Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21 lis 2024, 12:42

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ] 
 Výběr mechaboxu v.2 
Autor Zpráva
Podporučík
Podporučík

Nový příspěvek Výběr mechaboxu v.2
Zdravím lidi,

vzhledem k tomu, že mi můj d-boy už konečně prasknul (po dvou letech a rovnou ve dvou místech :lol: ), rozhoduju se pro jiný. Pružina vyžvýkaná buď M120 nebo M130 - podle AS moravy by tam měla být M130, ale taky píšou chromovaný bore up válec, přičemž mám klasický bronz, takže jsem z toho docela mimo.

Vybírám momentálně ale to nejlevnější, hliník určitě nechci, a dražší GP/CA taky ne. Zkrátka chci vyzkoušet co nejlevnější mech a jak dlouho s radiusemi, správným vypodložkováním, SGD3 (mblock od RetroArms) a O kroužkami na hlavni vydrží.

Zúžil jsem svůj výběr na:

1) SRC s 6mm či 8mm ložiskami (400 mech, 85 ložiska, 65 doprava)
- Přikláním se k 8mm, protože ocelové kluzné SHS seženu za 85 Kč v Anareu + mech samotný za 400. 6mm jsou okolo dvou kil a to se mi nechce. Na druhou stranu, nevím, jak 8mm kluzné budou šetrné ke kolům? Motor základní.

2) APS 7mm EBB (413 Kč, doprava zdarma)
- Blowback bude vyplý, takže snad to problém nebude
- Tady dost váhám. Cenově to vychází na krásných 413 Kč včetně ložisek, ale když jsem tak projížděl forum, APS mají údajně dost atypické díly. Platí to i pro samotné mechaboxy?

3) BOYi (počítám, že to je D-boy) 7mm (420 Kč, doprava zdarma)
- Normálně bych neváhal, protože mi praskl až po dvou letech na M120/M130, což je perfektní. Ovšem zároveň praskl i kolegovi, který má zbraň sice podobně dlouze, ale vystřílel z ní nesrovnatelně méně kulí než já (cca 5 balíků). Pravda ale, já jel celou dobu s 4mi O kroužkami na hlavni, on neměl nic, podložky základní, ani mblock.

4) ACM 7mm (420 Kč, doprava zdarma)

OFF-TOPIC:
3. generace těch M4 PJ (kterou mám), má údajně bore-up válec a hlavu pístu. Co se stane ve chvíli, kdy původní plný válec vyměním za normální, non-bore-up, s dírou? Budu muset i novou hlavu pístu? Pokud ano, mám místo toho udělat díru do původního? Jenže dle popisu AS Moravy, by tam měl být chromovaný válec - jak se ale zmiňuji nahoře, je tam bronz, takže vlastně nevím, co v tom ve skutečnosti je :evil:

Díky za všechny rady.

11 črc 2015, 23:37
Poručík
Poručík

Nový příspěvek Re: Výběr mechaboxu v.2
1) SRC vypadá dobře na pohled, ale zapomeň na něj, hraniční je pro něj M120. Navíc má problémy s rozměry.
2) APS, pokud se bavíme o nové generaci, má moji důvěru, ale nezkoušel jsem ho dávat do jiného těla ani jsem ho neměřil, takže nevím jak si kam sedne. Vnitřní díly by neměly být nijak zvlášť odlišné.
3) Opět bych šel do DBoys. Nemusíš řešit jak sedne do těla, jestli tam padnou vnitřní díly apod., s vybroušenými rádiusy, podložením komory a SDG bych mu věřil. Nevidím problém.
4) Bohužel nevím o jakém je řeč, ale už jsem jasně doporučil jít znovu do DBoys :)

K off topic: Ta vzduchárna je sice jako NBU, ale jestli si dobře pamatuju, je tam trochu průser kolem rozměrů- hlava válce má užší nos než je NBU, a tak. Klasický válec by tam tedy jít neměl, ale zase u mnou rozebíraného PJ byl chromovaný a ne bronz, takže těžko říci co v tom vlastně máš. Asi by stálo za to tam hodit kompletní běžnou vzduchárnu.

12 črc 2015, 09:38
Podporučík
Podporučík

Díky za help, jsem rád, že se mi potvrdil ten DBoy opět. Snad to zas nějaký ten rok vydrží :-)

Jinak k off-topic: Určitě až to otevřu tady napíšu, co tam vlastně vevnitř je - protože by tam měla být i tichá hlava válce a pístu, což tam na 110% není. Stejně tak tam je bronz válec a ne chrom...Morava asi klame lidi. :roll: Pokud tam bude bore-up, mám udělat do původního válce díru? Neudělá to s tím bore-up nic? Novou klasickou vzduchotechniku se mi tam zatím dávat nechce...

Off-topic 2: Za předpokladu, že je hlaveň-gumička-komora dobře seskládáno, co může způsobovat to, že na konci dráhy kuličky vždy zatočí doleva? Může to být právě ten plný válec? 363mm KM-Head.

12 črc 2015, 12:14
Moderátor
Moderátor

Hele, ty jsi původní mecháč měnil za Dboys?

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

12 črc 2015, 21:08
Profil ICQ
Podporučík
Podporučík

No...neměnil, ale já mám za to, že Dboys = PJ, ne?

12 črc 2015, 22:46
Moderátor
Moderátor

PJ je jen polsky prodejce, ktery si nechava vyrabet zbrane se svym logem a par odlisnyma dilama (loziska, vzducharna, baterky) v tovarnach dboy, A&k, src, kalash, ... zde jsou pj mechy, podle toho urcis vyrobce:
http://www.airsoftchrudim.cz/recenze/m4a1_cqb_pj_3.html
http://www.airsoftchrudim.cz/recenze/m4a1_ak_6.html
http://www.airsoftchrudim.cz/recenze/HK ... _PJ_3.html

12 črc 2015, 23:34
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Moderátor
Moderátor

O´Neill píše:
No...neměnil, ale já mám za to, že Dboys = PJ, ne?

Viz Daven, ta M4ka, co popisuješ, je 100% z továrny A&K, ne Dboys.

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

13 črc 2015, 07:12
Profil ICQ
Podporučík
Podporučík

Díky za objasnění, jenže teda když jsem projel ty recenze, nesedí ani jedna.

1) BI-3981 to není určitě - černý mecháč + válec s dírou
2) A&K by seděl co se barvy mechaboxu týče, dodávaná baterie nesedí a chromovaný válec taky ne - mám bronz.
3) SRC to není určitě; např černý válec.

Dívám se na fakturu a je to PJ4 CQB, což teda ale nesedí, viz. ten chromovaný válec, tichá hlava pístu a válec - nemám ani jedno.

Takže opravdu nevím, co mi to Morava poslala za paskvil, ale teoreticky - řekněme, že to je opravdu A&K, bude velký průser, když koupím DBoy mecháč, nebo by kompatibilita neměla být problém? Protože opět - dávát litr za A&K mech se mi nechce...

13 črc 2015, 09:07
Moderátor
Moderátor

Je to A&K. Každopádně pokud v tuhle chvíli nechceš/nemůžeš investovat, kup Dboys mecháč, vyvrtej díru do válce a doufej.

13 črc 2015, 10:12
Profil ICQ
Podporučík
Podporučík

To mám teda radost...Každopádně díky za rady.

13 črc 2015, 11:12
Moderátor
Moderátor

A máš A&K nápis na kolách? (hele pošli foto mechu ať tu nevaříme z vody)
Dle tvého popisu tipuju, že to nebude úprava v PJ, ale pouze čistokrevný A&K M4 CQB:
http://www.airsoftcanada.com/showthread.php?t=52193

13 črc 2015, 14:04
Podporučík
Podporučík

:oops: :oops: Omlouvám se, že jsem lakoval co se toho mechu týče - pokaždé co jsem si s kvérem hrál, jsem měl v ruce bronzový s dírou a říkal jsem si, že až to budu otvírat, musím to přehodit. No a nějak se mi to zafixovalo a myslel jsem si, že ten bronz je v té zbrani :roll: Takže se omlouvám za dezorientaci.

Obrázek Obrázek

Takže když na to koukám kolem a kolem, je to nejspíš určitě to A&K - barva mechu i vnitřek (soudě dle válce; mech mam teď prasklý, tak jsem to neotvíral, protože s tím možná budu muset o víkendu ještě hrát) by seděl, stejně tak dodávaná baterie.

Pořád ale tedy morava lhala, jelikož slibovala tichou hlavu pístu i válce, které tedy ve zbrani určitě nejsou, ale to pal to čert.

13 črc 2015, 23:24
Moderátor
Moderátor

Je to síce OT..ale ako si môžeš dovoliť tvrdiť že ti predajca klamal..keď si to nemal otvorené?

14 črc 2015, 17:13
Podporučík
Podporučík

To máš pravdu, ale myslím si, že tichou vzduchotechniku ještě poznám...A protože to od novosti dělá opravdu rachot, tak dost pochybuju, že tam ta tichá hlava válce a pístu je. Ale beru to, dokud jsem to neotevřel, neměl jsem to říkat.

14 črc 2015, 18:01
Moderátor
Moderátor

No jo jenze mas plny valec na kratkou hlaven takze pist dorazi na hlavu valce v plne rychlosti...

14 črc 2015, 18:24
Podporučík
Podporučík

To jo, ale i tak, tam ty dorazovky udělají dost...No, nebudu předbíhat, pro mech skočím během tohoto týdne, pak to rozeberu a uvidíme. Snad teda A&K + Dboys mech nebude problém...

14 črc 2015, 19:51
Moderátor
Moderátor

Čeče chlape, plácáš nesmysly, když píst doráží de facto na prázdno, tak to bude dělat rámus vždycky a čínská tichá vzduchárna na tom nic moc nezmění.

14 črc 2015, 20:56
Profil ICQ
Generál major
Generál major

jak muzes rikat ze poznas tichou vzducharnu dys si ji nevidel... chlape chlape, takovyhle hejsky mam nejradeji...

k tematu: kup.dboy a bude to ok. btw jesli vzperu mechu tak AS parts na RA se vyse*

2RIFLES, G Coy (07-13) / 1RGJ, B Coy (93-07)

L85A2 (RIS - GG 2,6J, UGL - Army 2,6J, RIS - GBB WE 4J)
L110A2 (AK 2,6J)
L119A1 (GBB WE 2,2J)
L1A1 (STAR 2,6J)
L128A1 (GFC 0.8J)

Podporuje ligu plynařů!

15 črc 2015, 19:16
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Mne tiež praskol mech v m4 od AT. Kupil som ten src mech lebo sa mi nechcelo kupovat mech od at ktory by aj s poštou vyšiel na 1500czk. Už sa len modlim aby mi tam ten src mech sadol :D ale musim povedat že na pohlad nevyzera až tak zle...

25 črc 2015, 13:40
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 19 ]