Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28 dub 2025, 10:01

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
 CA M15A4Tactical Carbine-new version Vs. G&P M4A1 Carbine 
Autor Zpráva
Svobodník
Svobodník

Nový příspěvek CA M15A4Tactical Carbine-new version Vs. G&P M4A1 Carbine
Dobrý den a zdravím všechny na fóru. Jelikož jsem v této oblasti začátečník a investice do zbraně není malá, chtěl bych Vás poprosit o radu a event. utvrzení v mých zjištěních. Zatím jsem airsoft hrál jenom párkrát (dříve spíše paintball), nicméně mě to docela chytlo a mám i s kým hrávat, proto jsem se rozhodl koupit vlastní zbraň. Po docela zdlouhavém a podrobném prostudování tohoto fóra a zdejších příspěvků jsem do finále vybral tyto dvě zbraně, obojí M4.

CA Armalite M15A4 Tactical Carbine - new version
http://www.airsoftguns.cz/detail.php?&id=1485
a
G&P M4A1 Carbine (Colt)
http://www.armymarket.cz/m4a1-carbine-colt-gp-d0358

cena je po odečtení dekorační slevy cca stejná. Rozhodl jsem se pro značkovou zbraň, protože preferuji přesnost a bezporuchovost před extra výkonem, na druhou stranu úsťovka 110-120/m se hodí. Vím, že jsou obě dobré a že tady na fóru je možná lehká preference značky CA. Nejde mi ale primárně o výběr značky spíše o tyto konkrétní modely. Abych se dokázal lépe rozhodnout, chtěl bych si tady ujasnit následující věci (chci jenom zdůraznit, že toto fórum jsem již kompletně přečetl a zatím jsem nenašel zcela jednoznačné odpovědi na všechno a některým věcem úplně nerozumím. Proto Vás prosím nepiště příspěvky typu: „hledej šmudlo“ apod, hledáním a čtením jsem již strávil docela dost času):
1. podle přečtení fóra se zdá, že GP má slabinu v osičkách kol a možná snad v snáze rezavějící a praskající hlavni? Žádné další zásadnější negativum jsem nenašel. Je to tak?
2. CA má naopak slabinu v motoru a lehce zaostává výkonově, jinak ale asi v ničem ?
3. z příspěvků jsem pochopil, že prasknutí osičky se dá zabránit výměnou pružiny za silnější GD 120. Opravdu to stačí?
4. pokud to i přes to praskne, dokážete odhadnout alespoň orientační cenu opravy? Není to lepší rovnou vyměnit při výměně té pružiny ?
5. tato konkrétní GP má 8mm kuličková ložiska, z příspěvků jsem pochopil, že problém snad měli verze se 7mm ložisky. Je to tak? Resp. jsou nějaké nové informace ohledně této 8mm verze?
6. Vybral jsem si tuto CA z důvodu, že má kabely vyvedené do pažby. Myslíte, že jí lze jednoduše vyměnit za „crane stock“ verzi, konkrétně tuto čínskou: http://www.airsoftguns.cz/detail.php?&id=1378 . Předpokládám, že po této výměně bude možné délku pažby měnit ? (tohle je možná blbý dotaz, ale jak jsme řekl, neorientuji se v těch pojmech jako zkušenější hráči).
Děkuji všem, kteří mi pomůžou s výběrem. Není to málo peněz a věřím, že takhle shrnuté to pomůže i jiným v rozhodování. Nemusíte odpovídat formou: „vem tu, ta je lepší“. Spíše bych se opravdu potřeboval ujistit v závěrech, které jsem shrnul. Díky.

30 črc 2012, 15:47
Moderátor
Moderátor

Nový příspěvek Re: CA M15A4Tactical Carbine-new version Vs. G&P M4A1 Carbine
1. ano u GP predevsim u stredoveho kola osicky praskaji, pak pist nekdy odchazi a je tezka podlozka na hlave pistu a vnejsi drobne dily po case oreznou, kdyz se o to nepecuje
2. u CA je to v motoru pravda, ale NEW VERSION vykonove rozhodne nezaostava a ma i slusnou vzduchotechniku (to plati u stare verze s M100 pruzinou - vykon 95m/s)
3. tak o tom jsem neslysel a z mych zkusenosti to je blbost, zabranis tomu vymenou osicek treba ze starych cinskych kol, ale vzhledem k cene napr SHS kol bych toto neresil, az to odejde tak se za 4 kila vymeni za nova
4. pokud chces delat upgrade na M120 nejlepe od Guarderu tak se vyslovene nic menit nemusi a az to odejde tak se to opravi, ale preventivne jak jsem psal bud nove osicky nebo aspon SHS kola rovne ozubeni prevod 1:16-18, lepsi pist treba rovnou celokovozub napr UFC, hlinikovou hlavu pistu s axialnim loziskem s vodicim tesnenim od Airsoftpro, mosfet na zakladni kabelaz
5. jestli ti jde o kola tak ty jsou stejna a vetsi loziska praskani osicek to nezahraneji, ale 8mm snesou i tu nejvetsi zatez nez 7mm, ty jsou dlouhodobe tak do M120
6.jo jde to vymenit a je polohovatelna v rozmezi velikosti clanku uprostred tubusu, pokud tam bude 2 velke clanky tak nepujde zasunout az k telu, s mosfetem uz vubec. Pak je otazka jestli u ni je i sroub s podlozkou pro zamontovani, pak jeste budes potrebovat zaslepku na zadni celo mechaboxu, napr:
http://www.airsoftguns.cz/detail.php?&id=1366
http://www.airsoftguns.cz/detail.php?&id=1262

30 črc 2012, 21:22
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Podpraporčík
Podpraporčík

Do půl roku chci koupit pořádnou značkovou zbraň a taky nevím jestli vybírat z těch CA - Armalite a nebo G&P co maj tu ústovku kolem těch 410fps (to je tak 115 - 120 ms ne?)
Poradíte prosím?

30 črc 2012, 22:09
Moderátor
Moderátor

ani s jednou neudelas chybu, rozdily mezi nima uz tu jdou nekolikrat napsany

30 črc 2012, 22:15
Profil Zobrazit autorovy stránky
Podpraporčík
Podpraporčík

Jeff píše:
ani s jednou neudelas chybu, rozdily mezi nima uz tu jdou nekolikrat napsany

120m/s je ale uz na dnesni dobu preci jen malo co? A to este ukazujou pri pouziti 0,20g streliva. Moc lehky. Pri 0,25 nebo 0,28 už bych si moc nezastřílel asi.
Bál bych se abych byl eště na bojisti konkurence schopnej kdyz kazdej druhej má dneska 130 a vejs ne?

A rozebírat krásně složenej G&P nebo CA armalite kver je zvrhlost přece? Nebo ne? Někdo mi to takhle vysvětloval kdysi (tak měsíc zpět) :D

30 črc 2012, 22:19
Podplukovník
Podplukovník

Zvrhlost rozebírat mech neni, nikdy nebude z továrny tak dobře složenej jako od dobrého technika. Navíc je potřeba rozebírat pokud chceš udělat mosfet. A se 120m/s si dneska zahraješ úplně v pohodě, víc neni potřeba. Před 14 dny jsem hrál i se 100m/s a taky to bylo úplně v pohodě.

AKS-74U Cyma M120 - 1.58J 25bb/s

30 črc 2012, 22:21
Brigádní generál
Brigádní generál

120 je naprosto v pohodě. Nechápu to hnaní se na vysoký úsťovky, nicméně třeba u nás to je třeba protože se 100vkou si nezahraju. Tak mám 120 u krátký M4 CQB-R a do 150 u SR25tky. Ovšem kdyby se vrátily časy nízkých úsťovek tak bych byl rád...hrálo se tak nejlíp - nebolelo to ani tělo ani kapsu, protože díly na 100vku nebyly skoro třeba.

Colt M4 CQB-R (DBoys): 96 m/s s BLS 0.28g
Colt MEU (Bell): 99 m/s s BLS 0.20g

30 črc 2012, 23:05
Profil ICQ
Svobodník
Svobodník

Díky všem, zejména Davenovi. Vyberu asi nakonec tu M15A4 od classic army. Předse jenom se mi v tom nechce hned ze začátku moc šťourat a tam nemusím nic měnit, resp. není tam známá žádná výrobní vada.

01 srp 2012, 18:57
Podpraporčík
Podpraporčík

gallyleo píše:
Díky všem, zejména Davenovi. Vyberu asi nakonec tu M15A4 od classic army. Předse jenom se mi v tom nechce hned ze začátku moc šťourat a tam nemusím nic měnit, resp. není tam známá žádná výrobní vada.

Taky jsem včera objednal tu M15A4 :D

Snad jsme neudělal chybu. Bojim se aby to nebyla nejaka ta sportline verze či co. Někdo mě děsil teď kdyz mi to rikal. Ale myslim ze ne. G&Pčka stoji ted to samý takze snad ne.

Ale mam teď zas nahnano aby to nebyl dalsi šunt co jsem koupil za velky prachy :D Zejtra by mi měla přijít.

Naposledy upravil JacenNect dne 07 srp 2012, 13:17, celkově upraveno 1

07 srp 2012, 10:17
Major
Major

Já mám názor že CA základní motory nejsou špatný... Řeknu to spíše takto : Rozdíl mezi CA a GaP motorem je minimální, asi záleží i na kusu, všechny CA motory co jsem měl ale v ruce fungovali velice dobře (ozkoušeno za M100-M140).

07 srp 2012, 12:27
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 10 ]