Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15 dub 2025, 10:55

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
 MK1 sniper, GNB, KJ Works 
Autor Zpráva
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Nový příspěvek MK1 sniper, GNB, KJ Works
Zdravím.

Chci si vyzkoušet hrát za snipera. Nějakou dobu sháním lepší manuál který bude mít aspon 160 m/s, ale dnes mě kámoš přesvědčil že plynovka taky není špatná. Sháním tedy něco za co nejméně peněz (kdyby mě to nebavilo a za měsíc ji prodával abych na tom moc netratil).

Narazil jsem na MK1 sniper, GNB, KJ Works
http://www.airsoftguns.cz/mk1-sniper-gnb-kj-works - od KJ Works
http://www.anareus.cz/detail.php?id=6701 - od ASG
a chtěl bych se zeptat jestli s ní někdo máte zkušenosti.

Kámoš má VSR-03 se kterou je naprosto spokojenej, ale u MK1 se mi líbí menší váha, jednoduchost (nemusí se natahovat a střelba funguje tedy obdobně jako u elektriky) a plynem se plní zásobník a ne píst takže když dojde v akci jen přehodím zásobník a jedu dál.
Na druhou stranu mám trochu strach z přesnosti této zbraně a jelikož bych tam dával silnější plyn abych se dostal na úsťovku 160-180 m/s tak také z kvality vnitřních dílů - respektive zda se vůbec dají sehnat náhradní dily a nebo je to zbraň jen na jedno použití.

Pokud s ní máte tedy někdo zkušenosti můžete sem napsat vaše postřehy a zkušenosti a zda by jste volili spíše značku KJ Works (která nemá zásobníky k této zbrani) nebo ASG

13 srp 2016, 16:07
Nadpraporčík
Nadpraporčík

Nový příspěvek Re: MK1 sniper, GNB, KJ Works
MK.I náhodou mám jak carbinu, tak pistoli (obojí ASG [myslím]). Jedna věc, která platí pro všechny odstřelovačky, že plyn je jako sniper platforma naprosto nevhodný! Ano, plynovky jsou snadné na natáhnutí, ale jejich nepřesnost naprosto znehodnocuje jejich roli. Jediná možnost je konvertovat na HPA.

Každopádně ke zbrani - Má naprosto fantasticky řešený hop-up, který se přidává/ubírá z vrchu imbusem. Toto zajišťuje, že hop zůstane vždy ve stejné pozici, což výrazně zlepšuje její přesnost. Bohužel používají specifickou hop-up gumičku jako zbraně Tanaka M700 (místo čtverečkového okénka mají 'okénko' kulaté), což výrazně limituje možnost modifikování hop-upu. S hlavní je to podobné, jelikož ta nainstalovaná v základu má malinko menší průměr, nedá se tedy hlaveň vyměnit bez úprav. Kdyby se s tím někdo chtěl štvát, určitě by se daly díly customizovat, ale je to zbytečná štreka. Další možnost je sehnat si hlaveň od EdGI, který dělá hlavně na zakázku. Ty jsou sice lepší než PDI, avšak jejich cena je srovnatelná.

Hezká věc je, že by měl jít použít i CO2 zásobník. Ještě jsem to nezkoušel, ale nevidím důvod proč ne. EDIT: pistoli mám Mk.II, jejiž zásobník není s MK.I kompatibilní. Možná existuje Mk.I CO2 zásobník, ale nehledal jsem.

MK.I Carbine je naprosto FANTASTICKÁ platforma pro 'scouty', kteří potřebují lehkou zbraň na snadné navigování terénem, a nestřílí po cíli na větší, než střední vzdálenosti (40-50m). Při použití EdGI hlavně a HPA by to mohla být velmi dobrá platforma i na vzdálenosti 70-80m, avšak nikdy nedosáhne stejných vzdáleností, jako dobře postavená manuálka.

Manuálky vládnou světu odstřelovaček, a z dobrých důvodů. Jejich vnitřek se dá celý vyměnit, a u spousty modelů má člověk opravdu na výběr. Jejich přesnost je mnohem vyšší díky většímu výběru z hlavní, hop-upů a konzistenci pružinového systému. Mohou být sice těžké na natáhnutí, ale nevidím účel úsťovek převyšujících 170 m/s, které se dá dosáhnout i s pružinou 160, kterou by měl v pohodě natáhnout kdokoliv komu neteče mléko po bradě.

Nejlepší možnost co udělat? Řekni kámošovi, ať ti zbraň půjčí, byť jenom na chvíli. Řekni si, jestli je to opravdu pro tebe a pak můžeš schánět sniperku. Nejlepší je platforma BAR-10 od JG, která navíc má úsťovku kolem 120-135 m/s, což je vhodné pro začátečníka. (Nevím, jestli jsi začátečník v airsoftu, ale dokud jsi začátečník s sniperkou, vyplatí se začínat s něčím slabším).

Doufám, že jsem pomohl :wink:

Wohoo, 100. příspěvěk! :D

13 srp 2016, 16:47
Nadrotmistr
Nadrotmistr

začátečník nejsem. Pár let už běhám s AEG, ale co se snipy týče tak to začátečník jsem.

Jen ještě dotaz - do VSR-03 kde se plynem plní zbraň a ne zásobník se dá prý použít jakýkoli plyn. Předpokládal jsem, že u zásobníku u MK1 to bude stejné a bude jedno jestli tam natlačím green gas nebo CO2, ale podle toho co píšeš už si tím nejsem tak jistej - jak to tedy s tím zásobníkem je?

Jinak, manuál by byl fajn, ale přesnej manuál s úsťovkou okolo 160-180 m/s v téhle cenové kategorii nesezeneš a jak jsem psal nechci do zbraňe narvat 10k abych ji za pár týdnů prodával se ztrátou.

Co se půjčení zbraně týče tak kámoš má teď u snipy v háji nějaké těsnění takže půjčení nehrozí.

Optiku už mám takže chci jen přesnější snipu s úsťovkou okolo těch 160-180 m/s (aby mě nepřestřelila kdejaká elektrika) za co nejméně peněz. Jestli to bude manuál nebo plyn už tolik neřeším. Dokud nevím jak moc mě to bude bavit tak je pro mě priorita cena. Když mě to chytne tak pak budu řešit něco jiného - pořádného.

z manuálek přichází v úvahu

SVD Dragunov http://airsoftpro.cz/cz/airsoftove-zbrane/odstrelovaci-pusky/manualni-svd-dragunov-2015-imitace-dreva-detail nebo
M24 SW-04 http://airsoftpro.cz/cz/airsoftove-zbrane/odstrelovaci-pusky/u.s.-socom-m24-olivova-od-detail

Problém je, že u obou zbraní mám strach, že když tam dám silnější pružinu dodávanou se zbraní tak vnitřek zbraně na ni nebude dimenzovanej a po pár stovkách výstřelů se něco vysipe + u SVD bych musel shánít RIS montáž a někde jsem četl, že je třeba vyměnit i HOP komora

Proto mě zaujala MK1 kde je o dost nižší cena, zbraň je lehčí a střelba rychlejší díky absenci natahování

13 srp 2016, 17:22
Nadpraporčík
Nadpraporčík

Hmm bohužel plynovek až tak znalý nejsem, tak nevím, jestli ti s tím COčkem pomůžu. Možná by mohl někdo znalejší doplnit? Dle mé znalosti, jestli chceš používat CO2, je potřeba použít malé CO2 bombičky, které se dají do zásobníku. Můžu se však mýlit.

Tak jestli chceš něco co silnějšího za co nejmíň peněz, upgradované
mb-01 od AirsoftPro by mohlo být co hledáš. AsPro díly sice nezáří, ale určitě postačí pokud máš malý rozpočet. Mb-01 navíc spadá na krásné druhé místo za bar-10. Případně by jsi mohl kouknout na bazar. Podle toho co jsem viděl, upgradované sniperky se dají sehnat za zlomek pořizovací ceny. Mb-01 s full AsPro setem najdeš za nějakých 4 500. Požadovaných výkonů by teoreticky mohla dosáhnout i ta Mk.I použitím těžké munice, ale co se přesnosti týče, jsem docela skeptickej.

Myslím že sehnat zbraň co přestřelí AEG nebude problém, k tomu ti obecně stačí těžká munice. Jestli tě však chytne hra s levnou zbraní je jinej příběh.

13 srp 2016, 18:08
Nadrotmistr
Nadrotmistr

z inzerátu už nikdy víc. Poprvé jsem kupoval AK - přišlo rozmlácené, podruhé M24 (před pár týdny) a tam se mnou zase prodávající vyběhl - zbraň byla nefunkční a dobrá tak do šrotu. Proto chci něco nového nebo osobní předání, ale bohužel v mém okolí nikdo nic neprodává.

Navíc ta MK1 se mi líbí i kuli tomu, že je kratší a lehčí takže by asi nebyl problém si na ni nechat ušít nějaké pouzdro a nosit ji na zádech v případě, že bych hrál s AEG

13 srp 2016, 18:40
Plukovník
Plukovník

MK I nemá klasickú hop up komoru preto je hodne nepresná má tvrdú spúšť a napriek slušnému výkonu a vďaka absencii klasickej komory mizerný dostrel.

Nie je pravda že plynovky sú nepresné len treba dobrú plynovku či už bolt alebo GBB a nie je pravda že muisia mať HPA systém.

Ak chceš bolt plynovku tak napríklad M700 KJW, M40 VFC ak GBB tak napríklad KC02 od KJW

Ajk cghceš niečo za málo peňazí kopie VSR10 napríklad Bar10 čo MB 02,03,07 a iné už v základe sa s tým dá strieľať veľmi slušne ako upbrade bohate stačí kvalitná hop up guma (Maple Leaf Monster delta) a M120 a výkon nahnať predlženou hlavňou pri cca 510mm základnej hlavne (najdlhšia verzia) sa na cca 120 - 130 pružine dostaneš niekde okolo 530 až 550 FPS čo je maxiímum kde ide využiť 0,43g BB na 145 element bolo výkon skoro 600 FPS a aj 0,45g BB prehopovavalo s hop up na minime a gule si lietali ako sa im chcelo

Ešte by som dodal že Bar 10 udrží M120 aj so základnými súčiastkami obzvlášť ak by si použil Laylax alebo PDI pružinu. Tým pádom ťa upgrade vyjde niekde okolo 40 USD aj s poštou.

ČO sa MK I týka tá prešla zmenou to čo opisuje kolega vyššie už dnes nekúpiš preto mu zrejme nepasovali zásobníky s MK I do MK II staršia verzia mala komoru a hop up gumu a výstrel išiel vždy s komory. Nová verzia už komoru nemá výstrel ide priamo so zásobníka a v hlavni je výstupok o ktorý BB škrtne a roztočí sa čo sa presnosti týka tak cca 0,7 až 1J klasické GBB dostrelí ďalej a presnejšie ako MK.

14 srp 2016, 08:18
Poručík
Poručík

To CO2 je u sniperky neskutečně k ničemu. Znam tým plnej lidi co maj všechny možny sniperky a borec se tam vrací z CO2 na klasickej manual právě z toho duvodu, že mu to furt střílelo nestabilně. Kolikrát měl problem i se zásobníkama. U manualu tě počasí vůbec neštve, ale on kolikrat mohl hrat jen při letních teplotách, aby vubec někam dostřelil. Dokonce i SVD v CO2 upravě jim po nějaky době přišlo naprosto k ničemu (špatně řešene umístění bombičky a blba výměna v poli).
Jestli seš línej natahovat tuhý brko akorát dobře pro tebe, díky tomu sám poznáš kolik to toho druhyho musí bolet když vynaložíš takovou sílu na jedno blby natažení.

14 srp 2016, 19:54
Nadpraporčík
Nadpraporčík

Ano, plynovky jsou nepřesné. U pistolí na 20m si toho člověk nevšimne, avšak u sniperky se to nedá přehlédnout. Důvod je velmi prostý - kolísající výkon. S každým výstřelem jde výkon dolů, čímž se i mění trajektorie kuličky. Teď nemluvím o zkrácení dostřelu, ale o změně v hopu. 'Nahopování' kuličky je ovlivněno nejenom přítlakem gumičky, ale i úsťovou rychlostí. Proto v kombinaci měnící se úsťové rychlosti a rotace kuličky s každou ranou poletí kulička výrazně jinak, nehledě na to jak kvalitní díly člověk použije. Tento jev se dá spravit zmíněnou HPA konverzí, která problém s kolísajícím výkonem (a tedy i proměnlivým hop efektem) odstraní.

Mimochodem žádná z mých zbraní (Mk.I Carbine i Mk.II pistole) nejsou ani 1/2 roku staré, a obě mají stejnou hop-up komoru. Když jsem je sehnal já, určitě je sežene každý.

EDIT: ... já teda říkám 'sehnal', ještě jsem neviděl/neslyšel o verzi o které mluví m.ape.

15 srp 2016, 12:54
Plukovník
Plukovník

Pokud dlouhou plynovku, resp. odstřelovačku, tak určitě né CO2. Je to jak popsal šnek. Veškeré ty různé sety CO2 pro SVD a pod. věci trpí na to, že tlak se mění příliš rychle a seřídit hop, tedy udržet přesnost, je takřka nemožné. Stejný problém mají i dlouhé M4 na CO2. V tomto ohledu jsou plyny na bázi Green Gas lepší, protože jejich tlak nekolísá tolik. Můžu doporučit třeba M700 od KJW - je to kopite Tanaky, byť s drobnými odlišnostmi.
http://airsoftshop.cz/advanced_search_result.php?keywords=m700p&x=0&y=0

Se zbraněmi HPA moc zkušeností nemám, ale v rámci tvých finančních možností, to není vhodná volba.

Samozřejmě, pokud ti jde o přesnost, bude manuální puška lepší, protože každý výstřel dodává stejný výkon. Na druhou stranu, plynovku můžeš natáhnout, aniž by se s musel namáhat a potentionáslní rychlost střelby (tedy teoretická) bude vyšší. Což se občas hodí.

CA HK53
KA FN FAL
Maruzen Vz.61, Micro UZI
Marushin Clone M500 SSB Five round burst Gas Shotgun

15 srp 2016, 14:10
Profil Zobrazit autorovy stránky
Plukovník
Plukovník

Prerobiť green gas plynovku na HPA pohon je v princípe jednoduché dnes už na trhu sú sety kde demontuješ plniaci ventil namiesto neho namontuješ redukciu na HPA vyrabajú sa na všetky bežne dostupné zásobníky (TM,WE,KJW,KWA,KSC) v sete je už niekedy aj hadička potom ti už stačí len fľaša s uzáverom a regulátor no a nakoniec vysokotlakový kompresor 200 až 300 bar (cena cca 2500 Eur bez príslušenstva) alebo kamarát hasič alebo potápač.
Cena takej srandy je niekde okolo 500 Eur bez kompresora.
Ak si kúpiš kvalitnú plynovku vystačíš si aj s bežnými Greengasmi existujú aj plyny ktoré spoľahlivo fungujú pri teplotách okolo 0 C a ak strieľaš veľa tak technický propán z 10kg fliaš ktorý výjde 10x lacnejšie a má vyšší výkon ako green gas s AS obchodov a zriaďovacia cena je niekde okolo 60 Eur

15 srp 2016, 16:44
Nadpraporčík
Nadpraporčík

Díky Alfrede. Měl jsem za to, že CO2 naopak kolísá míň, než Green Gas. Samozřejmě pro Green Gas platí to stejné jako CO2 (byť v menší míře), takže manuální zbraně budou stále přesnější. (Teď mluvím na Spulika)

m.ape platí ta cena 500€ za HPA redukci do zásobníku, hadičku, QD spojky, a regulátor? Protože jestli ano, nejspíš kupuješ regulátor od NASA. NINJA regulátor v Action Shopu vyjde na 5 000,- (170€) a zbytek věcí je pouze zlomek jeho ceny. Celkově to nestojí ani 200€, a to ještě NINJA není nejlevnější z regulátorů.

Naposledy upravil Šnek dne 15 srp 2016, 17:46, celkově upraveno 2

15 srp 2016, 17:17
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Děkuji všem za odpovědi.

Naštěstí se mi dnes podařilo koupit od jednoho místního kluka manuálku SR-2 která vypadá, že ještě nějakou dobu vydrží takže problém se snipou mám vyřešenej

15 srp 2016, 17:30
Plukovník
Plukovník

Šnek píše:
Díky Alfrede. Měl jsem za to, že CO2 naopak kolísá míň, než Green Gas. Samozřejmě pro Green Gas platí to stejné jako CO2 (byť v menší míře), takže manuální zbraně budou stále přesnější. (Teď mluvím na Spulika)

m.ape platí ta cena 500€ za HPA redukci do zásobníku, hadičku, QD spojky, a regulátor? Protože jestli ano, nejspíš kupuješ regulátor od NASA. NINJA regulátor v Action Shopu vyjde na 5 000,- (170€) a zbytek věcí je pouze zlomek jeho ceny. Celkově to nestojí ani 200€, a to ještě NINJA není nejlevnější z regulátorů.

Ano je to cena za komplet včetne fľaše na ktorú si zabudol ktorá tiež stoji cca 130 Euro

Čo sa green gasu týka neplatí tam to isté ako u CO2 tam je možné pri dobrej zbrani dosiahnuť aj lepšiu konzistenciu výkonu ako majú manuály ale chce to nejaké vedomosti a skúsenosti nie je to nič pre netrpezlivých a technicky neznalých ale naučiť sa to dá.

17 srp 2016, 08:02
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 13 ]