Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19 dub 2025, 04:48

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
 M16 nebo M4? 
Autor Zpráva
Desátník
Desátník

Nový příspěvek M16 nebo M4?
Ahoj,

vím, že je to asi o tom, co se mi líbí víc, ale z těchto dvou je mi to v podstatě jedno. Jsem rozhodnutý pro jednu z nich a rád bych znal názory profíků...

M16 - http://www.army-airsoft.cz/elektricke-z ... -s-aimtop/

M4 - http://www.army-airsoft.cz/elektricke-z ... -s-aimtop/

nebo M4 - http://www.army-airsoft.cz/elektricke-z ... -s-aimtop/

Rád bych postupně přidával taktické doplňky. Trošku mě zaráží u zbraní M4, že uvnitř popisu je psáno:
"Ze všech stran předpažbí jsou standardizované RIS lišty, které umožňují připevnit množství doplňků. Svítilny, dvojnožky, rukojeti, montáže...apod."

...a úplně dole v sekci MONTÁŽE je psáno:
R.I.S. lišty na zbrani pro montáž dalšího příslušenství (např. svítilny,…): ne

Takže nevím, jestli teda jako jo nebo jako ne. Tohle je asi otázka na e-shop, ale přece jen někdo tyto zbraně třeba má a bude vědět..Jednoznačně chci zbraň, kde budu most připevnit puškohled/kolimátor, svítilnu, po čase třeba i granátomet.

M16 je delší, z čehož mi vyplývá, že delší hlaveň bude přesnějši, ale nebude se zas hodit do uzavřených prostor...tohle už bude otázka, na co ji budu využívat.

Jednoznačně upřednostním kvalitu a nižší "kazivost", ikdyž ta bude především záviset na tom, jak se o ní budu starat - což budu samozřejmě brát jako moje další dítě :)

Jaké jsou prosím argumenty pro a proti?

díky

04 čer 2014, 22:33
Moderátor
Moderátor

Nový příspěvek Re: M16 nebo M4?
Keď tak si vyber medzi 1 a 3.
Tam máš ris predpažbie pre pripevnenie veškerého prislušenstva..fore grip, granatomet, bipod, baterka atď. Kolimec/puškohlad sa dá namontovať s pridavnou lištou na nosné ucho, alebo po demontaži nosného ucha na ris lištu pod ním u všetkých troch zbraní.
Ja by som bral M16 ale to je už fakt vec vkusu..proste mám rád m16ky.. a šlo mi snou dosť aj cqb..len sa musiš proste pohybovať inak a s menšou zbraňou to je proste v budove jednoduhšie..hoci ja som sa necitil nijako obmedzený. M16ky su taktiež menej "tuctové"..proste ich tolko nevidno..a dobudúcna sú dobrym zakladom pre stavbu DMR zbrane..ale to už si musiš fakt vybrať podla seba čo sa ti viac pači a ako ti padne do ruky a podobne..čo sa týka kazivosti a pod...m4ky a m16ky majú vnutornosti rovnaké..rozdiely byvaju zvačša len v umiestneni kabelaže..m16ky maju všetky kabelaž do pažby..m4ky vždy nie..zvačśa iba tieto s crane a s pevnymi pažbami...u aimtop by som v m16 vydel malinku vyhodu..že netreba vymenit valec za valec s otvorom..ak ovšem tento neduh u AT pretrváva

05 čer 2014, 00:25
Podplukovník
Podplukovník

Jinak jestli jsi začátečník a jestli chceš aby ti zbraň dýl vydržela, doporučil bych dát tam slabší (120) pružinu. Nebudou se potom tolik namáhat díly a těch 150 m/s je pro začátek stejně příliš moc.

AKS-74U Cyma M120 - 1.58J 25bb/s

05 čer 2014, 00:36
Desátník
Desátník

To jsem zapomněl dodat...ano, uvažuji o slabší pružině, byl jsem na to upozorněn. A ano, jsem v podstatě začátečník. Byl jsem teď poprvé na "Operaci Lizzard V" a jsem naprosto nadšený. O Airsoft jsem se dozvěděl snad teprve před půl rokem a jakožto odkojenec Counter-Strike mě to totálně dostalo.

Pravdou je, že asi tíhnu víc právě k té M16, ale přece jen je to metrová zbraň a pohybově bych mohl být omezený. Pokud všechny splňují kritéria, že tam budu moct namontovat z taktických doplňků v podstatě téměř cokoliv a kvalitativně je to srovnatelné, vidím to tak, že rozhodne osobní cítění přímo v obchodě..

Musím si je osahat, co mi bude sedět víc a na základě toho se tedy rozhodnu.

Ještě jsem byl upozorněný na to, že M16 je komplikovaná na rozdělání..že kdyby se něco v terénu stalo a chtěl jsem si ji svépomocí opravit, tak je to o to těžší. S tím si ale dovolím nesouhlasit. Resp...nevím, jestli budu mít dostatek času na to, abych si "v akci" rozdělal zbraň a byl ji schopen opravit a složit. To bych viděl tak jako tak na servis..

05 čer 2014, 06:35
Moderátor
Moderátor

Naopak, základní rozborka je u M16 krásně jednoduchá. Kompletní rozebrání už je o něco náročnější, ale kdo by to dneska v boji dělal, od toho jsou záložní zbraně.

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

05 čer 2014, 07:15
Profil ICQ
Desátník
Desátník

jj, souhlas, tak to vidím též...tak každopádně děkuji všem za názory. Zatím nikdo, kdo by mi tyto typy rozmluvil, takže výběr beru jako uspokojivý :)

05 čer 2014, 07:30
Podporučík
Podporučík

No já bych bral spíš tu M4ku RAS. Jediná výhoda, kterou vidím u té M16 je pevná pažba, takže se tam dá dát větší baterka. Ale ta M4 má zase kratší hlaveň, takže je obratnější a lehčí. A s tou přesností je to jedno, když do toho dáš přesnou hlaveň, ten rozdíl bude minimální.

Aimtop M4A1 standard
CM.030

05 čer 2014, 08:44
Desátník
Desátník

Ne že bych o tom uvažoval, ale ještě by mě zajímal rozdíl mezi sniperkou a tady těmi zbraněmi z rodiny "M4/15/16 ....atd". Dostřel větší není, kadence samozřejmě u sniperky už vůbec, v čem je výhoda sniperek?

Možná max v delší hlavni, aby byla přesnější, ale M16 nepředpokládám, že bude mít hlaveň o tolik kratší...

05 čer 2014, 13:21
Generál major
Generál major

teoreticky v presnosti kvuli pryncipu funkce trysky - u aeg vrazo tryska do kulicky a okamzite foukne, u boltaction pusky manualne tryskou vsunes kuli do komory a pak as fouknes ... a pak teoreticky v tichosti

ale kazdopadne je snipa hlavne o stylu... vyhodu vpodstate nema as na vyse zminovane...

2RIFLES, G Coy (07-13) / 1RGJ, B Coy (93-07)

L85A2 (RIS - GG 2,6J, UGL - Army 2,6J, RIS - GBB WE 4J)
L110A2 (AK 2,6J)
L119A1 (GBB WE 2,2J)
L1A1 (STAR 2,6J)
L128A1 (GFC 0.8J)

Podporuje ligu plynařů!

05 čer 2014, 13:31
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Podporučík
Podporučík

Hlavní výhoda sniperek je tichost. Protože v tom není žádný motorek, kola atd. co by mohlo dělat randál, občas ani nevíš, že po tobě střílí.

Aimtop M4A1 standard
CM.030

05 čer 2014, 13:32
Desátník
Desátník

Nj, to je vlastně pravda..tichost je celkem pro sniperování zásadní vlastnost. A tak mě napadá, že se tam snad pořádně ani nemá co pokazit, když tam chybí elektronika..? Resp mechanické díly se dají zrušit taky celkem snadno, ale asi to nebude až tak náchylné...? Co jsem se i díval, tak sniperky ani nejsou tak drahé..

05 čer 2014, 19:08
Podplukovník
Podplukovník

Ono to teoreticky vypadá pěkně, ale v praxi to pak dopadá tak že odstřelovač jednou vystřelí a pak je zasypán mrakem kuliček z pěti elektrik. Určitě si odstřelovačku jako první zbraň nekupuj, někde tu je o tom dokonce i napsanej článek kterej shrnuje všechny důvody.

EDIT: tady je ten článek viewtopic.php?f=64&t=13422

AKS-74U Cyma M120 - 1.58J 25bb/s

05 čer 2014, 19:15
Desátník
Desátník

jasný, o sniperce samozřejmě neuvažuji. Chtěl jsem znát hlavní výhody oproti elektrice. Už je mi jasné, že jediná a zásadní výhoda je právě její tichost. Nicméně k tomu musím ještě dospět.

Jsem rád, že obě M jsou slušné zbraně a rozhodne jen pocit přímo na místě..

05 čer 2014, 21:41
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 13 ]