Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17 dub 2025, 08:06

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 66 ] 
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 WELL MB01 X MB08 
Autor Zpráva
Brigádní generál
Brigádní generál

Nový příspěvek Re: WELL MB01 X MB08
loco99: Treba to je tim, ze tohle ucivo budou brat az letos :D

Colt M4 CQB-R (DBoys): 96 m/s s BLS 0.28g
Colt MEU (Bell): 99 m/s s BLS 0.20g

11 zář 2011, 09:34
Profil ICQ
Nadrotmistr
Nadrotmistr

vazne za tu namahu muze pruzina? joo aha to jsem nevedel :shock: myslel jsem, ze je tam pouze hermeticky uzavreny vzduch, ktery ty stlacujes a pak to samo vystreli!!!

kdyz jsme u toho tak zadna pruzina neni 100% totožná s jinou

smolda: to jste jeste nebrali, vid, ze nic neni stejne

11 zář 2011, 10:53
Brigádní generál
Brigádní generál

já už ti k tomu nemam co říct, k tématu už stejně nic nemam, pružiny možná nejsou 100% stejný , ale pokud koupíš dvě ze stejný výrobní linky od stejnýho výrobce tak to minimalizuješ na použitelný "riziko", nehledě na to že je to v podsatě úplně "buřt", když záleží na spousta dalších věcí

smolda : asi tak, hlavně že "všechnoviděl všudebyl"

11 zář 2011, 12:52
Brigádní generál
Brigádní generál

Legas píše:
smolda: to jste jeste nebrali, vid, ze nic neni stejne

Mno asi takhle - nejsem si 100%tně jistý, ale bude to zřejmě učivo SVS v oktávě (Filosofie). Ale moc jsem nedával pozor - měl jsem starosti spíš s Fyzikou a Matematikou jakožto maturitními předměty... :wink:

BTW loco má pravdu - z těch linek vyjíždí tisíce pružin a jsou stáčené zhruba stejně s určitou tuhostní odchylkou. Tu však lze zanedbat, jelikož je celkem minimální (viz. jistý pokus s pružinou a siloměrem - ale než shánět tak tuhý siloměr, tak je lepší dvě tři pružiny od stejného výrobce stlačit na osobní váze).

11 zář 2011, 20:42
Profil ICQ
Plukovník
Plukovník

a pak to nacpes do dvou stejnych zbrani od stejneho vyrobce a s kazdou budes mit jiny vykon :-D :-D :-D vyrobni tolerance jednotlivych dilu udelaji svoje, jak se nahromadi :-D

Whether by knife, whether by gun, loosing your life can sometimes be fun!

11 zář 2011, 23:05
Desátník
Desátník

Ahoj, zvažuju koupi právě MB01:
http://www.airsoftmorava.cz/index.php?_ ... uctId=2309
a zjistil jsem, že prakticky stejnou vyrábí i ASG za podobnou cenu:
http://airsoftshop.cz/product_info.php/ ... ts_id/4846
Co jsem se tak na to díval a prošel víc obchodů, tak si myslím, že by to měly být prakticky totožné kousky.
Mohl by mi někdo říct, jestli je třeba s jednou z těchto značek více špatných zkušeností nebo jestli je to nastejno? Popř. jestli jsou mezi těmito konkrétními puškami nějaké rozdíly?

31 říj 2011, 19:12
Podpraporčík
Podpraporčík

Ja mám MB-01 od ASG(koupena v morrisu), mam s ní zatím jen dobré zkušenosti - teď mam v ní komplet upgrade od PDI a zatím vše šlape jak má :), ale kdybych znovu vybíral MB-01 tak bych asi vybral WELL - podle obrázků vypadá, že zpracování má trochu lepší...matnější plasty a + má většinou lepší příslušenství

02 lis 2011, 13:59
Moderátor
Moderátor

Pokud se nepletu, tak ASG je jenom přebalená Well.

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

02 lis 2011, 14:07
Profil ICQ
Podpraporčík
Podpraporčík

v nepodstatných detailech se liší: např ta "komora" na válec má na well lesklou povrchovou úpravu a ta v ASG má úprava něco jako tato: http://www.x-fire.org/type96/e.t96_dura.receiver.html a potom ještě ta "komora" na hlaveň se taky liší - ASG má odlišnou povrchovou úpravu, takže ASG se asi nerovná přebalený WELL

02 lis 2011, 18:43
Desátník
Desátník

Děkuji za názory... Ještě by mě zajímalo co znamená, že je zbraň licencovaná pod Accuracy International. Našel jsem to u té ASG tady:
http://www.actionshop.cz/manualni-dlouh ... black.html
Je to nějaký významější důvod pro koupi?
Jinak jsem zjistil, že zbraně z morris.cz se prodávají jenom jako dekorace - teda bez záruky - koupili byste odtud zbraň nebo ji mám koupit jinde se zárukou, kde ale budu muset dokupovat příslušenství jako např. optiku...?

08 lis 2011, 21:38
Brigádní generál
Brigádní generál

AI je firma, která vyrábí AWMko. Viz. http://cs.wikipedia.org/wiki/Accuracy_International_AWM. Že je ta kopie licencovaná u AI tím pádem víš co znamená (doufám)...

09 lis 2011, 17:00
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor

Záruka je u airsoftovejch kvérů vcelku k ničemu. Tím spíš u sniperky, kterou v základu určitě nechávat nebudeš.

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

09 lis 2011, 18:11
Profil ICQ
Desátník
Desátník

smolda píše:
AI je firma, která vyrábí AWMko. Viz. http://cs.wikipedia.org/wiki/Accuracy_International_AWM. Že je ta kopie licencovaná u AI tím pádem víš co znamená (doufám)...

To že je to firma, která nějak souvisí s původní zbraní jsem si dohledal, ale právě co znamená, když je její kopie, určená na úplně něco jiného, licencovaná touto firmou, tak to právě nevím. V těhle věcech se moc neorientuju, takže když mi to vysvětlíš, budu rád :-)

09 lis 2011, 21:18
Brigádní generál
Brigádní generál

Třeba to, že tu kopii licencovaně vyráběj? Můžou si tam udělat ražení shodné s originálem, což bez licence nesmíš atp. Dejme tomu prostě mají povoleno to okopírovat a vyrobit to stejně jako originál ale s airsoftovým mechanismem.

09 lis 2011, 21:21
Profil ICQ
Desátník
Desátník

smolda píše:
Třeba to, že tu kopii licencovaně vyráběj? Můžou si tam udělat ražení shodné s originálem, což bez licence nesmíš atp. Dejme tomu prostě mají povoleno to okopírovat a vyrobit to stejně jako originál ale s airsoftovým mechanismem.

Takže je to v podstatě jenom otázka vzhledu...? S kvalitou zpracování ani s funkčností to nesouvisí...

09 lis 2011, 21:38
Brigádní generál
Brigádní generál

Prostě na to maj licenci :D můžou beztrestně udělat 1:1 kopii originálu se stejným vzhledem a rozměry. Vnitřek ale nesmí být jinej než softovej.

Chjo jak je možný že nevíš co to znamená mít něco licencovanýho? To se přeci netýká jen zbraní...třeba i blbejch hraček aut...bez povolení od té určité automobilky nesmí dávat na modely znaky a nápisy jako mají originály, atp. Pak existuje ještě například licencovaná výroba jinejch věcí - majitel patentu nebo bůhvíčeho prodá třeba několika firmám licenci na svůj výrobek a ty firmy jej můžou vyrábět a prodávat.

09 lis 2011, 21:49
Profil ICQ
Desátník
Desátník

No nějaké povědomí o licencování mám, ale není to nic moc no :-D To hlavní, co mě zajímalo, jak se ta licence vztahuje na tu snajpru, když AI těžko vyrábí airsoftovky. To jsem potřeboval slyšet - že je to jenom ve vzhledu, rozměrech, názvu, atd...:-D Každopádně dík za trpělivost - jsem zase o něco moudřejší :-D

09 lis 2011, 22:06
Brigádní generál
Brigádní generál

Hlavně si to pamatuj - tohle je docela důležitý vědět :wink:

09 lis 2011, 22:27
Profil ICQ
Četař
Četař

Můžu trochu přispět do diskuze k tématu MB08:
Někdo tu psal že má obavy že se sklopná pažba bude časem giglat, tak obavy mít nemusí. Mám kamaráda který má i MB08 a já mu jeho hračky občas poléčím. Bohužel se ke zbraním chová jak prase a tak taky jeho hračky vypadají. Takže v rukách tohoto kamaráda po půl roce aktivního hraní (každý víkend) se pažba opravdu neuvolnila nebo aspoň ne tak aby ztratila funkčnost (včetně západky), ale z pažby kamarád vytrousil snad vše co se dalo: Jako první ztratil tu spodní nastavitelnou podpěrku, pak ulomil šroub od lícní podpěry, dále pak ztratil druhý šroub od lícní podpěry, pak ztratil tu gumovou patku...atd. O střelním mechanizmu se ani zmiňovat nebudu protože tam nemohu objektivně posoudit protože kamarát to několikrát vyválel v písku a kamínky udělajéí své to nevydrží žádná zbraň - po pár opravách je tato zbraň pořád funkční (což se někdy divím). Na druhou stranu tvrdím že kdych to měl v ruce já, tak to bude pořád výstavní kousek, ne oškubaná slepice. Záleží tedy na jedinci zda bere v podtaz i design zbraně nebo jen funkčnost.

PS: Dotaz do placu: postřehl někdo rozdíl písemného označení firmy Well na konci? MB01C vs. MB01D, nebo MB08C vs. MB08D
Je to jenom reklamní trik od Morrisu aby "odlišil" jeho MBčka že jsou lepší a dávají větší fps než např. Airsoft Morava kde mají stejné produkty ale oholené bez optiky a uvádí nižší fps. Nebo je to opravdu typové označení tzv. vyšší generace mechanizmu, čili např. v "C"čku měli plastový spošťák a v "D"čku kovový a silnější pružinu ???

27 úno 2012, 19:55
Plukovník
Plukovník

No pokud jsem to z té krabice dobře pochopil tak asi takhle:
Mě MB01 přišla v krabici kde byla zaškrtnutá verze MB01 bez ničeho, bez bipodu, optiky. Čistá verze. Další verze jsou MB-01A což je verze pouze s optikou, další je MB-01B, která je bez optiky, ale má nožky. A třetí je MB-01C což je verze s optikou a nožkami. Takhle to myslím může být myšleno, podle toho co ti přibalí do krabice.

Podporuju Obrázek

27 úno 2012, 21:30
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Desátník
Desátník

Nový příspěvek well L96 upgraded
Heledte, mozna se ptam debilne, ale este sem tu nevidel nic o ty upgradly verzi z morrise.... Nevite nekdo co konkretne v tom je? A jak je to hlavne s tim spoustakem? Dik za odpovedi ;D (Jedna se o mb01c- bez sklopky)

26 srp 2012, 16:32
Plukovník
Plukovník

minulý týždeň som testoval od morrisa : http://www.armymarket.cz/ch-mb06-sr-2-s ... d-d2294-OD
a bol som dosť sklamaný vzhľadom nato že by to malo strieľať ďaleko lepšie.

Čo sa týka tela zbrane , farba bola celkom pekná matná a dobre spracované.
(ak neberiem do úvahy že táto výsuvná pažba je pre mňa humus na Sniperke)

Optika , no na začiatok to zrejme stačí , obraz celkom dobrý aj na vyššom priblížení (ale zrejme sa bude zahmlievať) a je dosť tmavá.

Samotná zbraň : odstránená vzd. brzda , našteľovaní hop - up , použité 0,36g a 0,4g Guardery (streľba v lese , takmer bezvetrie).

Naťahovala sa pomerne vpohode pri zaprení do ramena , takže tá M150 to kľudne môže byť .
Samotná streľba , na 50 metrov docela vpohode. Dalo sa trafiť po nastrieľaní A4ku tak 9/10.
Na 60 metrov už trošku BB klesalo aj pri max hope, a mierne ťahalo do ľava ale stále sa dalo triafať A4ku.
Na 70 metrov to už bolo len tak tak že tam doletela a šlo to doľava asi 1,5 metra.
(to už bola vyladená optika na 50 metrov)

Teda od 90 metrov to má dosť ďaleko (pravdaže sa to môže líšiť u jednotlivých modelov) ale zas čo by človek nechcel od zbrane za 100eur.

Ak by mal niekto otestovaný model MB01/MB08 ktoré majú trochu vyššiu úsťovku tak napíšte poznatky , dosť ma to zaujíma.

Vďaka.

27 srp 2012, 08:56
Profil ICQ
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Ahoj, možná jsem trochu vedle, ale chtěl bych jít na dráhu snipera. Nemám moc peněz a chtěl bych nějakou slušnou snipku (třeba i použitou kdyby někdo měl) a nejvíce se mi líbí L96 MB-01. Je tu však jeden problém. Mám spíše menší ruku (asi 20 cm od zápěstí ke šúičce prostředníčku) a proto se bojím, že se mi bude špatně držet.
Díky za přečtení a odpověď Husky000

27 zář 2012, 21:09
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Spectator:Tu MB01 C tedy s bipodem a optikou z morrise mam a je tam kovovej spoustak ale jak uz tu bylo jednou řečeno tak hop up guma(v teto zbrani atypicka) se musi driv nebo pozdeji vymenit ale zbran jako celek je skvela.ovšem musis ju poradne dotahnout a potom uz jen resit ostatni veci podle toho jak se ti s nou bude hrat.Ale výkon ktery na airsoft morris uvadeji je pravdivy a je na zbrani hodne znat.

Přílohy:
Poznámka: ovsem zbran budi dobry dojem
2012-10-20 16.26.40.jpg
2012-10-20 16.26.40.jpg [ 1.49 MiB | Zobrazeno 17529 krát ]
22 říj 2012, 20:00
Plukovník
Plukovník

ak ťa môžem poprosiť , sprav nejakú "nezaujatú" recenziu zbrane čo sa týka zodnotenie streľby schopnosti / presnosti atď. tento rok by som možno ešte na jednu Sniperku peniaze našiel :lol: , a po tejto pokukujem dlhšie.

23 říj 2012, 11:06
Profil ICQ
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Tak tedy:samozřejme me ber s rezervou jelikoz je to moje prvni sniperka,ale neco o ni reknu:Takze kdyz mi dosla tak sem ju smontoval a jen tak nazdarbuh vystrelil v krytym hangaru,hned mi bylo jasne ze to chce nad tim stravit vic casu.takze sem steloval a steloval.Kdyz bych mel uvest test:50 se trefis do A4 temer kazdou ranou,na 60 a vice a vim ze se mi jednou podarilo trefit hrace na 80 coz byla spis nahoda ale do 70 metru se trefis ovsem vzduchovou brzdu z valce jsem neodmontoval.Optika,no jak uz si rikal ty,na zacatek to staci,ale rozhodne až najdu ve sve penezence vic penez tak koupim lepsi.Nožičky co ti k tomu dodat jsou taky na začátek dobrý.Akorat co me překvapilo ze když sem zbran rozmontoval tak hop up gumka u tehle zbrane je pro me neznameho druhu ale zatim zadne zavady.Zbran krasne padne do rukou a kdyz uz mas i neco odehrano tak se natahuje i vleze rychle a bez problemu.Určitě bych ti tuto zbran doporucil jelikoz uz je na ni hafo veci hotovo ale chce to trochu doladit podle toho jak se ti s nou bude hrat.

23 říj 2012, 13:03
Plukovník
Plukovník

no počítam s tým že by som do nej musel ešte niečo zainvestovať na drobné úpravy , ale čo sa samotnej zbrane týka zaujímala ma hlavne ta presnosť kedže by som chcel niečo na celoročné hranie (hlavne zima) na komorné akcie.

Optiku by som teda vymenil hneď kedže už mám niečo lešie doma a bi-pody by šli hned dole.

No uvydím ako natom budem finančne a možno pod stromček :D

23 říj 2012, 16:26
Profil ICQ
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Přesnost hodnotím jako dobrou a přes zimu hraju taky :) Co se tyce hlavne budu kupovat letos novou Prometheus ale doufam ze mi vyjdou penize

23 říj 2012, 18:48
Plukovník
Plukovník

Zdar, tady tahle:
http://www.armymarket.cz/ch-mb10d-snipe ... d-d3795-BK

Jaké to má díly ? Myslím že jsem někde slyšel, že tam ty upgrady od AS Pro nejdou, ale nevím nepamatuju si to. Dík

Podporuju Obrázek

23 říj 2012, 19:34
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Moderátor
Moderátor

Vnitřek je klasika VSR10. Průser je hopkomora.

23 říj 2012, 22:03
Profil ICQ
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 66 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další