíš pro ty co nejsou z plzně a okolí, aby když budou chtít MRE nemuseli jezdit přes půlku republiky... 
|
30 srp 2009, 19:32 |
|
 |
|
MourisonCZ
Kapitán
|
Od toho tu máme poštu, ne ? 
|
30 srp 2009, 19:41 |
|
 |
|
Freeman.G
Podplukovník
|
misi píše: no vypadá to zajmavě, rozhodně co do složení. pokud to někdo máte tak napište jaký to je  Sám jsem to nejedl, ale od vojáků ze zahraničních misí vím, že si mezisebou koaliční jednotky vyměňovali "dávky", aby věděli co se kde jí .... pak si udělali hodnocení ... 1. FRA - nejchutnější, rozmanité, jako od maminky 2. USA - MRE, samohřívací, ujde, ale FRA to měli chutnější ... pak ještě jiné státy, to už si nevzpomínám ... a ČR dopadlo, nic moc, moc to lidem nechutnalo ... ale nejhorší jsme nebyli 
_________________ LCpl. Freeman G. 4th Recon Bn. USMC 2006-2007 Reenacted (Finished 2013)
Můj Airsoft MEGAVÝPRODEJ na Rajčeti Prodej vlastních airsoft přebytků již od 10 Kč
|
31 srp 2009, 10:25 |
|
 |
|
misi
Brigádní generál
|
_________________ život spočívá v tom, včas se dobře rozhodnout, na co se vysr*t ------ G36C - 168m/s M9A1 - 130m/s ------ Jsem členem teamu Plzeňská garda
|
31 srp 2009, 11:31 |
|
 |
|
woseonekid
Praporčík
|
damn... myslim si, že kolem 300 ale ruku bych za to do ohne nedal... pak tam má i ty mrecka, ale ty sou drahy... kolem 200
|
31 srp 2009, 13:02 |
|
 |
|
Blaxx
Štábní praporčík
|
na smichaci radeji nic nekupovat... vse predrazene
_________________ Nikdy mevzdávej Boj Předčasně
AEG G&P M16 Economic Version - 128m/s Hi-capa extreme China - plyn Manual ASG CZ75 Bw Komplet Bw Taktická vesta
|
31 srp 2009, 14:59 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
MourisonCZ píše: U Jindruláka máš za 100 Kč (jak jsem se dozvěděl) a když budeš milej a přijemnej (a Jindrulák bude mít zrovna rozdělanou krabici  ) tak si můžeš dokonce přesně vybrat z 24 menu  120Kč 
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
31 srp 2009, 20:40 |
|
 |
|
MourisonCZ
Kapitán
|
Aha jo, tak 120  ... teď sem to čeknul, dík za opravu 
|
01 zář 2009, 10:56 |
|
 |
|
misi
Brigádní generál
|
a takovej blbej dotaz, jaký to mre vám přjde nejlepší? chuťově? samo je to suběktivní, ale jenom mi to tak zajmá, páč si to asi taky koupim a podívam se co je to zač  tak jako v restauraci, co byjste mi doporučili? 
|
01 zář 2009, 12:21 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
|
misi píše: a takovej blbej dotaz, jaký to mre vám přjde nejlepší? chuťově? samo je to suběktivní, ale jenom mi to tak zajmá, páč si to asi taky koupim a podívam se co je to zač  tak jako v restauraci, co byjste mi doporučili?  Mně osobně nejvíc chutnaly asi krůtí prsa (turkey breast), sekaná (meatloaf with gravy) a jambalaya...
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
01 zář 2009, 12:27 |
|
 |
|
Jack Carver
Poručík
|
Mě hodně chutnalo Beef enchilada in sauce a Sloppy joe... obojí je maso v pikantní omáčce... fakt dobrý
|
01 zář 2009, 12:47 |
|
 |
|
TygerD
Poručík
Registrován: 26 srp 2009, 11:50 Příspěvky: 235 Bydliště: Dětmarovice, okres Karviná, Moravskoslezký kraj
|
Návod pro jednu osobu:
Suroviny:
6x rohlík 1x hořčice (dle vaší chuti) 15dkg vysočiny nákrajené
Nástroje:
Přiborový nůž Nůž na pečivo nebo elektrický kráječ Ruce s prsty --------------------------------------
Návod:
Vememe rohlík a překrojíme ho podélně pomocí nože na pečivo či el. kráječe. Na spodní část namažeme příborovým nožem hořčici. Na hořčici naskladáme kolečka vysočiny, tolik kolik chceme a zaroveň toli kaby nám vyšlo na všech 6 kusů rohlíku. Po naskládaní koleček vysočiny, přiložíme vrchní část rohlíku. Pozor ještě nezabalujeme! Takto uděláme všechny rohlíky. A kolik koleček vysočiny zbyde, doložíme do rohlíků nebo sníme. Pro lepší papání odkrojime konce rohlíků. Zabalíme do alobalu a dáme do sáčku nebo do krabičky.
Podáváme s vodou z camle-bagu nebo čutory.
Přeji dobrou chuť a mnoho tref s novu nabitou energií.
_________________ From the Halls of Montezuma to the Shores of Tripoli. We will fight our country's battles, in the air, on land and sea. First to fight for right and freedom and to keep our honor clean. We are proud to claim the title of United States Marine!
|
01 zář 2009, 12:58 |
|
 |
|
Jack Carver
Poručík
|
TygerD => To je tvuj vlastní recept?
|
01 zář 2009, 13:19 |
|
 |
|
Freeman.G
Podplukovník
|
Recept na obložený rohlík ? Děláš si srandu nebo ze mě blbého  To že je tu pár lidí se zájmem o MRE znamená asi jediné ... MRE mám prostě doma, je akce, čapnu to a jedu a nezdržuju se nějakým připravovaním ... což normálně taky dělám, ale s MRE nemusím ... Navíc, jsem chtěl jednodušše ochutnat co ti amící v poli jedí ... navíc ... mě občas v chladu nezahřeje rohlík a jsou chvíle, kdy si rád dám teplé hlavní jídlo bez rozdělávání ohně ... a do Hospody se mi třeba taky nehce ... takže asi tak. Mám doma BEEF Enchiladu MENU 15, těším se na ni .... škoda, že už neseženu Jambalayu ... tu bych si docela dal Za 14 dní to na větší 30h akci sním, tak pak dám vědět ...
|
01 zář 2009, 16:25 |
|
 |
|
TygerD
Poručík
Registrován: 26 srp 2009, 11:50 Příspěvky: 235 Bydliště: Dětmarovice, okres Karviná, Moravskoslezký kraj
|
no to je druhy nejrozšířenější způsob jídla který se jí když jste někde na výletě, na prvním místě jsou řízky.. ja to napsal jako jednu možnost jak se najíst na akci, ale pokud mate MRE tak určitě beru MRE než si něco dělat.. je to taková nouzovka když není po ruce MRE.. 
_________________ From the Halls of Montezuma to the Shores of Tripoli. We will fight our country's battles, in the air, on land and sea. First to fight for right and freedom and to keep our honor clean. We are proud to claim the title of United States Marine!
|
01 zář 2009, 17:07 |
|
 |
|
reyes102
Armádní generál
Registrován: 26 črc 2009, 14:12 Příspěvky: 3071 Bydliště: Slavkovské Bojiště
|
Jack Carver píše: Mě hodně chutnalo Beef enchilada in sauce a Sloppy joe... obojí je maso v pikantní omáčce... fakt dobrý Koukám že každej máme jiný chutě, já Beef Enchiládu už nechcu ani vidět (cítit, jíst...), snědl jsem toho jenom asi půlku i přesto že jsem měl slušněj hlad, o druhou půlku jsem se rozdělil s jednotou a bylo to jednoznačně prohlášeno za druhý nejhnusnější jídlo z MRE. Pro zajímavost na prvním místě skončila sladká rýže, kterou kámoš ještě osolil - to byl už opravdu extrem... Je to samozřejmě jen můj názor a nikomu to nevnucuju! Jinak k jídlu na akci obecně: Pokud není fakt zima (-10°, několikadenní akce, maximální zátěž), tak nevaříme, ani neohříváme. To samozřejmě platí jenom pro průzkumný akce. Když sme někde na baráku, tak si žijem celkem v luxusu a detaily neřešime  . Výborný jídlo co se mi osvědčilo není překvapivě rohlík s vysočinou, ale sušený maso, Big Corny, sojový řezy, sušený ovoce, pokud není vedro, tak sýr a pak hromady a hromady musli tyčinek.
_________________ http://www.Sniperblog.cz
|
01 zář 2009, 17:41 |
|
 |
|
MourisonCZ
Kapitán
|
No jo každej máme jiný chutě ... hele neměli jste to Beef Enchilda už trochu zakžený ? Já sem si první 2 MREčka koupil přes net a jedo bylu už takový natrávený  a taky mi zrovna nejelo, ale byl hlad ... Tak u mě jsou oblíbený Beef Enchilda, špagety, Meatloaf w/ gravy a pak ještě nějáký kuře, ale nepamatuju si jméno nejspíš menu 24/2008. Co mi naopak nechutnalo byli Vegetable Manicotti. Když tu někdo nadhodil téma sušenýho masa, kde se dá sehnat ? Prošmejdil jsem 2 supermarkety, 2 zdravý výživy a nikde nic. Jinak je to aspoň dobrý, zasytí to ?
|
01 zář 2009, 17:57 |
|
 |
|
Jack Carver
Poručík
|
Sušený maso je moc moc dobrý a zasytí tě  ...no vim že ho prodávali/prodávají v Tescu v Plzni, pak ho taky maj v nějaký outdoorový prodejně v Plzni u náměstí, jinak se dá sehnat na netu, když budeš hledat tak ho najdeš... jen je škoda že stojí cca 50 kč, přitom kousků je tam jen pár... ale jo, stojí to za ty prachy... 
|
01 zář 2009, 18:43 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
|
Co se sušenýho masa týče, tak origo Jerky maj v Plzni v ACW Saloonu 
|
01 zář 2009, 19:47 |
|
 |
|
Kuny
Major
Registrován: 22 dub 2008, 17:06 Příspěvky: 493 Bydliště: Kynšperk nad Ohří
|
v tescu bezne sezenes suseny maso, je na nem myslim hlava indiana... jinak moje zkusenosti s MRE nejsou dobry viz nekde vyse, ale chutove na tom nejsou vubec spatne, co mi ale vubec nechutnalo tak bylo menu 13. na nazev si uz nepamatuju ale bylo to tak tezce hnusny ze sem to skoro nesnedl, a ze ja snim na co prijdu  btw zkouseli jste uz cervy apod na survivalu? neni to zrovna chutovka ale zase tak hrozny to neni  jen me srala kobylka kdyz se mi kroutila v puse, to sem nedokazal spolknout, az kdyz sem ji dal do prcic nohy a hlavu s kridlama 
_________________ Máš chuť si to někdy vyříkat s někým ze sousedního města? Teď máš jedinečnou šanci! Klikni a přidej se!
|
01 zář 2009, 20:27 |
|
 |
|
reyes102
Armádní generál
Registrován: 26 črc 2009, 14:12 Příspěvky: 3071 Bydliště: Slavkovské Bojiště
|
Sušený maso je naprosto nejlepší jídlo na akci co znám, ale kdyby to člověk měl furt kupovat, tak za chvilu zkrachuje. Lepší je vyrobit si to. vyjde to jen na zlomek ceny. http://dadala.hyperlinx.cz/hov/hovr0050.htmlNa lezoucí potravu se taky chystám, ale to musí být nejdřív opravdu HLAD abych se k tomu přesvědčil 
_________________ http://www.Sniperblog.cz
|
01 zář 2009, 20:36 |
|
 |
|
MourisonCZ
Kapitán
|
Teda ono je origo i neorigo Jerky ?  co sem viděl tak se všechny jmenujou Jerky ... jaký bych si teda měl vybrat  Co do poměru cena/množství/chuť
|
01 zář 2009, 20:38 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
|
Já třeba Jerky jíst na akcích nemůžu, protože se mi to zaseká mezi zubama a to je peklo.
|
01 zář 2009, 20:50 |
|
 |
|
|