|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 27 ] |
|
|
SRC G36 s ProWin komorou - jakou trysku?
Autor |
Zpráva |
O´Neill
Podporučík
|
SRC G36 s ProWin komorou - jakou trysku?
Zdravím,
potřeboval bych vědět, ať nemusím kupovat X trysek, jaká je vhodná tryska pro SRC G36 s ProWin komorou? U normálních G36tek to je bývá ASpro 25,2, ale řekněme že SRC může být trošku atypické, tak se ptám na konkrétně tuhle sestavu - SRC a ProWin.
Díky za info.
|
20 srp 2011, 19:11 |
|
|
|
Monty
Moderátor
|
Re: SRC G36 s ProWin komorou - jakou trysku?
pokud dáš do SRC jinou komoru musíš koupit i jinou šachtu na zásobáky.
_________________ Hle, zde vidím svého otce Hle, zde vidím svoou matku Hle, zde vidím zástup mého lidu k samému počátku, Hle, oni mě volají, vyzývají mně, abych přijal místo své v sálech Vahally, kde udatní budou žít navěky.
|
20 srp 2011, 19:14 |
|
|
|
Jacob
Brigádní generál
|
A hlavu válce..pak tam tu 25,2 dáš...do jedný šla i 25..
_________________ CaG3 ris - GD130- 155ms -> DMR Custom M4 - 110 - 133ms Tm AUG,Cyma Mp5,Cyma AK, JG G36 WE G17,Mp7,brokovnice https://www.facebook.com/TripleCanopyPraha/?fref=ts
|
20 srp 2011, 19:52 |
|
|
|
O´Neill
Podporučík
|
Do zbraně zakoupena ASPro tryska 25,2, univerzální hlava válce ASPro, PU válec s dírou. (ten je z bývalého upgradu, kdybych kupoval nový, tak vezmu ASPro) Takže celý vzduch je nový - pístovka je GURU. ASPro 130ka.
Jakmile to tam nahodím, tak hned skočím na chrono...Když už ale nepomůže ani tohle, tak už skutečně ani svěcená voda ...
EDIT
Po nahození hlavy válce ASpro již pístovka GURU nevydržela tlak a prasklo. Jou, to je kvalita. Teď tedy čekám až mi dorazí ASPro pístová.
|
01 zář 2011, 17:48 |
|
|
|
O´Neill
Podporučík
|
Tak po dnešku jsem usoudil, že ProWin G36 komoře nepomůže ani svěcená voda.
Hned od začátku, co jsme poskládali mech byl problém, že tryska byla moc dlouhá (i s váčkou), bylo tedy nutné trysku zkrátit na cca 25mm. Po zkrácení již tryska byla ideální, a kulička se do komoru i přes trysku dostala, nicméně stejně to stále nestřílelo. Když jsme se tak nějak shodli na tom, že komora je prostě špatná, nahodili jsme tam komoru z JG.
S JG komorou to bylo jiné kafe. S kulema 0,3 byla úsťovka 115-135m/s, což v přepočtu na 0,2 by odpovídalo úsťovce cca 135-155m/s. (velký rozdíl, nicméně bylo to bezprostředně po poskládání, takže si možná ještě nesedlo těsnění, a časem se to ustálí)
JG komora byla však jen půjčená, nemohl jsem si jí nechat, a tak jsem hledal inzerát. Bohužel jsem našel pouze inzerát na CA komoru, tak doufám, že to s CAčkovou komorou bude běhat stejně skvěle jako s JG.
|
04 zář 2011, 16:10 |
|
|
|
O´Neill
Podporučík
|
Po nespočtech problémů s upgradem téhle katastrofální zbraně jsem se rozhodnul, že nahodím vše původní, z upgradu nechám pružinu, kola, píst a kabeláž. S díly si zkusím pohrát co nejvíc, budu si to nejspíš dělat sám, a doufám,že už to konečně bude podávat stabilní a bezproblémové výkony ... Pro představu - hned na začátku akce mi zbraň přestala střílet, a po otevření mě čekalo tohle. http://www.ulozto.cz/10244234/mechac-rarBTW - zbraň házela naprosto stabilních 138-140m/s s JG komorou těsně než jsem šel na akci. Při lazení hopky to však přestalo střílet, spálil se fet, a tohle bylo vevnitř. (zaměřte se hlavně na hlavu válce, pístovku a válec - u něj neskutečné ryhy v oblasti, kde se umisťuje hlava válce) Tolik k tomu, pokud někdo bude chtít kupovat 3. generaci SRC na upgrade.
|
12 zář 2011, 11:28 |
|
|
|
Polci
Štábní praporčík
Registrován: 05 zář 2011, 19:08 Příspěvky: 152 Bydliště: Plzeň, Rakovník
|
Jak se to proboha stalo? To hopkomora nějak přitlačila trysku a ta to takhle porychtovala nebo co?
|
12 zář 2011, 11:34 |
|
|
|
ALTERNATiVA
Podporučík
|
Ja by som to určite nadával za vinu zlej kvalite dielov.... maximálne tak zle zvolené diely. Sorry, ale niečo si tam proste posral... toto ti hop-up komora nezapríčiní. Ideálne je vyskúšať bez motora a pružiny cyklus mechaboxu tak, že budeš točiť motorovým ozubeným kolesom - skontrolovať či zuby piestoveho kolesa idealne naberú piest (rovnako aj vypustia piest), či sedí dĺžka piestu, či nikde nezapiera ramienko a pod.) ... je nebezpečné objednať veci, nabúchať to "naverimboha" do mechaboxu a dúfať že to bude šlapať.
|
12 zář 2011, 12:06 |
|
|
|
O´Neill
Podporučík
|
Tohle nemá co dočinění s komorou, to jsem ani netvrdil. Jen jsem zkopíroval tuhle "zkušenost" z jiného fóra, na které přispívám.
Díly, že jsou špatně vybrané? Jak to můžeš říct, když vzduch je celý (až na válec, ale ten nehraje roli) ASPro, píst je celokovový SHS, kabeláž nízkoodpor s mosfetem
|
12 zář 2011, 12:14 |
|
|
|
ALTERNATiVA
Podporučík
|
Bol by som nerád, keby si to bral tak že sa do teba navážam... myslím to v dobrom. Čo vlastne spôsobilo zničenie všetkých tých komponentov? Aj si na to prišiel ... alebo to je proste blbá zbraň, ktorá pojéda valce,piesty a hlavy? Stiahol som si ten RAR s obrázkami a keby si môžem typnúť, tak poviem že to sa ti povolila hlava piestu, ktorá sa vzpriečila vo valci, narobila na ňom ryhy a nakoľko piest ostal v polohe kedy zablokoval kolesá,spúsť ostala zaseknutá (mohlo sa tam dostať čokolvek z rozbitých častí) neprerušilo ti el.obvod, mosfet zostal otvorený príliš dlho až zomrel. Jak sa hovorí - keď sa sere, tak na kopu. Ale myslím že to neni dôvod na to, aby si tvrdil že sa tá zbraň nehodí ne upgrade.
|
12 zář 2011, 14:59 |
|
|
|
O´Neill
Podporučík
|
Že se do mě navážíš, si rozhodně nemyslím. Že technik špatně utáhl hlavu pístu na asi více než 90%, jelikož když jsem to otevřel, hlava pístu se na mě vysypala (ložiska, podložky, prostě to nebylo v sobě jak mělo být)...Vypadá to tedy na to, že je to opravdu chyba technika. Že se zbraň nehodí na upgrade ... zde jsem celý problém a postup při upgradu nepopisoval, to jsem psal na Airsoft portálu, a jestli si to přečteš, nejspíš změníš můj názor na to, že zbraň pro upgrade rozhodně není... Zkrátka a dobře. Dal jsem tam kompletně vše nového, přesto to s ProWin komorou nepodávalo. Při nahození JG to pak házelo chvíli asi stabilních 140ms (což není nic extra, komorou to není, ta neprofukuje - tahle je vytáhnutá z JG kde borcovi dávala 150+), kterých jsem si však neužil, neboť se s mechem stalo to, co je na fotkách. Protože bych musel opět kupovat půlku vzduchotechniky nové, a i tak s tím budou zase problémy, rozhodnul jsem se pro nahození původních dílů, s kterými pokud to nepoběží stabilně a bezproblémů, znamená, že SRC je opravdu takový šmejd, jak se o něm říká ...
|
12 zář 2011, 15:39 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
Vidim to stejně, hlava pístu se uvolnila nebo vytrhla z pístu a výsledkem bylo tohle. Co mi akorát neni jasný, jak vznikla ta deformace nosu hlavy válce a proč se spálil mosfet...
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
12 zář 2011, 17:55 |
|
|
|
O´Neill
Podporučík
|
Deformace hlavy válce mi taky neleze do hlavy, to je prostě snad nemožné, hlava válce se nijak nemění, a na výfuku je jen tryska, a ta je kulatá tak tohle prostě se stát nemohlo...
Mosfet se spálil buď protože se to seklo, ale spoušť zůstala zaseknutá, jak říká kolega nademnou, a nebo prostě náhoda ...
K topicu - má smysl posílat hlavu pístu a hlavu válce na reklamaci?
A dále - hlava pístu, píst a válec - jdou bezproblému použít, nebo ne?
Naposledy upravil O´Neill dne 12 zář 2011, 19:17, celkově upraveno 1
|
12 zář 2011, 19:01 |
|
|
|
Polci
Štábní praporčík
|
Mosfet se jen tak nespálí, rozhodně to neni náhoda a mělo to souvislost. Pokud jsi měl silnou baterku tak to prostě nezvládne při zkratu.
Pokud hlava pístu dostala ránu jen na jednu stranu, možná měla trochu vůli, že se mohla natočit a to pak zničilo výfuk. V každým případě bych to taky viděl na povolenou hlavu pístu. Já jí vždycky radši lepim i utahuju.
|
12 zář 2011, 19:09 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
|
Co se týče reklamace...já bych ti to neuznal, otázka je jak moc hodní budou v obchodě, kde jsi to koupil.
Co se týče použití...pochybuju, resp. jako maximálně bych to zkusil v nějakym podřadnym kvéru kde už je to jedno.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
12 zář 2011, 20:56 |
|
|
|
O´Neill
Podporučík
|
No je to kupováno v ASPro, a tam byli vždy vstříční...Jenže s tím výfukem mi to do hlavy opravdu nejde, tak nevím jestli to má vůbec smysl jim posílat...
Jinak to nepůjde použít pístovka, píst ani válec? Válec půl bídy, to byl dva roky starej čínský válec, to je mi fakt jedno, ale pístovka a píst jsou úplně nový, ale vypadají celkem v klidu ne? Pístovka je v jednom místě trošku pobitá, a píst má nevěrohodný úchyt na hlavu pístu,ale možná i ten bude v pohodě, ne? ...
|
12 zář 2011, 22:52 |
|
|
|
smolda
Brigádní generál
Registrován: 09 bře 2008, 14:33 Příspěvky: 1407 Bydliště: Turnov (Liberecký kraj)
|
Hlava pístu, hlava válce i samotný píst rozhodně patří do památeční krabičky poruch. Píst má teď očividně špatnou díru, takže i když dáš novou hlavu tak nebude uprostřed...hlava pístu musí být hladká, jinak potencionálně hlodá povrch válce (těsnění to prostě nepobere). A hlava válce je jasná... EDIT: jo vlastně válec...ted bych taky hned vyhodil...takhle ti potencionálně odrbe těsnění na hlavě pístu a kromě toho to bude dělat ztráty výkonu. Ale je teda akt, že už jsem viděl tak hrozný věci uvnitř kvéru (a to s tím ty lidi hráli dobu a pak se rozhodli, že chtějí jednou do roka údržbu), že poškrábanej válec je prkotina
_________________ Tango down! ______________________________________________________ KAC SR 25 (PJ, komplet custom Smolda): 123 m/s s BLS 0.30g Colt M4 CQB-R (DBoys): 96 m/s s BLS 0.28g Colt MEU (Bell): 99 m/s s BLS 0.20g
|
12 zář 2011, 23:02 |
|
|
|
Polci
Štábní praporčík
|
Hlavu pístu můžeš zachránit, pokud je mezera pro o-kroužek stále stejně široká a pokud vezmeš do ruky pilník. Hlava válce je totálně v pr*elii, na válci nezáleží a ten píst nevim. U toho si to netroufam odhadnout.
|
12 zář 2011, 23:11 |
|
|
|
O´Neill
Podporučík
|
To je úžasný...člověk zaplatí servisáka, kterou svou práci tak dokonale sprasí, že je celá vzduchotechnika + píst na odpis a pak se zdráhá přiznat chybu a zaplatit díly s tím, že díly byly špatné ...
|
12 zář 2011, 23:24 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
|
Hele píst bych nepoužíval ani náhodou, jak je ojebaný to čelo a díra na hlavu, tak tam hlava nebude dobře sedět ani držet a že i když bys to rozchodil, tak potkáš dřív nebo pozdějc znovu něco podobnýho, jako se ti stalo teď. Jako já bych to vyhodil fakt všechno, maximálně se můžeš pokusit zachránit hlavu pístu jak říkal Polci.
|
12 zář 2011, 23:36 |
|
|
|
O´Neill
Podporučík
|
Asi máš pravdu...takže vše můžu nejsíš vyhodit, jelikož pochybuji, že mi to vezme reklamace ... Hergot, to bude drahý. A technik má tu drzost říct, že mi nedá ani korunu, jelikož to není jeho chyba...
|
12 zář 2011, 23:44 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
|
Vždycky mu můžeš udělat alespoň ostudu...
|
13 zář 2011, 11:31 |
|
|
|
O´Neill
Podporučík
|
Udělat mu ostudu mi prachy nevrátí, a udělám ze sebe debila ještě já, jelikož 90% inteligentů na fórech si stejně myslí co chcou bez ohledu na fakta - v takovém případě tady na něj napíšu recenzi, on si to přečte, začne tady psát svůj "story", začne tady mávat s tím, že je to jeho slovo proti mému, pak příjdou další inteligenti, dají mu za pravdu, a nakonec to bude ještě tak, že já jsem se v tom hrabal, a něco tam podupal ... HOLT takhle to na fórech funguje, takže psát tady o něm dál je pasé...
|
13 zář 2011, 11:49 |
|
|
|
ALTERNATiVA
Podporučík
|
O´Neill - s týmto s tebou plne súhlasím. Je to fakt smola, keď si človek uvedomí, že to je následok jedneho povoleného šróbu. Mne sa presne toto isté stalo v mojom AUG. V mojom prípade to odniesla len hlava piestu Guarder NBU (bez tak je celá ta vzducharna na chuja) a mnou postavený mosfet za zanedbatelnú cenu. Ja som si to skladal sám a som presvedčený, že som hlavu piestu dotiahol dostatočne ... určite už budem poisťovať lepidlom. Zhodou okolností som mal presne ten istý SHS piest s celokovovým ozubením ako ty. Ten moj ale prežil bez zranení.
|
13 zář 2011, 12:23 |
|
|
|
O´Neill
Podporučík
|
No, co k tomu říct...snad jen shit happens...
Zkrátka se nedá nic dělat, do příště už vím, že ideálně si skládát kvér sám, a nadávat pak sobě, a když už technika, tak opravdu jen někoho ověřenýho, kde má člověk jistotu, že vše bude cajk...
Hlavu válce mám ja na výhoz, nicméně pístovku a píst ještě zkouším, resp. pokud bude na tvrdo držet pístovka v pístu, tak to tak nechám, ale spíš myslím, že asi nebude, a bude nutný stejně nový píst :/
|
13 zář 2011, 12:32 |
|
|
|
Counter27
Nadrotmistr
|
technik sem byl ja .Jakož sdte neviděli zbylé součástky jako bylo ložisko a segmenty z něho a jako byl šroub tak ložiska nebyly podřené valec uvnitř taky ne hlava valce neměla ani škrábanec takže ta hlava pistu se neměla o co rozbít.takže to že sem špatně utahl šroub ktery byl správně dotahnutý co se dá zjistit podle fotky kde jsou v pístu drážky po perove vjejířovíte podložce.a na hlavě pístu jsou drážky neshodujicí se s deformaci ložiska ale shodujicí se z čepelí štípacích kleští.ja nemám slov a ještě 2 podlouhle drážky(promáčkliny na hlavě válce):-D to se mužu jenom pousmát že tady zakazník si ze mě dělá srandu pouvažujte sami:-) děkuji
|
25 zář 2011, 18:28 |
|
|
|
Counter27
Nadrotmistr
|
Counter27 píše: technik sem byl ja .Jakož sdte neviděli zbylé součástky jako bylo ložisko a segmenty z něho a jako byl šroub tak ložiska nebyly podřené valec uvnitř taky ne hlava valce neměla ani škrábanec takže ta hlava pistu se neměla o co rozbít.takže to že sem špatně utahl šroub ktery byl správně dotahnutý co se dá zjistit podle fotky kde jsou v pístu drážky po perove vjejířovíte podložce.a na hlavě pístu jsou drážky neshodujicí se s deformaci ložiska ale shodujicí se z čepelí štípacích kleští.ja nemám slov a ještě 2 podlouhle drážky(promáčkliny na hlavě válce):-D to se mužu jenom pousmát že tady zakazník si ze mě dělá srandu pouvažujte sami:-) děkuji jo a ještě díra v pístu kde ma pasovat hlava pístu byla udělana technikem z shopu vůli vystředění na pístu ale to tady zákazník taky samozřejmě neřekl jen chtěl mít na mě argumenty:-)
|
25 zář 2011, 18:33 |
|
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 27 ] |
|