Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17 dub 2025, 07:45

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
 ASG GBB P-09 ano/ne? 
Autor Zpráva
Svobodník
Svobodník

Nový příspěvek ASG GBB P-09 ano/ne?
Zdravím všechny, mám dotaz ohledně pistole P-09 od ASG (verze se závěrem z kovu, obvykle se prodává v kufříku).

Odkaz zde: https://www.actionshop.cz/asg-gbb-cz-p-09-s-kufrikem-2

Má někdo s tímhle kouskem zkušenosti? Jaké je zpracování a hlavně životnost a spolehlivost?

Dále ohledně výkonu zbraně - všude nalézám udávaný výkon v rozpětí 0,7 až 0,8 Joule, když to porovnám s jinými GBB pistolemi, přijde mi ten výkon menší.

Výkon by měly řešit CO2 zásobníky, ale z několika zdrojů se dočítám, že je s nimi problém.

Napadá mě ještě použít propylen? Ten by měl být stabilnější a dodat vyšší výkon?

Sečteno a podtrženo - stojí za ty prachy nebo nestojí a mám si pořídit raději klasickou CZ75/sáhnout po jiné zbrani?

Dík.

24 led 2016, 17:31
Plukovník
Plukovník

Nový příspěvek Re: ASG GBB P-09 ano/ne?
Tahle pistole je moc nová na to, aby s ní měl něko nějaké rozsáhlé zkušenosti. Takže spíše jen fakta.
P-09 vyrábí KJW. Což není vůbec špatný výrobce. Tahle pistole je podle mě to nejlepší co zatím KJW udělalo.
Oproti předchozím CZ a P-0X je tahle pistole relističtějšího vzhledu, je to více klasická plynovka a má vychytané konstrukční a funkční nedostatky, které byli na jiných pistolích. Od mušky co drží na červíku až po lépe provedený závěr. Hlavně ale používá už klasický typ zásobníku a po klasické rozborce lze seřizovat hop-up.
Osobně co jsem měl v rámci svojí recenze na P-09 možnost si vystřelit, tak ta celoplastová verze na klasický plyn mi byl mnohem sympatičtější. Ale můj hlas se nepočítá, já vždy volím klasický greengas XD
Každopádně to jsou jen postřehy, dlouhodobé zkušenosti s ní bohužel nemám.

Teď jen otázka. K čemu je potřeba nějaký závratný výkon? Pistole mají krátkou hlaveň, pro záložku je nějakých 90 - 100 m/s dostatečných. Na střelbu do 20 m to bohatě stačí a dál už jen obtížně člověk něco trefí.

Btw, koukal jsem na tvůj odkaz, na BASu ji seženeš asi o 400 levněji ;-)
http://airsoftshop.cz/advanced_search_result.php?keywords=ASG+CZ+75+P-09&x=0&y=0

CA HK53
KA FN FAL
Maruzen Vz.61, Micro UZI
Marushin Clone M500 SSB Five round burst Gas Shotgun

25 led 2016, 09:08
Profil Zobrazit autorovy stránky
Plukovník
Plukovník

Po malom vyladení ide z pištole s dĺžkou hlavne okolo 100 - 110 mm dosiahnúť výkon okolo 1.2J a s trochou tréningu na 50m nie je problém trafiť terč veľkosti A4 jediný problém je ten že zatiaľ na to nie sú bežne dostať diely ani upgrade nakoľko je to novinka málo rozšírená a nie je jasné čo sa na nej bude kaziť.
Inak súhlasím spravovanie je krásne na čínu nestrieľa to zle.
Ak netrváš na P09 odporúčil by som CZ75 od KWA nádherný kúsok s vynikajúcimi vlastnosťami rovno s krabice.

Čo sa týka CO2 tak výkon je vyšší len u prvých 5 tich výstreloch veľmi rýchlo chladne hlavne pri rýchle idúcich výstreloch po sebe čo spôsobuje prudké zníženie výkonu nepresnosť až nefunkčnosť zbrane. Zásobníky sú poruchové v extrémnych prípadoch dochádza až k poškodeniu zbrane.

Vyšší výkon sa dá dosiahnúť plynmi určenými do chladného počasia (Protech,WE nuprol,MAPP/Pro Propyléne) alebo inštaláciou tesnejšej a dlhšej hlavne výkon nad 1,4J je už u pištole zbytočný. Jediné čo tým dosiahneš je väčší deštrukčný účinok.

25 led 2016, 19:02
Plukovník
Plukovník

Tyhle upgrade plynovek jsou krásné, ale v polních podmínkách to je takové...zbytečné. Dobré tak pro sportovní střelce.
Plus pro mnoho modelů pistolí se jednoduše upgrade díly nedělají.

Párkrát jsem narazil na tyhle polazené kvéry, které jednou upadnou na zem, padne tam trochu písku či tak něco a najednou to nefunguje (berte s nadsázkou).
Když pistoli na bojiště, tak bych to s nějakými vylepšeními nepřeháněl. Je to záložka na blízko a cílem je maximální spolehlivost, nikoliv výkon. Od výkonu máme primární zbraň.

A jinak souhlasím s m.ape, CO2 není dobrá volba. I klasický Gren Gas má mnohem stabilnější výkon, byť o něco nižší. A plynů je tolik typů, že stačí jich pár otestovat a určitě najdeš ten vhodný.

CA HK53
KA FN FAL
Maruzen Vz.61, Micro UZI

25 led 2016, 23:03
Podporučík
Podporučík

Otazka OT:
Zalozka typu Glock, 1911, CZ... nejspolehlivejsi z krabice, po dobu 2 let, co nejmene poruch, max pretesneni zasobniku... zatim jsem si vyhlidl ASG/KWA/KSC G17/19, je mozno? Nejvive se mi z vyjmenovanych libi Glocky, ale primarne mi jde o spolehlivost. Diky
Konec OT, omlouvam se.

26 led 2016, 07:08
Plukovník
Plukovník

V takovém případě je KWA/KSC dobrá volba. Jako vždy to ale podmiňuje se o zbraň dobře starat.

CA HK53
KA FN FAL
Maruzen Vz.61, Micro UZI

26 led 2016, 08:53
Plukovník
Plukovník

Pokiaľ glock tak jednoznačne KWA/KSC samozrejme majú aj lepšie chuťovky ak by si chcel (CZ75,USP compact,USP 45, USP match, MK23, 1911 Mark I až IV) ale ich cena je niekde od 150 Eur vyššie.

Čo sa týka 1911 tak KJW je dobrá voľba za slušnú cenu s krabice pomerne spoľahlivá slušný dostrel a presnosť minimálna poruchovosť bežne dostupné diely.
U 1911 by som sa nebál ani WE (majú viac vzhľadovo pekných modelov) len tam to budeš musieť minimálne poladiť a možno nejaký ten diel vymeniť.

A čo sa týka toho upgrade píštolí nie je to zbytočné väčšina upgrade rieši funkčnosť a vyšší výkon a dostrel je často len vedľajší pozitívny účinok. Napríklad také KJW zbrane potrebujú len lepšiu hop up gumu (a hneď máš o 15-20 m navyše) a po nejakom čase výmenu gas route.

Tých 50 m ber že sa to dá jasné že v bežnej situácii na ihrisku sa mi taký kúsok podarí možno raz dvakrát za rok.

26 led 2016, 11:23
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 7 ]