Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19 dub 2025, 12:21

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
 M1911 (WE) - problem s kohoutem 
Autor Zpráva
Desátník
Desátník

Nový příspěvek M1911 (WE) - problem s kohoutem
Zdravím,
Nevíte co stím?
Musel jsem koupit nový kohout, při padá zbraně na kohout se starému zlomil jeden zub (PS: nepůjčujte kamarádům zbraně :oops: ). Koupil jsem nový za 250 kč (z číný jak jinak) mno a děje se mi viz video.
zbran mám cca 1 rok, na akcích byla snad jenom 2x (podrhé mi ji kamarád dojebal). Jinak rekreační domácí střelba (cca 1000 kulí) v létě.

POPIS:
1. problém:
Při každé demontáži a složení zbraň funguje cca 4 výstřely tak jak má, následně se začne dít to, že kohout nejde vrátit do původní polohy, občas to jde, občas ne,(cca 1 za 3 výstřely se to stane) na video pokaždé (zasekne se ve 2/3, je to na druhém zubu kohoutu)..
2. problém:
Metodou zmáčknutí spouště, podržením kohoutu prstem a pomalu ho pouštět do původní polohy = nespustit nechanismus, občas se zadrhne ve 2/3 a občas dolehne úplně, na videu samozřejmě ani jeden pokus nebyl úspěšný.

ZATÍM udělané opatření - pokus o opravu:
1. : vypodložkování kohoutu plastovou folii (aby se nezadrhával o okraje) - byl tam kontakt s okraji zbraně - už není.

2. : přidaná vrstva na špičku kohoutu (dvousložkové lepidlo) - kohout má jiný tvar než ten původní a při natažení závěru se nezacvakl o poslední zub - tímto sem to opravil

3. celkové vyčištění vnitřních prostor zbraně od silikonového spreje a nanesení silikonové vazeliny (jen potření hodně malým množstvím) - vylepšila se práce mechanismu, kontaktu.

VIDEO:
https://youtu.be/ixXWA05gRz0

Příští týden to nesu k známému technikovi, říkal že to muže být tolik věcí, že to mám přinest a podívá se nato.

14 lis 2015, 14:52
Moderátor
Moderátor

Nový příspěvek Re: M1911 (WE) - problem s kohoutem
Nabudúce tému aspoň správne zaraď inak lock, presunuté do správnej sekcie..

14 lis 2015, 15:47
Plukovník
Plukovník

Je to spôsobené nedostatočným blowbackom.
Ad1: Zbrane WE sú s krabice lajdácky poskladané a majú veľké úniky plynu medzi hlavou piestu a tryskou (hlava piestu je voľná treba skrátiť závit na ktorom je hlava upevnená aby držala pevne)
samotnou tryskou v ktorej sa úrobí prasklina alebo mikroprasklina a uniká tlak.
Ad2: Gas route zásobníka od WE je z nekvalitnej gumy a plyn nesmeruje do trysky ale okolo nej (najlepšie vymeniť za originál TM nie nineball tie nefungujú vraj sú zhodné s Hi Capa 5.1 ale mám to len z druhej ruky osobne som to neskúšal zoženieš na http://www.wgcshop.com)
Ad3 Používaš nesprávny plyn ktorý má nízku teplotu a stráca výkon alebo je plyn príliž studený (po naplnení zásobník ohriať na radiátore alebo v ruke na teplotu minimálne 20C)

Ad4 kroky Ad1 a Ad2 odporúčam urobiť zlepší sa spoľahlivosť a chod zbrane

14 lis 2015, 19:50
Desátník
Desátník

m.ape píše:
Je to spôsobené nedostatočným blowbackom.
Ad1: Zbrane WE sú s krabice lajdácky poskladané a majú veľké úniky plynu medzi hlavou piestu a tryskou (hlava piestu je voľná treba skrátiť závit na ktorom je hlava upevnená aby držala pevne)
samotnou tryskou v ktorej sa úrobí prasklina alebo mikroprasklina a uniká tlak.
Ad2: Gas route zásobníka od WE je z nekvalitnej gumy a plyn nesmeruje do trysky ale okolo nej (najlepšie vymeniť za originál TM nie nineball tie nefungujú vraj sú zhodné s Hi Capa 5.1 ale mám to len z druhej ruky osobne som to neskúšal zoženieš na http://www.wgcshop.com)
Ad3 Používaš nesprávny plyn ktorý má nízku teplotu a stráca výkon alebo je plyn príliž studený (po naplnení zásobník ohriať na radiátore alebo v ruke na teplotu minimálne 20C)

Ad4 kroky Ad1 a Ad2 odporúčam urobiť zlepší sa spoľahlivosť a chod zbrane

Děkuji za tipy, ty se mi určitě budou hodit až naskytne problém přímo s fungování mechanismu plynu, ale zde je problém v kohoutu. Jak obhájíš tímto problém s kohoutem který nejde, jak jse psal a natočil na videu, vrátit do původní polohy při držení spouště a pouštěním kohoutu pomalým pohybem (držením prstem a pouštěním) alias kohout nedolehne. S původním kohoutem mi to šlo bez problému.

Rovněž jsem porovnával oba kohouty, jediný rozdíl byl ve vyčnívají části.

Vyzkoušel jsem zahřát zbraň i zásobník na topení následně vystřelit, výsledek pořád stejný

15 lis 2015, 12:28
Plukovník
Plukovník

To čo je vidieť na videu odpovedá poruchám čo som ti opísal. Ak pri natiahnutom kohúte stlačíš spúšť a pomaly budeš púšťať kohút ostane ti stáť na bezpečnostnom ozube robia to aj niektoré ostré verzie. je tu ešte možnosť poškodenia spúšťovej páky nezachytí kohút ten ostane visieť na bezpečnostnom ozube prípadne ešte trojlisté pero nedostatočne tlačí na spúšťovú páku.

16 lis 2015, 09:05
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 5 ]