Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21 lis 2024, 22:25

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ] 
 Plynovka/Manuál 
Autor Zpráva
Četař
Četař

Nový příspěvek Plynovka/Manuál
Zdravím,

s airsoftem teprve začínám takže bude možná můj dotaz naprosto mimo :) . Chtěl bych si pořídit plynovku (DEagla, především jako funkční sběratelský kousek), ale jelikož provoz na plyn není nejlevnější záležitost, napadlo mne jestli se dělají plynovky, které lze zároveň použít jako manuálky pokud nenaplním plyn. A pokud toto neumožňují plynovky, dělají se třeba elektriky s možností manuální funkce (ikdyž tady už není problém s provozními náklady ale spís s realističností provedení elektrik).
Nikde jsem nic na podobné téma neviděl, tak se raději ptám, ikdyž může být můj dotaz úplně mimo :? .

Předem díky za odpověď.

20 čer 2010, 22:39
Moderátor
Moderátor

Nový příspěvek Re: Plynovka/Manuál
Žádná taková plynovka není, konstrukce plynovek to prostě neumožňuje. Jediný AEG, co jsem kdy viděl že by to umělo jsou tyhle dvě:

http://airsoft.cz/shop/product_info.php ... ts_id=2883
http://airsoft.cz/shop/product_info.php ... ts_id=3034

Ale zkušenosti s tim nemam žádný, i když bych to zatraceně rád zkusil, tak za ty peníze to brát jen na zkoušku je to drahá sranda.

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

20 čer 2010, 22:46
Profil ICQ
Plukovník
Plukovník

JarekZak píše:
Zdravím,

s airsoftem teprve začínám takže bude možná můj dotaz naprosto mimo :) . Chtěl bych si pořídit plynovku (DEagla, především jako funkční sběratelský kousek), ale jelikož provoz na plyn není nejlevnější záležitost, napadlo mne jestli se dělají plynovky, které lze zároveň použít jako manuálky pokud nenaplním plyn.

Zbytečně si přiděláváš starosti. Pokud si chceš s plynovým Desertem tu a tam vystřelit pár zásobníků, tak ti stačí flaška plynu v pohodě na půl roku a jeden výstřel pak vyjde asi na 1 Kč (včetně rozpočítaných nákladů na opotřebení zbraně), což není nic strašného, a za ty peníze máš pistoli, ze které je opravdu požitek střílet.
Držel jsem i elektrického a manuálního Deserta a střelba z nich se s plynovkou nedá srovnávat. Manuál máš levný na provoz a plynovku (s Blowbackem, jiné neberu) na výkon a hlavně efekt. Dostat výhody obojího do jedné zbraně je nemožné.
(Kromě toho když máš čtyři tácy na plynového deserta, tak tě cena plynu už fakt nevytrhne.)

21 čer 2010, 15:11
Četař
Četař

Díky za odpovědi. Ještě se zeptám ohledně té spotřeby, kolik ran cca vydrží láhev plynu a jaký plyn pro toho deserta (od TM) nejlépe použít?

21 čer 2010, 16:43
Plukovník
Plukovník

Do Deserta doporučují plyn Predator a uvádí, že jeden výstřle si vezme o něco méně než 1ml plynu, takže odhadem tak 2500 výstřelů dáš v pohodě. Já to zkoušel počítat, ale vzhledem k tomu že naplním dva zásobníky plynem a střílím celé odpoledne mě to rychle pustilo.

21 čer 2010, 18:11
Moderátor
Moderátor

Cześć panowie!
Tohle je ještě vcelku aktuální téma, tak se chlapi hlaste, kdo má osobní zkušenost s http://eagleguns.cz/shop/index.php?p=polozka/p14-para-co2-blow-back-(we)#. Mám na ni zálusk už delší dobu, ale nerad bych se spálil. Mezi přestupem na školy se brigádničí a už nevím, co s prachama, takže nastala ta chvíle. Jo a příspěvky typu "myslím, že vypadá dobře a za ty prachy snad bude dobře střílet" mi nijak nepomůžou - jen osobně. Tak palte... díkes...

22 čer 2010, 12:07
Profil ICQ
Podpraporčík
Podpraporčík

já kdybych sel do pistole plynovky tak bych šel jedině do tokio marui (osvěčená kvalita ) http://www.anareus.cz/kategorie.php?kat ... &vyrobce=1

22 čer 2010, 13:39
Moderátor
Moderátor

no tak to je přesně ten hlod, který jsem nechtěl slyšet... :roll:
Vypálit za to 4 litry a futrovat to Foranem, v zimě a třeba i v noci si nevystřelit... ne, díky... OUT... NEXT!

22 čer 2010, 16:03
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor

ty CO2 plynovky mají velký výkon, ale většinou z nich nemá Hop-Up. Ale co, stejně to vytahneš jednou za uherských let, stejně za učelem že chceš zamachrovat jak lítá závěr. DLe mě go for ir

22 čer 2010, 16:08
Moderátor
Moderátor

tak rozdělení kvérů, přednosti a tabulky mám zmáknuté... každopádně jsem se chtěl dozvědět od majitelů, co to všecko vydrží, jestli lícuje, jak má, jak se to má s odolností a trvanlivostí... no a takové podobné... přečíst si recenzi v AS shopu a dovědět se, že tohle je perfektní... to se nemusím namáhat...
A jo, taky ti dám za pravdu... je to moc pěkný kvér a chci ho i na frajeřinu :-D

22 čer 2010, 16:11
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor

Cotulosh píše:
tak rozdělení kvérů, přednosti a tabulky mám zmáknuté... každopádně jsem se chtěl dozvědět od majitelů, co to všecko vydrží, jestli lícuje, jak má, jak se to má s odolností a trvanlivostí... no a takové podobné... přečíst si recenzi v AS shopu a dovědět se, že tohle je perfektní... to se nemusím namáhat...
A jo, taky ti dám za pravdu... je to moc pěkný kvér a chci ho i na frajeřinu :-D

je to WE, to znamená fajnové zpracování, všechno krásně pasuje, lícuje ale žadné řazení, odolnost i trvalivost fajn (kámoš má WE 1911 a nevím kolikkrát nám to spadlo na beton a stříleli jsme z toho dál) akorát jako každá plynovka, tak ti jednou odejde těsnění

22 čer 2010, 16:43
Moderátor
Moderátor

tak teorii "značkový kvér je dobrý kvér" jsem už dávno zavrhl... jo, WE má jméno, ale není nad to se zeptat, žejo... s těsněním počítám, asi jako každý majitel plynovky...

22 čer 2010, 18:06
Profil ICQ
Plukovník
Plukovník

já na svůj Desert od TM dva roky nesáhl, ani na těsnění.

22 čer 2010, 21:49
Moderátor
Moderátor

v mých očích bije všechny TM plynovky už jen proto, že je to na CO2...

22 čer 2010, 22:38
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor

Jerson píše:
já na svůj Desert od TM dva roky nesáhl, ani na těsnění.

a kolik máš výstřelu ?? jasně, když každý víkend dáš zásobník, tak to ti u WE taky vydrží těsnění 2 roky

23 čer 2010, 15:27
Plukovník
Plukovník

Já to na výstřely nepočítal, jsou to dvě flašky plynu.

23 čer 2010, 15:39
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Chtěl bych se zeptat jestli se více vyplatí plynový Glock nebo elektrický??

29 čer 2010, 20:11
Profil ICQ
Plukovník
Plukovník

THE Kyselac píše:
Chtěl bych se zeptat jestli se více vyplatí plynový Glock nebo elektrický??

Pokud myslíš "vyplatí" jako na peníze, tak rozhodně elektrický. Pokud chceš vyšší výkon a případně i pocit ze střelby a dobře vypadajícího zásobníku, tak plynový s blowbackem.
Elektrika je na boj, plynovka spíše pro pocit, i když je na boj lepší.

29 čer 2010, 20:45
Četař
Četař

Tak jsem se konečně rozhoupal ke koupi TM DEagla, ale brzo jsem se ztratil v plynech. Proto se chci zeptat, čím se liší plyny typu Green Gas/Forane/CO2? Pokud místo doporučovaného Forane koupím nějaký typ Green Gas, ohrozí to prakticky životnost zbraně? Případně kde sehnat plyn Predator, který mi tu před pár dny doporučoval Jerson?
Druhá část dotazu se týká mazání. Čím pohyblivé části zbraně ošetřovat? Jako nejvhodnější na mazání mi přijde teflonová vazelína, nebo je lepší jiná vazelína, případně nějaký druh oleje?
A poslední věc - kde samotného DEagla koupit? Všude se pohybují ceny od 4500 do 6000Kč, ale našel jsem eshop http://www.anareus.cz/detail.php?id=539, kde stojí pouze 3500Kč. Předpokládám že se jedná o stejnou zbraň jako v ostatních případech (například http://airsoft.cz/shop/product_info.php?products_id=2153), ale pak mne mate ta hodně nízká cena :? . Máte někdo zkušenosti s tímto eshopem nebo přímo s touto zbraní od nich?
Předem díky za odpovědi.

01 črc 2010, 00:08
Moderátor
Moderátor

Tak srovnávat ceny s Anareusem a BAZ to je akové zcestné. Anareus je dobrej obchod s dobrejma cenama. Dobrou cenu by měl i Morris ale ten ho jaksik nemá v nabýdce. Anareusu bych se nebál.
Mazat zásadně silikonovím olejem. Nikdy ne jinejma olejama jako je konkor nebo balistol a tak dále. U plynovek je horší jejich údržba páč se musí pravidelně mazat nadále provoz blowback dost žere plyn a v neposlední řadě velká poruchovost(snad jediná nesmrtelná věc je MK23 ot TM ale i tam sou problémy se zásobníkama občas). Nehledě k tomu že DE s hard kickem docela už teda kope a hlavně se pronese páč váhu má. Při střelbě je někdy problém pro někoho kdo z toho nikdy nestřílel něco trefit na větší vzdálenost.

Hle, oni mě volají, vyzývají mně,
abych přijal místo své
v sálech Vahally, kde udatní budou žít navěky.

01 črc 2010, 05:38
Četař
Četař

Díky za odpověď, a jak je to tedy s tím plynem?
Citace:
Proto se chci zeptat, čím se liší plyny typu Green Gas/Forane/CO2? Pokud místo doporučovaného Forane koupím nějaký typ Green Gas, ohrozí to prakticky životnost zbraně? Případně kde sehnat plyn Predator, který mi tu před pár dny doporučoval Jerson?

01 črc 2010, 09:40
Moderátor
Moderátor

Greengasem nic nezkazíš.

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

01 črc 2010, 09:49
Profil ICQ
Četař
Četař

Já jen že jsem se většinou dočetl že greengas nemá být do TM zbraní používán. Tak nevim, co je na tom pravdy a z jakého důvodu :)

01 črc 2010, 10:00
Moderátor
Moderátor

Víc se rozpíná, takže je "silnější" - kvér s nim má vyšší výkony a víc kope, ale zase se víc opotřebovávají těsnění a další díly. Proto radši doporučujou slabší HFC134, ale ze zkušeností svýho okolí vim, že TM kvéry bez problémů green snesou. Maximálně to chce občas vyměnit těsnění, ale to už je úděl plynovek a otázka pár korun.

01 črc 2010, 10:06
Profil ICQ
Četař
Četař

Díky za odpověď, asi zkusím radši ten slabší, přece jen nechci hned rozflákat ne zrovna levnou zbraň, zvlášť já, co mám pech na vadné kusy a určitě bych byl jeden případ ze sta, kdy by TM zbraň greengas nesnesla :D . Ale dík hlavně za vysvětlení.

01 črc 2010, 10:13
Plukovník
Plukovník

Griffon píše:
Greengasem nic nezkazíš.

Mno, co jsem se bavil s lidmi, kteří ho do Deserta dávali, tak zkazíš - jednomu odešla zbraň nedlouho po záruce, i když ho podezřívám, že se k ní choval jako prase.
Každopádně já svého Deserta nějak přehnaně nemažu a střílí mi pořád krásně, a přitom mi vytrží o polovinu víc než udávají jiní lidé (tedy na jedno naplnění zásobníku plynem vystřelím tři až čtyři zásobníky kuliček).

Silnější plyn bych tam v záruční době necpal, protože při poškození by se to snadno dalo svést na zavinění na straně zákazníka. A navíc i s Predatorem střílí velmi slušně, rozhodně dál než potřebuju.

01 črc 2010, 15:22
Nadporučík
Nadporučík

Chtel bych se zeptat,
jestli do teto zbrane: http://www.anareus.cz/detail.php?id=1133
Pujde tento zasobak: http://www.anareus.cz/detail.php?id=1082

Jde mi o to, ze ta zbran je baby hi-capa, tak jestli to bude kompatibilni s tim klasickym zasobekem.

Dekuji. Lamia

03 črc 2010, 20:45
Četař
Četař

Tak dneska mi konecne TM Desert http://www.anareus.cz/detail.php?id=539 dorazil, tak se s vami musim podelit o par postrehu. Nejdriv jsem byl unesen asi jako vsichni kdo poprve Desert Eagla vytahli z krabice :D . Ale pak sem si chtel zkusit vystrelit par ran. Pri plneni plynem to sycelo vsude okolo, jen ne do zasobniku a teprv az sem vyplytval tretinu plynu sem zjistil, ze v napoustecim ventilu uplne chybelo gumove tesneni (uplna blbost, ale jelikoz sem jeste nikdy nemel plynovku v ruce tak sem nevedel jak to plneni ma vypadat, takze omluvte moji natvrdlost :? ). Tak sem vzal tesneni z plniciho ventilu starsiho zapalovace, vrazil tam a vse je OK. Pitomina, ale tretina plynu v pr..... Ale rikam, ma blbost.
Dalsi veci k zamysleni je navod komplet v japonstine, kde jedine anglicke vyrazy jsou na obrazku plynove lahve "POWER GAS" :oops: . Takze dle meho se muze navod uplne zahodit. Tady bych uvital, pokud by mel nekdo nejakej navod aspon v anglictine, a poslal mi odkaz :wink: .
Dalsi vec - po naplneni zasobniku plynem slysim ze nekudy ze zasobniku slabe unika, z cehoz plyne dotaz, jestli je to u nove zbrane normalni a po par prvnich naplnenich se treba tesneni usadi, nebo je s tim potreba neco udelat a pak pripadne co udelat? Totez s unikajicim plynem dela i brachova nova plynovka http://www.anareus.cz/detail.php?id=2136, kterou si objednal zaroven se mnou (on ma alespon par instrukci v anglictine v navodu :P ).
A uplne posledni vec, ze v te brachove pistoli po par prvnich ranach vyletela nejaka osicka a ted ji musi po cca 5 zasobnicich porad nasazovat :oops: . Tak nevim, jestli to reklamovat nebo s tim neco udelat sam. Kazdopadne si myslim ze na zbrane za nekolik tisic to neni zrovna malo nedostatku.
Predem diky za odpovedi na me dotazy pokud nekdo poradite.

PS.: Timhle tematem nechci v zadnem pripade poskodit zmineny internetovy obchod Anareus, predpokladam ze jsou jen prostredniky v preposlani zbrani od vyrobce ke kupci.

07 črc 2010, 18:56
Nadporučík
Nadporučík

Ahoj, mel jsem stejny problem s tim Desertem. Sice mi zasobak jel ze zacatku dobre, ale casem zacal po naplneni sycet. Stacilo ho dole rozdelat, vysroubovat sroub, namazat troskou vazelinou tesneni a zadelat zpet. Pak bylo vse OK :) Jinak zbran chvalim, strili skvele a ten blow back je luxusni :)

07 črc 2010, 21:28
Četař
Četař

Co vsechno se musi rozdelat abych se do nej dostal? vyndat ten sroub nestacilo. Je tam krom ventilku dole jeste nejaka osicka/pojistka nahore proti vytazeni, ale nevim co z toho je jeste potreba vytahnout abych se dostal k tomu tesneni (te osicce se nejak nechce ven a predpokladam ze ten napousteci ventilek se vyndavat nemusi). Dik

08 črc 2010, 11:51
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 30 ]