Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17 dub 2025, 07:45

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ] 
 g36 cyma vs d-boys? 
Autor Zpráva
Četař
Četař

Nový příspěvek g36 cyma vs d-boys?
Jak je to v airsoftu s tlumiči? Jsou jen na parádu nebo dokáží i něco potlačit? Z logického hlediska mi to připadá jako blbost, ale třeba někde vychází zvuk převážně z hlavně a tlumič pomáhá tlumit? Prosím o ujasnění, myslím, že jsem někde četl v e-shopu že tlumí u nějakého zboží, ale už nevím kde.
// a ještě jestli má G36 od cymy http://airsoftpro.cz/eshop/product_info.php?cPath=55_70&products_id=2714 uzaver na tlumic 14mm, protoze konec hlavme vypada ze jde odmontovat, ale v popisu to nikde najit nemohu v zadnem obchode

Naposledy upravil plasmaball dne 05 úno 2015, 10:38, celkově upraveno 1

04 úno 2015, 14:02
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Nový příspěvek Re: tlumiče + g36 cyma
Repliky tlumičů jsou jen na dekoraci - někdo do nich třeba schovává delší vnitřní hlaveň. Jiné využití nemají. Hluk výstřelu z hlavně mohou trochu utlumit, ale není to jejich primární funkce. G36 od Cymy má, pokud dobře vím, levotočivý 14mm závit, takže valná většina těchto věcí jde na to našroubovat, stačí odšroubovat původní kompenzátor (občas bývá pojištěn malým šroubkem na imbusový klíč ze strany).
Jinak ještě jedna osobní zkušenost - tlumič na krátkým géčku je pěkně na prd, nebaví mě ho pokaždé sundávat, když potřebuju sundat předpažbí kvůli baterce.

04 úno 2015, 17:10
Četař
Četař

sindyk píše:
Repliky tlumičů jsou jen na dekoraci - někdo do nich třeba schovává delší vnitřní hlaveň. Jiné využití nemají. Hluk výstřelu z hlavně mohou trochu utlumit, ale není to jejich primární funkce. G36 od Cymy má, pokud dobře vím, levotočivý 14mm závit, takže valná většina těchto věcí jde na to našroubovat, stačí odšroubovat původní kompenzátor (občas bývá pojištěn malým šroubkem na imbusový klíč ze strany).
Jinak ještě jedna osobní zkušenost - tlumič na krátkým géčku je pěkně na prd, nebaví mě ho pokaždé sundávat, když potřebuju sundat předpažbí kvůli baterce.

To je fakt, to jsem si neuvědomil, ale myslím že to by nebyl takovej problem. A dobrý muži nevíš zda jde na tuto zbraň přidělat RIS lišta na předpaží z boku? Jako je zde na baterku http://omg.wthax.org/DSCF1238_1.jpg

04 úno 2015, 17:25
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Ano, jde, na předpažbí jsou na boku otvory už se zalisovanými maticemi, stačí pohledat na internetu sadu lišt pro G36.
Btw. na tom obrázku je tlumič s rychlomontáží na kompenzátor, to je taky fajn řešení, než to pořád šroubovat sem a tam.

04 úno 2015, 17:35
Četař
Četař

sindyk píše:
Ano, jde, na předpažbí jsou na boku otvory už se zalisovanými maticemi, stačí pohledat na internetu sadu lišt pro G36.
Btw. na tom obrázku je tlumič s rychlomontáží na kompenzátor, to je taky fajn řešení, než to pořád šroubovat sem a tam.

Dobře díky moc, ještě bych se chtěl zeptat našel jsem za stejnou cenu jako od Cymy gčko od D-boys s blowbackem http://www.airsoftguns.cz/g36c-blowback-version-d-boys-g-001 Mužete mi prosím říct která je lepší? Kterou by jste vzali a proc? g36 cyma nebo dboys za tech 2,5k

04 úno 2015, 20:54
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Nový příspěvek Re: g36 cyma vs d-boys?
Dboys nebrat... Vlastnil som ju po 3 tyzdnoch sa to rozsypalo, dal som to na reklamaciu a odpoved mi dosla: Technik si s tym nevie rady, vsetko atypicke, Spust cez mikrospinac, bola tam vola spust niekedy vobec nereagovala, Blowback piest pekna prasarna zohnat, tak mi dali navyber inu zbran. Vybral som cymu CM.011 (CM.003 nemali) Zober cymu, kopec nahradnych dielov, da sa pekne prekopat.... Za dalsie blowback dost podla mna zatazuje diely, takze lepsie odpojit.. Ale naco brat Dboys a odpajat blowback ked mozes mat za tie iste prachy CYMU- Kvalita za rozumne peniaze s moznostou slusneho upgrade. Na to u Dboys mozes zabudnut. Sice mala Dboys lepsie riesenu vonkajsiu hlaven ale Za mna Urco cymu.

09 úno 2015, 07:12
Četař
Četař

no ja se vevnitř vrtat asi nebudu, ale když jsem se díval na video líbilo se mi že ta s blowbackem dělá slušnej kravál, přece jen taková flusačka tichá z toho nejde strach

10 úno 2015, 22:28
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Kazdopadne u tej Dboys-ky vidim viacej nevyhod ako vyhod... Hovorim z vlastnej skusenosti aj ked ten blowback je pocitovo super zalezitost

10 úno 2015, 22:38
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Já bych taky do blowbacku nešel, když už něco, z čeho budu mít při střelbě dobrej pocit, tak plynovku :)

10 úno 2015, 23:08
Četař
Četař

Prosím vás, na co jsou zakroužkované věci na fotce (čudlíik a páčka)?
a zásobník má dole kolečko, když jím budu otáčet kolik kuliček "nabere"? Jestli jsem to dobře pochopil, i když mám v zásobníku 400 kuliček, dokud tím dole neotočím střílet nebude.

Příloha:
Poznámka: CM.011
g36.jpg
g36.jpg [ 291.5 KiB | Zobrazeno 17007 krát ]

13 led 2016, 16:59
Plukovník
Plukovník

Ta páčka je páka závěru-reálná zbraň se jí po přebití nabije.
V airsoftu se jí odkrývá okénko pro vyhazování nábojnic, zde je ukryto štělování hop upu.
Ten čudlík není čudlík, ale čep, který drží zásobníkovou šachtu.

Princip toho kolečka chápeš správně.
Tím točením zásobník "natlakuješ" (proto se jim říká točáky) a podá ti nějakých 30 kulí (odhadem, tenhle typ zásobníků nepoužívám).
Pak musíš natočit znovu.

Druhý typ zásobníků jsou tlačáky, ty fungují stejně jednoduše, jako reálné-pružina tlačí nahoru kuličky. Rozdíl je ten, že tyto mají nízkou kapacitu (většinou do 80 kuliček), nechřastí a nenatahují se.

151.SOF!

13 led 2016, 21:33
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Ten cudlik dole asi nemyslel ten cap ale to co je pred spustou. U dboys sa s tym vypusta pruzina a u ostrej myslim ze tlacidlo uvolnenia zaveru.
U cymy to nema ziadny vyznam je to tam len preto ze to je aj na ostrej

13 led 2016, 22:06
Četař
Četař

Poslyšte chlapy, měl jsem v krabici papírek, že při dnešních zimních teplotách mám počkat po rozbalení 3 hodiny na temperovaní do pokojové teploty 15°. Znamená to tedy, že airsoft zbraně se v nižší teplotě ničí? Copak v zimě airsoft nehrajete?

lamer: ano "Ten cudlik dole asi nemyslel ten cap ale to co je pred spustou." malý čudlík před spouští, ne ten velký na zásobník, ale mám cymu a nepřipadá mi že se něco děje, když ho zmáčknu!?

14 led 2016, 18:39
Moderátor
Moderátor

Dáva logiku že pri nízkych teplotách je nielen čínsky hovnokov náchylnejší na poškodenie pri namáhaní. Ďalej je to dobrá zámienka pre airsoftové obchody na nevybavenie reklamácie pri nejakej poruche..ideálne prasknutý mechabox.
Soft sa hrá celoročne, len treba rátať s určitými rizikami ktoré to obnáša a podla toho sa prípadne zariadiť..o softení v zime sú tu myslím aj zodve vlákna a táto tématika je tiež rozoberaná v niektorých random témach..takisto ako aj teraz v tejto...

14 led 2016, 19:24
Podporučík
Podporučík

Jak rika mdfk. Nelze predpovedet, co vydrzi to blato, ze ktereho je mechac. A taky jsou to idealni "podminky" pro neuznani reklamace.
Jinak k tomu cudliku... ano, nic nedela. To taky rekl lamer. U ostre je to vypoustec zaveru. Takze to tam vyrobce zachoval pro imitaci. Stejne jako GP M4 a jeji plandavy vypoustec. Nevim jak u D-B, ale u G&G to funguje jako vypoustec pruziny. ;-)

15 led 2016, 12:05
Plukovník
Plukovník

U Dboye ne, u PJ a AK ne, u CYMY ano :)

151.SOF!

15 led 2016, 21:30
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Dboys G36c s elektrickym blow backom ma vypustenie pruziny... u cymy to je len dekoracia..... Inak Dboy Gcko je strasna sracka... atypicke blato. Od toho ruky prec... Gcko od cymy je fajn... ako 003 tak aj 011

16 led 2016, 00:50
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 17 ]