Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 05 dub 2025, 05:34

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
 Problém mechaboxu nebo baterie? 
Autor Zpráva
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Nový příspěvek Problém mechaboxu nebo baterie?
Po zahájení sezóny jsem zjistil, že zbraň místo střílení jen cvaká - nepomohlo ani plné nabití původní baterie. Měl jsem podezření na závadu mechaboxu (typ III) a proto jsem ho rozebral. Závadu jsem nenašel, proto jsem se rozhodl vyměnit aspoň ložiska za kovová. Po smontování to jednou střelilo a pak zase nic, jen jsem v okénku mechaboxu viděl píst (evidentně to nenatáhlo úplně a dopředu se to nevrátilo kvůli západce). Podezření padlo na baterii. Koupil jsem nové články (7ks, stejné označení i rozměry) a sestavil baterii. Zase jsem rozebral mechabox... s novou baterii to vypadalo stále stejně... jednou dvakrát to střelilo a zásek. Proto jsem baterii posílil o další 2 články. Zdálo se, že problém je vyřešen. Tedy až do okamžiku, kdy se to stalo zase.
V tom zaseklém stavu to mírně cukalo, po vymovtování motoru zase píst téměř natažený. Mechabox jsem půjčil kamarátovi, který to vyřešil vymonováním západky. Naneštěstí špatně (možná, nevím jistě ) vypodložkoval kola a skončilo to zlomením osky středového kola.
1. kolo koupím nové... to je jasné, tady poradit netřeba...
2. kde mohl být původní problém s "nedotažením pístu" ???
Problém mohla být stále baterie? Mechabox vypadal ok, píst také, nikde špony ani poškozené části, kola do poslední chvíle zcela bez opatřebení, chod soukolí hladký....

27 črc 2010, 11:55
Major
Major

Nový příspěvek Re: Problém mechaboxu nebo baterie?
Měl jsem podobný problém, nakonec jsem zjistil, že pružina mi mírně vykolejila píst při natáhnutí, koupil jsem novej píst a srovnal trn a jelo se dál

Naposledy upravil Kuny dne 27 črc 2010, 13:42, celkově upraveno 1

27 črc 2010, 12:07
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Ale jak to zjistit? Já jsem se na píst několikrát díval a neviděl jsem žádný problém. V té pozici kdy se to zastaví po vymontováni motorku se s tim vstupním kolem ručně (např. šroubovákem) prakticky nedá hnout. Měl jsem za to že ten vysoký odpor je normalní. Škoda že nejde najít nějaka extrémně slabá pružina při ktére bych zjistil jestli v tom stavu jde nebo nejde točit.

Naposledy upravil Kreatura dne 27 črc 2010, 12:34, celkově upraveno 1

27 črc 2010, 12:29
Moderátor
Moderátor

Křivý mechabox je asi ta nejhorší možnost. Pak tu máš špatné podložkování, zásek na kolejnicích, silná pružina na slabý motor, jak psaj Kuny, tak vychýlený trn... Zkontroluj, jestli ti píst jde natáhnout ručně, jestli ti poslední zub nezasekává kolo. Snad jsi nebrousil zadek pístové hlavy (pár takových expertů jsem už viděl). Pokud to všechno správně sestavíš, vypodložkuješ a pořád to bude blbnout, dej do kvéru co nejslabší pružinu a zkus, jestli si píst nenajde cestu sám. Na patřičných místech by se měly objevit stopy opotřebení. Tam je pak třeba pilovat a následně zkoušet silnější fedry...
Jo a vymontovat antireverz je naprostá blbost!

27 črc 2010, 12:34
Profil ICQ
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 4 ]