Autor |
Zpráva |
Renegade
Desátník
|
 Výběr nového těla pro M4
Zdravím, potřebuju pomoc s výběrem novýho těla pro moji M4 elektriky. To momentální prasklo po pádu zbraně hlavní přímo proti podlaze s kobercem z asi 40 centimetrů. Měl jsem ji upevněnou na provizorním jednobodovym popruhu, a samozřejmě se to vyvlíklo. Prasklina je asi 3 centimetrová, v dolní části těla, blízko spoje těla a buffer tube (nevím jak se to řekne česky, prostě ta tyč na který je pažba). Tělo už je asi nepoužitelný, jelikož pažba je teď posunutá mimo osu hlavně. Tělo bylo z kovu, celkem kvalita, G&P. Jelikož G&P je tak zhruba na úrovni CA, a nový tělo CA z Airsoftguns stojí skoro pět tisíc, a zbraň si stejně praskne při celkem nevinnym pádu, tak si říkám že nemá cenu kupovat nový drahý tělo. Na originální ražení a podobný věci si nepotrpim. Do oka mě padly dvě těla, tohle Aimtop za 1700 http://airsoftpro.cz/eshop/product_info ... ts_id=1179 . AT zbraně ale berou jen vlastní zásobníky. Nemám s tim zkušenosti, ale nebude do tohohle těla navlečená zbraň pak brát taky jen AT zásobníky? Potom se mi zamlouvá tohle tělo Magpul. http://www.armymarket.cz/telo-zbrane-ko ... l-d3700-BK Na zbraní mám celkem dost Magpul doplňků, taky by se to k tomu celkem hodilo. Podle ceny je to ale určitě jen replika. Myslíte, že to bude dostatečně kvalitní? Má cenu to vůbec kupovat, nebo byste navrhli něco jiného. Jinak, myslíte, že se mohl poškodit i vnitřek zbraně? Třeba prasknout vnitřní hlaveň, nebo něco takovýho. Poraďte mi prosím, budu rád za všechny návrhy a připomínky.
|
25 pro 2012, 17:02 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
 Re: Výběr nového těla pro M4
- GP tělo určitě není na úrovni CA, oproti CAčku jsou všechny GPčka, Aimtopy a podobný značky docela sračkoidní, co se zpracování vnějšku týče. CA tělo je naprosto super, nicméně pět klacků za něj je strašná pálka...nic ti ale nebrání se poohlídnout po bazarech a zkusit si nějaký sehnat za rozumný peníze. - Osobně bych, když už budu prohrabávat bazary, koukal i po spodku GPčkovýho těla, to by pro tebe bylo asi nejjednodušší a nejlevnější řešení, hlavně vzhledem k tomu, že usadit mecháč do těla jiný značky nebejvá nic lehkýho. - Aimtop tělo je průměr, víceméně třeba na úrovni GP, určitě lepší než číny, ale žádnej zázrak to taky neni. Že Aimtop kvéry berou jen vlastní zásobníky je kravina, nechápu, proč to Airsoftpro neustále šíří. - S tim Magpul tělem zkušenosti nemám, ale origo to samozřejmě nebude. - Poškození vnitřku bych se nebál, nicméně to žejo uvidíš, až kvér rozebereš.
Závěr? Hledal bych v první řadě na bazarech, seženeš tam tělo za rozumnou cenu, nový těla jsou většinou děsně předražený.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
25 pro 2012, 18:19 |
|
 |
|
Renegade
Desátník
|
Dívám se, ale radši bych spíš nový. S koupí z druhý ruky nemám moc dobrý zkušenosti. Může bejt při přendávání do novýho těla problém s rozměrama těla a vnitřností? Že by se to tam teoreticky nemuselo vejít? Neznáte třeba nějakýho soukromýho technika, kterej by mi to okouknul, vybral tu nejlepší možnost, koupil vhodný díly, nainstaloval a pak si to samozřejmě nechal celý zaplatit? Viděl jsem tu na fóru pár inzerátů, ale děla to někdo takhle komplet?
|
25 pro 2012, 20:26 |
|
 |
|
Monty
Moderátor
|
Techniků je dost ale napiš odkud si ?
_________________ Hle, zde vidím svého otce Hle, zde vidím svoou matku Hle, zde vidím zástup mého lidu k samému počátku, Hle, oni mě volají, vyzývají mně, abych přijal místo své v sálech Vahally, kde udatní budou žít navěky.
|
25 pro 2012, 20:26 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
|
Já jenom doplnim, že pokud nekoupíš GPčkový tělo, tak můžeš problémy a nutnost úprav očekávat skoro na sto procent.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
25 pro 2012, 20:34 |
|
 |
|
Renegade
Desátník
|
Pardubice. Jinak z G&P těl jsem našel tohle. http://www.army-airsoft.cz/tela-zbrani/ ... telo-m4a1/ Cena je příšerná, ale je k tomu i mechabox, hop komora a pár dalších věcí, který nepotřebuju.
Naposledy upravil Renegade dne 26 pro 2012, 00:55, celkově upraveno 1
|
25 pro 2012, 22:51 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
|
Vždyť za ty prachy je komplet novej kvér, to je úplná blbost. Fakt bych sehnal něco bazarovýho, v momentě, kdy jde o věc, u který z fotek perfektně poznáš, jestli je v pořádku nebo neni, se neni absolutně čeho bát. I kdybys měl koupit komplet kvér, vzít si tělo a pak zbytek prodat po dílech, tak je to mnohem lepší, než kupovat jenom tělo.
|
25 pro 2012, 23:23 |
|
 |
|
Renegade
Desátník
|
A co se teda při přechodu na nový tělo může pokazit? Totiž, původní je na zbrani snad jen to tělo a trubka pažby. Mech je CA, předpažbí MOE, grip Magpul, hlaveň taky jiná. Jestli třeba stačí bazarový tělo od CA, nebo tak.
|
26 pro 2012, 00:46 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
|
Spousta věcí...od toho, že ti mecháč do těla prostě vůbec nepůjde, přes to, že kvér nebude podávat, ztratíš úsťovku a tak dále. Pokud máš CAčkovej mecháč, tak s CAčkovym tělem je slušná šance, že to bude bez problémů, jinak s nima spíš počítej. Hlavně si při koupi zkontroluj, jestli neni někde prasklý, dost často je urvanej ten trn, na kterej se nasazuje pažba a lidi to často jaksi "zapomenou" při prodeji zmínit, takže na to bacha.
|
26 pro 2012, 00:52 |
|
 |
|
Renegade
Desátník
|
Od člověka který mi zbraň prodával jsem zjistli že by to Magpul tělo mělo v pohodě seďet, a že jeho kvalita je za tu cenu dobrá. Pak dám vědět, jak to bude fungovat.
|
28 pro 2012, 15:15 |
|
 |
|
Renegade
Desátník
|
Takže, kvalita těla samotného je dobrá, vzhled těla je taky pěkný. Co se mi nelíbí jsou ostatní díly, čepy přišly už trochu narezlé. Falešné čepy na tom byly ještě hůře. Zrezlé, ošklivé, a navíc pro díry ve zbrani moc velké. Musel jsem vzít ty z předchozího těla. Také selector switch není nic moc. Navíc bylo potřeba nějaké to pilování, aby vše sedělo. Co se zásobníků týče, tělo bere i PMAG, který se do těla G&P nevešel, a ostatní zásobníky bere z přehledem. Tak mě napadá, možná je nadstandartně velké, protože mi příde že se v něm zásobníky i trochu vyklají, ale nic problémového. Takže verdikt, samotné tělo je pěkné, takže pokud už máte pušku u které chcete zlepšit vzhled, tak do toho, ale pokud skládáte zbraň z gruntu, tak ani nápad, jelikož i přes pěkné tělo bude zbraň zkažená ošklivými ostatními dílky.
Co se týče pádu, zbraň se jinak nepoškodila. Mech sice je prasklý, ale to už byl evidentně před tím. Prasklinka je malá, zanedbatelná, navíc se schovává pod mblockem, takže tady jasná oje*ávka ze strany Morrise.
|
03 úno 2013, 22:35 |
|
 |
|
Gizmo_CZ
Major
Registrován: 03 pro 2012, 19:04 Příspěvky: 479 Bydliště: Prostějov
|
Cus. Chlapi kurňa problém. Včera supr akce ve Vyškově, ale po příjezdu domů jsem po vytažení zásobníku našel v šachtě tohle.  Chybí to na předním čepu:  Co s tím? Oprava těžko, snad mě jen napadá použít kolem toho něco v tomhle stylu ale lepší pro auta do které se po zatvrzení dají i vrtat závity (cca 100kč tuba plastelíny): Bison Epoxy Repair Universal 56g blistr - Dvousložková epoxidová plastelínahttp://www.naradiprofesional.cz/bison-e ... lastelina/Místa kolem toho je tam dost tak to celé až ven obalit a venku vymodelovat do tvaru U? Nechápu jak to může takhle blbě prasknout? Zatím co jsem zkoušel to nemá nanic vliv ale jak dlouho to takhle vydrží nevím. otázkou je, sehnat jen vrchní díl který je poškozený, nebo celé tělo a opět půjde do toho nového těla původní mech II. Tohle jsem opravdu nečekal... 
_________________ Hledáš aktuální airsoftové akce ve svém okolí nebo v celé republice? Pak je to jasné! Jdi na WWW.AIRSOFTKOALICE.CZ
Naposledy upravil Gizmo_CZ dne 04 bře 2013, 18:30, celkově upraveno 1
|
04 bře 2013, 18:03 |
|
 |
|
sladg
Štábní praporčík
|
Predpokladam ze je to kovovy telo, neznam nikoho komu by se neco podobnyho stalo ale asi nejjedodussi by bylo to slepit, otazka je cim a jak by to drzelo, pri nejhorsim novy telo, coz mi ale prijde trochu zbytecny
_________________ sniper
mb-04 ,pruzina M160, AS pro upgrade
|
04 bře 2013, 18:30 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
|
Takhle, u kovovýho těla je přední čep to jediný, co drží obě půlky těla pohromadě, takže tohle oko je namáhaný dost. Nejsi první, u koho to vidim prasklý, i když asi první, komu to ruplo, aniž by na kvér spadnul...po pádu už jsem takhle viděl zlámaný třeba i GPčko. každopádně se bojim, že to zalepit nepůjde, resp. ne tak dobře, aby to rozumně drželo. Spíš bych nahoře nad tim okem zkusil probrousit mezeru, stahnout to cablebinderem a začít se rozhlížet po náhradnim hornim dílu těla za dobrý peníze. Co je to za značku, jen tak mimochodem?
|
04 bře 2013, 18:36 |
|
 |
|
Gizmo_CZ
Major
|
D-Boys
_________________ Hledáš aktuální airsoftové akce ve svém okolí nebo v celé republice? Pak je to jasné! Jdi na WWW.AIRSOFTKOALICE.CZ
|
04 bře 2013, 18:39 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
|
Tak to je pohoda, Dboysový těla se po bazarech válí furt...
|
04 bře 2013, 18:47 |
|
 |
|
Gizmo_CZ
Major
|
No nevím dost jsem rozeslal mejlů a zatím nic... každopádně zkusím to obalit tou plastelínou (mám s ní dobrý zkušenosti a budu schánět.
|
04 bře 2013, 18:49 |
|
 |
|
vanhouten
Armádní generál
Registrován: 23 úno 2010, 18:36 Příspěvky: 3178 Bydliště: 34UCA073165
|
Griffon píše: Tak to je pohoda, Dboysový těla se po bazarech válí furt...  no ani ne  uz taky nejakou dobu schanim a bez uspechu 
|
04 bře 2013, 19:17 |
|
 |
|
Gizmo_CZ
Major
|
|
04 bře 2013, 19:39 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
|
Chlapi, neblbněte, já vam náhradní těla seženu 
|
04 bře 2013, 20:15 |
|
 |
|
Gizmo_CZ
Major
|
technická: co koupit jen tu vrchní část? Ale zase nemám zkušenosti s kompatibilitou se spodkem od D-Boys, ale zase nemusím řešit usazení mecháče -spodek je naproto v pořádku? Co doporučíte? Absolutně nevím co ve výsledku vyjde levněji... http://www.armymarket.cz/kovova-vrchni- ... well-d3324
|
04 bře 2013, 20:22 |
|
 |
|
madafaka
Moderátor
Registrován: 25 dub 2012, 18:39 Příspěvky: 2290 Bydliště: Myjava
|
keď máš spodok Dboy..kúp si z druhej ruky vrch dboy alebo celé komplet telo..nekombinuj to..na bazare som našiel pár vrchov na m4 čo nesedia na spodok Dboy a to je aj dôvodom ich predaja..tak aby na bazare nepribudol aj ten tvoj...
_________________ predám origo nadpažbie pre m1903A1
|
04 bře 2013, 20:24 |
|
 |
|
vanhouten
Armádní generál
Registrován: 23 úno 2010, 18:36 Příspěvky: 3178 Bydliště: 34UCA073165
|
Griffon píše: Chlapi, neblbněte, já vam náhradní těla seženu  pokud mas za slusnou cenu, tak beru  chtel kvuli toho tu tvoji M4 co jsi mel na bazaru, ale s krizkem po funuse 
|
04 bře 2013, 20:31 |
|
 |
|
Gizmo_CZ
Major
|
vanhouten píše: Griffon píše: Chlapi, neblbněte, já vam náhradní těla seženu  pokud mas za slusnou cenu, tak beru  chtel kvuli toho tu tvoji M4 co jsi mel na bazaru, ale s krizkem po funuse  to samí...
|
04 bře 2013, 20:47 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
|
Nemám, ale až bude, tak si na vás vzpomenu 
|
04 bře 2013, 20:51 |
|
 |
|
tomcat
Poručík
|
Jen pokud mohu doporučit kvalitní tělo v českých obchodech tak toto: http://www.anareus.cz/detail.php?id=1031 asi nej poměr cena výkon v čechách, spracování vypadá naprosto perfektně a materiál to bude dobrej, už jen když jem do toho zajel jemně jehlovim pilníkem.
_________________ Skype: f22raptor036 [ženijní práce a demolice] [nenápadný] [Mula(12)] [odhodlaný] [pyroman] [prokletý] AS challenges: http://www.airsoft-forum.cz/viewtopic.php?f=245&t=5307
Nelíbí se mi projekt ČFA a nebudu ho podporovat!
|
04 bře 2013, 21:07 |
|
 |
|
Gizmo_CZ
Major
|
hm. to nedám ani omylem...
|
04 bře 2013, 21:11 |
|
 |
|
Gizmo_CZ
Major
|
kdo znáte: jak je na tom kvalita těla WELL?? aneb co by jste doporučili poměr cena/kvalita/pevnost??.
|
04 bře 2013, 21:55 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
|
Pokud si chceš ušetřit zbytečný starosti, kup si Dboys.
|
04 bře 2013, 22:17 |
|
 |
|
Gizmo_CZ
Major
|
Griffon díky. já četl že jsou problémy dostat tam pak mech. ale jak by to bylo jen s tím horním dílem od wellu... to by zas snad takový problém být něměl? jde mi o kvalitu slitiny. To asi s tím nikdo zkušenosti nemá. Každopádně v cenové relaci do 2000kč co je nejlepší co do kvality slitiny? Na D-Boys sem momentálně pěkně nas...
Naposledy upravil Gizmo_CZ dne 04 bře 2013, 22:55, celkově upraveno 2
|
04 bře 2013, 22:25 |
|
 |
|
|