Autor |
Zpráva |
rostˇa
Podpraporčík
Registrován: 05 pro 2009, 15:39 Příspěvky: 81 Bydliště: Volary/Plzeň
|
Re: Rada s hejkalem
Tak sem vzal hejkala na zahradu a trochu srovnal barvy s okolím. Uvidíme v lese, až k tomu přivážu nějaký větve nebo trávu http://pejsvidek.rajce.idnes.cz/Hejkal/#album
|
20 bře 2010, 20:34 |
|
|
|
vojtka
Plukovník
|
já ti nevím ale máš co moc světlý a jednobarevný
_________________ moje elektro-kolo http://senovnavyseals.rajce.idnes.cz/elektro-kolo/
|
20 bře 2010, 20:42 |
|
|
|
Hiroshi
Kapitán
|
Tohle mě zaujalo: Je to homemade hejkal, co byl jednu dobu na prodej.
_________________ Jen někdo hraje s manuální pistolí proti AEG. Není to proto, abych se cítil hardcore, je to proto, že nemám peníze.
|
20 bře 2010, 21:31 |
|
|
|
Monty
Moderátor
|
co tě na tom zaujalo? Z blízky to sice vypadá cool ale z dálky to je jako pěst na oko jiné barvy a položení střelce taktéž hrozné.
_________________ Hle, zde vidím svého otce Hle, zde vidím svoou matku Hle, zde vidím zástup mého lidu k samému počátku, Hle, oni mě volají, vyzývají mně, abych přijal místo své v sálech Vahally, kde udatní budou žít navěky.
|
20 bře 2010, 21:33 |
|
|
|
Hiroshi
Kapitán
|
Fakt jsou ty barvy tak hrozné?
_________________ Jen někdo hraje s manuální pistolí proti AEG. Není to proto, abych se cítil hardcore, je to proto, že nemám peníze.
|
20 bře 2010, 21:39 |
|
|
|
Monty
Moderátor
|
Jj už je n proto že je to naarnažovaný čily to nemá opodstatnění. Hejkal má být takoví aby ho zvládla používat jedna osoba a nepotřebovala k tomu asistenta.
_________________ Hle, zde vidím svého otce Hle, zde vidím svoou matku Hle, zde vidím zástup mého lidu k samému počátku, Hle, oni mě volají, vyzývají mně, abych přijal místo své v sálech Vahally, kde udatní budou žít navěky.
|
20 bře 2010, 21:54 |
|
|
|
ježo
Plukovník
|
1) od kdy se leží uprostřed něčeho co vypadá jako louka? nebylo tam někde nějaké šikovnější místo? idealně takové co by na tebe házelo stín (nebo přes větve světlo / stín pruhy) 2) ta zelná na zbrani razí v té suché trávě docela dost. chtělo by to obrázek s vysokým rozlišením z větší dálky. ale takhle si umím představit že budeš v optice (nezmiňuju dalekohled) docela razit. to listí je docela srandovní, schválně jak dlouho tam vydrží při pohybu? nebylo by jednodušší tam navázat / nastrkat tu okolní suchou trávu? (ale ne, že vypleješ pul louky a za tebou "posekaná" brázda...) ale na něco zelenějšího to vypadá OK. tzn za pár týdnů jaro, a bude to jine kafe
_________________ If 'pro' is the opposite of 'con', then what's the opposite of progress?
Whether by knife, whether by gun, loosing your life can sometimes be fun!
|
20 bře 2010, 22:04 |
|
|
|
Hiroshi
Kapitán
|
Jo, tak určitě. Jen mě to zaujalo.
|
20 bře 2010, 22:37 |
|
|
|
Gh0sT
Nadpraporčík
|
rostˇa - no přidal bych tam pár trsů zelený a malinko hnědý aď to nemáš jednobarevný ... jinak práce dobrá kolik tě stála celkově výroba ??
_________________ Snažím se být sniper. Pomalu, ale jistě ASG Zastava M70 + 3-9x40E + hejkal home made
|
21 bře 2010, 00:21 |
|
|
|
rostˇa
Podpraporčík
|
BW 250,- ; Duha 60,- ; síť 60,- -> takže zhruba 400,- Jutu sem sehnal zadarmo. Jinak ta barva slouží jako podklad pro přidávání listí, nebo trávy, takže se to barevně trochu roztrhá. Ale možná do toho dám trochu tý zelený jak píšeš Čekám, až sleze sníh, abych mohl do lesa a tam to vyzkoušet. Pak se rozhodnu jak s těma barvama dál.
|
21 bře 2010, 11:34 |
|
|
|
vojtka
Plukovník
|
čau lidi, dnes jsem byl s kámošema vyskoušet hejkala a tak různě a tu je výsledek http://senovnavyseals.rajce.idnes.cz/hejkal/#album ( od půlky dál ) už vím že oddělám trochu hnědé a zelené a dám tam místo ní neobarvenou popř mi napište co je špatně a můžete napsat aji co je dobře člověka to potěší
_________________ moje elektro-kolo http://senovnavyseals.rajce.idnes.cz/elektro-kolo/
|
21 bře 2010, 17:14 |
|
|
|
reyes102
Armádní generál
Registrován: 26 črc 2009, 14:12 Příspěvky: 3071 Bydliště: Slavkovské Bojiště
|
Kdyby sis dal ještě něco na obličej, tak je to fajné. A ještě obarvit tu zbraň pod maskováním... Taky by bylo dobrý naučit se zamaskovat sám, aby ti kámoš nemusel skládat větvičky na záda (obrazně řečeno). Jinak dobře zvolený místo na lehnutí, tam bych se schoval klidně i v maskáčích Jo a abych nezapoměl... hejkal jako takovej vypadá celkem dobře
_________________ http://www.Sniperblog.cz
|
21 bře 2010, 17:42 |
|
|
|
vojtka
Plukovník
|
jj to si musím všechno vykutit, byl jsem v tom poprvé venku
|
21 bře 2010, 17:48 |
|
|
|
Monty
Moderátor
|
Zepředu dobrý jinak noc nic. Zapamatujte si že hejkal nemá maskovat jen ze strany odkud čekáte nepřítele. Nadále Hejkal dobrej ale jen do toho kousku biotopu kde si to fotil a to je málo. Nadále ja kbylo řečeno měl by maskovat bez pomoci kamaráda a hlavně má maskovat na mísech kde se budeš moct pohnout aniž by se s tabou pohlo pul lesa.
|
21 bře 2010, 17:50 |
|
|
|
seth-catchme
Plukovník
|
_________________ Trololol... :facepalm:
|
21 bře 2010, 18:16 |
|
|
|
rostˇa
Podpraporčík
|
Tak konečně slezl sníh i na Šumavě, tak sem to nafotil na jarní trávě a docela to tam zapadá, jenom sem musel odhánět psa, páč se mu to líbí jako pelech Fotky (z mobilu) mam zase na rajčeti
|
26 bře 2010, 20:26 |
|
|
|
kucer@z
Podplukovník
|
vojtka: hejkal dobrej ale nějak si zamaskuj tu hlaveň, protože ta je vidět docela dost
_________________ prodávám odstřelovačku (MB-01) od wellu a optiku 3,5-10x40 MIL-DOT Perky: [průzkumník] [odhodlaný] [koumák] [pevná muška] [taktické přebití]
|
02 dub 2010, 09:14 |
|
|
|
rostˇa
Podpraporčík
|
Testování v lese http://pejsvidek.rajce.idnes.cz/Hejkal_2/Nutnost zamaskovat boty je z těch fotek krásně vidět
|
09 dub 2010, 21:13 |
|
|
|
Kozell22
Štábní rotmistr
Registrován: 16 úno 2010, 19:09 Příspěvky: 59 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Jo je to fajn ,my jdeme dneska na akci a tam má být jeden kluk s hejkalem tak ho nafotím a zítra sem hodím fotky.
|
10 dub 2010, 05:37 |
|
|
|
Monty
Moderátor
|
Hezký ale počkej až se zazelená. Na tý trávě si to fotil i minule. A nafoť to tak jak si lehneš ty bez pomoci zaházení kamaráda. Prostě sebou liskni na zem přirozeně. Jinak ale dobrá práce.
|
10 dub 2010, 06:39 |
|
|
|
seth-catchme
Plukovník
|
Vypadá to fakt pěkně a přesně co už jsi napsal, boty ti svítí, takže ještě trochu pořeš je, ale jinak to máš fakt pěkný.
_________________ Trololol... :facepalm:
|
10 dub 2010, 08:01 |
|
|
|
Wandal
Štábní rotmistr
|
Tak sem vytáhnul hejkala na akci. Příloha:
DSCN5476.JPG [ 536.17 KiB | Zobrazeno 14957 krát ]
Příloha:
DSCN5504.JPG [ 504.71 KiB | Zobrazeno 14957 krát ]
|
10 dub 2010, 13:54 |
|
|
|
rostˇa
Podpraporčík
|
Monty píše: Hezký ale počkej až se zazelená. Na tý trávě si to fotil i minule. A nafoť to tak jak si lehneš ty bez pomoci zaházení kamaráda. Prostě sebou liskni na zem přirozeně. Jinak ale dobrá práce. Nikdo na mě nic neházel, všechno je přivázaný. A až se zazelaná, tak na tom nebude suchá tráva, ale zelený větve a ostružiny, bo co já vim. Co sem koukal po lese, tak je tam buď hnědý jehličí na kterým si neškrtnu, nebo zelená tráva. Ještě uvidim až se zazelená, tak zajdu zase do lesa
|
10 dub 2010, 21:24 |
|
|
|
Gh0sT
Nadpraporčík
|
Tak sem šel konečně vyzkoušet hejkala ven a maskuje docela pěkně Zítra ho beru na akci tak sem zvědav, ale kámoš byl odemě cca 2 metry a neviděl mě Díky za názory )
_________________ Snažím se být sniper. Pomalu, ale jistě ASG Zastava M70 + 3-9x40E + hejkal home made
|
23 dub 2010, 22:03 |
|
|
|
Mitchell
Major
Registrován: 16 čer 2009, 12:53 Příspěvky: 491 Bydliště: Coronado, CA
|
ty teplaky k tomu patri standartne ?
_________________ ENS Chuck Mitchell 1/ECHO/SEAL Team 1 1998-2003
|
23 dub 2010, 22:50 |
|
|
|
Gh0sT
Nadpraporčík
|
zatim jo ale tak to je ten nejmenší problém, v květnu si jdu pro kalhoty - sem chudej student a za výplatu sem si koupil optiku...
|
24 dub 2010, 07:03 |
|
|
|
rostˇa
Podpraporčík
|
Super výsledek To máš jenom jako přehoz, nebo přišitý ?
|
26 dub 2010, 14:46 |
|
|
|
Mr.Gnu
Podpraporčík
|
Tady je kratší postup, jak dělám hejkala já: (upozorňuji, že to je jen pro začátečníky, dají se vyrobit podstatně lepší) Celkově mne vyšel asi na 300Kč
Jako základ jsem použil síť z čeřenu na ryby (použil jsem 2), kterou jsem rozstřihl tak, aby dala přibližně obdélník. Pod ní je zadní část tryčka od Vietnamců s maskovacím vzorem možná trochu podobným woodlandu (aby to trochu drželo tvar a navíc barvy na něm mi přišly celkem dobře se hodící na podklad). K té zadní části tryčka jsem přivázal pomocí pruhů obarvené juty síť (jen na pár místech, základní maskování tvoří provázky juty). Přední část tryčka jsem použil jako základ pro potah na helmu. Na ten jsem také přivázal síť (2. část). Tato část se přidělává na helmu pomocí kočičích očí.
Původně jsem myslel, že udělám hejkala z proužků juty, ale potom jsem ho předělal na provázky: různě barevné provázky (pro vás podle prostředí, já volil převážně zelenou a základní barvu juty) svazuji do trsů a přivazuji na síť. Barvy: trs vz.1: hnědá (asi 95%) a písková (zbytek). trs vz.2: olivová. trs vz.3: zelená (asi 95%) a písková (zbytek). trs vz.4: písková (asi 98%) a zelená (zbytek).
Trs vz. 1 a 2 jsem použil dospod. Vz. 3 a 4 na povrch. Provázky mám různě dlouhé- od 20cm až do cca 40cm).
Na "potah" na zbraň jsem použil stejný barevný postup, jen jsem navazoval trsy na malé gumičky, které se navlečou na hlaveň, dvojnožku a optiku. Případně ještě 1 před zásobník, ale nesmí vadit pohodlné a rychlé výměně zásobníku.
Do sítě a pod gumičky je dobré si před akcí nastrkat vegetaci.
Tento návod je asi pro začínající airsofťáky a ty, kteří na tom nejsou moc finančně dobře, aby si mohli dovolit dražšího hejkala. Tento návod je na hlavu a záda, ale stejný postup je použitelný i na ostatní části těla.
PS: budu rád za kritiku, alespoň si hejkala vylepším.
_________________ Airsoft sniper: one shot, no kill. Real sniper: one shot, probably kill, but better a heavy wound.
|
04 kvě 2010, 20:20 |
|
|
|
woseonekid
Praporčík
|
mno, hodily by se fotky...
|
04 kvě 2010, 20:38 |
|
|
|
Mr.Gnu
Podpraporčík
|
Promiň, tohle je zatím jen teorie, mám ho pořád ve výstavbě... Do 2 týdnů ho snad dodělám a fotky sem hodím, ale zatím pořád ještě řeším odstín zelené v hlavních trsech. Protože mam větší část provázků na síti, nemůžu je barvit Duhou, ale stříkám je sprayem. to jsem tam nepsal, protože duhou je to lepší. (spray- autolak- testoval jsem ho na návleku na zbraň a je světlý - "zelená oáza", hledám tmavší)
_________________ Airsoft sniper: one shot, no kill. Real sniper: one shot, probably kill, but better a heavy wound.
|
04 kvě 2010, 20:43 |
|
|
|
|