Re: ICS PAR MK3 VS APS ASR M4 KONFIGURÁTOR VS GP M4 MOE
Ahoj,
právě jsem se stal majitelem Parky - barva Tan, verze C - 10,5".
Střílela zatím jenom na zahradě, hrát jsem ještě nebyl. Ostatní zbraně nemám, třeba ti pomůže aspoň moje hodnocení parky. Uvádím věci, které většinou nenajdeš v dostupných recenzích.
První dojmy a fakta:
- horní a dolní část těla se nehejbe. Nic se nehejbe. Zpracování těla super. Jenom jsou na zbrani celkem tři odstíny tan (tělo, předpažbí, rukojeť+pažba+zásobník). Možná i čtyři, ta rukojeť je možná taky trošku jiná

Takže jsem volil černé doplňky, jinak by to bylo jak omalovánky. Není tan jako tan.
- je na ní nápis "MADE IN CZECH REPUBLIC"

- zásobník (točák 300) se viklá, natáčí se v obráceném (a pro mě nelogickém) směru než zásobníky na AK. Celkově mě ten zásobník neuchvátil. Dnes mi dorazily tlačáky na 180, zatím nezkoušeno
- ICS doporučuje LiPo 11,1, mám ji tam. V pažbě málo místa, najít baterku co se vejde, je celkem problém a ani tak to není žádná hitparáda. Mosfet tam nemám, pokud se bude dávat, bude to chtít hodně laborování. Místo není. Kabely ve zbrani hodně tvrdý, špatně se ohýbají. Při nasazování a sundávání pažby se musí dávat hodně pozor.
- při použití 3S je nutné vyměnit pojistku 20A za 30A (je přiložena). Prodejce mi to neřekl, ta 20A vydržela asi 100 ran. Pak jsem našel info na webu ICS.
- osazení RIS věcí na předpažbí jde hodně blbě (spodní rukojeť, finger stop, dělené krytky). Zjevně nějaká nedohoda o rozměru mezi Čínou a Taiwanem

- střílí to cca 125-128m/s s 0,2, kadence s 3S cca 16 rps (oboje chrono). S 2S bych tipoval pod 10rpms. Zdá se mi, že převod je spíš dopomala. Přesnost i s 10,5" hlavní slušná. Používám 0,25. Regulace hopup funkční. Na auto to jede jak pila, spotřeba kuliček bude asi značná.
- vnitřek nehodnotím, nerozdělával jsem, když to střílí, vrtat do toho nebudu.
- když vystřelíš na semi a pak zajistíš, tak se vypustí pružina a z hlavně vypadne 1 kulička (když hlaveň skloníš). Když neskloníš, tak je první výstřel po odjištění double. Pokud se přejde z auto přímo na safe, bez výstřelu v semi, tak bych řekl, že se pružina nevypouští.
- pokud bys ji chtěl, doporučuji osahat všechny verze, já jsem vybral tu nejkratší kvůli hmotnosti a vyvážení. Je hodně těžká na předek a každé delší předpažbí to ještě zhoršuje.
- vypadá to, že by i z 10,5" verze šla udělat dlouhá verze. Vnější hlaveň 16,75" se dá koupit jako náhradní díl (cca 45 euro), bude to pasovat i do nejkratšího předpažbí včetně gasblocku. Takže pokud by někomu vadila krátká hlaveň a zároveň by nechtěl koupit dlouhou verzi kvůli hmotnosti předpažbí, dá se to vyřešit a mít pak vlastní originál

Vnitřní upgrade - nejsem odborník, ale nevidím k tomu důvod. Čekal bych, že flinta za desítku bude nějakou dobu střílet bez výměny čehokoliv, zvlášť pokud se budu držet v parametrech doporučených výrobcem.