Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28 dub 2025, 03:35

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ] 
 G&P nebo AimTop? 
Autor Zpráva
Podpraporčík
Podpraporčík

Nový příspěvek G&P nebo AimTop?
Ahoj.

Kupoval jsem P&J čínu M16A4 - hned byl nějaký problém.
Kupoval jsem D-Boy čínu HK416 - Hned byl problém.
Takže teď až se vrátí nějaký peníz maturitního plesu chci koupit KVALITNÍ gun. Žádnou čínu.

Rozhoduju se mezi G&P a AimTop značkami.
Chtěl bych asi zbran s M4 tělem, nejlíp asi přímo M4 a to z důvodu, že to je jedniná zbran u který umim vymenit aspon Hop komoru, hlaven, gumu apod.

Potřebuji od Vás zkušenějších poradit jestli mám vzít AimTop
http://airsoftpro.cz/eshop/product_info ... ts_id=1274
nebo

http://airsoftpro.cz/eshop/product_info ... ts_id=1033

A NEBO jestli mám vzít G&P zbraň. Zkrátka co je lepší? G&P a nebo AimTop?

NEUMÍM rozebírat mecháč, to znamená že potřebuju, abych se nemusel po koupení rejpat v těch věcech. Dočetl jsem se tu, že je ty aimtopy lepší líp promazat a vypodložkovat. Neumím...
Ublížím si moc když to prostě neudělám?
Ty aimtop co prodává Airsoftpro se mi moc líbí už i ta cena je pěkná.
Co je teda lepší? Je lepší AimTop zbraň nebo G&P?

Hledal jsem tady na fóru nějakou JEDNOZNAČNOU radu co z toho je lepší ale buď jsme přehlédl nebo to pokaždé zklouzlo k jinému tématu a odpověď nebyla až tak konkrétní.

A za druhé, Pokud bych chtěl vzít nakonec ty AimTop, koupím k tomu Mblok(jde tam dat aniz bych musel zbrušovat to tělo zevnitř?), CNC Hopku a DeanT konektory stačí to teda? Nebudu se muset bát o ten vnitřek že se to po pár akcích vysere? Mám strach z toho promazání a vypodložkování jak jsem psal výše, ale neumím to. Jsem už s tou svojí smůlou na ty zbraně zoufalej totiž...

A ještě maličkost. Mám vzít tu s M110 pružinou nebo M130? Proč když jedna má lepší efektivnost jsou stejné cenově?

Díky za případný rady.

Naposledy upravil JacenNect dne 17 úno 2012, 22:34, celkově upraveno 1

15 úno 2012, 17:13
Brigádní generál
Brigádní generál

Nový příspěvek Re: G&P nebo AimTop?
No GP bude spolehlivější, lépe zpracovaný z výkonem kolem 115ms..
At nebude tak spolehlivé, oproti GP hůře zpracovaný, ta 130ková verze má kolem 140ms...
tak si vyber..já bych bejt tebou zkusil dát do kupy kvéry co máš doma...

WE G17,Mp7,brokovnice
https://www.facebook.com/TripleCanopyPraha/?fref=ts

15 úno 2012, 17:41
Štábní praporčík
Štábní praporčík

jestli do toho nechceš vrtat a chceš opravdovou kvalitu, tak ber GP nebo CA ;)

15 úno 2012, 17:49
Moderátor
Moderátor

Já bych pánovy poradil si pročíst zdejší témata páč o tomhle se tu už mluvilo.

Hle, oni mě volají, vyzývají mně,
abych přijal místo své
v sálech Vahally, kde udatní budou žít navěky.

15 úno 2012, 18:03
Moderátor
Moderátor

Pán píše, že je četl, ale že chce jednoznačnou odpověď, což je trochu problém vzhledem k tomu, že jednoznačná odpověď není. Nejkvalitnější a nejspolehlivější je CA, ale zároveň má nejnižší výkon, GPčko je zlatá střední cesta a Aimtop nabízí skvělej výkon za cenu toho, že ten kvér není úplně stoprocentní a chce to lehce doladit. To ale dost často platí i pro GPčka, ty taky nejsou dokonalý. Nicméně já mam Aimtop kvér už rok, do mecháče jsem nehrábnul (z čirý lenosti a zájmu zjistit, co to vydrží tak jak to je) a zatim pohoda, akorát to chce ten Mblock, lepší komoru a lepší kable, nebo alespoň konektory.

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

15 úno 2012, 18:43
Profil ICQ
Podpraporčík
Podpraporčík

Griffon píše:
Pán píše, že je četl, ale že chce jednoznačnou odpověď, což je trochu problém vzhledem k tomu, že jednoznačná odpověď není. Nejkvalitnější a nejspolehlivější je CA, ale zároveň má nejnižší výkon, GPčko je zlatá střední cesta a Aimtop nabízí skvělej výkon za cenu toho, že ten kvér není úplně stoprocentní a chce to lehce doladit. To ale dost často platí i pro GPčka, ty taky nejsou dokonalý. Nicméně já mam Aimtop kvér už rok, do mecháče jsem nehrábnul (z čirý lenosti a zájmu zjistit, co to vydrží tak jak to je) a zatim pohoda, akorát to chce ten Mblock, lepší komoru a lepší kable, nebo alespoň konektory.

Moc děkuji. Něco takového ALESPOŇ jsem potřeboval. Toto je dobré že vychází ze zkušenosti. MOC MOC díky. Jdu tedy do AimTopu.

Není na těch AimTopech nutný to zbrušování těla abych tam mohl vklidu zašroubovat ten Mblok že ne? On to neni problem, ale je to takovej nepříjemnej zasah do zbrane a to ja nerad :-D

Mohu se zeptat proc je ta silnejsi verze cenově stejna jako ta slabší? Kterou bych měl vzít? Neliší se kvalitativně třeba?? Uvažuji nad tím s M130 pružinou přece jen větší dostřel ne?

Po tomhle asi tedy Lock a ještě jednou moc děkuji Griffone.

15 úno 2012, 18:48
Moderátor
Moderátor

mblock tam vlozis bez upravy tela.

obe varianty az na silu pruziny a typu kol maji stejne dily, proto maji stejnou cenu. s m130 bude vetsi dostrel, ale zase mensi spolehlivost zbrane

15 úno 2012, 18:57
Profil Zobrazit autorovy stránky
Podpraporčík
Podpraporčík

Jeff píše:
mblock tam vlozis bez upravy tela.

obe varianty az na silu pruziny a typu kol maji stejne dily, proto maji stejnou cenu. s m130 bude vetsi dostrel, ale zase mensi spolehlivost zbrane

Jeff: A ty máš aimtop také? A jednu z takto upgradnutých?
Pokud ano, jakou z nich máš a opravdu dosahuje přibliižně těch 130m/s nebo při té silnější 150?

15 úno 2012, 18:59
Moderátor
Moderátor

o ty silnejsi jsem sepsal recenzi:
http://www.airsoftchrudim.cz/recenze/m4_ris_aimtop.html

15 úno 2012, 19:00
Profil Zobrazit autorovy stránky
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Bral bych Aimtop rovnou tu 150ku http://airsoftpro.cz/eshop/product_info ... ts_id=1033 a urcite bych zavolal na slusno p. Chybovi z ASpro, ze mas smulu na kvery a uz ses z toho nestastnej a proto chces znackovej a jestli by Ti nevybral nejakej slusnej kus Aimtop, ktery by Ti hned predelal na Teckovy konektory, vymenil komoru za kovovu ASpro a pridal MBlock. Sou to vsechno jeho dily s kteryma dela denne, zabere mu to par minut a kdyz Ti to da do nove zbrane tak urco nebude chtit nic navic a udela Ti perfektne. Takze kdyz uz to bude mit v rukach zjisti jestli je to OK. Navic to budes mit od nej takhle kompletni a kdyz se neco podela, tak ti to v zaruce normal opravi. Kliden jestli se bojiz ze je to moc silny, nech si vymenit pruzinu za treba ASPro 120 nebo 130. Ten mech vydzi dlouhodobe 130ku i bez Mblocku (50000 kuli v teplotach nad nulou a na 7,4V Li polku).
Co odejde urcite behem prvni 10000 kuli bude aimtop plastova hlava pistu ta jedina je poddimenzovana. Takze klidne pouvazuj zebys mu este rekl pri vymene pruziny i o jinou hlavu pistu.

15 úno 2012, 19:10
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

JacenNect píše:
Není na těch AimTopech nutný to zbrušování těla abych tam mohl vklidu zašroubovat ten Mblok že ne? On to neni problem, ale je to takovej nepříjemnej zasah do zbrane a to ja nerad :-D

.

Tohle je trosku sazka do loterie, pac mam 4 tela Aimtop, do dvou neni problem dat ASpro komoru a Mblock u dvou tu ASpro komoru bez obrouseni tela dovnitr nedostanu, ale Mblock jde vlozit a kolega z teamu ma taky dve aimtopky a taky to ma pul na pul. Takze kdyz Ti to udelaj pri prodeji na prodejne, poradi si s tim sami.

15 úno 2012, 19:15
Plukovník
Plukovník

U AT je max patřeba jen odloupnout plastovou listu pod vyhazovačem nabojnic (myslím zevnitř )

15 úno 2012, 19:23
Moderátor
Moderátor

Jinak co se výkonu týče, tak já mam tu "silnější", na tej M130 dávala v základu s VFC hopkomorou cca 144m/s, po pořádném usazení komory (aby neodskakovala a byla ve správné pozici) se výkon zvedl na cca 155m/s. Že ten mech vydrží 130 bez Mblocku bych si nebyl tak jistej, resp. asi jak kterej, už jsem to viděl ruplý na základu po pár tisících ran. Naopak hlava pístu už drží v pohodě, problém s ní byl akorát u prvních várek kvérů.

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

15 úno 2012, 19:35
Profil ICQ
Podpraporčík
Podpraporčík

Ok tak moc děkuju. Nějak se s tím už poperu. Po maturáku uvidím kolik se nám vrátí (počítám tak se 3000 až 4000 kč) zbytek dám z výplaty. Zavolám panu Chybovi a pokusím se s ním domluvit.

Ještě jednou všem moc díky.

15 úno 2012, 20:25
Nadpraporčík
Nadpraporčík

Nechci zakládat nové téma tak se zeptám tady. Dám na AT M4 předpažbí jiné značky? Vím, že AT má atypické uchycení předpažbí... Chtěl bych na ní tohle předpažbí http://www.armymarket.cz/predpazbi-moe- ... -d3863-TAN

17 úno 2012, 15:23
Plukovník
Plukovník

atypické ? možná jen budeš muset nové drážky pro jistící čepy předního mířidla, protože má jiné umístění

17 úno 2012, 15:44
Nadpraporčík
Nadpraporčík

AT má v předpažbí nějaký plíšek se šroubky který znemožnuje uchycení M203... Tak proto nevím, jestli tam jiné předpažbí s jiným způsobem uchycení půjde...

17 úno 2012, 16:02
Moderátor
Moderátor

Dotyčný plíšek není problém odšroubovat a dát do hajzlu, dát potom na AT jiný předpažbí není sebemenší problém.

17 úno 2012, 16:39
Profil ICQ
Podpraporčík
Podpraporčík

Super. Další info co rád vím :)

17 úno 2012, 17:41
Podpraporčík
Podpraporčík

Prosím vás všechny. Kdo všechno tu má opravdovou zkušenost s tím AimTopem a jakou?

Jsem od někoho zjistil pár nepříjemných skutečností a pro změnu co jsem se dozvěděl zde bylo pěkné, tak potřebuju pomoct trošku hlouběji pokud nevadí.

Dík

17 úno 2012, 23:13
Moderátor
Moderátor

Máš PM, jinak všechny možný svoje zkušenosti s AT kvérama jsem tady už asi postupně vypsal, některý stoprocentně hned několikrát :D

18 úno 2012, 01:32
Profil ICQ
Plukovník
Plukovník

já už tu taky psal zkušenosti s AT. Rupl mi mech. Bylo dost pod nulou. Takže rozhodně ne mrazy. Díra na válec byla větší a válec se pohyboval , než jsem se dokopal na servis, už jsem měl ve válci drážky od pístu. (jednalo se asi jen o špatnej kus. u jiných ATček jsem se s tím nesetkal.) vypodložení bylo celkem špatný a když si člověk pohraje, je i tichoučká. V základu dobrý výkon, ale najdou se lepší díly. Plasty jsou otřesný a časem se možná začne kývat předpažbí - stačí tekutá závlačka (v nouzi vteřiňák) a delší šroubek. Kup si SDG/Mblok, vypodlož to, udělej mosfet, dotěsni komoru a budeš štastný člověk s dobrým kvérem =)

18 úno 2012, 11:42
Major
Major

Solis. píše:
já už tu taky psal zkušenosti s AT. Rupl mi mech. Bylo dost pod nulou. Takže rozhodně ne mrazy. Díra na válec byla větší a válec se pohyboval , než jsem se dokopal na servis, už jsem měl ve válci drážky od pístu. (jednalo se asi jen o špatnej kus. u jiných ATček jsem se s tím nesetkal.) vypodložení bylo celkem špatný a když si člověk pohraje, je i tichoučká. V základu dobrý výkon, ale najdou se lepší díly. Plasty jsou otřesný a časem se možná začne kývat předpažbí - stačí tekutá závlačka (v nouzi vteřiňák) a delší šroubek. Kup si SDG/Mblok, vypodlož to, udělej mosfet, dotěsni komoru a budeš štastný člověk s dobrým kvérem =)

Jen doplnim že ten problém s válcem mám taky, ač je vycentrovaný páskou, tak na levé straně hřebenu nacházim pořád mosaznou barvu :D přitom píst drží v kolejničkách dobře... Těžko říct, ale jinak jsem s ní spokojen, mechabox je dobře udělán v tom smyslu že západka drží na místě, kola též, spoušť taky takže stačí jen zaklapnout druhou půlku :D (ve srovnání např. u SRC jsem při skládání pěnil) :D Já doporučuju.

18 úno 2012, 12:27
Podpraporčík
Podpraporčík

Ok díky.
Kdybych to kupoval tak zavolám na AirsoftPro a zeptam se jestli by byl pan Chyba ochotný mi tam vrazit mosfet, tu modrou CNC hopKomoru nebo jakoukoliv jinou lepsi nez tam je, Mblok a DeanT konektory. Sice mám pocit že to asi neudělá, jednou jsem se totiz ptal jestli by mi pri případném zakoupení přidal DeanT konektory na zbran a on řekl že to z časových důvodů už nedělají, ale když už to bude objednávka za 7,5 tisice tak treba řekne něco jiného. Nehledě na to že já se ptal Emailem a to je dosti neosobní.

Jinak Griffone tys výše říkal že tam máš plastovou VFC. To je ten plast lepsi nez CnC modraz es vybral tuhle k instalaci?

18 úno 2012, 14:28
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 24 ]