Dlouhá tryska a přesto netěsní...
Autor |
Zpráva |
Kubason
Podpraporčík
|
 Dlouhá tryska a přesto netěsní...
Zdravím, Mám M4, hop komora kov. guarder, guma guarder (tak cca 8000 kulí), vzduch komplet AsPro klasika. tryska atyp 21,7mm, ale podává (s vačkou), do komory jde pěkně v hopgumě je cca 0,2mm zajetá (už kladě odpor) a přesto tam jsou úniky. (Fučím do hlavně při vytažené trysce a jde to slyšet)
Otestováno: (v mechu vše těsní perfektně), hopkomora těsní perfektně (zacpu prstem vstup kuliček i od trysky a tlakuju a nic). Tryska i komora jsou souosé (byvočko) výškově už si tak jistý nejsem, ale zkoušel jsem to podložit na různé varianty a stále stejně... Takže z toho vyvozuju, že únik je jen na úseku tryska-guma(hrdlo).
Teďkom to dává s SP120 (9,1kg) cca 108m/s s 0,25g, ale občas když to jakoby vevnitř sedne střelí to víc (už i 122 m/s)...
Je možné, že guma už je hodně jetá (hrdlo) a už je roztažená? Je nějaká guma co má užší hrdlo? (vidím tu chválu na Systema gumičky)
EDIT: mecháč klasika Dboyi
_________________ Jára Cimrman - Jsem bezvýhradný ateista, až se bojím, že mě Pánbůh potrestá...
|
22 lis 2011, 17:07 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
 Re: Dlouhá tryska a přesto netěsní...
Guma guarder jaká?
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
22 lis 2011, 17:50 |
|
 |
|
Kubason
Podpraporčík
|
jooo, černá tvrdá i s origo válečkem...
_________________ Jára Cimrman - Jsem bezvýhradný ateista, až se bojím, že mě Pánbůh potrestá...
|
22 lis 2011, 19:00 |
|
 |
|
Jacob
Brigádní generál
|
Odskakující komora, křivý ramínko podavače, blbej zámek hlavně...to by to mohlo bejt..
_________________ CaG3 ris - GD130- 155ms -> DMR Custom M4 - 110 - 133ms Tm AUG,Cyma Mp5,Cyma AK, JG G36 WE G17,Mp7,brokovnice https://www.facebook.com/TripleCanopyPraha/?fref=ts
|
22 lis 2011, 19:27 |
|
 |
|
Kubason
Podpraporčík
|
Zdar, komoru mám vypodloženou napevno (šupléra + dluhodobé testování), zámek jsem zkontroloval, a sedí dobře, i bez něj se hlaveň ani nehne (tef. páska), ramínko nevím je pravda že to je základ s PJ, takže jaké byste doporučili (prevence) ? Díval jsem se na Aimtop - je skladem a vypadá solidně...
jinak gumička je taky už rozsouložená - dnes jsem to rozebíral a kontroloval jestli nebyl náhodou krček v komoře natažený a měj ji i vytáhlou, a i vytažená kuličku neudržela, a na trysce byla celkem volná. Takže Guarder už asi ne, co jiné značky? Systema ta dražší? Jinak jde fakt poznat když není hopgumka ze silikonu zima/teplo?
|
24 lis 2011, 20:16 |
|
 |
|
Solis.
Plukovník
Registrován: 17 kvě 2011, 18:56 Příspěvky: 711 Bydliště: Ústecký kraj
|
používám sil. černou od systemy a spokojenost. Osobně myslím lepší jak GD. Jinak jo je to poznat dost. Třeba právě s černou guarder se v zimě hrát nedá , ztuhne jak prase. Zimou myslím tak -20 , -25 stupňů.
_________________ M16A4 - sp140 -> 168m/s + mk12 mod.1 - sp160 -> 180m/s + SR25 - psg150 190m/s +
|
24 lis 2011, 20:25 |
|
 |
|
Freeman.G
Podplukovník
Registrován: 05 dub 2009, 15:48 Příspěvky: 558 Bydliště: Liberec
|
Zeptám se. Tu komoru máš klasickou kovovou litou Zn-Al ? Osobně si myslím, že je to gumičkou. Defacto sama o sobě v komoře funguje i jako těsnění. Navíc po 8k kulí může být ta stará černá guarderka mrtvá. Ono ani nejde o to kolik na ní je vystříleno, ale čím vším si prošla. Je to guma a ne silikon, takže pár teplotních šoků (nemluvím jen o mrazu) a parametry materiálu jdou rapidně dolů.
Zkus tu černou silikon systemu. Je i trošičku tlustší než guarderka, takže se pěkně na stěny komory napasuje. Samozřejmě, jde o to húře vsunout do komory, ale stačí dobře namazat Silkalem a nejednou to jde.
Zkoušel jsem i tu Systema Silkon základní (Morris 130 Kč). Materiál stejný jako ta za 185 Kč ale má jiný tvar toho vnitřního výstupku - ne klasický bobánek ale takový rozdvojený tvar se snahou přizpůsobit se kuličce.
Zatím ji testuju, ale hopuje dobře na M130 v Aimtopu. Komora modrá CNC AS Pro a neuniká.
_________________ LCpl. Freeman G. 4th Recon Bn. USMC 2006-2007 Reenacted (Finished 2013)
Můj Airsoft MEGAVÝPRODEJ na Rajčeti Prodej vlastních airsoft přebytků již od 10 Kč
|
24 lis 2011, 21:37 |
|
 |
|
hlodaQ*
Major
Registrován: 09 črc 2011, 22:55 Příspěvky: 447 Bydliště: Votice, Střed. Kraj
|
Zdarvim. Řešim teďka jeden problém. Sešli se mi události tak že sem omylem koupil ASpro NBU místo klasické vzuchotechniky. Kvůli tomu jsem teďka pořídil GD M120. Celkově je tam tedy Válec s dírou, mosazná tryska klasická délka M4, AT píst, tichá hlava pístu (červený klobouk), mosazaná hlava válce... ASPro trn s ložiskem, ostatní původní AT ECO verze. Vypadá že to ten výkon má, ale probíhá tam nějaký defekt mezi tryskou a hlavní. Když jsem to složil tak pár ran fluslo... jedna střelila tak, že by to tomu žádanému výkonu mělo odpovídat a další už zase jen flusaly, ještě párklát střelila daleko (při tomhle testování jsem zkoušel hýbat s hlavní dopředu a dozadu ve vůli kterou má - těžko říct jestli byla přední či zadní pozice lepší). Jak tak srovnávám trysky, mají celkem jiný tvar na hrdle. Nemá tu někdo zkušenosti s upgradem zbraně s dvoudílnou HOP komorou? Je tam černá GD guma (2 měsíce byla na CM.028 a teď asi tu samou dobu tady). Díky
|
24 lis 2011, 22:44 |
|
 |
|
smolda
Brigádní generál
Registrován: 09 bře 2008, 14:33 Příspěvky: 1407 Bydliště: Turnov (Liberecký kraj)
|
Hlaveň nesmí mít žádnou vůli. Tohle vypadá na hop gumu + volnou hop komoru. Musíš to udělat tak, aby ta komora doléhala na mechabox (jestli je dvoudílná tak si musíš nějak poradit). Zkusil bych eliminovat vůli hlavně třeba teflonovou pásku pod gumičkou a třeba lehkým přihnutím zámku hlavně aby líp zamykal (je to jen kus plastu...tak třeba nahřát a přihnout).
Když tak nad tím přemýšlím, tak to je minimálně tou vůlí hlavně...jestli poskakuje dopředu dozadu tak se nediv, že to střílí jak chce.
_________________ Tango down! ______________________________________________________ KAC SR 25 (PJ, komplet custom Smolda): 123 m/s s BLS 0.30g Colt M4 CQB-R (DBoys): 96 m/s s BLS 0.28g Colt MEU (Bell): 99 m/s s BLS 0.20g
|
24 lis 2011, 22:49 |
|
 |
|
hlodaQ*
Major
Registrován: 09 črc 2011, 22:55 Příspěvky: 447 Bydliště: Votice, Střed. Kraj
|
smolda píše: Hlaveň nesmí mít žádnou vůli. Tohle vypadá na hop gumu + volnou hop komoru. Musíš to udělat tak, aby ta komora doléhala na mechabox (jestli je dvoudílná tak si musíš nějak poradit). Zkusil bych eliminovat vůli hlavně třeba teflonovou pásku pod gumičkou a třeba lehkým přihnutím zámku hlavně aby líp zamykal (je to jen kus plastu...tak třeba nahřát a přihnout).
Když tak nad tím přemýšlím, tak to je minimálně tou vůlí hlavně...jestli poskakuje dopředu dozadu tak se nediv, že to střílí jak chce. Jako hýbání hlavně jsem myslel celý modul (hlaveň + horní díl komory). Při zakladpnutí obou půlek těla lze pár milimetrů s celým modulem hýbat k a od mechaboxu. Mám v plánu to podložit a doufám že to bude kámen úrazu. komora na hlavni drží pevně. Zkusil bych tam původní AT gumu, ale tu jsem při stahování komory natrhnul... Ta guma je taky možnost. (zítra když tak hodím fotku, jak vypadá ta komora ve vnitř.)
|
24 lis 2011, 23:16 |
|
 |
|
Freeman.G
Podplukovník
|
Nesmí se to hýbat vůbec. To se musí pěkně do sebe zaklesnout. Jestli se ti "modul" hýbe, tak tam máš vůli mezi komorou a mechem, je tam pak únik vzduchu mezi tryskou a komorou a jak se zbraň klepe při střelbě, různě ti to odskakuje a proto ti to někdy trochu těsní a někdy asi vůbec.
Zkus na hlaveň nasadit gumové O kroužky o vnějším průměru 12 mm a vnitřním 8 mm, které umístíš před komoru. Dej jich tam tolik, kolik bude třeba, aby mezi komorou a mechem nebyla vůle. O kroužky se opřou o tělo zbraně. Jinak ty O kroužky se dají sehnat v každé rozumné speciálce s těsněním a vzduchotechnikou. U nás to má prodejna co to má pro klimatizace.
EDIT: A nová hop up guma Systema silikon černá je samozřejmost. Natrženou bych vyhodil.
_________________ LCpl. Freeman G. 4th Recon Bn. USMC 2006-2007 Reenacted (Finished 2013)
Můj Airsoft MEGAVÝPRODEJ na Rajčeti Prodej vlastních airsoft přebytků již od 10 Kč
|
24 lis 2011, 23:38 |
|
 |
|
Kubason
Podpraporčík
|
Tak komoru mám klasickou litou Zn-Al (nebo co toje za šmejd). Dnes poznatky - guma GD už byla fakt v háji s ní to dáválo tak 120m/s někdy úfuk větší a 100 m/s. (ASpro vzduch a SP120)  když jsem tam dal PJ starou gumu (ta s tím válcovým límečkem) s PJ starou 2dílnou komorou (slepená a natvarovaná jako 1.dílná) tak to dávalo i 138m/s, ale blbě podával zásobník (přece jenom velká nouzovka), a nešel dát Mblock takže jsem GD gumu vylepšil pro tento týden tak, že jsem izolačkou stužil límeček a hned to poskočilo na nějakých 128 m/s (ale ne moc stabilních) ..příští týden půjde systema silikon a pak napíšu jak to dopadlo... PS: ta GD guma toho zažila víc než dost, a je pravda, že zažila i minulou zimu 
|
25 lis 2011, 19:49 |
|
 |
|
T-dog
Generál major
Registrován: 04 zář 2009, 10:40 Příspěvky: 1961 Bydliště: Horažďovice / Sušice / Plzeň / Praha
|
Kubason píše: Tak komoru mám klasickou litou Zn-Al (nebo co toje za šmejd). Dnes poznatky - guma GD už byla fakt v háji s ní to dáválo tak 120m/s někdy úfuk větší a 100 m/s. (ASpro vzduch a SP120)  když jsem tam dal PJ starou gumu (ta s tím válcovým límečkem) s PJ starou 2dílnou komorou (slepená a natvarovaná jako 1.dílná) tak to dávalo i 138m/s, ale blbě podával zásobník (přece jenom velká nouzovka), a nešel dát Mblock takže jsem GD gumu vylepšil pro tento týden tak, že jsem izolačkou stužil límeček a hned to poskočilo na nějakých 128 m/s (ale ne moc stabilních) ..příští týden půjde systema silikon a pak napíšu jak to dopadlo... PS: ta GD guma toho zažila víc než dost, a je pravda, že zažila i minulou zimu  jj ten limecek je hodne kriticky misto logicky ... =) heles skus guruho gumku me se obcas v kveru sesla s tryskou fakt slusne ... us se to tu v tematu o guru gumach resilo, ale ta jeho guma ma vychytavku v tom ze to vyusteni limcku, resp. styk s triskou neni carovej ale pres plochu pac je tam jakoby ploska do konusu, najdi si to tema tam sem to popsal snad pochopitelnejc tet sem jen na skok na netu v knihovne ...
_________________ No stress, be EPeS ...
2RIFLES, G Coy (07-13) / 1RGJ, B Coy (93-07)
L85A2 (RIS - GG 2,6J, UGL - Army 2,6J, RIS - GBB WE 4J) L110A2 (AK 2,6J) L119A1 (GBB WE 2,2J) L1A1 (STAR 2,6J) L128A1 (GFC 0.8J)
Podporuje ligu plynařů!
|
26 lis 2011, 00:26 |
|
 |
|
T-dog
Generál major
Registrován: 04 zář 2009, 10:40 Příspěvky: 1961 Bydliště: Horažďovice / Sušice / Plzeň / Praha
|
hlodaQ* píše: smolda píše: Hlaveň nesmí mít žádnou vůli. Tohle vypadá na hop gumu + volnou hop komoru. Musíš to udělat tak, aby ta komora doléhala na mechabox (jestli je dvoudílná tak si musíš nějak poradit). Zkusil bych eliminovat vůli hlavně třeba teflonovou pásku pod gumičkou a třeba lehkým přihnutím zámku hlavně aby líp zamykal (je to jen kus plastu...tak třeba nahřát a přihnout).
Když tak nad tím přemýšlím, tak to je minimálně tou vůlí hlavně...jestli poskakuje dopředu dozadu tak se nediv, že to střílí jak chce. Jako hýbání hlavně jsem myslel celý modul (hlaveň + horní díl komory). Při zakladpnutí obou půlek těla lze pár milimetrů s celým modulem hýbat k a od mechaboxu. Mám v plánu to podložit a doufám že to bude kámen úrazu. komora na hlavni drží pevně. Zkusil bych tam původní AT gumu, ale tu jsem při stahování komory natrhnul... Ta guma je taky možnost. (zítra když tak hodím fotku, jak vypadá ta komora ve vnitř.) viz t co psla rookie ... proste komora musi bejt nafest k mechu jak to udelas je fuk ... jinak jeste mrkn na gumku muze se ohrnovat limecek dys to fluse ale to by se splis dusila ... takze prvotne ksus fixnout tu komoru pak pisni ...
L85A2 (RIS - GG 2,6J, UGL - Army 2,6J, RIS - GBB WE 4J) L110A2 (AK 2,6J) L119A1 (GBB WE 2,2J) L1A1 (STAR 2,6J) L128A1 (GFC 0.8J)
Podporuje ligu plynařů!
|
26 lis 2011, 00:30 |
|
 |
|
Kubason
Podpraporčík
|
No guru hmm.. to je jak sazka co tak čtu  Systemu beru určitě, ale jak jsem to tak procházel narazil jsem ještě na mad-bull gumičky, a píšou cosi o speciálním krčku/límečku. Máte někdo zkušenosti jak to vypadá (z fotek nejde nic abnormálního poznat) ? A vzít tu červenou tvarovanou a nebo modrou klasiku? Jinak tryska Aspro má docela prudké a veké sražení (odhad 45° a tak 1mm), což je na jedné straně dobře (pěkně zajede do gumičky), ale pokud je krátká guma a nebo měkký límeček tak těsnit bude asi hůř...mám doma ještě SHS a ta je oproti ní skoro rovná, ale Aspro líp těsní na hlavě válce (aby ne) a je delší tak to poladím na ni.
|
27 lis 2011, 01:23 |
|
 |
|
Freeman.G
Podplukovník
|
Kamarád nemohl sehnat jinou resp. v dané chvíli koupit než červenou Madbull. Na M120 v CA komoře těsnila slušně a i hopovala tak ja měla .... Osobně lobuju za tu silikon černou Systemu. Zase znám případy kdy s Madbullem byly problémy ... a jinak ohledně Guru - souhlas.
|
27 lis 2011, 01:40 |
|
 |
|
Kubason
Podpraporčík
|
Tak jen už doplním, opožděně, vyřešila to systema gumička a ještě dopolohování hopkomory v tělě - ted to dává 117-118 m/s s 0,25g, ještě zkusím vypodložit vzadu mech, protože když se tedkom povolil šroub pažby tam to dávalo 124 m/s s 0,25g  Jinak hopoju tedkom v mírně zimě super, a každopádně se tváří víc odolněji než guarder... je to ta dražší verze "ENERGY"
|
07 led 2012, 12:59 |
|
 |
|
Vlčák
Kapitán
Registrován: 13 čer 2009, 18:45 Příspěvky: 340 Bydliště: Mladá Boleslav
|
BB´s ti tam lezou normálně? Mám m4 od dboye, měnil jsem vzduchotechniku za ASpro a problém jsem měl s tím, že hlava válce aspro byla kratší než základ dboy a tryska nemohla pořádně zalejzat zpátky, dal jsem starou hlavu zpět a vše ok
_________________ Challenges:Nenápadný,Magnet na BB,Vyjednavač,Odhodlaný,Last man standing,Little big horn,Modelka,Pevná muška,Infiltrátor,Obojživelné operace,Mňam,Hérečka,Evropské směrnice
|
07 led 2012, 13:57 |
|
 |
|
Kubason
Podpraporčík
|
myslíš tu trubičku po které jezdí tryska? Kratší oproti čína 2-kové hlavě je, ale neměl jsem s ní problém... Ale jestli byla kratší to by nemělo vadit ne? spíš jestli tam nebyl žvejklý ten 2. o-kroužek - taky jsem to tak měl a i na fóru se tu řešil problém s ASpro tryskama...respektive ne o-koružek, ale měl jsem tam něco jako otřep od toho zápichu pro tesnění...
Jinak bude Aspro komora od kámoša na vyzkoušení tak poreferuju jestli má vliv na dojivost a nebo přírůstky...
|
07 led 2012, 19:56 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
Jako...kratší nos fakt vadit nemůže, mohlo by vadit kdyby byl delší, ale kratší ne...
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
07 led 2012, 21:16 |
|
 |
|
T-dog
Generál major
|
rookie: s guru gumou si to myslel jako ze souhlas ze je to smejd, nebos narazel na muj poznatek?
kubason: fakt mam konkretne s Guru gumama dost dobrou zkusennost, jde taky samo o konstalaci, ne vsude vsecko sedne nejlepsi je skusit vic druhu ... je to vo tom jesli te bavi experimentovat kazdopadne systemou clovek nic nezkazi ...
Podporuje ligu plynařů!
|
08 led 2012, 07:12 |
|
 |
|
Vlčák
Kapitán
Registrován: 13 čer 2009, 18:45 Příspěvky: 340 Bydliště: Mladá Boleslav
|
Kratší hlava válce ve smyslu, že ASpro byla kratší od té plochy ke hraně ramínko pak nemohlo jezdit úplně dozadu
Přílohy:
3020008-1178-large.jpg [ 6.54 KiB | Zobrazeno 14702 krát ]
_________________ Challenges:Nenápadný,Magnet na BB,Vyjednavač,Odhodlaný,Last man standing,Little big horn,Modelka,Pevná muška,Infiltrátor,Obojživelné operace,Mňam,Hérečka,Evropské směrnice
|
08 led 2012, 13:54 |
|
 |
|
Kubason
Podpraporčík
|
hmm, ale to by mělo těsnit furt stejně, jen ramínko se ti buď ohne a nebo nějak zlomí, zkusit vybrousit ramínko (resp. tu tvarovanou část) tak, aby když přijede vačka tak šlo max. dozadu, ale nenatahovalo se...
|
09 led 2012, 09:48 |
|
 |
|
Freeman.G
Podplukovník
|
T-dog píše: rookie: s guru gumou si to myslel jako ze souhlas ze je to smejd, nebos narazel na muj poznatek? Šmejd ne, jen jak psal Kubason, že je to jak Sazka - loterie, někdy to vyjde. Ale to více součástek v airsoftu ... Nychrom píše: Kratší hlava válce ve smyslu, že ASpro byla kratší od té plochy ke hraně ramínko pak nemohlo jezdit úplně dozadu Mám úplně ten stejný problém  Teď na to nemám čas, ale musím to vyřešit. Asi 2 mm mi po prvním výstřelu zůstane tryska zajetá v komoře, nevrací se tak dobře jako původní sestavení PJ. Mám teď nový komplet ASpro NBU vzduch s touhle AS ocelovou hlavou. Musím asi komoru více přitlačit směrem od mechu, jenže nevím, zda to pak nebude unikat ... čekám na nové chrono, abych si to potvrdil. Zkusím to pak více přirazit pomocí SDG. Tak to bude lepší než na slepo laborovat ...
|
09 led 2012, 17:41 |
|
 |
|
Kubason
Podpraporčík
|
Tak jak jsem slíbil postreh s komorou: Aspro komora super zpracovaní, nevím jakou drsnost volili na vnitřní povrch jak se vsunuje gumka, ale jde tam naprosto paradne jak SYSTEMA (tlustá svině  ) tak i Guarder...a přitom těsní perfektně. Ovšem co mě překvapilo, tak je problém s podáváním s těmihle gumkami, ideální je tam šoupnout ty gumky dodávané ke komoře... Jinak ustovka se zvedla a hlavně je stabilní +/- 0,5m/s na 122 m/s s 0,25g... Dalsi postreh je, že Aspro tryska v komoře je hoodně na těsno a stačí trochu křivě se na to podívat a už to tam drhne na tom zvětšeném průměru na začátku trysky... Což třeba předchozí Zn-Al komora nedělala (zase hůř těsnila)...
|
14 led 2012, 23:20 |
|
 |
|
PeterHarris
Nadpraporčík
Registrován: 11 srp 2011, 13:43 Příspěvky: 122 Bydliště: Vyšší Brod
|
Mám M4 P&J mechabox Guarder (o něco delší než původní D-Boy), Guarder hop gumu, klasickou Zn-Al komoru D-Boy, SHS trysku 21,4. Mám velmi divný problém. Po výstřelu kulička letí tak 20 metrů rovně a najednou prudce zahne doprava nebo do leva, při dávce létají všude možně... Přítlačný váleček je GD dodávaný k hop gumě.
|
13 bře 2012, 18:08 |
|
 |
|
Screpheep
Podplukovník
|
Je gumka správně nainstalovaná? Neni něják shrnutá? Nedostalo se ti mazivo do komory?
_________________ Jak na lipolky __________________________________________ M4A1 G&P SHS M130 - 1.99J 17bb/s AKS-74U Cyma M120 - 1.58J 25bb/s
|
13 bře 2012, 18:31 |
|
 |
|
PeterHarris
Nadpraporčík
Registrován: 11 srp 2011, 13:43 Příspěvky: 122 Bydliště: Vyšší Brod
|
Guma je úplně nová, správně usazená a suchá... Ještě bych doplnil, že je uvnitř M120 AsPro a homemade M Block.
|
13 bře 2012, 18:34 |
|
 |
|
Jeff
Moderátor
Registrován: 28 čer 2008, 20:10 Příspěvky: 5923 Bydliště: Heřmanův Městec
|
nehybe se ti komora v tele zbrane?
_________________ JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století