M1911 (WE) - problem s kohoutem
Zdravím,
Nevíte co stím?
Musel jsem koupit nový kohout, při padá zbraně na kohout se starému zlomil jeden zub (PS: nepůjčujte kamarádům zbraně

). Koupil jsem nový za 250 kč (z číný jak jinak) mno a děje se mi viz video.
zbran mám cca 1 rok, na akcích byla snad jenom 2x (podrhé mi ji kamarád dojebal). Jinak rekreační domácí střelba (cca 1000 kulí) v létě.
POPIS:
1. problém:Při každé demontáži a složení zbraň funguje cca 4 výstřely tak jak má, následně se začne dít to, že kohout nejde vrátit do původní polohy, občas to jde, občas ne,(cca 1 za 3 výstřely se to stane) na video pokaždé (zasekne se ve 2/3, je to na druhém zubu kohoutu)..
2. problém:Metodou zmáčknutí spouště, podržením kohoutu prstem a pomalu ho pouštět do původní polohy = nespustit nechanismus, občas se zadrhne ve 2/3 a občas dolehne úplně, na videu samozřejmě ani jeden pokus nebyl úspěšný.
ZATÍM udělané opatření - pokus o opravu:1. : vypodložkování kohoutu plastovou folii (aby se nezadrhával o okraje) - byl tam kontakt s okraji zbraně - už není.
2. : přidaná vrstva na špičku kohoutu (dvousložkové lepidlo) - kohout má jiný tvar než ten původní a při natažení závěru se nezacvakl o poslední zub - tímto sem to opravil
3. celkové vyčištění vnitřních prostor zbraně od silikonového spreje a nanesení silikonové vazeliny (jen potření hodně malým množstvím) - vylepšila se práce mechanismu, kontaktu.
VIDEO:
https://youtu.be/ixXWA05gRz0Příští týden to nesu k známému technikovi, říkal že to muže být tolik věcí, že to mám přinest a podívá se nato.