Propán / CO2 namiesto Greengas
Zdravím,
ako tak prázdim net, našiel som zaujímavú alternatívu k greengasu - propán. Všeobecne sa viac - menej všade tvrdí, že greengas je prakticky to isté ako propán, len obohatený o silikón, no vlastnosti má podobné, ba niekedy je hodnotený ako mierne silnejší. Odporúčajú na to adaptér, resp je to nutnosť, a to na plynovú(propánovú) lahvu, aby sa dal dávkovať klasicky ako green priamo do zásobníka. No taký adaptér som ešte nevidel na ČR/SR, a dokonca iba raz som o tom našiel na našom území zmienku. Vie niekto niečo o tom/má niekto takýto systém oskúšaný?
Inak našiel som aj Cold Shot systém, o tom už väčšina ľudí asi počula, ale je pomerne zložitý na konštrukciu a uloženie do zbrane, aspoň pre ľudí, ktorí disponujú len kombinačkami, vŕtačkou a iným domácim náradím
Konkrétne je asi najdôležitejšie na tom to, že propán je značne lacnejší od greenu, údajne aj menej náchylný na teplo a Cold shot dokonca dokáže značne ignorovať vonkajšiu teplotu vďaka nastaviteľnému tlaku na externej nádrži.
Hladám ekonomickú a výkonnostnú náhradu "paliva" do sniperky, preto by som ocenil každú radu či skúsenosť s ktorýmkoľvek z týchto systémov, keď tak navrhnite nejaký ďalší
Díky za každý názor