Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 06 dub 2025, 01:35

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
 HK416 dusí se s novou komorou. 
Autor Zpráva
Podpraporčík
Podpraporčík

Nový příspěvek HK416 dusí se s novou komorou.
Zdar.
Prosím mám takový problém. Koupil jsem si HK416 a do toho mám tu modrou cnc hop-up komoru (komplet) od airsoftpro.

Problém je takový, že se v ní dusí kuličky když jí nastavím přítlak.
Prostě střílím jednotlivky a občas nevystřelí a pak vyflusne dvě nebo tří.

Hop je sestaven správně tam nejde sestavit snad nic špatně.
Nevíte čím to prosím může být prosím?

10 led 2012, 20:21
Major
Major

Nový příspěvek Re: HK416 dusí se s novou komorou.
Třeba jestli máš náhradní gumu jié značky tak můžeš zkusit. Taky se mi tohle stalo, ale při S. Energy a když sem ji vyměnil za tu přibalenou tak se to vyřešilo.

10 led 2012, 20:30
Podpraporčík
Podpraporčík

No ted tam mám tu co dává airsoftpro.

Edit:
Nemám do tý komory třeba stříknout trochu silikonu? Do toho směru jak do ní vchází kulička.

10 led 2012, 20:33
Moderátor
Moderátor

nic tam nestrikej, zkontroluj, zda jsi spravne postupoval pri skladani komory, je to analogicke s:
http://www.airsoftchrudim.cz/recenze/pr ... ora_2.html

10 led 2012, 20:38
Profil Zobrazit autorovy stránky
Podpraporčík
Podpraporčík

Jeff píše:
nic tam nestrikej, zkontroluj, zda jsi spravne postupoval pri skladani komory, je to analogicke s:
http://www.airsoftchrudim.cz/recenze/pr ... ora_2.html

Takhle nějak jsem teda postupoval přibližně, do toho HK 416 je to jiný je to tělo M4 přece.

Postupoval jsem přesně takhle: http://airsoftpro.cz/navody/AirsoftPro_ ... ide-CZ.pdf

Akorát jsem teda neutěsňoval tou teflonovou páskou... Za prvě ji nemám a za druhé: může to být tím?

10 led 2012, 20:42
Podpraporčík
Podpraporčík

Ne to ne to se používá pro dotěsnění mezi gumou a hlavní, to tam zatím necpi - jde to pak víc z tuha nasadit...

co by mohlo pomoct:
Zase rozeber, zkontroluj zda ti guma pěkně sedí na hlavni, mázni ji lehce z VNĚJŠÍ strany silikonovým olejem (žadnou vazelínu a hustší mrchy) a plynule to nasaď do komory, pak je nutné že si posvítíš dovnitř a zkontroluješ jak vypadá límeček - měl by být pěkně "uvolněný" vytažený ven a hlavně symetrický...taky by měl udržet kuličku - pokud ne tak je hrana límečku gumy přetažená přes okraj hlaveně...

To přidušení je určitě spíš špatnou instalací než vadnou komorou...

Stačí když je límeček natrhlý a nebo je gumka špatně nasazená -> dostane se pak jakoby dovnitř mezi trysku kuli a komoru a už se to tam žvejká...

Osobně nasazování, usazovaní gumy a hopkomory nemám rád - desetiny milimetru tu hrají klíčovou roli pro funkčnost celé zbraně - od přenosu tlaku přes hop-up po podávání kulí :(

10 led 2012, 21:20
Četař
Četař

Možná je na vině ten tvarovaný váleček. Nedávno jsem zkoušel novou hlaveň a s tvarovaným válečkem nešlo nahopovat kuličku. Jakkoliv je to nelogické (tvarovaný a klasický váleček jsou na vnějších okrajích stejně velké) fungovalo to jen s klasickým rovným. Asi to bylo tím, že rovný váleček je z pružné gumy. Při vloženém tvarovaném válečku jsem postupně přitahoval hop (bez výsledku) až do zadušení zbraně. Popsaný problém byl na hlavni Guru s kruhovým výřezem pro hop gumu, u základní hlavně D-Boy s hranatým výřezem funguje bez problému jak tvarovaný, tak rovný váleček.
Zkus vyměnit váleček za rovný z pružné gumy, třeba to problém vyřeší.

10 led 2012, 21:24
Podpraporčík
Podpraporčík

Xero píše:
Možná je na vině ten tvarovaný váleček. Nedávno jsem zkoušel novou hlaveň a s tvarovaným válečkem nešlo nahopovat kuličku. Jakkoliv je to nelogické (tvarovaný a klasický váleček jsou na vnějších okrajích stejně velké) fungovalo to jen s klasickým rovným. Asi to bylo tím, že rovný váleček je z pružné gumy. Při vloženém tvarovaném válečku jsem postupně přitahoval hop (bez výsledku) až do zadušení zbraně. Popsaný problém byl na hlavni Guru s kruhovým výřezem pro hop gumu, u základní hlavně D-Boy s hranatým výřezem funguje bez problému jak tvarovaný, tak rovný váleček.
Zkus vyměnit váleček za rovný z pružné gumy, třeba to problém vyřeší.

Ten tvarovanej je uplne na nic. Skoro nehopuje měl jsem tam klasickej.
Ted jsem tam dal tu gumu co tam je od Dboye. Je takova tvrdší a když tam dám ten gumovej válecek tak i kdyz to dam na maximum tak to vylejzá hrozně málo. Když to přitlačím rukou tak už to taky nejde. Jak je ta guma tvrdá tak ten gumovej váleček málo přitláčí a stláčí víc sebe než hop. Zkusím zejtra vyndat Gumu ze starýho AK. Je tam jeste jen základní ale snad bude lepší než ta D-boy.

10 led 2012, 21:46
Major
Major

Nebo sežeň nějakej tlusčí kabel s tvrdou bužírkou, na tu potom můžeš ještě dát nějakou vrstvu elektr. pásky a uříznout z toho váleček... případně podle potřeby odmotávat tu pásku.

10 led 2012, 21:51
Podpraporčík
Podpraporčík

hlodaQ* píše:
Nebo sežeň nějakej tlusčí kabel s tvrdou bužírkou, na tu potom můžeš ještě dát nějakou vrstvu elektr. pásky a uříznout z toho váleček... případně podle potřeby odmotávat tu pásku.

Taky možnost. Asi zkusím nejdřív to.
AK jsem totiz este nikdy nerozebiral neumim to. I u M4 resp. ty moji HK416 se vrtam jen v ty komoře.

10 led 2012, 21:55
Podpraporčík
Podpraporčík

Asi to bylo gumou. dal jsem tam starou, tvrdou, a už to běží. Špatně si to drželo kuličku na límečku. samovolně propadávali. S tou tvrdou jsem si musel udelat vlastni pritlacnej valecek ale uz to hopuje krásně.
Mám ted jen jinej problém... Na ten založim správný téma.

11 led 2012, 15:32
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 11 ]