|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
|
Problém při otočení G36 (CM011)
Autor |
Zpráva |
koreN
Podporučík
|
 Problém při otočení G36 (CM011)
Zdravím, před nedávnem jsem si pořídil G36 od CYMY. A rozhodl jsem se, že než začne sezóna provedu menší upgrade, proto jsem koupil novou trysku a hop komoru. Vše šlo hladce rozebrat, vyměnit i složit. Problém ale nastal při kontrole, jestli spolu pasuje nová tryska a komora. Zbraň jsem otočil a párkrát jsem vystřelil. Celou dobu jsem střílel na semi. Všechno sedělo, ale při další kontrole (pro sichr) jen zacvakal motorek. Všelijak jsem zbraň točil, zkoušel jsem dobít baterku, ale jenom to pořád cvakalo. Tak jsem ji zase, skoro celou, rozebral a když jsem vytáhl mech z těla, zase jsem vystřelil a najednou to šlo. Tak jsem ji zase poskládl a šel vyzkoušet jestli podává kuličky. Podávala a střílela, ale až do dalšího otočení. Prostě mi tu něco nehrálo, tak jsem to zkusil. Zase jen cvakal motor. Otočil jsem ji zpátky a zase střílela, zase jsem ji otočil vzhůru nohama a... střílela. Proto se vás chci zeptat, může být problém v tom, že se nějak jen pohnul přerušovač (nevím přesně, jak funguje) a prostě na chvíli přestala střílet? Nebo bude problém někde jinde? Podotýkám, že nikdy předtím jsem s ní vzhůru nohama nestřílel  takže nevím, jestli by tohle udělala před rozebráním, nebo ne. Díky
|
22 led 2014, 08:49 |
|
 |
|
Daven
Moderátor
Registrován: 16 úno 2009, 19:11 Příspěvky: 1271 Bydliště: Chrudim a Praha
|
 Re: Problém při otočení G36 (CM011)
Otázka, zda cvaká motor a nebo spouš, když prepneš na auto tak zbran vystřelí?
_________________ Jo H&K G3A4 od TM je vážně rarita ... člen Airsoft Teamu Chrudim
|
22 led 2014, 12:21 |
|
 |
|
koreN
Podporučík
|
Soráč, na to jsem úplně zapomněl. Při prvním problému jsem přepínal na auto-semi-safe a pořád jen cvakal. Znělo to, jakoby se chtěl otočit, ale něco mu v tom bránilo a zastavil se. Ve druhém případě se to "spravilo samo", takže jsem nezkoušel přepínat střelbu. Teď mě napadla ještě jedna věc. Koupil jsem si i novou kulisu přepínače od SHS, protože ta stará vypadala, že se rozpůlí. Jenže tvar moc neodpovídal původní kulise, takže jsem ji zbrousil. Při přepnutí na semi je kulisa v pohodě, ale na auto je zbroušená o 0,5mm méně, takže je vlastně přerušovač trošku výš. To by moc nemělo vadit, ne? Hlavně, když mi to blbne na semi.
|
22 led 2014, 15:35 |
|
 |
|
koreN
Podporučík
|
Teď mě tak napadlo. Může to bý slabou origo baterkou? Je tam 8,4V 1100mAh. Udělalo mi to totiž zase. S tím, že když jsem chtěl nastavit hop-up a střílel jsem venku po dávkách, kvér to po nějaké chvilce udělal, pak zase střílel normálně. Chvíli na to mi střelila, ikdyž jsem měl semi, v burstu po třech. Pak normálně, pak burst  a pak konec a zase cvakani. Tak jsem rozebral mech, jestli se někde něco neseklo. Ničeho jsem si nevšimnul, tak jsem zpátky poskládal jen kola a motor, abych viděl, jak se točí. Kadence odpovídala asi 2 ranám a pak se motor dotočil. Takže teď nabíjím baterku, a jestli to po složení bude šlapat normálně, tak se omlouvám za svou blbost. 
|
22 led 2014, 17:18 |
|
 |
|
koreN
Podporučík
|
Doufám, že teď nebudu za blbce.  Nejspíše jsem problém našel. Koupil jsem si i nový trn, to jsem ale nečekal, že vznikne problém. Pružina mi totiž "obejmula" ložisko trnu a píst se potom přes ni nechtěl natáhnout. Edit: Nechápu ale, co s tím mělo společného otočení zbraně. Snad to byla jen náhoda a neexistuje ještě jiný problém.
Přílohy:
Poznámka: trn
_DSC4850.JPG [ 797.26 KiB | Zobrazeno 5920 krát ]
|
22 led 2014, 20:01 |
|
 |
|
koreN
Podporučík
|
Pomóc! Nechápu to. Pružinu jsem vyhnul tak, aby nemohla udělat to samé. Když mi to předtím několikrát udělalo, tak jsem si všiml, že byl píst skoro natažený a chystal se vystřelit, a že mu ta pružina prostě vadila v úplném dotažení. Jenže když jsem dneska mech poskládal a asi 4x vystřelil, zase se to kouslo. Motor chce pohnout s kolama, ale něco mu brání. Tentokrát byl píst nenatažený, tak mě napadlo, abych vyzkoušel, jestli neodešel motor, že do něj (do pístu) zepředu zatlačím šroubovákem. Nic, prostě zablokované. Napadá někoho něco?
|
23 led 2014, 16:20 |
|
 |
|
Jeff
Moderátor
Registrován: 28 čer 2008, 20:10 Příspěvky: 5923 Bydliště: Heřmanův Městec
|
kup novou pruzinu, muze ten problem delat porad. spis bych ale doporucoval dat zbran zkusenymu tehcnikovi at ti to opravi
_________________ JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století
|
23 led 2014, 17:28 |
|
 |
|
koreN
Podporučík
|
V pružině problém nevidím. Když se stalo to co na přiložené fotce, tak se píst zasekl natažený, tak jsem si opravdu myslel, že je to pružinou, jenže teď se zasekává i natažený na jeden zub. Točil jsem teď s kolama ručně bez pružiny a simuloval jsem pohyb celého mechu a 2x se stalo, že se to kouslo úplně stejně. Kola ani píst nešly žádným směrem. Zkusil jsem teda potlačit do pístu přes hlavu šroubovákem a nešlo to, až když jsem pořádně potlačil, tak přeskočily zuby a zase se vše točilo...
Edit: Ještě se zeptám. Může to dělat mírně nakousnutý druhý zub pístu?
|
23 led 2014, 17:47 |
|
 |
|
Jeff
Moderátor
Registrován: 28 čer 2008, 20:10 Příspěvky: 5923 Bydliště: Heřmanův Městec
|
nejspis krivy pist, maly pist, vyzkousec co to presne dela v ruce bez valce, aby jsi videl na ozubeni
_________________ JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století
|
23 led 2014, 18:41 |
|
 |
|
koreN
Podporučík
|
Tak, po několika dnech zkoušení a koupi nového pístu jsem došel k závěru.  Otáčení zbraně a její zasekávání byla nejspíš náhoda. Po výměně trnu za původní vše šlape jak má. Na vině bylo ložisko trnu. Pružina se moc zmáčkla, začala se bortit a bránila pístu ve volném pohybu.
|
03 úno 2014, 21:18 |
|
 |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|