Puška pro přesnou střelbu- volba základu
Čau, již nějakou dobu chystám takový projekt. Záměrně nepokračuju v tématech "DMR, SR-25" apod., protože mám jiné očekávání a vlastně to ani DMR odpovídat nemusí. Pročítám fórum, stránky obchodů a potřebuji poradit, na čem bych takovou zbraň měl postavit.
Účel: Převážně přesná střelba jednotlivě na delší vzdálenost
Požadavky: Úsťovka 145-155 m/s, ne více, spolehlivost, kvalitní tělo, zbraň typu M4 nebo nějaká co žere emkové zásobníky, případně M14 nebo cokoliv jiného, pokud mě přesvědčíte o tom, že jde o skvělou volbu.
Za kvalitu si zaplatím, ale rozpočet je napjatý, takže nebudu pořizovat Systemu... Zkrátka, čím méně dílů budu muset do zbraně pořídit, tím lépe.
Vnitřek- představa upgradu: Vzduchotechnika ASG Ultimate, hlaveň SRC nebo KM, komora Prowin, pokud půjde o M4/16, pružina max. M130, kabeláž 1,5mm (vlastní výroba), mosfet od Jeffa, zátěžový motor + různé potřebné drobnosti (trn, pokud bude potřeba atd.) Napadá vás lepší volba?
Použitá zbraň:
A) Upravit si svoji současnou M4. PJ tělo, CM mechabox, Prowin komora, KM hlaveň, kabeláž s mosfetem. Moc mi nesedí tryska s gumou, nejsem si jistý jestli je osa mechu v pořádku, zkrátka nevím, jestli stojí za to do této zbraně dál investovat.
B) Koupit novou kvalitní zbraň. Protože si nejsem jist, zda je varianta A dobrý nápad, pokukuju po něčem jiném. Favorité:
1) M4 a její příbuzné od GP: Ověřená kvalita, dostupnost dílů a zásobníků, které již mám. Odrazuje mě mech v.2- nevím jestli M130 dlouhodobě zvládne, asi i nutná nová kola.
2) M14 Classic Army- prostě je nádherná

a má velmi odolný mechabox a kola. Nižší pořizovací cena než M4 GP. Nevýhodou je cena zásobníků.
3) Něco jiného- máte tip na lepší zbraň?
Shrnuto- prosím poraďte mi, z čeho stavět.