Autor |
Zpráva |
T-23lol
Podporučík
Registrován: 08 srp 2011, 00:23 Příspěvky: 182 Bydliště: Žiar nad Hronom + Brno
|
 Hlučnosť zbraňe.
Nazdar. Chcel by som sa spýtať ohladom hlučnosti zbrane. Vlastním M4A1 od Aimtopu s original brkom M130.
Vždy to bola dosť hlučná zbraň. Keď som ju rozobral kvoli pridaniu mosfetu s aktívnou brzdou rovno som ju aj poriadne namazal (bol som prekvapený že z originálu ta toho mazadla bolo fak uplne minimum) takže silikonovy olej na vzduchotechniku a taka ta vazelina na kola (nejaka grafitovka). Podložkovanie kolies som nechal tak ako boli. Nevšimol som si že by boli niekde nejako ošúchané alebo tak takže myslím že to bolo podložkované asi dobre potom. nie ?
Zbraň som zložil a zapojil mosfet s aktivnou brzdou (zložiť ju bola teda fakt fuška) a teras mam dojem že zbraň je ešte 2x hlučnejšia ako pred tým. Teda nie že by bol hluk od kolies alebo tak. Skorej samotný výstrel robí dosť randál a po výstrele je počuť také nejaké zahrkanie ložiska na trne pružiny alebo zachvenie struny alebo niečo také. No iba hádam podla zvuku. Neviem či to môže byť len tým že to ide teras lakšie a že piest tým pádom dáva väčšie šupi alebo či som skorej niečo pokašlal. NWM. Strielať to striela (skúsil som asi 200 BB) a zdalo sa mi že to striela asi rovnako. Neviem musim skúsiť chronom premerať, no to asi nie už dneska. Ak vás napadá prečo môže byť zbraň extrémne hlučná a prečo dáva také raný tak dajte vedieť. Dikes
_________________ Válčíme abychom mohly žít v míru Aristoteles
Maskáče: BW flecktarn / MTP Zbraň: M4 A1 [AimTop] 510FPS FlatHop + VisionKing 1,25-5x; Mosfet s aktívnou brzdou[Homemade]; Aku 11,1V 1800mAh 50-75C Li-Pol; Glock 17 Ostatné:Ultrafire C8; JPC Tan[GFC]; opasok + kydex sumky[Homemade]
|
20 srp 2012, 16:36 |
|
 |
|
Jeff
Moderátor
Registrován: 28 čer 2008, 20:10 Příspěvky: 5923 Bydliště: Heřmanův Městec
|
 Re: Hlučnosť zbraňe.
mirne namaz vazelinou i pruzinu a serid pritlak motoru
_________________ JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století
|
20 srp 2012, 19:12 |
|
 |
|
Dubster
Podpraporčík
|
Ak máš dutú pažbu, tak to može byť aj tým, tá troška umocňuje hlučnosť zbrane.Skontroluj či ju máš aj dobre dotiahnutú. Ďalej ako píše aj Jeff, správny prítlak motoru je klúčový, ten by si si mal skontrolovať iba čisto s kolesami v mechu( bez pružiny atď.), vtedy najlepšie počuješ kedy majú kolesá ten správny zvuk bez zbytočného vrčania. Inak nesprávny objem valca vzhladom na hlaveň robí tiež istý hluk. Ale to je už delikátnejšia úprava aby si presne trafil množstvo vzduchu. Skús sa stým ešte pohrať a možno si niečo všimneš čo si predtým nepostrehol 
_________________ SR 416 - SP130 guarder-152m/s , 22bbs/s
|
20 srp 2012, 20:08 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
Hele, mojí AT M4ce nikdo neřekne jinak než Štěkna  Ty kvéry jsou prostě hlučný...
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
20 srp 2012, 21:39 |
|
 |
|
T-23lol
Podporučík
|
No to teda sú  u nás ma jeden maník v zbrani M170 a bore up set a ked strielam vedla neho tak je to podla zvuku ako keby mal flusatko  ale tak no ustovkou sa na neho nechytam no  . No u mňa to není štekna práve, mne kolesá a motor moc nepočuť. Skorej to proste odjakživa robí proste randál Každopádne dneska som dal dohromady konečne merač úsťovky (taký ten že 2 IR ledky d2 Fototranzistori rurka s 0,8m dĺžkou a programik Audacity) a vychádza mi to že s gulami 0,28g to má úsťovku 90m/s čo je v prepočte na FPS a hmotnosť gule 0,20g úsťovka asi 350 FPS  keď som to meral raz pred tým tak mi to vychádzalo s tým prepočtom pri 0,2g asi na 490 FPS. To som si teda polepšil zo základu 500FPS hmmmmmm... To mám teda asi niečo určite zle mám taký blbý dojem, čo ? podla mňa to bude asi vzduchotechnika, nie ? To by asi vysvetlovalo ten tvrdý náraz na hlavu lebo to nemá dostatočný odpor vzduchu na brzdenie valca. Sakra, budem to musieť dneska zase rozobrať a vyskúšať to ešte raz zložiť prípadne ešte raz premazať. PS: Pri odstraňovaní starého maziva som v drážke na valci kde je uložené tesnenie utrel nejakú vazelínu a nahradil som ju novou. je možné že by som jej tam dal málo alebo vela a preto to teras netesní ? prípadne máte nejaké nápady čo na vzduchotechnike by mohlo byť zrazu zle ? pokial viem poskladal somto totiž asi správne. (žiadne veci mi na stole nezostali nepoužité  )
Maskáče: BW flecktarn / MTP Zbraň: M4 A1 [AimTop] 510FPS FlatHop + VisionKing 1,25-5x; Mosfet s aktívnou brzdou[Homemade]; Aku 11,1V 1800mAh 50-75C Li-Pol; Glock 17 Ostatné:Ultrafire C8; JPC Tan[GFC]; opasok + kydex sumky[Homemade]
|
21 srp 2012, 14:01 |
|
 |
|
madafaka
Moderátor
Registrován: 25 dub 2012, 18:39 Příspěvky: 2290 Bydliště: Myjava
|
nemyslíš skorej hlavu piestu?neviem o akú drážku by mohlo íst na valci
ak má tá m4ka valec s otvorom..nedal si ho proste naopak?
_________________ predám origo nadpažbie pre m1903A1
|
21 srp 2012, 14:13 |
|
 |
|
T-23lol
Podporučík
|
Áno, máš pravdu, pomýlil som sa. Mal som na mysli drážku v ktorej je tesnenie na hlave piestu. čo sa valca týka tak ten je plný bez dieri alebo čohokoľvek iného. Akurát som to rozobral a vyskúšal fúknuť cez trisku do rukou zapchatého valca a vypadá to že táto časť tesní úplne super. Po celej dĺžke chodu trisky teda som to skúšal a žiaden problém. či tesní piest sa však asi nedozviem, podla toho čo viem je toto práve jeden z tých čo začne tesniť až vtedy keď trochu podfúkne to tesnenie čo je na hlave piestu. Teda ak sa nemýlim, ak náhodov hej tak dajte vedieť, rád sa priučím. Nanapadá vás náhodov čo by som ešte mohol odtestovať takto pri rozobratom mechu ? Prikladám odkaz na foto čo som urobil pri prvom rozoberaní a teraz po druhom kde som detailnejšie nafotil valec piest a tak ... http://imageshack.us/g/18/dsc0056rsu.jpg/Ak vás niečo z fotiek napadne vopred ďakujem za pripomienky a odpovede. Edit: zabudol som ešte na jednu vec, nedopatrením sa mi podarilo otočiť opačne strunu. Pokial viem tak b mala byť asi hustejším koncom k trnu ale z nejakého dôvodu som to dal opačne. Mohlo toto spôsobiť taký rozdiel v FPS a vlastne celý problém ?
|
21 srp 2012, 14:58 |
|
 |
|
madafaka
Moderátor
|
opačne nasadenou strunou to nebude..tušim tam maš aj mb lock..skús to bez neho..alebo bude problém niekde inde..z hlavy piestu zotri vazelínu dosucha a strekni ju silikonom..strelba sa zretelne zhoršila ?ak nie mozno je chyba v merači alebo hop komore..pozící mechaboxu voči komore
|
21 srp 2012, 15:07 |
|
 |
|
Jeff
Moderátor
|
no me obcas u amitpo zbrani zlobila ustovka (i po prostem slozeni a rozlozeni + mblock) a pomohlo ostrym nozem zacistit hranu (plynuly prechod mezi uzsi a sirsi casti trysky), ktera je uprostred trysky + vetsi zkoseni hrdla trysky
|
21 srp 2012, 16:01 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
|
No hele, já bych to bejt tebou hlavně napřed oměřil na nějakym normálnim chronu, nebo ověřil funkčnost toho bastlchrona pomocí dvou, tří jinejch kvérů se známou úsťovkou. Abys nestrávil hodiny nad kvérem a pak nezjistil, že ti to blbě měřilo.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
21 srp 2012, 16:02 |
|
 |
|
T-23lol
Podporučík
|
Dik za odpovede, chrono by malo byť OK pokial viem ale preistotu ho prekontrolujem s kamaratovou zbranou. Streba ta sa mi zretelne zhoršila . ked vypnem Hopup tak mi gula pada hned asi po 10 metroch riadnym oblukom k zemi a to nebyvalo. + ked dam kopec hopu tak dostrelim co ja viem tak 30-40m ale ziadna presnost samozrejme a hlave mam pocit ze gula leti o dost dlksie tu drahu ako to bolo pred tym. To su ale iba take subjektivne pocity. + Ten buchot.
Skusim ten piest poriadne pouťierať a znova to prestreknuť tym silik.olejom. Dufam že sa to zlepším. V inom totiž moc nájsť chybu neviem. Alebo teda aspon žiadnu zjavnú chybu nevidím.
Triska je u mna posledná možnosť. Dúfam že sa to zaobíde bez jej úprav. čo som počul a čítal tak s triskami je to riadna kopa laborovania vecsinou.
Dik za rady, ak vas este nieco napadne napiste. Idem to skusit poskladat a uvidime ci bude nejaka zmena.
|
21 srp 2012, 16:16 |
|
 |
|
Jeff
Moderátor
|
kdyztak to natoc (strelba bez kuli a s kulema), abychom vedeli, co to presne za zvuk dela, pravdepodobne z toho nebudeme moudry, ale nikdy nevis...
|
21 srp 2012, 16:25 |
|
 |
|
T-23lol
Podporučík
|
Ak bude problém pretrvávať aj po zložení tak to natočím a určite budem riešiť čo s tým dalej. Momentálne som vyčistil dokonale až priam dosucha piest, nahodil nan gumičku a prišiel som na to ako sa dá odskúšať či tesní tento NBU piest. Teda aspon dúfam že sa tak takýto piest volá Keď že pre zatesnenie potrebuje riadnu šupu tak ma napadlo miesto udierania silov po pieste čo by bola riadna kravina spraviť to a že som si valec s hlavou valca oprel oprel o stôl a da vnútra som strčil piest. nechal som malú medzer medzi bruchom a piestom a skúsil jemne fuknut do valca cez prednú hlavu. Piest mi okamžite jednu uštedril do brucha a šupa to bola celkom dobrá. Ak som to spravil opačne že piest som držal opretý a Valec som o stôl neoprel okamzite po fuknuti to vyprdlo zase hlavu valca. Takže usudzujem že zatesnené je to teras asi dobre. Foto: http://imageshack.us/g/822/dsc0060eg.jpg/Tak tolko mojich skúseností a nápadov. Chcel by som sa ešte opýtať. 1, Na tie drážky čo sú na boku mechaboxu a ich protikus na pieste (tie vodiace) mám namazať iba silikon.olejom tiež alebo tam mám dať vazelínu? 2, Na ozubenie piestu (v mojom prípade celokovové) by asi malo ísť teš trošku vazelíny. nie ? 3, Niekde som čítal že zuby tohol polovičného kolesa by mali ísť na stred zubov piestu. U mňa to však nieje možné. Stále sú úplne na jednej strane lebo aj ked sa to vypodložkuje proste inak to nesadne. Hmm to bola skorej pripomenka než otázka  viem že s tým proste nič nespravím že tak to je  Počkam na odpoveďe a potmo idem skúsiť poskladať a zase napíšem 
|
21 srp 2012, 17:22 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
|
Základní AT vzduchotechnika není NBU. Na drážky a ozubení pístu dej určitě vazelínu, pokud to kolo nezabírá nějak moc šejdrem, tak to neřeš.
|
21 srp 2012, 17:29 |
|
 |
|
T-23lol
Podporučík
|
Niekde na fotkách ten piest nájdeš. Ako sa teda konkretne toto vola ? lebo viem že uplne ten klasicky čo je v najlacnejšich zbraniach čo tesí aj pri naťahovaní aj pri vústrele toto neni, tento tesni len pri tlaku z predu na piest. Len nemam tušaka ako sa tento typ volá.
|
21 srp 2012, 17:58 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
|
Protitlaká hlava pístu. A můžeš těsnost vyzkoušet normálně klasickým stlačením, jako u injekční stříkačky, není potřeba rána 
|
21 srp 2012, 18:00 |
|
 |
|
Daven
Moderátor
Registrován: 16 úno 2009, 19:11 Příspěvky: 1271 Bydliště: Chrudim a Praha
|
Jeste si zkontroluj jestli ti to neuchazi mezi tryskou a komorou a to tak, ze kdyz slozis mechabox i s pruzinou a das komoru na mech kde je pist a tryska v predni poloze tak pri fouknuti do hlavne nesmi nic utikat zasobnikovou sachtou v hopce PS: tento clanek o servisovani AEG zbrani si precti, pomuze ti: viewtopic.php?f=64&t=2886
_________________ Jo H&K G3A4 od TM je vážně rarita ... člen Airsoft Teamu Chrudim
|
21 srp 2012, 18:38 |
|
 |
|
T-23lol
Podporučík
|
Tákže, zložil som to a vyskúšal odmerať na tom mojom akože chrone. Ukazuje to že som si polepšil z 350 na 360 FPS Skúsil som natočiť videá s tým strielaním. Randál to robí furt. Na tom videu je to bohu žial ale skreslené. Prvé video: http://imageshack.us/g/525/e9hturpztusnxdjxaodoyq.mp4/prvá polka je s BBčkai po vybratí zásobníku bez nich Druhé video: http://imageshack.us/clip/my-videos/525 ... ufunh.mp4/ Je bez BBčiek, snímané asi z 1,5m Skúsil som spraviť niečo také že postláčať full auto tak aby triska zostala nejako čo najviac vpredu a keď som z predu fúkol do hlavne tak cez zasobnikovu šachtu to nefučalo. Celkom sa to natlačilo ale nejaký únik tam niekde bol ... ale nebolo to že by som cez to fučal, len to niekde pod tlakom fúkania trocha unikalo. skúšal som aj pri strielaní dať do zasobnikovej šachty ruku pod hopup či to vtedy nahodov nefučí spodom, ale nevyzerá že by hej. Keď dám ruku pred hlaveň tak to pekne tlaćí predom. Nwm, musím skúsiť požičať tú druhú zbraň a skúsiť odmerať tú že čo to povie. Ten článok som čítal asi už tri krát a snažím sa prísť na to čo robím zle. Neviem. Vravím nelúbi sa mi ten zvuk a mám pocit aj že to horšie striela. Tomu chronu verím len tak z 50%, zaprvém mám len 0,28G BB a potom to prepočítavam na rychlost pri hmotnosti 0,20g a za druhé je to homemade no ... Tak skúsim porovnať s druhou zbranou a uvidím.
|
21 srp 2012, 20:30 |
|
 |
|
Jeff
Moderátor
|
z videa bych tipoval na spatne serizeny pritlak motoru, tj. bud moc povoleny nebo utazeny. sesteluj to vzdy o 1/2 otacky az bude zvuk nejlepsi
|
21 srp 2012, 20:33 |
|
 |
|
madafaka
Moderátor
|
no takto to fakt tazko rozoznat..lebo napr aj moja plynovka co robí nazivo šupy..tak na videu si len tak ticho prdká 8-D..takto sa to nezdalo také hrozné..skorej od motora ti to reve..moja zbran má zvuk jak V3s..čo pripisujem pružine sp160ke že to tak reve a pažbička je zdása naprd ..kryvá
|
21 srp 2012, 20:38 |
|
 |
|
T-23lol
Podporučík
|
už mám doma zbrane na meranie tak potom budem múdrejší ako to s tou ustovkov vypada a na živo to tak neni počuť ten motor, ale poštelovať ho trošku skúsim. Možno že totrošku umlčím ale tu aj inyu vraveli tieto aimtopi su z nejakeho (pre mna zahadneho) dvovodu proste štekny Dam vedieť ako to bude pokračovať. Zatial čavte 
|
22 srp 2012, 00:05 |
|
 |
|
T-23lol
Podporučík
|
tak vyúada to ze to moje chrono je totalne na prdlajs. musim vyskusat pomerat na nejakom poriadnom. Zatial sa majte, ak budem mat nejake nove info tak sa ozvem.
|
23 srp 2012, 10:23 |
|
 |
|
T-23lol
Podporučík
|
Tak pri opetovnom rozobrati mecháču som zistil že vzduchotechnika zle tesní, tzn. že tesnenie hlavy piestu je vybehané a ze sa da strasne lahko pretlacit. Vyriesil som to kupov nového tesnenia a teras to vypadá o dosť lepšie. Mám síce poškrabaný valec na mieste kde behá kovové ozubenie a je tam taká drážka, nejde však až úplne do konca valca a tak myslím že by to nemal byť problém. Valec je plný od výroby a to znamená že vzduchu asi bude mať dostatok aj keď zo začiatku asi 1/3 valca netesní dokonale. Tak isto som mal dojem že to má asi dosť veľké úniky na hop-upe a tak som sa pokúsil lepšie ho utesniť teflonovou páskou. Keď už som to robil kúpil som rovno aj novú trysku od AirsoftPro. Hlinikovu s dvoma tesneniami a to kvoli tomu že tá moja pôvodná mala povrch ktorý už viacej pripomínal pomaranč než niečo hladké. Bohu žial sa mi však tryska nezmestila do hopupu ( zadrhávala sa ) a tak som ju musel jemne pribrúsiť v priemere aby sa nezadrhávala. Ďaľší problém bolo ramienko preto že s tryskou si moc nesedelo drhlo trochu o stenu mechaboxu a ťaško sa vracalo do prednej polohy. To som vyriešil zatial iba poriadnym namazaním a zostalo mi len dúfať že časom sa proste nejaký ten mikrometrík z ramienka na určitých miestach zoderie a bude to behať lahúčko. Behať to behá takže to nejako zatial riešit nejdem. Výsledkom tejto práce je to že zbraň viditelne lepšie striela a lepšie znie. Už to nerobí také tvrdé rany a je počuť ako pred dopadom piest pekne spomalí v dôsledku vysokého tlaku vo valci. Pracujem na novom Chronografe založenom na vývojovom obvode Arduino tak ak sa mi to tento krát podarí hádam to už aj merať bude  . Podľa predbežných prepočtov by som teoreticky mal potom zvládnuť odmerať 900 FPS a mať odchylku pri tejto rýchlosti niekde okolo +- 0,5% čo si myslím nieje zlé. Uvidíme ale čo povie prax.
|
16 říj 2012, 09:15 |
|
 |
|
|