|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|
|
ICS, King Arms (CYBERGUN), ARES nebo G&P?
Autor |
Zpráva |
mrkrikajs
Svobodník
|
 ICS, King Arms (CYBERGUN), ARES nebo G&P?
Ahoj všem, takovýchto témat typu: "Chci M4ku, ale nevím jakou přesně." Tu bylo už určitě hodně. Proto se toto téma pokusím napsat co možná nejstručněji. I když to bude pro mě nesmírně obtížné. Po pár letech střílení mě v zimě opustila moje Masada, proto jsem se rozhodl pro koupi sic všudepřítomné M4, avšak už v nějakém tom high-end zpracování. Tzn, že od té varianty očekávám dost dobrá střeva pro budoucí upgrade. Mám 4 potencionální výherce, kteří byli vybráni na základě: Ověřené značky, recenzí, cena kolem 8 000 Kč a hlavně dostupnosti na Čs trhu. A především kvůli poslednímu bodu, jsem musel dost ustoupit z mých plánů. Nenašel jsem například žádné Mko od CA, které by nebylo v novější variantě ala BB nebo CQB provedení. GG taky nějak vymizelo a najít G&P na skladě je už celkem taky zázrak. Zde jsou tedy moji 4 adepti. 1)ICShttp://airsoftshop.cz/product_info.php/ ... ts_id/37402)AREShttp://airsoftshop.cz/product_info.php/ ... s_id/100893)KAhttp://airsoftshop.cz/product_info.php/ ... s_id/109314)G&Phttp://www.anareus.cz/detail.php?id=611Ares spolu s ICS mají v základu funkční záchyt závěru (na to si celkem dost potrpím), celkem nízká cena a oba modely disponují nadprůměrnou úsťovkou již v základu. Ares má ještě pěkně pořešený přepínač střelby, ale střeva jsou prý dost "Aresácky" atypická. A s ICS nemá žádný můj známý přímé zkušenosti. KA by byl ideální volbou až na tu nutnost použití Li-pol baterií, což Vám možná nepřijde jako mínus, avšak já z nich mám určitou fóbii, která začla již dávno v minulosti a od té doby jim moc nevěřím. Cenou je samotný model již taky v jiné mezi oproti ostatním. A pro G&P se též nedokážu 100% rozhodnout. Cenově je nad ARES i nad ICS a hraje to převážně na vnitřek. Z vnějšku je to klasické ražení od Colta, žádné RIS provedení, záchyt závěru G&P jaksi moc nemusí a přepínač se rozhodně nemůže měřit s tím na Aresu. Na druhou stranu jsem nenašel člověka, který by řekl o G&P něco na adresu odfláknuté práce či vysoké nepřesnosti. Ano, možné řeším u zbraní až moc vnějších prkotin (záchyt závěru), ale už jsem prostě takový. Dokážu ustoupit prakticky jakýmkoliv neduhům u jakéhokoliv z těchto modelů, ale rád bych měl alespoň nějaké plusové body oproti těm ostatním. Názoru na tyto zbraně se od Vašich budou samozřejmě lišit. Já jsem až do této doby žádnou m4ku nevyhledával ani jsem z nich moc nenastřílel a veškeré info pochází z recenzí a od prodejců. K ucelené představě a následné koupi mi právě chybí nějaké ty zkušenosti přímo od uživatelů těchto modelů. Proto bych Vám byl opravdu, opravdu moc vděčný kdyby jste mě dokázali nějakým způsobem nasměrovat třeba na výběr jen ze dvou těchto variant. Pokud chcete pobídnout zcela jiný model, než jsem si vybral, tak bych poprosil o opravdu pádné důvody. Budu vděčný snad za jakoukoliv vstřícnou odpověď.
|
18 led 2016, 22:53 |
|
 |
|
Alfred
Plukovník
|
 Re: ICS, King Arms (CYBERGUN), ARES nebo G&P?
Já to taky vezmu stručně. ICS - V současnosti asi jeden z nej výrobců AEG zbraní na trhu (možná i proto, že je to jeden z nejstarších výrobců AEG). Zbraně mají pěkné provedení, vnitřky používají standardní díly (až na dělený mechabox). Hodně lidí tady potvrdí, že pokud chceš upgrade, je dobré se spoléhat na díly které ICS nabízí (a jsou to dobré díly). A neměnit trysku ani hop-up komoru. Vnitřní díly i zbraně jako takové mají dobrou životnost a jestli můžu doporučit, dokup si k tomu i "Full care" záruku - záruka na veškeré vnitřní závady během prvního roku používání zbraně v základní konfiguraci bez ohledu na jejich vznik (tj. tak jak jsi ji pořídil). Super je, že BAS na ní má obvykle všechny díly, nebo je schopen je doobjednat. Já M4 nemám rád, ale pokud bych si nějakou měl koupit, bylo by to zcela jistě ICS. ARES - Zbraně jsou krásně provedené, modelářsky jsou moc pěkné za tu cenu. Rychlo výměna trnu je užitečná věc, ale samozřejmě to je právě ten problém. Pokud máš v plánu drtit upgrade na nějaké turbovýkony, tohle bude asi limitující faktor. Výhodou je ale velmi široká škála zásobníků, které lze použít. King Arms - Podle mě značka, která je poslední dobou na vzestupu i díky skutečně krásným zbraním, které vzhledem mohou konkurovat i ICS. Dle mých zkušeností, hned po ICS nej zbraně v základu. Ale pravdou je, že s nimi není moc zkušeností. G&P - V dnešní době zbraně s relativně zastaralou filosofií, kde se nic moc nezměnilo. Jsou to stále slušné zbraně, ale v současné době už nenabízí nic navíc, oproti ICS či King Arms. Rozhodně bych ale sháněl nějaký starší kousek. Co jsem viděl nové série, tak to není úplně ono. Především co se týče sestavení těla. Ale možná jsem viděl jen špatný kus. Výhodou vnitřku bude to, že to je prostě takový ten standard, kam dáš asi všechno. Já bych bral ICS, možná bych zvažoval King Arms, protože jejich zbraně se mi prostě líbí. Ale já bych si nikdy M4 nekoupil 
_________________ Airsoft je jen hra a s reálem má společné leda tak maskáče. ----------------------------------------------------------------------- STAR L1A1 CA HK53 KA FN FAL Maruzen Vz.61, Micro UZI Marushin Clone M500 SSB Five round burst Gas Shotgun
|
19 led 2016, 09:14 |
|
 |
|
mrkrikajs
Svobodník
|
Děkuji moc, přesně tuhle odpověď jsem potřeboval. Já si taky myslím, že by se ICS rozhodně nemělo opomínat. Já jsem si M4ku dobrovolně zas až tolik nevybral. Sovětskou AK rodinu přímo nesnáším a Masadu seženeš maximálně od A&K a byť to nebyla špatná zbraň. Chtěl bych něco, co nevidělo tolik plastu jako právě Masada. A jelikož Bren ještě není hotov a na 58smu od ARESU těžko seženeš díly, M4 je tak jedinou možností, když napodobuješ nějaké ty AČR jednotky a zrovna hledáš karabinu. Jinak jsem ještě pokukoval po profi upgradu od BASU. http://airsoftshop.cz/product_info.php/ ... s_id/12057Což je skoro stejná cena jako KA, sice ne zpracováním ale výkonem by to možná i stálo za úvahu. Ale na mě je ta pružina až moc příliš silná. Takže raději pošetřím peníze a pro začátek dokoupím aspoň MOSFET a ostatní, důležitější věci..
|
19 led 2016, 11:33 |
|
 |
|
Alfred
Plukovník
|
To už je spíše na tom, jaký výkon chceš a potřebuješ. Já mám zbraně obvykle kolem 115 - 125 m/s co se výkonu týče, takže na mě je to zbytečně silné. Nejlepší by bylo si jet osobně ty zbraně prohlédnout přímo na prodejnu do Ratajský.
_________________ Airsoft je jen hra a s reálem má společné leda tak maskáče. ----------------------------------------------------------------------- STAR L1A1 CA HK53 KA FN FAL Maruzen Vz.61, Micro UZI Marushin Clone M500 SSB Five round burst Gas Shotgun
|
19 led 2016, 13:53 |
|
 |
|
mrkrikajs
Svobodník
|
Jo, to mám samozřejmě v plánu. Jinak, teď mi bylo přímo přes jejich prodejnu řečeno, že záchyt závěru na té ICS není. Zřejmě minulé pondělí na té zbrani ještě fungoval.  Člověk by do toho kopl. Jak se dá takový závěr "zachytit"?
|
19 led 2016, 17:03 |
|
 |
|
cable
Desátník
|
Zdar, ja ti tu asi nepomůžu s výběrem, ale můžu ti sem napsat zkušenost se svým kvérem. Mám G&P m16A4, ale jak jsem pochopil tak v podstatě jsou skoro všechny GPčka co do střev resp. těla a mechu stejné, takže je to jedno jestli m16 nebo m4. Začnu tím lepším, a to je tělo, které je docela slušně zpracované(mám ji starou asi 2 roky, tak nvm jaká je kvalita teď). Dobré předpažbí tělo i pažba, ani se mi nedělá mezera mezi upprem a lowerem jako jsem to už taky viděl. Když kvér fungoval tak fungoval taky docela dobře, dobrý dostřel i přesnost (bráno vzhledem k továrnímu standardu). A tady bylo první ale....s kvérem jsem takto odstřílel sotva 3 akce (nejsem žádný kropič přibližně to mohlo být tak 5000 kulí) a rozloučil se se mnou motor, který se prostě zadřel, hned další akci to byl píst, takže jsem musel koupit celou novou vzduchotechniku a teď tam už zbyly jen původní mech který je podle technika dobrý ale né na víc nežli 130-140 pružina a kola, tak doufám že aspoň ty něco vydrží. Na těch akcích skoro všichni věděli co mám za značku aniž bych jim to řekl, stačilo se jim seznámit jen s těmi problémy. bylo mi zkušenějšími řečeno že jestli jsem si myslel že jsem koupil kvér za skoro 9k a mám kvalitu, tak jsem se dost spletl, no nic taky zkušenost. Jak řikám s výběrem jsem ti nepomohl ale snad ti toto pomůže v rozhodování. Přeju šťastnou ruku a měj se 
|
21 led 2016, 21:29 |
|
 |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|