Re: Bushcraft.cz – co na to říkáte?
Deacon: Úvod by stejně nikdo nečetl a je k ničemu (navíc adresa mluví za vše)... pod tlačítkem Galerie by se objevila stránka a na ní další dvě tlačítka Fotky a Video? Tak to asi ee...
Podle mě to je super, ale jednu mouchu to má:
Osobně bych rozšířil popisek u náhledu videa a zkrátil nadpisy - příklad:
Nadpis:
Jak vyrobit vodní filtr – Video... po rozkliknutí:
Jak vyrobit vodní filtr – Video návod, takže přibylo jen slovo návod (zbytečný a trochu matoucí).
Podnadpis:
Jak vyrobit vodní...a po rozkliknutí už jsem zbytek popisku nenašel.
Takže navrhuju nadpis
Jak vyrobit vodní filtr (celý se tam vleze) a zbytek informací dát do popisku ("Video návod - výroba vodního filtru" atp.). Taky to souvisí se sjednocením, protože u něčeho se slovo video ještě ukáže, ale u něčeho se nevejde. A jestli to je foto nebo video zjistím až po rozkliknutí... viz.:
Vor z PET lahví – tip na léto (je to fotonávod, ale nevidím to ani v nadpisu, ani v podnadpisu)
Potíže očí jsou zase normálním článkem
Bodné pasti – nákresyZáměrně neuvádíme u nákresů žádné popisky a rady, jak to vytvořit. Ten, koho to bude opravdu zajímat,... (tohle info bych nechal do článku,
nadpis: Bodné pasti, podnadpis: Nákresy bodných pastí, záměrně neuvádíme postupy a rady, jak je samotné pasti vytvořit.)
a tak dále...
hlavně to chce v tom podnadpisu vypíchnout hlavní slovo na začátek (Nákresy pastí, Fotogalerie z výroby, Videonávod výroby...) aby člověk přesně věděl, na co kliká.
Otázkou je, jestli to ten redakční systém dovoluje, protože se mi zdá, že podnadpisky tvoří začátky samotnýho textu, tím pádem by to chtělo myslet na to už při psaní článku.