|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 19 ] |
|
|
Ak-74 procvákávání spouště.
Autor |
Zpráva |
jiri1234
Rotmistr
|
 Ak-74 procvákávání spouště.
Zdravím. mám Ak-74 od kalashe a blbne mi spoušť. Pokaždé když přepnu na semi tak spoušť procvakne a nevystřelí. Dávkou jede v pohodě, ikdyž už to taky občas cvakne. Nevíte jak to spravit? Díky.
|
14 srp 2011, 08:49 |
|
 |
|
Jeff
Moderátor
Registrován: 28 čer 2008, 20:10 Příspěvky: 5923 Bydliště: Heřmanův Městec
|
 Re: Ak-74 procvákávání spouště.
upravou nebo novou kulisou prepinace
_________________ JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století
|
14 srp 2011, 10:50 |
|
 |
|
jiri1234
Rotmistr
|
Aha a jak to upravím? Jestli byste někdo měli foto. Díky
|
14 srp 2011, 11:12 |
|
 |
|
Jeff
Moderátor
|
zbrousenim nebo pridanim materialu na kulise prepinace u raminka prerusovace v mistech, kde prechazi mezi semi/auto, musis na to prijit sam nebo to nekomu dej na opravu, presne napsat, co mas udelat nelze, nebot je to pokazde jine
|
14 srp 2011, 16:05 |
|
 |
|
jiri1234
Rotmistr
|
Aha. Dobře díky.  Pohraju si s tím.
|
15 srp 2011, 06:04 |
|
 |
|
Cookie
Kapitán
Registrován: 23 úno 2009, 21:30 Příspěvky: 339 Bydliště: Liberec
|
Stávalo se mi to taky, a bylo to tím, že jsem neměl zastrčenou tu pružinku ve spoušti. Nevim jak to popsat, ale u spouště tam je taká malá pružinka a tu nemáš v tý díře buď ve spoušti, nebo v mechu. Dává se tam fakt blbě, ale jde to.
_________________ Bojuj tak, aby i porážka byla stylová...
|
20 srp 2011, 10:35 |
|
 |
|
Semi00
Podpraporčík
|
Moje AK začalo dělat něco podobného, spoušť mi taky procvakává, a to když přepínám mezi semi a auto, pokaždé musím přepnout na safe a potom na semi, a když chci ze semi na auto tak musim zase na safe a pak na auto.
Nemáte někdo zkušenosti s těmi kulisami? Nějaký tip kterou koupit? Nebo je to v principu jedno?
_________________ Winston Churchill: „ Národ, který nezná svou minulost, je odsouzen k tomu, aby si ji zopakoval.“
Elie Wiesel: „ Zapomenout znamená nechat je znovu zemřít.“
|
05 lis 2011, 09:43 |
|
 |
|
Daven
Moderátor
Registrován: 16 úno 2009, 19:11 Příspěvky: 1271 Bydliště: Chrudim a Praha
|
je to problem kulisy prepinace, kdy z prepnuti mezi semi a auto zustane raminko prerusovace v mezipoloze, nespadne do zlabku a vyhazuje tak clunek spouste raminko potrebujes dostat niz do vybrani ve predu v kulise takze obloucek v prechodu na semi co zveda vyhazovak musis mirne zbrousit, staci par setinek, pokud to prezenes tak na semi to pojede auto: http://www.airsoftchrudim.cz/recenze/re ... _pj_38.jpghttp://airsoftpro.cz/eshop/product_info ... ts_id=1121
_________________ Jo H&K G3A4 od TM je vážně rarita ... člen Airsoft Teamu Chrudim
|
05 lis 2011, 10:32 |
|
 |
|
Semi00
Podpraporčík
|
Tak jsem ho zkoušel trošku zbrousit, ale potom to začalo střílet už jenom na jednotlivé. Spoušť neprocvakává ale střílí ve všech polohách na semi. Tak jsem dneska skočil do airsoft-shopu a koupil novou kulisu a dělá to pořád, střílí jenom na semi. Nevíte co s tím?
_________________ Winston Churchill: „ Národ, který nezná svou minulost, je odsouzen k tomu, aby si ji zopakoval.“
|
11 lis 2011, 20:04 |
|
 |
|
b0mb3rm4n
Štábní rotmistr
Registrován: 04 črc 2011, 00:14 Příspěvky: 63 Bydliště: Kotěhůlky [Ústecký kraj]
|
Když už jsme u toho, tak by mě taky zajímalo, jak se dá upravit m4/m16/ar15/... zbraň, aby střílela jen jednotlivě. Chtěl bych možná někdy z té svojí udělat poloautomat. Nejlepší by bylo, kdyby sem někdo hodil odkaz, nebo popsaný obrázek jak na to. Vím že by se to dalo vyřešit zarážkou u přepínače, ale stává(i když velmi zřídka) se mi právě také, že se mi to na SEMI zasekne v té mezipoloze a musím pak přepnout na AUTO.
Takže bych chtěl poprosit někoho, kdo ví co a jak, aby sem hodil obrázek s kulisou, na které by bylo popsané, kde co upravit.
Děkuji.
PS.: Sorry, že to cpu zrovna sem, možná je tu už na to nějaké téma, ale vůbec nevím pod čím bych to měl hledat.
|
11 lis 2011, 20:28 |
|
 |
|
smolda
Brigádní generál
Registrován: 09 bře 2008, 14:33 Příspěvky: 1407 Bydliště: Turnov (Liberecký kraj)
|
No hele jednoduchá věc na jednotlivky - kup si od Jeffa proceosrovku až ji hodí do prodeje  teďka ji testujeme a pak by už údajně měla začít sériová výroba. Tam je přímo mód safe-semi-semi.
_________________ Tango down! ______________________________________________________ KAC SR 25 (PJ, komplet custom Smolda): 123 m/s s BLS 0.30g Colt M4 CQB-R (DBoys): 96 m/s s BLS 0.28g Colt MEU (Bell): 99 m/s s BLS 0.20g
|
11 lis 2011, 20:43 |
|
 |
|
b0mb3rm4n
Štábní rotmistr
Registrován: 04 črc 2011, 00:14 Příspěvky: 63 Bydliště: Kotěhůlky [Ústecký kraj]
|
smolda píše: No hele jednoduchá věc na jednotlivky - kup si od Jeffa proceosrovku až ji hodí do prodeje  ... Zas tak jednoduché to není, procesorovku od Jeffa bych do ní sice moc rád dal, ale mám Mk12 SPR mod2 s teleskopickou SF pažbou, takže jsem do ní dal sotva mosfet(musel jsem dokonce u diody a mosfetu zakulatit hrany pouzder, aby se vešel do trnu pažby okolo šroubu, nezbylo vůbec místo ani na chladič). Jako nejjednodušší řešení mi tedy přijde úprava kulisy přepínače, navíc chci také vyřešit ten problém s občasným zasekáváním v mezipoloze a to by procesorovka nespravila. Bylo by tedy super, kdyby někdo vysvětlil a popsal, jak má ta kulisa ideálně pracovat(sedět) a podle toho bych už jí upravil.
|
11 lis 2011, 21:10 |
|
 |
|
Bezmozek
Nadrotmistr
|
b0mb3rm4n píše: [...navíc chci také vyřešit ten problém s občasným zasekáváním v mezipoloze a to by procesorovka nespravila... Tak na to právě procesorovka je aby Ti mecháč nezůstával napůl nataženej 
|
11 lis 2011, 21:23 |
|
 |
|
Jeff
Moderátor
|
procesrovka nema cidlo pro mereni, v jaky je poloze pist, semi rezim na automatickou strelbu resi casove, ale neni zapojen prerusovac, takze se nemuze stat, ze by se to seklo v mezipoloze
|
11 lis 2011, 21:42 |
|
 |
|
smolda
Brigádní generál
Registrován: 09 bře 2008, 14:33 Příspěvky: 1407 Bydliště: Turnov (Liberecký kraj)
|
Přesně...a nechci kecat - nezkoušel jsem to...ale procesorovka by se do toho trnu vysuvny pažby měla vejít. Velká věc to fakt není  spíš je dlouhá... Já ji teď testuju v SRku a mám tam momentálně mód safe-semi-3ranná dávka a maká to naprosto dokonale. Ostatní módy teda fungujou taky a pro hraní reálu bych tam měl safe-semi-semi, ale rád si to pojistím a pošlu 3 rány než jednu  automat už je moc, ale ty tři rány s mojí kadencí jsou skoro jako rána jedna.
_________________ Tango down! ______________________________________________________ KAC SR 25 (PJ, komplet custom Smolda): 123 m/s s BLS 0.30g Colt M4 CQB-R (DBoys): 96 m/s s BLS 0.28g Colt MEU (Bell): 99 m/s s BLS 0.20g
|
11 lis 2011, 21:43 |
|
 |
|
b0mb3rm4n
Štábní rotmistr
|
1. Tím zasekáváním v mezipoloze jsem měl na mysli zasekávání kulisy přepínače v mezipoloze(o pístu tu nikde řeč nebyla, tak jsem myslel že to všichni pochopí, když je o tom celé toto téma). 2. Píšu trn pažby a přitom myslím tu malou trubičku na spodní části těla co ten trn pažby drží  . Do trnu pažby bych to nedával, protože když pažbu zasunu nadoraz, tak je v něm místo tak akorát na kabely(s původním akumulátorem ke zbrani ani na doraz zasunout nešla).
|
11 lis 2011, 21:58 |
|
 |
|
smolda
Brigádní generál
|
Jestli se ti zasekává kulisa, tak ji podle potřeby zbruš aby byla uzší šířkově...otvory bych nevybrušoval, ale zbrousil bych prostě opatrně plochu. plus ji taky můžeš máznout v místech dotyku s mechaboxem aby lépe jezdila. musí prostě jezdit zlehka...třeba můžeš přibrousit ještě ty drážky, aby se to v nim nezasekávalo - nevím přesně jak to máš.
|
11 lis 2011, 22:08 |
|
 |
|
b0mb3rm4n
Štábní rotmistr
|
Tak jsem si ještě jednou pořádně přečetl komentář od Davena a podle něj to vypadá tak, že bych to mohl vyřešit mechanickou zarážkou přepínače střelby za SEMI. Zkrátka budu střílet jen jednotlivě, protože se to děje jen při přepínání mezi SEMI a AUTO podle toho co psal Daven. Já právě při akcích střílím jen jednotlivými a to možná je ten důvod, proč se mi to moc často nestává, automatem střílím jen když s tím blbnu někde mimo hru. Takže si s tím ještě nějak pohraju a snad se to vyřeší.
|
11 lis 2011, 22:50 |
|
 |
|
Semi00
Podpraporčík
|
Tak můj problém jsem už vyřešil (v každé poloze zbraň střílí jednotlivými) Když jsem koupil novou kulisu tak měla ten kopeček menší než jsem potřeboval, když jsem zkusil pinzetou při střelbě nadzvednout ramínko přerušovače střelby tak zbraň střílela dávkou. Tak jsem tedy vyřízl proužek PVC (z takových těch výstražných cedulí nevstupovat a různých zákazů) a přilepil ho vteřinovým lepidlem ke kulise. Potom jsem ho trošku zabrousil aby navazoval na ten kopeček a přerušovač střelby po něm dobře jezdil. Zbraň teď střílí normálně.. 
|
12 lis 2011, 13:35 |
|
 |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 19 ] |
|