Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 12 kvě 2025, 04:31

Odpovědět na téma  [ Příspěvek: 1 ] 
 Maximální tlak působící na kuličku v AEG zbrani 
Autor Zpráva
Svobodník
Svobodník

Nový příspěvek Maximální tlak působící na kuličku v AEG zbrani
Zdravím,
zajímalo by mě, čistě ze zvědavosti v oboru elektrických airsoftek, jaký je maximální tlak na kuličku v hlavni.
Exeplárně vztaženo k sestavě vypadající asi takto:
:arrow: Pružina 100
:arrow: Zanedbatelné ztráty na spojích a těsněních (úsťová rychlost kuličky by měla odpovídat +/- těm 100m/s daným pružinou)
:arrow: Délka hlavně cca 450mm
:arrow: Hmotnost kuličky 0,2g

Tlak v hlavni se samozřejmě bude měnit v závislosti na pozici kuličky, pozici hlavy pístu a tedy odpovídajícímu objemu plynu v hlavni. Mě zajímá maximální tlak v této situaci.
Je mi schopen někdo odpovědět, zda to překročí 2 bary?
U plynovek se používají tlaky cca od 6 bar (GreenGas), po nějakých snad myslím 50 bar u CO2, což se dále redukuje. Nicméně se nemohu zbavit dojmu, že tento tlak je značně předimenzovaný pro zrychlení kuličky na potřebnou rychlost - plyn se tak může využít k pohybu závěru a lze zpravidla volit těžší střelivo, než u běžně provozovaných elektrik.

16 črc 2013, 19:08
Odpovědět na téma   [ Příspěvek: 1 ]