Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17 dub 2025, 14:59

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
 Problém s hliníkovým pístem od Airsoftpro do MB03 
Autor Zpráva
Desátník
Desátník

Nový příspěvek Problém s hliníkovým pístem od Airsoftpro do MB03
Zdravím, prosím Vás o radu:
Mám MB03 z morris.cz takže již od začátku s ocelovým pístem a trnem pružiny ovšem jen úzkou a slabou pružinou (http://www.armymarket.cz/upgrade-set-mb02-odlehceny-pist-vodici-trn-well-d3349 - to samé jen pro mb03 samozdřejmě). Proto jsem koupil hliníkový set od airsoftpro (http://airsoftshop.cz/product_info.php/cPath/176_81_162/products_id/4970?osCsid=4h4vkqh07p4t22s33u7v7fpsv0) s M150, celé to do válce pasuje, i když píst trochu dře o válec zevnitř. Ovšem když teď natáhnu, píst se zasekne a pokud použiju hrubou sílu na vrácení, tak to cvakne a píst zajede silou pružiny zpět aniž by se zachytl o záchyt... Záchyt je nový ocelový a s originálním setem to nedělá problémy =( Setkal se s tím prosím někdo někdy? Mám pocit, jakoby byl záchyt krátký, ale jak říkám, na originální píst funguje skvěle, a nový vypadá stejně.....

01 srp 2011, 23:14
Nadporučík
Nadporučík

Nový příspěvek Re: Problém s hliníkovým pístem od Airsoftpro do MB03
Typnul bych, že se hrana pístu nedostane za záchyt pístu a nezasekne se to. To může bejt způsobený dlouhou pružinou nebo zkus vyhodit ložisko pokud ho máš na trnu. Nechci tě nějak podcenit, ale taky třeba tu pružinu nenatáhneš, i když to je u M150 nepravděpodobný.
Píst by měl ve válci chodit lehce, skuz z něj sundat O-kroužek a zkus ho v práznym válci. To dření je pravděpodobně pružina v pístu.

Zkus ten novej píst s původní tenkou pružinou.

Only the strongest will survive!!!!

...kdo se bojí, nesmí do lesa - MAXIMUM UPGRADE

02 srp 2011, 15:07
Desátník
Desátník

To by měla v pohodě, když rozebraný píst i s trnem a pružnou stalačím, tak trn zajede až na doraz do pístu tzn. jakoby tam pružina nebyla, tím také odpadá možnost, že bych nenatáhl =)... ložisko mám jen k původnímu trnu a ten je užší, a jak říkám píst pojme pružinu celou. Píst drhne o válec v místě záchytu a v části před záchytem, tam co je hlava a o-kroužek jde lehce (zkoušeno otočením válce, až do části před záchytem nedře).
Pružina v pístu i na trnu klouže hladce, nemá velkou vůly ani moc prostoru pro jakékoli zkroucení....
Nebojte, nejsem analfabet, jsem sice v softu trochu nováček ale z hlediska techniky si dokážu s lecčíms momoci a vyhrát. Kdyby to byl nějaký z výše uvedených problémů přišel bych na něj ještě předtím než jsem napsal. Píšu sem poprvé a až když si opravdu nevím rady, proto prosím někoho kdo vlastní tutéž zbraň a dokupoval stejný upgrade aď přispéje zkušenostmi...

02 srp 2011, 23:07
Praporčík
Praporčík

zdravim
mám MB03 se setem kterej píšeš,se 150kou pružinou,a tenhle problém dělá většinou spoušťovej mechanizmus...ty díly sou tam prostě naprd...základ to utáhne,ale na silnější pružiny to nejde...dával sem příspěvek do tématu o VSR10,až mi to schválí ( pokud ano teda :D ) tak to sem pošlu,mam tam komplet výpis toho co sem měnil a opravoval,nechce se mi to psát znovu,je toho moc :D btw ten mechanizmus...ty díly prostě nejsou stavěný na silnější kalibr :)) buď ti doporučuju pokud nevíš co s penězma,koupit komplet spoušťovej mechanizmus do TM VSR10 ( je to kompatibilní po drobnejch úpravách ) a nebo dokoupit hlavní díly který ten píst drží při natáhnutí...mechanizmus je okolo tak 4000,ty díly tě vyjdou asi na 800-1000kč...poradim ti rozebrat zbraň :tj. vyndat hlaveň s mechanizmem,a vyndat mechanizmus,a zjistit jestli ten držák neni ubroušenej...popř pokud si šikovnej a dostaneš se ke fréze,neni problém si ty díly udělat,a ještě lepší než je AS Shopy nabízí :)) dyžtak mi napiš PM kdyby si potřeboval něco vědět dál :))

21 srp 2012, 19:45
Profil Zobrazit autorovy stránky
Svobodník
Svobodník

Zdravím,
mám taky mb03jku s pružinou 145,upgrade setem od airsoftpro a záchytem pístu od shs.Zbraň mi chvíli střílela ale tak po 3 zásobnících mi to začalo dělat to samé co vám :( .Pokud jste to už vyřešil mohl bych se zeptat jak?

19 led 2013, 20:39
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Sorren píše:
Zdravím,
mám taky mb03jku s pružinou 145,upgrade setem od airsoftpro a záchytem pístu od shs.Zbraň mi chvíli střílela ale tak po 3 zásobnících mi to začalo dělat to samé co vám :( .Pokud jste to už vyřešil mohl bych se zeptat jak?

Kdysi byla moje MB03 (od Wellu samozdřejmě :) ) Jako primárka...
Řeknu to narovinu: MB03 není zdařilá kopie VSR-10ky. Ten modrý píst od ASpro co kdysi letěl, je do VSRky, a to od TM! Protože je určen pouze na tento průměr válce! A když to superhyper Well podělá, je to poděl. :)
Mám to ozkoušené(s Well a Tokyo Marui).
A jinak ten modrý píst je nanic řešen, nemá ani pořádné kluzné plochy, zvlášť u VSR typu spoušťáku to vadí...
- Vyhozené peníze!
Hold ASpro zase jednou něco "zdařile" zkopčilo...

27 úno 2013, 20:32
Profil Zobrazit autorovy stránky
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Zkus si ten pist s pruzinou a trnem (popr. S loziskem) stlacit treba na stole, pokud se pist dotkne trnu tak je chyba ve spoustaku nebo valci pokud se nedokne tak je chyba asi v pruzine nebo trnu, me to blblo taky u moji mb-04 (complet aspro set) a po ubrouseni asi 5mm trnu pruziny uz je to v pohode ... Musis zkouset a zkouset

mb-04 ,pruzina M160, AS pro upgrade

03 bře 2013, 12:03
Desátník
Desátník

Orm92 píše:
zdravim
mám MB03 se setem kterej píšeš,se 150kou pružinou,a tenhle problém dělá většinou spoušťovej mechanizmus...ty díly sou tam prostě naprd...základ to utáhne,ale na silnější pružiny to nejde...dával sem příspěvek do tématu o VSR10,až mi to schválí ( pokud ano teda :D ) tak to sem pošlu,mam tam komplet výpis toho co sem měnil a opravoval,nechce se mi to psát znovu,je toho moc :D btw ten mechanizmus...ty díly prostě nejsou stavěný na silnější kalibr :)) buď ti doporučuju pokud nevíš co s penězma,koupit komplet spoušťovej mechanizmus do TM VSR10 ( je to kompatibilní po drobnejch úpravách ) a nebo dokoupit hlavní díly který ten píst drží při natáhnutí...mechanizmus je okolo tak 4000,ty díly tě vyjdou asi na 800-1000kč...poradim ti rozebrat zbraň :tj. vyndat hlaveň s mechanizmem,a vyndat mechanizmus,a zjistit jestli ten držák neni ubroušenej...popř pokud si šikovnej a dostaneš se ke fréze,neni problém si ty díly udělat,a ještě lepší než je AS Shopy nabízí :)) dyžtak mi napiš PM kdyby si potřeboval něco vědět dál :))

Dík moc,
zbraň už tak rok nemám, prodal jsem jí, nesplňovala moje očekávání.
Jinak závadu jsem vyřešil servisem, za 600 mě zbavili tohoto problému. Po rozborce jsem zjistil, že upilovali píst kolem dokola na menší průměr a zřejmě vyměnili nějakou část spoušťového mechanismu (ale spíš ne). Nechtělo se mi do toho příliš vrtat abych to celé nezničil a věděl jsem, že s tím mají zkušenosti, tak jsem to nechal na nich. Byla škoda, že se v té době neprodávala za nějaké rozumné peníze zdařilejší kopie Remingtonu 700, L96 je hrozně hnusná a SVD taktéž.

06 říj 2013, 08:45
Desátník
Desátník

Zdravim, mám taky mb03 a píst od ASpro (modrý), válec ocelový ASpro (černý), záhyt páku a vzpěru mám zátěžovou(SHS), když jsem to dal dohromady poprvý tak jsem to ani nenatáh (píst se nezachitil), tak jsem obrousil píst a ono to funguje, stále je tu ale problém, že musím při natažení vrátit válec silou, a občas zbraň prostě nevystřelí. Pomohlo by kdybych vyměnil válec a píst za válec a píst dělaný přímo pro VSR od TM a ne pro well?

24 pro 2013, 18:36
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 9 ]