Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17 dub 2025, 07:27

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
 Začátky s airsoftem - AEG vs PLYN vs MANUAL 
Autor Zpráva
Svobodník
Svobodník

Nový příspěvek Začátky s airsoftem - AEG vs PLYN vs MANUAL
Zdravím,
vybírám si svou první AS zbraň. Zkušenosti s airsoftem zatím nemám, pokud nepočítám běhání s pouťovkama jako malý :D Před nedávnem jsem slyšel, jak se o tom baví kámoš a řekl jsem si že bych to i rád zkusil. Ještě jsem nebyl na žádné akci, protože kámošovi se sekundárka rozbila a tak si nemůžu nic pujčit :( Ale zkusil sem si z jeho sniperky zastřílet na terč a docela bomba :)

Přečetl jsem snad každé téma, co se této problematiky týče (spousta témat byla bohužel stará s nefuknčními odkazy), ale stále v tom nemám jasno. S cenou samotné zbraně bych se rád vlezl do 3000 kč, ale nezlobil bych se kdyby to bylo míň, pořád je šance že mě to přestane bavit.

Herní místo si už moc dobře nepamatuji, byl to takový mix polorozpadlých budov, okolo spousta keřů, ale i volné prostranství, takže se dá použít asi jakýkoli druh zbraně... Nakonec se rozhoduji mezi těmito.

1) CM0.028 od Cymy. http://www.airsoftguns.cz/ak-47-cyma-cm-028 (nedostupné, vzal bych někde jinde)
Slyšel jsem na něj spousta chvály, prej jedna z nejleších zbraní do začátky. Docela se mi i líbí. Ale musí se k tomu koupit nový aku+nabíječka, což taky něco stojí. Ale na tyto věci jsem úplný jelito, nikdy jsem nepochopil jaký je rozdíl napětím a proudem, a vůbec se v tom úplně ztrácím :(

2) Nějaká solidní plynovku. Něco jako http://www.airsoftguns.cz/beretta-m92f-gbb-tokyo-marui . Líbí se mi Colt, ale ten je už docela drahý
Další co mě napadlo byla nějaká kvalitnější plynová pistole. Je mi asi jedno jestli BB nebo NBB, ale nezlobil bych se :D . Asi nejvíc se mi líbí, že i při případném pozdějším nákupu kvalitního AEGčka by mi zůstala jako záložní zbraň. Trochu se ale obávám náročné údržby a výdajů za plyn.

3) Manuální brokovnice. Líbí se mi http://www.airsoftguns.cz/m870-long-a-k-8870a ale nikde na cz eshopech nemůžu najít náhradní zásobník.
Oproti prvním dvoum je téměř bezúdržbová a levnější. Navíc hodně lidí doporučuje do začátku manuálku, aby se člověk nenaučil jen kropit :D . Ale obávám se, že když budu někde, kdy má drtivá většina lidí AEGčka, tak si moc nezahraju. Ikdyž jsem někde četl, že se s ní dá velkým elektrikám vyrovnat. Co byste doporučili víc? 1ranky nebo 3ranky? Btw jak fungují ty patrony, asi potřebuju 3?

Předem říkám, že jako laik se v té zbrani nehodlám nijak vrtat :D
Omlouvám se za dlouhý a vyčerpávající dotaz. Za jakoukoli radu budu nesmírně vděčný! :)

28 úno 2016, 19:05
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Nový příspěvek Re: Začátky s airsoftem - AEG vs PLYN vs MANUAL
btw takýchto tém je tu kopec
zjavne si nečítal všetko
- nekupuj si GBB pištol ako prvú zbraň
- kup si taku zbran s akou chces hrat.... nie je nič horšie ako si kupit zbran a potom prides na to ze to je plastovy kalach a ty chces ale hrat M4 ako nejaka zapadna specialna jednotka... to je proste plytvanie prachmi...
- ak chces hrat airsoft chod to toho naplno... tu nie je sanca ze ta to nebude bavit.. lebo keby ano, tak o to ani nezakopnes.. ved uz mas predsa 18 rokov

28 úno 2016, 20:02
Nadpraporčík
Nadpraporčík

Do začátku si myslím že je nejlepší jít pro AEG. Ta brokovnice nevypadá špatně, ale nebudeš mít takovou možnost rozvoje. Trošku nesouhlasím s Scathem že není šance že tě to nebude bavit, taky jsem takový už potkal, ale je jich málo. 3000 je docela malý rozpočet, většina bottom-endových airsoft zbraní začíná na 4000,- kč.

Nicméně dle mého názoru je nejlepší varianta G36. Je to zbraň odolná, krátká, lehká, obratná, s dobrým designem, velkou možností upgradu a od levnějších značek se už dají sehnat i poblíž tvého rozpočtu. Nedaleké hřiště je už roky používá jako zbraně na půjčení a fungujou bez problémů. Myslím, že má všechno co může začátečník ve zbrani hledat. Jediné mínus bych řekl asi kapacita baterie.

Je to jenom možnost. Pokud hledáš něco víc orientovanýho na konkrétní zemi/jednotku, jak říká Scath, možná to nebude zbraň pro tebe. Jestli se ti nelíbí, podívej se dál.

28 úno 2016, 21:02
Svobodník
Svobodník

Díky moc za rady. Asi to bude znít divně ale nemám žádnou oblíbenou zbraň/jednotku. Co se týče té G36, tak nevypadá zle, ale ten kalach se mi přece jen líbí víc. Ale nemůžu na něj asi přidělat žádné příslušenství že?
Bohužel víc peněz do toho teď dát nemohu, jsem student a peněz moc nemám. Ještě si musím koupit další vybavení, ne jen zbraň.
OK tak asi vezmu nějaké to AEG jak jsem na začátku plánoval. Tam to bude chtít asi novou nabíječku, vůbec nevím jakou. A akumulátor mi stačí ten co dostanu nebo budu potřebovat taky nový?

29 úno 2016, 09:25
Plukovník
Plukovník

GBB sú fajn hlavne ak si kúpiš niečo spoľahlivé je to výkonné už s krabice jednoduché na opravy a údržbu ale

sú potrebné nejaké vedomosti o plynoch
ceny zásobníkov a zbraní sú niekde inde ako u AEG
kapacita zásobíka je podstatne menšia ako u AEG tak tomu treba prispôsobiť hru a naučiť sa triafať na prvú ranu
hlavne so začiatku to vyžaduje trpezlivosť odmenou je pocit so streľby ktorý pri AEG nezažiješ

Ja som ako prvú zbraň mal TS6045 cobra (kopia Hi Capa 4.3) a to v čase keď v SR a ČR o tom ešte málokto niečo vedel a išli fámi že s GBB sa nedá hrať airsoft lebo fungujú len keď je vonku 20C. Dnes sa GBB používajú celoročne a často to aj v zime funguje lepšie ako piestová zbraň. A dodnes ako primárnu zbraň používam GBB pištoľ jak na OSB tak v CQB s niektorým som schopný triafať A4 na 50m a dostrelím skoro na 70m

Moje odporúčanie ak máš možnosť tak si zo začiatku od niekoho zbraň požičaj vyskúšaj ako ti sadne prípadne podľa toho ako vyššie píšu či chceš napodobniť nejakú jednotku a až potom investuj. Mne osobne AEG nesadlo tak som ostal pri pištoliach a bolt puškách.

29 úno 2016, 11:58
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 5 ]