|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 19 ] |
|
|
L96 AWS3 od Well - vážně se vyhnout obloukem?
Autor |
Zpráva |
lookash
Rotmistr
|
 L96 AWS3 od Well - vážně se vyhnout obloukem?
Čaute, rád bych se zeptal na názory k této pušce: http://www.airsoftguns.cz/l96-aws3-od-d ... or-ma4403dA k ní lehký upgrade: http://www.airsoftguns.cz/upgrade-set-pro-l96-300-shsPředtím jsem měl L96 od Maruzenu. Chápu, že tohle bude úplně o něčem jiném, ale jsem teď bez zbraně a hledám si novou za přijatelný peníz, aby měla dobrý dostřel a snad i nějakou přesnost. Hlavně manuální a L96 je prostě krasavice  Díky za názory. linky vkladaj priamo do príspevku aby boli funkčné, nepoužívaj voľbu "code". Opravené mdfk.
|
27 kvě 2016, 09:51 |
|
 |
|
Šnek
Nadpraporčík
|
 Re: L96 AWS3 od Well - vážně se vyhnout obloukem?
Pro L96 AWS neexistuje aftermarketová Hop-Up komora, proto to není ta nejlepší platforma. Sice používá VSR gumičky, které jsou v každém ohledu lepší než AEG, nicméně jsi limitován na VSR hlavně.
Co se upgrade setu týče, nejsem si moc jistej významem tbh. Pružina se zdá být podobné, ne-li stejné tuhosti jako ta v základu. tím pádem z toho dostaneš leda upgradovaný píst, ke kterýmu stejně budeš potřebovat ještě spoušťák, protože se zdá být 90° místo 45°. AirsoftPro by nejspíš bylo lepší volbou.
Samosřejmě můžou fungovat, a to velmi dobře. Jenom to bude chtít víc úsilí. Jestli si do toho necháš mluvit, pak MB01 je mnohem lepší volba.
|
30 kvě 2016, 19:23 |
|
 |
|
lookash
Rotmistr
|
nechám si do toho mluvit, proto se tu obracím zbraň bych měl, fajn, co do ní "nacpat" abych střílel aspoň těch 70m?  nebo už i tak chci moc?
_________________ Kde je cíl, kde je cíl....tady tě máme....proč tam zase nedostřelím? Těžký život "snajpra"
|
30 kvě 2016, 20:13 |
|
 |
|
m.ape
Plukovník
|
Ak vymeníš základnú pružinu za Laylax 120 pripadne ekvivalent od PDI v zahraničí si kúpiš piest záchyt piestu a spúšťovú páku (nie som si istý či základný spúšťak udrží 120 pružiny) kúpiš si hop up gumu od Maple Leaf a ak by si chcel aj 6,01mm deep fire hlaveň dostrelíš aj ďalej ako 70m.
Diely by mali byť kompatibilné s L96 od TM (AWS systém ak sa nemýlim)
|
30 kvě 2016, 21:16 |
|
 |
|
Šnek
Nadpraporčík
|
Jestli máš zbraň úplně v základu, tak prvním krokem bude všechno přetěsnit. Už v základu má velmi dobrou úsťovou rychlost, ale vzduchotechnika bude propouštět víc, jak Turecko uprchlíky. Nejlepší metoda je teflonová páska na hlavu válce v dostatečném množství, aby to stačilo na utěsnění vesmírné lodi. Dál bude nejlepší vyměnit O-kroužek na pístu. Čím větší, tím lepší. (Musí se tam samozřejmě vejít). Pro maximální úspěch je lepší celý válec a díly v něj promazat. Dostatečné utěsnění poznáš tak, že natáhneš píst, zacpeš hlavu válce prstem a vystřelíš. Když píst dorazí okamžitě, máš příšerný utěsnění. Jestli pojede pomalu v před, máš špatný utěsnění. Když se píst zastaví, počkáš 2 minuty, odděláš prst a vychrlí se spousta vzduchu, máš 100% utěsnění (tvůj cíl). Zvaž obmotání Hop gumičky teflonovou páskou.
Těď by jsi měl zbraň vyzkoušet. Ideální bude munice .40g. Pokud ji neuzvedneš ani s hopem na maximum, bude potřeba upgradovat hop. Pokud ano, měl by jsi být schopen dosáhnout vzdálenosti 70m, I dále. Pokud ne, bude potřeba upgradovat hop.
V případě, že jsi neuzvedl kuličky .40g, nedosáhl vzdálenosti 70m, nebo ti nestačí přesnost, následuje upgrade:
Možnost 1 (moje oblíbenější) 1) hop komora AirsoftPro (740,-). 2) hlaveň Madbull 363mm (999,-) 3) Maple Leaf hop gumička + specifický váleček (~400,-) 4) Munice .43g
Možnost 2 (trošku víc na jistotu) 1) hop komora AirsoftPro (740,-). 2) hlaveň Madbull 509mm (1090,-) 3) Maple Leaf hop gumička + specifický váleček (~400,-) 4) Munice .40g
Hlaveň Madbull je moje osobní volba, protože si myslím že je to skvělá hlaveň za dobrou cenu. Jestli se ti to zdá moc či málo, můžeš vybrat hlaveň dle svého uvážení, tohle je pouze mé doporučení. Obě z výše zmíněných jsou nerezové verze o průměru 6.03mm.
Důležité jsou modifikace! Ujisti se, že hlaveň je pevná a neviklá se, zkus získat maximální utěsnění, 'vypodlož' ramínko hopu aby nemělo vůli ze strany na stranu,...
Takhle postavená zbraň by tě měla vyjít pod 6 000,- a měla by být schopna dostřelu 70m a s vysokou pravděpodobností i dále (může ale nemusí být potřeba trošku nadsazovat). Vzhledem k tomu, že jsme neupgradovali pružinu, a pouze zlepšili utěsnění, její životnost by měla být velmi dobrá. Jestli z ní do budoucna budeš chtít o něco víc, pak vzduchotechnika AirsoftPro ti bude dobrou volbou.
EDIT: Můžeš zvážit i koupi předem upgradované verze od AirsoftPro (obsahuje upgradovaný píst, pružinu a trn), čímž by jsi mohl ušetřit pár grošů kdyby jsi se v budoucnu rozhodl upgradovat vzduchotechniku (nepovažuju to za důležité, věc názoru). Postup upgradu této zbraně by byl stejný jako u standartní verze.
Naposledy upravil Šnek dne 31 kvě 2016, 00:35, celkově upraveno 8
|
30 kvě 2016, 21:28 |
|
 |
|
Šnek
Nadpraporčík
|
m.ape píše: Ak vymeníš základnú pružinu za Laylax 120 pripadne ekvivalent od PDI v zahraničí si kúpiš piest záchyt piestu a spúšťovú páku (nie som si istý či základný spúšťak udrží 120 pružiny) kúpiš si hop up gumu od Maple Leaf a ak by si chcel aj 6,01mm deep fire hlaveň dostrelíš aj ďalej ako 70m.
Diely by mali byť kompatibilné s L96 od TM (AWS systém ak sa nemýlim) MB01 má v základu pružinu, která je ekvivalentem asi M140-M150 a spoušťový mechanismus dlouhodobě udrží i pružinu M160. Hlavně 6.01 považuju jako vhodné do CQB, ne do sniperky. (Tady se názory výrazně a často liší)
|
30 kvě 2016, 21:31 |
|
 |
|
m.ape
Plukovník
|
Ale toto nie je MB01 navyše taký výkon nie je vôbec potrebný aby bola zbraň presná a ďaleko dostrelila.
|
30 kvě 2016, 21:39 |
|
 |
|
Šnek
Nadpraporčík
|
m.ape píše: Ale toto nie je MB01 navyše taký výkon nie je vôbec potrebný aby bola zbraň presná a ďaleko dostrelila. Oboje zbraně, jak MB-01 tak MB-44xx mají v základu stejný výkon. lookash píše: nechám si do toho mluvit, proto se tu obracím Jsem si téměř jist, že je řeč o MB-01. Kdyžtak to přepíšu. Výkon sice není potřeba pro dlouhý dostřel, nicméně umožňuje použití těžší munice. Navíc je vedlejším efektem utěsnění, které je důležité pro konzistenci výstřelů. Pokud si lookash řekne, že úsťová rychlost je zbytečně vysoká, či bude chtít snažší natahování závěru, nic mu nebrání v použití pružiny slabší. Výběr je na něm. Tuto debatu jsme již měli, nemá smysl se o tom bavit dál.
Naposledy upravil Šnek dne 30 kvě 2016, 22:14, celkově upraveno 1
|
30 kvě 2016, 21:44 |
|
 |
|
m.ape
Plukovník
|
Výkon nie je najpodstatnejší pri dlhom dostrele a presnosti MB44xx používajú hlavne a hop up typu VSR čo im umožňuje lepšie využívať hop up efekt a preto im stačí menší výkon a aj upgrade zbrane je tým pádom lacnejší ja používam u typu VSR maximálne Laylax 120 viac nie je potrebné. V závislosti od dlžky hlavne sa dá dosiahnuť výkon okolo 2J-2,3J čo je viac ako je potrebné.
|
30 kvě 2016, 22:06 |
|
 |
|
Šnek
Nadpraporčík
|
m.ape píše: Výkon nie je najpodstatnejší pri dlhom dostrele a presnosti To stejné jsem řekl ve svém příspěvku. m.ape píše: MB44xx používajú hlavne a hop up typu VSR čo im umožňuje lepšie využívať hop up efekt Ano, VSR gumičky jsou lepší. Nicméně standartní VSR gumička nedává lepší hop, než AEG Maple Leaf gumička. VSR Maple Leaf gumička je sice lepší než AEG ML, nicméně vyžaduje modifikaci Hop komory aby mohla využít specifický přítlačný váleček a je limitována na VSR hlavně. I v případě vyřešení těchto problémů je Hop komora limitujícím faktorem, který se nedá vyřešit. Jak jsem již psal, platforma MB44xx může fungovat velmi dobře. Možná dokonce stejně dobře jako MB-01, ale vyžaduje více úsilí.
|
30 kvě 2016, 22:26 |
|
 |
|
lookash
Rotmistr
|
Šneku, velice moc děkuji za dlouhý a přínosný příspěvek!! Pro mě to bude věda, celou zbraň rozebrat, udělat co jsi napsal, ale to je něco, co mě neskutečně baví - jsem strojař. Trochu rozumím určitým mechanismům a tak, takže jsem i nějak manuálně zručný. Spíše bych si zbraň utěsnil a namazal, jak mi radíš. Pak shlédl výsledek. Protože začínám po 3 letech zase hrát, začnu se začleňovat do týmu, více trénovat jak hrát, tak teď není pro mě důležitý ten výkon. To budu řešit za měsíc, dva  A myslel jsi tuhle zbraň? Kód: http://airsoftpro.cz/cz/airsoftove-zbrane/odstrelovaci-pusky/sag-l96-sniper-upgrade-optika-dvojnozka-at-fg-detail Ta se mi nelíbí, maskování si chci udělat sám, chci mít sklopnou pažbu a chci zásobník tak, jak to má originál - vystrčený 
_________________ Kde je cíl, kde je cíl....tady tě máme....proč tam zase nedostřelím? Těžký život "snajpra"
|
31 kvě 2016, 06:50 |
|
 |
|
lookash
Rotmistr
|
Kód: http://airsoftpro.cz/cz/dily-zbrani-upgrade/dily-pro-odstrelovaci-pusky/pro-tm-aws-well-mb44xx/90-upgrade-set-aws-mb44xx-sniper-eco-detail?showall=1 http://airsoftpro.cz/cz/dily-zbrani-upgrade/dily-pro-odstrelovaci-pusky/pro-tm-aws-well-mb44xx/90-cnc-spoustovy-mechanismus-pro-tm-aws-a-well-mb44xx-v2-detail?showall=1 http://airsoftpro.cz/cz/dily-zbrani-upgrade/dily-pro-odstrelovaci-pusky/pro-tm-aws-well-mb44xx/ocelovy-valec-pro-tm-aws-a-well-mb4401-02-03-06-07-08-09-detail?limitstart=0&limit=int&showall=1 Tohle mi doporučil pán z AirsoftPro
|
31 kvě 2016, 09:21 |
|
 |
|
Šnek
Nadpraporčík
|
Ok, tak uděláme AWS verzi Pro tu bude obecně platit to stejný, krom upgradu. Ano, tento upgrade set bude fungovat dobře, ale nezapomeň že pro jeho použití je potřeba 90° spoušťák! (ten v základu má 45°). Jinak asi zatím není s čím dál radit. Prostě to rozdělej, vyhraj si s tím a uvidíš. Nezapomeň, že OBROVSKOU součástí dobré zbraně jsou modifikace. Když se to viklá - podlož to, když tam utíká vzduch - teflonová páska atd... Cílem dobré sniperky je konzistence  Třeba by jsi mohl zvážit dopadovou gumu válce( myslím že to je ta právná lol), mělo by to zbraň uděla trošku tišší a píst ti poděkuje. Jestli jsi nikdy nerozdělával airsoftku, tak tohle pro tebe bude ideální začátek 
|
31 kvě 2016, 15:11 |
|
 |
|
lookash
Rotmistr
|
Měl jsem od TM L96 AWS, rozborku jsem si dělal, pravidelně ji čistil  takže vím co uvnitř je, jak co funguje a vypadá. Díky moc za ty rady!!! 
|
31 kvě 2016, 16:31 |
|
 |
|
madafaka
Moderátor
Registrován: 25 dub 2012, 18:39 Příspěvky: 2290 Bydliště: Myjava
|
ešte raz dávam do pozornosti, že pre vkladanie linkov nepoužívať voľbu "code" link stačí voľne vložiť do príspevku, inak je nefunkčný..ďakujem
_________________ predám origo nadpažbie pre m1903A1
|
31 kvě 2016, 18:39 |
|
 |
|
T-dog
Generál major
Registrován: 04 zář 2009, 10:40 Příspěvky: 1961 Bydliště: Horažďovice / Sušice / Plzeň / Praha
|
souhlas v podstate se vsim vyse napsanym, akorat osobne povazuji za veliky problem zbrani typu vsr/mb02/03/44xx ten 45°zachyt, tedy u setupu ktery popisuje mape je to v cajku ale u silnejsich pruzin je s tim problem, pist se prici a je IMHO velice dobra volba spoustak s pistem konstruovany s 90° zachytem ...
_________________ No stress, be EPeS ...
2RIFLES, G Coy (07-13) / 1RGJ, B Coy (93-07)
L85A2 (RIS - GG 2,6J, UGL - Army 2,6J, RIS - GBB WE 4J) L110A2 (AK 2,6J) L119A1 (GBB WE 2,2J) L1A1 (STAR 2,6J) L128A1 (GFC 0.8J)
Podporuje ligu plynařů!
|
31 kvě 2016, 19:05 |
|
 |
|
lookash
Rotmistr
|
45° / 90° Co to u zbraně znamená? Proč ty rozdíly ve °?
|
31 kvě 2016, 19:27 |
|
 |
|
Šnek
Nadpraporčík
|
90° (ten chceš)   45° (ten máš)   V podstatě 45° píst se závěrem jsou nechtěný, neboť záchyt není tak pevný, a při zachycení pístu se píst ve válci příčí, což způsobuje drhnutí při návratu závěru do původní polohy.
|
31 kvě 2016, 19:36 |
|
 |
|
lookash
Rotmistr
|
já blb začal googlit po tom, co jsem se zeptal....jak je už večer, tak nějak....zapomínám, že nejsem blbý a mohu si to dohledat sám....jsem ostuda.. děkuji 
|
31 kvě 2016, 19:38 |
|
 |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 19 ] |
|