Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 27 dub 2025, 10:59

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 231 ] 
Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Další
 Zbraň pro začátečníka 
Autor Zpráva
Svobodník
Svobodník

Nový příspěvek Zbraň pro začátečníka
Zdravím, hned z fleku musím říct, že o airsoftu nevím vůbec, ale vůbec nic, jeden kamarád mi ale nedávno nabídl, že chodí celkem pravidelně s pár lidma střílet, ať si koupím nějakej "kvér" a chodím taky... celkem mě to zaujalo, ale jak říkám, nemám páru co si koupit, nechce se mi do toho vrážet (alespoň zatím) víc než nějakých 4000 korun a za tu cenu je elektrická zbraň docela problém (podle pár ceníků co jsem prohlížel), ceny dekorativních zbraní jsou ok, ale zase nevím jestli to vůbec střílí a tak :), pokud by mě někdo zkušenějším mohl napsat, s čím je tak dobré začínat, co stačí na občasný běhání po lese a co ne, byl bych mu vděčnej. Předem díky za nějakou tu odpověď.

13 čer 2009, 15:13
Moderátor
Moderátor

Nový příspěvek Re: Zbraň pro začátečníka
Ideální je začínat s manuálem, protože se toho nejvíc naučíš. Nejlepší je vybrat si nějakou pistoli od TM: http://www.airsoftguns.cz/katalog.php?& ... =14&list=1 ...nejsou drahý, jsou to kvalitní zbraně a když tě airsoft chytne, tak až si koupíš AEG, tak ti poslouží jako záložní zbraň.

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

13 čer 2009, 15:23
Profil ICQ
Plukovník
Plukovník

Pokud mají ostatní taky manuály, tak ti tahle pistole bude stačit dost dlouho. Obvykle se lidé ptají, které z těch pistolí je nejlepší - procházel jsem diskuse několikrát, a dalo by se říct, že jsou vyrovnané s tím, že nejvíc preferovené jsou Socom, Glock, Beretta a Colt 1911. Střílel jsem se Socomem i Coltem a Socom mi přijde o něco lepší.
Nevím jak střílí ostatní zbraně, ale do těchle dvou můžeš klidně ládovat kule 0,28g, protože doporučované pětadvacítky se příliš zvedají. A rozhodně si kup rovnou ještě náhraní zásobník.
Socom dostřelí v pohodě padesát metrů, i když na tuhle vzdálenost se do člověka sotva trefíš.

Další možností je škorpion. Ten ti vydrží dlouho, má ramenní opěrku,takže se dá použít i k přesnější střelbě. Opět se ti bude hodit druhý zásobník, a musím tě upozornit, že jeho využívání chce trochu cviku. Zásobník je dvoukomorový, takže vystřílíš nějakých třináct kulí z jedné komory, přepneš tlačítko vespod a tím uvolníš podavač v druhé komoře. Pokud ho ale zmáčkneš dřív, když je v první komoře ještě kulička, tak se ti kuličky můžou kousnout a zásobník nepodává.
Škorpion dostřelí nějakých třicet metrů s BB 0,25g. Kamarád se ho naučil používat a je mi víc než zdatným soupeřem i proti plynovce nebo elektrice (když nekropím).

Ptal ses sice jen na zbraň, ale nesmíš zapomenout ani na brýle - jakékoliv s certifikátem proti letícím předmětům. Začínají na 20Kč a končí někde na pěti tisících, takže není důvod brát necertifikované z tržnice nebo od číňanů.

Potom bych ti doporučil rychloládovačku, protože nabíjet prsty je zbytečný vopruz a ládovačku dáš do kapsy snáz než pytlík kuliček.

A poslední důležitá věc jsou dobré kotníkové boty - zejména pokud budeš pobíhat po lese. Bez maskáčů se na začátku obejdeš, ale v blbé boty stačí jednou špatně šlápnout.

Jinak pokud hrajete v hustším lese kde je křoví a střílí se spíše na krátkou vzdálenos, tak ti s klidem doporučím brokovnici. Jsou už dost levné, zejména čínské kopie, a ty které střílí po třech mají velmi slušnou plebnou sílu. Jiný kamarád má elektriku a do takovéhoto terénu si chce pořídit právě brokovnici, takže se nebojím, že bys ji nevyužil i později.

K výše uvedenému může už na začátku přidat opasek a v případě pistole pouzdro, protože někdy se hodí mít obě ruce volné, nemluvě o uložení náhradního zásobníku, a už dvakrát jsme hledali pistoli, které někomu vypadla z kapsy. K brokovnici se prodávají pásky na patrony k upevnění na opasek nebo na pažbu, jestli do ní půjdeš, vřele doporučuju.

A jestli hrajete v lese, tak maskáče - nejsou nezbytné, ale dost pomáhají při skrývání.

Další věci jsou už ne tak potřebné, ale můžou se hodit.
Hodí se barakuda, alias maskovací síťovina na ochranu zubů - je tu jedno celé téma a už jsem viděl zub ustřelený pistolí (právě Socomem). A taky je dobrá nějaká čepice, klobouk nebo šátek, protože jak se člověk kryje, hodně zásahů jde do hlavy a přímo na lebku to docela bolí.
Někdo doporučuje i střelecké rukavice, já hraju bez nich a zatím v pohodě, ale taky jsem ještě nedostal ani do nehtu, ani do kloubu.
Podobně s chrániči koleni, když to záleží spíe na tom, jak moc se budeš krýt a lečet. Opět - do lesa se dost hodí, když pak lezeš daleko po kamení a větvích, oceníš je.

Tak, a to je vše, co bych doporučil začátečníkovi ... za zbraň :-)

13 čer 2009, 19:11
Rotmistr
Rotmistr

já jsem taky začátečník ale začal jsem s plynovkou (pistole) CZ 75 D compact na co2 bombičky která stála 1800 kč. vpohodě dostřelí 40 - 45 m , bombička, která stojí 15 až 20 kč vydrží tak na 100 ran což je podle mě výhodný.........a taky bych si rad pořídil již zmiňovanou brokovnici. tady je ta čezeta- http://www.airsoftguns.cz/detail.php?&id=1222 :)

13 čer 2009, 20:38
Nadrotmistr
Nadrotmistr

do tvích zacatku mohu doporučit tohle dostřel je fakt bomba a začinali stim skoro vsichni co znam http://www.airsoftguns.cz/detail.php?&id=264

14 čer 2009, 15:17
Moderátor
Moderátor

Začátečníkovi do ruky manuál, nebo AEG, ale jen pokud má silnou vůli a umí se krotit, tak aby jeho styl nevypadal jako: Střílet střílet střílet, bože jen at ho trefim. To záleží na věku. Ovšem v dnešní době levných AEG je přeAEGováno a pochybuju že be se člověk s manuálem chytí. Spíš bych si koupil nějaký AEP nebo MP5K. Oboje se dá sehnat pod 2 litry a oboje může suprově potom posloužit jako sekundár. Já osobně nejvíc doporučuju pro ten začátek Škorpíka s bubínkem. S tim taky člověk musí trochu taktizovat.

14 čer 2009, 15:56
Profil ICQ
Nadrotmistr
Nadrotmistr

tohohle škorpa mame v teamu takže : po měsíci používáni odešlo semi funguje jen auto ( možna blbe zachazení-odpověděl prodejce,ja pochybuju)dale co je fakt zajimave na tehle zbrani tak že když mate zmačklí kohoutek a date pojistku nemuseti ani mačkat protože zbran střílí uplně sama ( kohoute zustane ve zmačkle poloze)a dale -jen pro ty kteří si nevšimly před bubínkem (neboli pod opěratkem zklopene pažby) je velmi prakticka RIS na rukojet

14 čer 2009, 19:12
Poručík
Poručík

Já bych to vyřešil, že pokud jsi soft už zkusli a je to co chceš dělat zkus na ještě n pár akcích co ti bude vyhovovat a co se ti bude především líbit. Většina sofťákú ti gun pučí i jen na vystřelení pár kulí, tak sám si uděláš obrázek co a jak. Pozor pokud máš ve svém okolí ortodoxní military skupinu budeš se mušet přispůsobit!!!, typu zbraně M4, AK, G36, AEG manuál apod.
Manuál: dlouhý i krátky je dobrý jen na zimu a pokud hrají ostatní nebo většina s manuálem, páč pokud ti pokaždý někdo nasype s AEG 1000kulí za 1/sec do gatí a ty vystřelíš jen jednou (a třeba ještě nepřizná)tak se akorát naštveš a 2 den koupíš AEG.
AEG: do 4000 Kč to je už kopa dobrých gunů AK, G36, M4, P90 aj. (samo že to jsou číny, já jich mám 5 v AEG a spokojenost )
Dekoračka je že ušetříš více či méně na ceně ale kdyby se to pokazilo či sis ji rozbil nemáš záruku, ale všude je někdo, kdo ti po opraví poladí či nadupe.
Já bych si koupil AEG

14 čer 2009, 22:05
Nadrotmistr
Nadrotmistr

co jsem to tak zbezne precet tak ty rady sou tak 4 roky zpatky

nejlepe udelas kdyz se domluvis s kamaradem aby ti nekde pujcil aeg a zkusil nakou sobotni plackobytku jestli te to bude bavit
pokud jo tak 1. s kym budes hrat? (sam, v tymu) aby sis nekoupil treba kalacha a pak ti nerekli ze musis mit m4 jinak na tebe prdej
2. pokud mas limit 4000 si kup cinu da se rici ze je jedno jakou jen u kalachu ber ty co jsou kopie VFC (vyhni se cyma-ak), proste ber co se ti libi
3. pak je jeste dobre se rozhodnou budu chtit vanocni stromecek?(laser svitilna rukojet atd)
4. vyhni se unikatnim zbranim protoze kdyz rozmlatis telo mohlo by se blbe schanet nahrada(treba steyer,sig)

na manual se vyser akorat vyhodis 700 nebo kolik a stejne zjistis ze chces elektriku

docela zajmave i vypadaj ty velmi zlevnene GP

http://www.taksitokurvavygoogluj.cz/

14 čer 2009, 23:51
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor

Kdyby se těchhle rad držel každej začátečník, tak by airsoft nešel takovým fofrem do s*aček jako jde v současnej době. Samej trotl, kterej umí akorát držet spoušť a dotáčet 500tirannej točák a nic jinýho, protože nezačínal s manuálem (proč bych si kupoval manuál, když mam za tři tisíce namakaný aeg od ťamanů) a nenaučil se základy taktiky, mířený střelby, maskování, tichýho pohybu atd. Nerad bych někoho urazil, rozhodně takoví nejsou všichni, ale prostě to, že produktem levných čínských zbraní jsou zástupy mizerných airsofťáků je holej fakt. A dále, k tvým radám:

2. Bullshit, ta nová série kalachů od Cymy (036, 042...) jsou v současnej době naprosto suverénně nejlepší čínský AK na trhu.
4. Opět kravina, to že člověk rozfláká tělo zbraně je tak vzácnej jev (například zrovna u Steyeru, kde je konstrukce taková, že jeho rozsekání je téměř nemožný), že rozhodně nemá smysl kvůli tomu zavrhovat některý zbraně. A kdyby náhodou, tak na netu se dá sehnat prakticky všechno :D

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

15 čer 2009, 00:29
Profil ICQ
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Griffon píše:
2. Bullshit, ta nová série kalachů od Cymy (036, 042...) jsou v současnej době naprosto suverénně nejlepší čínský AK na trhu.

jestli je to stale konstrukcne kopie maruiky tak je horsi (vykon neni vse) vystridal jsem nekolik kalachu a uz taky nejakou dobu valcim a dospel jsem k zaveru ze je lepsi vybirat zbran podle toho jestly telo vydrzi(blbu-vzdorne) a ne podle toho co tam je za pero protoze vznitrek se da vymenit vsude ale zmen si konstrukci ala marui na VFC

Griffon píše:
4. Opět kravina, to že člověk rozfláká tělo zbraně je tak vzácnej jev (například zrovna u Steyeru, kde je konstrukce taková, že jeho rozsekání je téměř nemožný), že rozhodně nemá smysl kvůli tomu zavrhovat některý zbraně. A kdyby náhodou, tak na netu se dá sehnat prakticky všechno :D

steyera rozmlatil kamarad(a ne jpp!) nesehnatelna vec tak aby se to vyplatilo; g36 mi ukazovaly na fotce z akce betonova hranice podobne jako steyer; m4/16 zlomit neni problem a neni to zas tak ojedinely jev ale prodava se kde jakej nesmysl za male penize

Griffon píše:
Kdyby se těchhle rad držel každej začátečník

je to hezke prani ale hold domba se meni a brecenim ze bylo lepe se to stejne nezmeni

15 čer 2009, 00:54
Profil ICQ
Plukovník
Plukovník

Souhlasím s Griffonem, začátečník s AEG se naučí akorát tak kropit, protože je mnohem jednodušší zasypat protivníka tisícovkou kulí než ho zkusit nenápadně obejít. Leda by už od začátku nechal přepínač palby na jednotlivých ranách.

15 čer 2009, 06:19
Moderátor
Moderátor

ja zase souhlasim se sebelianem, pokud proste ten clovek v tymu, kde maji vsichni manualky a strilej pouze proti lidem, co maji taky manualky, tak at si koupi manualku, jinak ho to nebude bavit a co nejdrive pujde do AEG. Priklad ze zivota, novacek si koupil manualni snipu, ze chce byt sniper, docela dlouho jsme mu rozmlouvali, at jde na akci se podivat. po prvni akci koupil M16 AEG a vytunil ji, k manualce se uz nevratil. Druhej clovek na prvni akci s manualnim skorpionem si do tydne koupil M4 AEG od cinanu a rika, ze ho ten airsoft ted daleko vice bavi.

bylo by to pekne, kdyby kazdy zacinal s manualem, ale ty doby jsou davno pryc a kdyz je clovek v kvalitnim tymu, tak pri treningach s AEG se nauci dobre mirit, kryt se, zbytecne neplytvat munici,...

15 čer 2009, 06:50
Profil Zobrazit autorovy stránky
Plukovník
Plukovník

Pokud DaneCZek ještě nikdy nestřílel, tak manuální pistole je pro začátek lepší, protože ji snadno využije i později jako záložní zbraň a navíc není tak drahá, zatímco kupovat elektriku na blind je sázka do loterie, protože tam záleží na mnoha věcech a bez zkušenosti může člověk snadno vyhodit peníze a to i když si nechá tady poradit. Pokud tým jede podle nějaké předlohy, pokud mají vytuněné zbraně, pokud hrají v hustém lese / v budovách, nebo hodně na otevřeném prostranství, pokud přijde na to že se rád plíží do blízkosti nebo naopak mu jde střelba z dálky ... mnoho faktorů. S pistolí si to vyzkouší, může si kdyžtak od někoho půjčit tu či onu elektriku, aby věděl co to obnáší (třeba jak blbě se s dlohou zbraní leze křovím) a pak třech čtyřech hrách může klidně koukat po elektrice. Je to pořád lepší, než když napoprvé koupí zbraň za dva tácy a pak se dozví, že by měl přezbrojit, pokud chce být v týmu.

Na druhou stranu - pokud lidi z toho týmu nejsou úplně vymaštění, tak mu nějakou zbraň můžou půjčit, i kdyby to byla pistole, a do začátku nemusí kupovat nic kromě brýlí a bot.

15 čer 2009, 08:20
Poručík
Poručík

No je to tak je tu jiná doba a už je spousta AEG mezi lidma.
1. To, že jsou 100 kropičů prostě už neovlivníš (každý 2 má kulomet)
2. Takže koupě AEG je stejně nutností pokud si chce zablbnout, jinak si nezahraje bude samá modřina.
3. Určitě nespěchat, zbraní na trhu a ke koupi dost a spousta typů-a aby pak nemusel zbytečně přezbrojovat!!!
4. A manuál ať si ho časem koupí jako sekundárku, a třeba jako já, bude přímo i vyhledávat AS akce s mauálkama nebo krátkýma pistolema i v létě pro prima zábavu, kdy je tam větší pohoda, klid a supr zábava při hře.

15 čer 2009, 09:29
Podpraporčík
Podpraporčík

Jerson má pravdu..sice je jiná doba plná AEG ale tím že mu poradíš at' taky investuje do AEG se to nijak nezmění..s klukama sme kdysi začínala jenom s manuálkama a myslim že to mělo do sebe víc než to současný kropení
at' si koupí manuálku,AEG mu dyžtak někdo půjčí
a když už aeg tak aspoň s low cap tlačákem...30ran a dost

15 čer 2009, 09:51
Profil ICQ
Poručík
Poručík

Souhlasit můžes to jo, ale buď soudný (bez urážky). už jsem byl na "několika" akcích a vím jak dopadli ti s manuálkama.
Např: 13.6. Bzenc, slunko, silný vítr asi tam bylo 5-10 kluků s L96 v manálu (cena 2800, 140m/s+optika 1200, 3-9x50-žádná láce) a netrefili skoro nic.
Tentýž den a akce jednomu zdechlo AK a tak si pujčil Glocka plyn TM pěkná věc ale byl přímo předemnou v souboji s jedním co měl M4 od JG 125m/s neměl šanci a ten s M4 nekropil, ale takticky krátkými dávkami s Glokem v plynu a nechytal se prostě neměl šanci a přitom to byl pěkný soft na podívání.
To se stalo tento víkend a nemusím vzpomínat na zlaté časy před 10-ti lety .

15 čer 2009, 10:15
Nadrotmistr
Nadrotmistr

to ze si ma od nekoho pujcit zbran sem napsal jako prvni co ma udelat

koupit si manuala v teto dobe je vyhazovani penez a to mi nikdo nevymluvy muze zacit treba i s 10 maualy ale kdyz to bude kokot tak stejne bude pak s aeg strilet 1min davky

hlavne at si ten zacatecnik najde nejakej tym pobliz sveho bydliste a pokeca si snima o zbranich

15 čer 2009, 11:01
Profil ICQ
Plukovník
Plukovník

Nikdo neříká, že začátečník bude hned jezdit po akcích. Navíc od té doby, co mě dostala holka s manuálním Coltem, která ho držela poprvé, zatímco já měl elektriku (a která předtím vykosila další tři lidi) bych byl k podobným prohlášením o nutnosti elektriky velmi opatrný.

Citace:
koupit si manuala v teto dobe je vyhazovani penez a to mi nikdo nevymluvy

Stejně potřebuje manuála, když mu elektrika přestane střílet - nebo ty máš jen jednu zbraň a pokud nebude fungovat, tak jdeš domů?

15 čer 2009, 11:47
Nadrotmistr
Nadrotmistr

kdyz sem mohl menit pist na parezu(protektor2007) nebo kamaradoj vyrabet na celte nove kontakty v mechaci(trabikova cecna) tak opravdu domu jezdit nemusim :twisted:

15 čer 2009, 11:57
Profil ICQ
Nadrotmistr
Nadrotmistr

jestli mas mozek tak si kup treba tohle http://www.armymarket.cz/ch-g36c-kovovy ... gong-d1579 (nemusis to kupovat jestli nechces) (jo dekoracky sou to sami jako normalni akorat nemas zaruku jinak sou bojeschopny atd.)

15 čer 2009, 12:29
Desátník
Desátník

Zdravim airsofaci
chtel bych taky s kamosema hrat a mam k dispozici neco prez 3000,-
uvazuju nad sniperkou, blize nad http://airsoftmorava.cz/index.php?_a=vi ... ductId=678 + http://airsoftmorava.cz/index.php?_a=vi ... ductId=391
muzete mi prosim napsat vas nazor... sem projel spoustu obchodu uz a tahle se mi jak libi tak mi prijde ze ma vklidu parametry a hodnoceni

15 čer 2009, 13:17
Moderátor
Moderátor

Do začátku si rozhodně nekupuj sniperku.

15 čer 2009, 13:29
Profil ICQ
Desátník
Desátník

Z duvodu ?

15 čer 2009, 15:04
Plukovník
Plukovník

sebelian píše:
kdyz sem mohl menit pist na parezu(protektor2007) nebo kamaradoj vyrabet na celte nove kontakty v mechaci(trabikova cecna) tak opravdu domu jezdit nemusim :twisted:

A to má být argument pro to, aby si začátečník nekupoval manuálku? Pořád se tu bavíme o tom, co doporučit člověku bez zkušeností.

15 čer 2009, 15:07
Desátník
Desátník

Ehm ja vim ze to nebylo na me ale ja se neptal jestli je to pro me fajn co se tyce zkusenosti ale co do kvalityy atd... a jake mate zkusenosti... to ze sem zacatecnik se tyka toho ze se v tom vubec nevyznam ;) jinak to na cem budu zacinat a zaucovat se je tak jedno... nechci se hned jit nechat postrilet profikama.... ja chci jen solidni zbran s dalekym a presnym dostrelem... (relativne.... do tri tisic....)

15 čer 2009, 15:10
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Jerson píše:
A to má být argument pro to, aby si začátečník nekupoval manuálku? Pořád se tu bavíme o tom, co doporučit člověku bez zkušeností.

odpovidal jsem na tvou otazku co delam kdyz mi to nejde(coz se nedeje)

15 čer 2009, 15:39
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor

Dejvik píše:
Z duvodu ?

Toho, že sniperování není pro začátečníka, na to už člověk musí něco umět. Když si do začátku koupíš sniperku, tak s největší pravděpodobností strávíš víc času na mrtvolišti než v boji, zasáhnout někoho bude malej zázrak a brzy tě to naštve natolik, že v lepším případě budeš prodávat sniperku pod cenou a kupovat AEG, v horším případě tě airsoft omrzí úplně.

15 čer 2009, 15:44
Profil ICQ
Svobodník
Svobodník

Dekuju za v nekterych pripadech opravdu vycerpavajici odpovedi, vas pomerne casty nazor, ze zacinat by se melo s manualem chapu a respektuju, ale jak rika dalsi spousta lidi, tak si myslim, ze me nekdo, kdo to navic jeste umi "nasype 1000 kuli do gati" a druhej den si pujdu pro AEG (coz mimochodem nevim co je :D , ale pocitam ze je to neco co strili rychle :) ) byl sem se poptat v airsoft shopu, popovidal jsem tam s par lidma a tak nejak me vicemene presvedcili do G36... ve stredu si pro ni pravdepodobne pujdu, pokud me tady 20 lidi nenapise ze je to uplna sr...a a at si to v zadnym pripade nekupuju :wink:

15 čer 2009, 15:50
Moderátor
Moderátor

g36 zbrane jsou docela fajn, spise doporucuji tu s rislistou (bez integrovane optiky), muzes si na to pak dat cokoliv a ta optika je docela nicmoc. hlaven to musi mit kovovy mechabox, zbran s plastovym mechaboxem neber.

AEG je zkratka pro Airsoft Electric Gun, tj. elektricky pohanene zbrane, s automatickou a poloautomatickou strelbou. Je to nejrozsirenejsi typ zbrane v airsoftu. Kdyz k tomu dostanes akumulator, tak je to ono.

15 čer 2009, 16:14
Profil Zobrazit autorovy stránky
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 231 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Další