Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 05 dub 2025, 12:52

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
 Lze utěsnit hop-up komoru? (P90) 
Autor Zpráva
Podporučík
Podporučík

Nový příspěvek Lze utěsnit hop-up komoru? (P90)
Zdravím,

při mém upgradu (vzduchotechnika ASPro, Guarder hopec, kabeláž s mosfetem) se mi vyskytl problém který jsem absolutně nečekal...Nejdříve byl problém v tom, že nová hlava válce nebyla kompatibilní, což jsem vyřešil izolací staré hlavy, a vše teď těsní jak má...

Vzduch dává krásný...problém je ovšem v hop-up komoře, protože ačkoliv je vzduchotechnika utěsněná, nedosáhnu více jak 112m/s při použití pružiny M120. Když jsem zkusil test, kdy jsem dal prst na komoru, a foukl do hlavně, šlo přímo slyšet jak vzduch uniká přes hop....

Takže - je nějaký způsob jak utěsnit mojí hop-up komoru? V případě že není, je možnost někde v ČR koupit novou komoru?

Díky za jakékoliv rady...

Naposledy upravil Kongi dne 24 srp 2010, 21:22, celkově upraveno 1

24 srp 2010, 18:52
Major
Major

Nový příspěvek Re: Lze utěsnit hop-up komoru? (P90)
teflonovou páskou omotat hlavěň pod gumičkou. nebo jiným páskem.

"Úsťová rychlost vaší zbraně by nikdy neměla být vyšší než vaše IQ."

24 srp 2010, 19:28
Podporučík
Podporučík

Děkuji za informaci, hned zítra to vyzkouším.

Pak sem napíšu jak to dopadlo..

24 srp 2010, 19:40
Moderátor
Moderátor

Bohužel hop komory pro P90 sou nesehnatelný.

Hle, oni mě volají, vyzývají mně,
abych přijal místo své
v sálech Vahally, kde udatní budou žít navěky.

24 srp 2010, 20:38
Podporučík
Podporučík

To jsem zjistil taky, proto jsem se psal, jestli je někde v ČR možnost...A co třeba v zahraničí? Dala by se tam za nějaký slušný peníz sehnat? (dala, ale mám namysli kde)

Jinak zkusím samozřejmě zaizolovat, ale jsem prostě realista, a tohle moc optimisticky nevidím...Nemyslím si, že trocha teflonove pasky na hlavni udela 20m/s... (tolik by to melo dat, protoze ta vzduchotechnika tesni opravdu spickove jak jsem zkouse, takze myslim ze tech 130 by to dalo...i kdyby 120-125 budu spokojenej...)

24 srp 2010, 21:20
Major
Major

tak to přeju hodně štěstí, a jinak neni ruplá? (komora)

"Úsťová rychlost vaší zbraně by nikdy neměla být vyšší než vaše IQ."

24 srp 2010, 21:41
Moderátor
Moderátor

Kongi píše:
To jsem zjistil taky, proto jsem se psal, jestli je někde v ČR možnost...A co třeba v zahraničí? Dala by se tam za nějaký slušný peníz sehnat? (dala, ale mám namysli kde)

Jinak zkusím samozřejmě zaizolovat, ale jsem prostě realista, a tohle moc optimisticky nevidím...Nemyslím si, že trocha teflonove pasky na hlavni udela 20m/s... (tolik by to melo dat, protoze ta vzduchotechnika tesni opravdu spickove jak jsem zkouse, takze myslim ze tech 130 by to dalo...i kdyby 120-125 budu spokojenej...)

Sháněl sem ji onehdá taky a bohužel nesehnal ani v zahraničí.

Hle, oni mě volají, vyzývají mně,
abych přijal místo své
v sálech Vahally, kde udatní budou žít navěky.

24 srp 2010, 21:44
Podporučík
Podporučík

BudWaiser: Ty myslíš že to v tom nebude? A v čem...na 100% vím, že mechabox je OK, vzducharna tesni maximalne i se starou hlavou (ale preizolovana) ale 112m/s na 120pružině je trapné...toto bych bral s tímhle upgradem leda tak na pružině M100.

Jasně - Čína, ale i tak. Když vše je v mechači OK, musí být problém asi v hopě, tryska by měla být OK - chodí pěkně, nezasekává se, a je identická co se velikosti týče, jako původni.

Hop-Up komora prasklá myslím není, ale podrobně jsem se na ní nedíval, to až zítra.

Monty: Tak to je špatné....teď se musím modlit, aby přeizolování hopy pomohlo, jinak jsem vyhodil tři tísce luftem.

Edit

Probírám to právě s kamarádem, s kterým jsem tu rozborku dělal, o mě upozornil na jednu věc. A sice na tu, že když jsme to tam původně dávali tu gumičku sami, tak byl problém už v tom to tam nasadit a když se nám to povedlo, NEŠLO hlaveň s hopou zasunout do komory (se starou gumou šlo)...Jak je toto možné, udělali jsme akorát při skládání někde chybu?...

Zítra se na to tak či tak podívám, ale za předpokladu, že to co jsem psal výše je správně; mohu dělat ještě něco jiného?

24 srp 2010, 21:59
Podporučík
Podporučík

Zdravim,

takže jsem teď přišel po akci, a napadají mě tři věci, ve kterých může být problém. Nejdříve ale řeknu, že celou akci zbraň střílela stylem pár kuliček dobrých, úsťovka opravdu vysoká (když jsem porovnaval rychlost kuličky s kámošovou 130MS, tak byla jen nepatrně pomalejší, je to sice ne moc objektivní, ale řekněme že 120-125m/s), a pár zase absolutně k ničemu, což znamena, že kulička nedoletěla 30 metru.

Hop jsem různě šteloval, a pořád stejný problém. Taky mě napadlo, že když jsem hop úplně otevřel (jakože vypnul), kuličky ze zbraně vyloženě vyplivla, a padla tak 3metry. To ale tak možná má být.

Probíral jsem to tam s kámošem, a napadlo nás asi toto:

1, Chyba někde v zásobníku - pružina je v tom tlačáku moc silná, a sotva vystřelí, hned tam cpe další, a pak se to holt jaksi posere.
2, Chyba někde v hop komoře, možná i v hop gumičce (Guarder)
3, Špatná tryska, ale je skoro identická s původní, rozdíl možná pár setin milimetru, tedy absolutně nepodstatné

Ale že je problém v zásobníku asi vyhodnotím jako ne, je sice pravda, že to většinou dělalo (že to po 30m padlo) když byl zásobník plný, a když prázdný tak se to zas "rozjelo" ne vždycky. A potom hlavně - když jsem dal tři kuličky do hopu, a hodil na hop prst (tedy náhrada toho, že by tam byl zásobník), bylo to pořád stejné...

Zkontaktoval jsem jednoho z fóra, který vlastní CA ProLine, tak jen čekám až bude mít čas, a sejdeme se a vy zkoušíme hned - jak zásobník, tak komoru.

Takže...měli jste někdy podobný problém? Protože tohle už jde do extrému...

25 srp 2010, 23:13
Moderátor
Moderátor

podobny problem jsem jiz mel, problem byl v zadrhavani trysky v komore, kdy proste nekdy dojela az na konec, jindy ne, pak to takto blbe litalo.

chce to zkontrolovat, zda nedrhne raminko v mechu, tryska na hlave valce, nekdy pomuze vacka na pistovym kole. taky muze byt problem s tim, ze neni hlava valce presne v ose komory a v ni se tryska zadrhava.

26 srp 2010, 10:15
Profil Zobrazit autorovy stránky
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 10 ]