|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
|
KSC USP - problém s hlavní (není rovnoběžná s mířidly)
Autor |
Zpráva |
Georrge
Svobodník
|
 KSC USP - problém s hlavní (není rovnoběžná s mířidly)
Zdravím airsofťáky  Nedávno jsem zakoupil zbraň Umarex (KSC, KWA) USP Tactical a jsem s ní hodně spokojený, střílí moc pěkně, ale protože jsem pistoli kupoval hlavně kvůli terčové střelbě tak je i nárok na její přesnost velký. A narazil jsem na malý problém. Už od začátku pistole střílela níž než kam se mířilo, pistole má nastavitelná mířidla tak jsem je začal štelovat až to střílelo +/- dobře, ale šroub mířidla už byl hodně vyšroubovaný (držel na kousíčku) a přesto to pořád lehce podstřelovalo. Zadní mířidlo bylo o dost vyšší než přední. Začal jsem se ve zbrani vrtat a zjistil, že hlaveň míří kousíček dolů, asi tak o půl milimetru až milimetr by potřebovala na předku zvednout. A teď řeším co s tím? Napadlo mě několik možností, chci je ale probrat s vámi, určitě někdo máte zkušenosti co s tím  Nejjednodušší řešení mě napadlo upilovat přední mušku, tím jí snížím a snáz docílím rovnoběžnosti mířidel a hlavně. Nechce se mi ale zbraň nijak "ničit", obávám se že do budoucna by to mohlo dělat neplechu. Zbraň totiž chci do budoucna upgradovat a tak radši mít vše v pořádku, než spachtěné tak, aby to jakš takš sedělo. Navíc nevím jak moc je vhodné mít jedno mířidlo o dost vyšší než druhé, už jen z důvodu toho že prostě budu vědět a žít s tím, že to není úplně košér. Druhá možnost mě napadla koupit novou vnitřní hlaveň (pro zvýšení přesnosti) a i novou kovovou vnější hlaveň (teď je plastová) s tím, že by si to mohlo lépe sednout a hlaveň by se mohla srovnat. Jenže problém vypadá že je v celkové konstrukci zbraně, protože vnitřní hlaveň je v té vnější v ose, takže tady asi moc místa pro nápravu nebude... kovovou vnější hlaveň bych ale chtěl pořídit tak jako tak, stejně jako delší vnitřní. Další řešení by bylo v opravě příčiny špatně uložené hlavně, tedy toho, že je zadní část hlavně upnutá moc vysoko, a předek hlavně zase v závěru moc nízko. Do závěru bych zasahovat nechtěl, jen by to udělalo větší vůli a tedy rizito nepřesnosti. Možná by se dalo upravit uchycení hlavně k tělu zbraně tak, aby o ten půl milimetr klesla, je tu ale velké riziko nepovedení zákroku a nutnosti koupit nový díl (ještě musím zkontrolovat dostupnost a cenu dílů). Který způsob je podle vás nejlepší, a co byste se zbraní udělali? Nechat to takhle určitě nechci 
|
21 dub 2013, 15:47 |
|
 |
|
Curtis
Podporučík
|
 Re: KSC USP - problém s hlavní (není rovnoběžná s mířidly)
Ma vnitrni hlaven vuli k pohybu nahoru i do stran? Pokud ano, potrebujes jen vycentrovat vnitrni hlaven napr. lepici paskou.
Na sinergy.sk je clanek o upgradu plynovek, tak mrkni kdyztak tam...
|
21 dub 2013, 19:06 |
|
 |
|
Tairo
Plukovník
Registrován: 18 čer 2011, 08:24 Příspěvky: 964 Bydliště: Slovakia - Sabinov
|
Takpovediac podobný problém z mieridlami som riešil aj u mojích USP Match od KWA . Malo by to byť úplne to isté , akurát mám navyše kompenzátor a dlhšiu hlaveň + rozšírenú zásobníkovú šachtu na oboch. Prvá vec čo som si všimol bolo že sa mi predná muška pohybovala počas streľby - pomohlo sekundové lepidlo (daj si pozor aby si ju mal fakt v strede inak ti zaberie riadne veľa času ju zas odlepiť a vycentrovať). Ďalej som si nastavil zadné mieridlo tak aby som používal hornú časť prednej mušky aby bola zarovno so zadnou muškou. Bolo potrebné vymeniť tam skrutku kedže bola krátka a uvoľnovala sa v tejto pozícií. Neviem ako si prišiel nato že je vnútorná hlaveň zle umiestnená , ale pochybujem že bude niečo umiestnené zle , vpodstate u 3 kusou verzie Match sme nič také nepostrehli. Ďalšia prípadná chyba môže byť aj v hop-upe , je dosť kvalitný a dobre tesní, ale aj na IPSC ho mám nastavený asi na 1/3 až 1/2 prítlaku pri streľbe do 15m (na Airsoft ho ani neprestavujem a letí to rovno sa ďaleko  ) . Strieľam s 0.30tkami , Vyskúšaj ho trochu pritiahnuť a gule by mali ísť vyššie. Po vytiahnutí z krabice je myslím na minimum. Neodporúčal by som nič pilovať , bola by to škoda. Určite sa to bude dať vyriešiť aj inak , pokiaľ nepomôžu vyššie spomenuté veci tak na niečo snáď ešte prídeme. Náhradné diely sa dajú zohnať priamo od KWA za veľmi rozumné ceny http://store.kwausa.com/kp8kp45series.aspx (trebalo by ale overiť či posielajú do Európy) - zrejme im sám napíšem ešte dnes. Potom drvivú väčšinu dielov má v ponuke http://uncompany.com/ (overený shop , bral som odtiaľ a jednanie aj ceny vpohode ) Niečo málo dielov má aj Ehobbyasia a WCGshop. Zajtra ti môžem spraviť foto mieridiel ako sú vysoko. EDIT: Curtis mohol by si postnúť presný odkaz na Severanov Článok na Sinergy kde centruje hlaveň ? Prebehol som v rýchlosti znova všetky a nenašiel som nič podobné. Taktiež sa mi mierne pohybuje hlaveň , ale to je spôsobené konštrukčným ukotvením a nepostrehol som žeby to malo vplyv na presnosť , ale tak vyskúšať to môžem.
_________________ Strelec bez zbrane
|
21 dub 2013, 19:09 |
|
 |
|
Georrge
Svobodník
|
Curtis : Vnitřní hlaveň ve vnější vzásadě vůli nemá, je tam fakt docela na těsno. Vnější hlaveň má v závěru lehce vůli, vychýlení hlavně ale není snadné, klade to odpor a vrací se to na stabilní polohu. I zde je to tedy OK, soustřel zbraně je dobrý. Tairo : Jak jsem přišel na to že je hlaveň špatně? Vzal jsem 6mm trubku, lehce ji broušením upravil tak aby do hlavně zajela velmi natěsno, a tuto trčící trubku z hlavně jsem pak porovnával s pravítkem na závěru, a srovnával rovnoběžnosti. A bohužel ta trubka opravdu směřovala trochu víc dolů. Celou zbraň včetně uložení hlavně jsem pečlivě proměřil, a odpovídá to, bohužel asi všechny USP (nebude to vada kusu, možná nepřesnost ve výrobě, možná potenciál návrhu zbraně k tomuto stavu) to tak budou mít. On totiž závěr je ve předu u otvoru pro hlaveň moc tlustý, a tlačí tak na hlaveň z vrchu, čímž ji vychyluje dolů. Není to nijak dramatické, ale když střílím ze 2m, tak zbraň střílí zhruba 2,5-3cm pod místo kam se míří, vzdálenost osy hlavně po vrchol mířidel je pak kolem 2cm, takže je i z praxe vidět že trochu podstřeluje, a na tuhle vzdálenost se asi hop neprojevuje  Samozřejmě při lehce přitáhnutém hopu a střelbě na cca 7m se zbraň srovná a střílí tam kam se míří. Určitě zkus nafotit jak máš nastavené mířidla, dost by mi to pomohlo. Jinak děkuji za příspěvky a za ochotu pomoct 
|
21 dub 2013, 20:38 |
|
 |
|
m.ape
Plukovník
|
Ako pozerám na obrázku máš tam rovnaké mušky aky mi z Tairom na USP Match riešili sme to výmenou skrutky tá pôvodná je príliž krátka a ak ju uvoľníš vypadne alebo druhá možnosť opilovať prednú mušku Odporúčam tú prvú možnosť
|
22 dub 2013, 07:52 |
|
 |
|
Tairo
Plukovník
Registrován: 18 čer 2011, 08:24 Příspěvky: 964 Bydliště: Slovakia - Sabinov
|
Obávam sa že tou tyčkou ktorú si dal do hlavne si si veľmi nepomohol ak bola z kovu a šla natesno, takmer určite budeš mať dost poškrábanú hlaveň. Práve som si uvedomil že u mojích zbraní mám zadnú skrutku menenú len na novšej verzii , kde musí byť mieridlo vyššie , takže je možné že to bude rovnako aj u teba. Viac už uvydíš na foto. Staršia verzia s iným razením (s razením MATCH na závere namiesto kompenzátora) si vystačí aj s pôvodnou skrutkou a mieridlo je asi o polovicu nižšie. Příloha:
IMAG0263.jpg [ 1.12 MiB | Zobrazeno 4020 krát ]
Příloha:
IMAG0264.jpg [ 1007.02 KiB | Zobrazeno 4020 krát ]
Příloha:
IMAG0266.jpg [ 905.87 KiB | Zobrazeno 4020 krát ]
Příloha:
IMAG0265.jpg [ 975.29 KiB | Zobrazeno 4020 krát ]
Příloha:
IMAG0267.jpg [ 743.25 KiB | Zobrazeno 4020 krát ]
Příloha:
IMAG0268.jpg [ 785.69 KiB | Zobrazeno 4020 krát ]
_________________ Strelec bez zbrane
|
22 dub 2013, 08:05 |
|
 |
|
Georrge
Svobodník
|
Děkuji za fotky i zkušenosti s vašimi zbraněmi, je vidět že to mají všechny USP stejně, tedy zadní mířidlo musí být o dost výš než přední, hlaveň prostě směřuje lehce dolů. Zkusím vyměnit šroub a dát silnější pružinu, aby se mířidlo nehýbalo. Jinak hlaveň poškrábanou nemám, trubička byla velmi jemně broušená a navíc duralová, ta ocelovou hlaveň poškrábat nemůže Je to trochu škoda, u nové verze bych takovou chybu v návrhu nečekal, ale evidentně to nemá moc vliv na funkci. Uvídím časem jestli s tím budu dělat ještě něco jiného než úpravu mířidel. Ještě že jsem vzal tactical verzi, ty štelovatelné mířidla jsou super věc 
|
22 dub 2013, 09:28 |
|
 |
|
m.ape
Plukovník
|
Skôr si myslým že tie mieridlá sú stavané na cca 7m nakolko v japonsku sa kôly limitom do 1J používa plyn R134 s ktorým ďalej ani dedostrelíš 
|
22 dub 2013, 10:27 |
|
 |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|