|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 13 ] |
|
|
Autor |
Zpráva |
tib18
Štábní praporčík
|
 M1911 WE - únik plynu
Zdravím, namontoval jsem do svého druhého zásobniku nový ventilek (ten spodni) neboli plnící od firmy WE. Když jej chcu napustit tak jakmile přiložím láhev k ventilu a zatlačim abych jej naplnil, tak většina plynu jde mimo, utíká to z vyústění plynové láhve. Do zásobníku se dostane málo plynu. Udělá to stejnej efekt, jak když vemete láhev z plynem a ventilek budete tlačit o zem. Ale když vemu druhej zásobník, tak ten naplnim téměř bez úniku. Silikon mi nepomohl.. Jde o novou láhev, mám doma jeste jednu a ta mi to dělá taky. Odpoledne mi zásobnik normalně fakčil, ale po 3 hodinách hry když jsem došel dom a skusil to, tak opět stejný problém. Už si nevím rady, tak snad mi někdo poradí.
_________________ ČSLA 70-90LÉTA.
Nelíbí se mi projekt ČFA a nebudu ho podporovat!
|
24 srp 2012, 22:38 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
 Re: M1911 WE - únik plynu
A zkoušel jsi vrátit původní ventilek?
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
24 srp 2012, 22:57 |
|
 |
|
tib18
Štábní praporčík
|
Původní je zničenej, proto jsem ho měnil.a když je porovnám jsou uplne stejné.
|
24 srp 2012, 23:20 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
Tak stopro bude chyba v novym ventilku nebo jeho instalaci...chybějící těsnění, skříplý těsnění, našroubovanej přes závit...taky může bejt prostě jenom špatnej od výroby.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
25 srp 2012, 01:10 |
|
 |
|
tib18
Štábní praporčík
|
těsnění tam je, a je OK. jak myslis to nasroubovani pres zavit? jakoze bych to moc dotáhl?
|
25 srp 2012, 01:39 |
|
 |
|
Severan
Podplukovník
Registrován: 17 dub 2009, 11:58 Příspěvky: 570 Bydliště: Chomutov
|
Už jsem to někde psal. Jedny z nejkvalitnějších ventilků má Tokyo Marui a kvalitní náhradní vyrábí Nine Ball.
Přidávám foto plnícího ventilu.
Modře označený otvor musí být průchozí a slouží k vytlačení odpařeného plynu ze zásobníku - proto zásobník syčí. Naplněný zásobník se pozná tehdy, když z něj začne unikat (prskat) tekutý plyn - uniká právě tímto otvorem. Červeně označené otvory slouží k plnění zásobníku.
Dělá se i kratší verze, případně s jiným průměrem závitu. Záleží na výrobci.
Příklad: naplněný zásobník HiCapy má v sobě 16 g plynu 134a z toho ztráta při plnění jsou 2 g plynu - úbytek z lahve je tedy 18 g plynu.
V případě, že plnící ventilek nemá modře označený otvor, nemá kam unikat odpařený plyn v zásobníku, na jehož místo se snaží dostat tekutý. Tudíž se to dost často děje právě přes plnící otvor, takže pokud neprská ven tekutina, ale je pouze slyšet unikající odpařený plyn, tak nezbývá nic jiného než v plnění pokračovat. To trvá podle velikosti zásobníku řádově ×× vteřin. Že tomu tak je, lze ověřit pomocí váhy, která nám ukáže případné přírůstky. Jinak před plněním vypusť zcela zásobník, ať tam není žádný plyn. Pak se bude snadněji plnit. Zásobník bych plnil podchlazený, pak teprve zahřál na teplotu lidského těla v rukách. Ohřátý zásobník pak podává lepší výkon.
Našroubování přes závit by nemělo vliv na plnění, spíš by plyn unikal nebo by ventilek opustil své místo raketovou rychlostí.
Zkontroloval bych průchodnost otvorů označených červeně a průchodnost té mosazné trubičky, někdy je ocelové, může mít různé délky.
A mrknul bych se na tvar plnícího hrdla ventilku, jestli je shodný se stávajícím! Případně bych se pokusil zprovoznit starý ventilek nebo bycch použil jeho funkční části.
S tím silikonem bych byl opatrný, součástí plynu je i mazadlo - množství které je v plynu bohatě stačí. Větší množství silikonu může poškodit těsnění dávkovacího ventilu zásobníku. O-kroužky budou hodně mastné a může se stát, že osička ventilu vystřelí ven. Proto pokud si někdy vzpomenu a chci udělat radost těsnění, tak je stříknu silikonem a nechám, pak je otřu do sucha a opět instaluji. Pokud však zbraň používám často, tak se tím nezabývám.
Přílohy:
ventil hi capa.jpg [ 45.82 KiB | Zobrazeno 6581 krát ]
_________________ TM Hi Capa 5.1 dust cover TM Hi Capa 5.0 La Brama TM Hi Capa 7.0 Caspina
http://www.sinergy.sk/blog/blog-page/4
|
25 srp 2012, 08:15 |
|
 |
|
tib18
Štábní praporčík
|
Ventilek je naprosto stejný a ničím se neliší, ten modře označený otvor tam nemam ani u jednoho... průchodnost jdu zkontrolovat. Stary ventilek je na dvě půlky, otec jej omylem ukroutil. EDIT: Když to plnín z té poloprázdné láhve(400ml v láhvi z 1000ml) tak to skoro neuniká jak jsem psal. Ale kdyz tam dám novou tak je to příšerné ty úniky. Ale když vemu novou lahev a druhej zásobnik, naplním jej bez jediného uniku.
|
25 srp 2012, 11:36 |
|
 |
|
Severan
Podplukovník
|
Blbej dotaz, jak víš, že máš v lahvi ještě 400 ml z 1000 ml ????
Už ten zásobník jde naplnit, nebo pořád ne?
Když plním zásobníky pro HiCapu, taky při plnění syčí. Když je krmím Green Gasem dostanu do nich 6 g a cca 6 g ubude z lahve. Když ho krmím 134 a nacpu do něj 16 g a z lahve ubude 18 g. Zkus si zvážit kolik plynu narveš do zásobníku a kolik ubude z lahve. Pak má cenu hořekovat nad ztrátama, chce to konkrétní čísla. Porovnej oba dva zásobníky - kolik plynu do nich dostaneš, jakýý rozdíl bude ve flašce v gramech.
PS: Plníš zásobník dnem vzhůru? Ventil je průchodný?
Může to být způsobeno těsněním plnícího ventilu, ústím plnící hubice ventilu, jak je hubice volná ve ventilu ...
Poslední věc, kup si nástavce pro plnění zapalovačů nebo si zhotov redukci. Možná ještě lehce začistit ústí té dávkovací trubičky u lahve.
_________________ TM Hi Capa 5.1 dust cover TM Hi Capa 5.0 La Brama TM Hi Capa 7.0 Caspina
|
27 srp 2012, 13:55 |
|
 |
|
tib18
Štábní praporčík
|
Ok skusím to.
|
27 srp 2012, 15:45 |
|
 |
|
tib18
Štábní praporčík
|
tak jsem zasobník opět rozlozil a podival se na ventilek.. když se podívám na ventilek z druhé strany tak vidim jen takovou malou dírku takže už asi vím čím to je.. napoprvý jsem si toho nevsiml. ventilek je neprůchozí, proto jde do zasobniku velmi málo plynu a zbytek jde pryč. Jak se ktomu poradne dostanu tak ho udelam průchozí.
|
29 srp 2012, 12:11 |
|
 |
|
Severan
Podplukovník
|
Případně, kdyby jsi to mohl vyfotit a popsat přesně závadu a její odstranění, bylo by to fajn. Dávám dohromady článek o závadách u plynovek a každý problém se hodí 
|
29 srp 2012, 13:23 |
|
 |
|
tib18
Štábní praporčík
|
tohle je jasny reseni.. ventilek reklamuji protoze je to zmetek... ta "trubička" do ktere pichnu láhev z plynu je mimo osu asi 1mm proste uz od oka to neni ve prostřed. Potom kdyz se podívám z druhe strany do ventilku tak chybí ta dírka... Skusím se jeste zamyslet a skusit to vyřešit.
|
29 srp 2012, 13:36 |
|
 |
|
tib18
Štábní praporčík
|
Tak jsem to opravil tak, že se jsem ho znova demontoval, profoukl hubou, a znova namontoval ale MENE UTÁHL.. a už to fakčí... dekuji všem za rady..
EDIT: Fungoval i v akci dnes takže bych to považoval za vyřešené.
|
30 srp 2012, 09:26 |
|
 |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 13 ] |
|