|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
|
Jak vznikají názvy jednotek? (601., 4.br.r.n)
Autor |
Zpráva |
TheSpirit21
Podpraporčík
Registrován: 21 říj 2013, 14:52 Příspěvky: 87 Bydliště: Domažlice
|
Jak vznikají názvy jednotek? (601., 4.br.r.n)
Zdravím, nevím kam to zařadit tak sem to hodil sem... Vrtá se mi v hlavě jak vlastně vznikly a vznikají názvy oddílů či co... Př.: 4. brigáda rychlého nasazení 42. mechanizovaný prapor 7. mechanizovaná brigáda Chci už získat nějaký normální název pro naši skupinu. Takže číslo se může zvolit jak? Jak chci třeba 999? A pokud sem to (NE)pochopil správně tak název např.: průzkumná tak se volí podle toho na co se zaměřuje?Mechanizovaná? Takže naše je asi tak rychlé nasazení + průzkum a časem přibude motorizovaná jednotka Takže jak to vlastně je?
|
26 čer 2014, 08:22 |
|
|
|
reyes102
Armádní generál
Registrován: 26 črc 2009, 14:12 Příspěvky: 3071 Bydliště: Slavkovské Bojiště
|
Re: Jak vznikají názvy jednotek? (601., 4.br.r.n)
Čísla vychází z historický souvislosí, dřív se číslovalo 1,2,3 a jak postupně útvary zanikaly a slučovaly se a vznikaly nový, tak se to pomíchalo. Počet čísel a jejich souvislost určuje příslušnost k vyšším celkům. Takže 43. prapor je pod 4. brigádou, 71. prapor je pod 7. brigádou atd. kdybysme měli oficiálně i divize a armády tak to bude podobně. Číslovýní rot v rámci praporů je už jednoduše 1,2,3, stejně tak číslování čet. Název jednotky vychází opět z nějaký historie, podřízenosti a hlavně činnosti. Někdy to uplně nesedí, třeba 43. výsadkový mechanizovaný prapor fakt není mechanizovanej prapor, ale v názvu to prostě mají. Jestli chceš v názvu kombinovat rychlý nasazení a průzkum, tak o průzkumu nic nevíš, ten je všechno možný, jen ne rychlej. V airsoftku bych se na tyhle věci tak trochu vykašlal pokud opravdu neděláte něco pořádně. Ikdyž cením snahu vymyslet si něco svýho než brát originální název
_________________ http://www.Sniperblog.cz
|
26 čer 2014, 10:52 |
|
|
|
TheSpirit21
Podpraporčík
Registrován: 21 říj 2013, 14:52 Příspěvky: 87 Bydliště: Domažlice
|
Dobře, právě že mě zatím napadají takový ty názvy , který se fakt do Airsoftu nehodí atd... něco zkusim ale nevim aktuálně jsme DawnBreakers což se nám nelíbí takže to zase nechali na mě. Jelikož napodobujeme RUsko zbraně jsou ruský i americký a něco málo od AČR. Takový smíšenci... Uvidim.. Každopádně díky
|
26 čer 2014, 11:10 |
|
|
|
vanhouten
Armádní generál
Registrován: 23 úno 2010, 18:36 Příspěvky: 3178 Bydliště: 34UCA073165
|
TheSpirit21 píše: Dobře, právě že mě zatím napadají takový ty názvy , který se fakt do Airsoftu nehodí atd... něco zkusim ale nevim aktuálně jsme DawnBreakers což se nám nelíbí takže to zase nechali na mě. Jelikož napodobujeme RUsko zbraně jsou ruský i americký a něco málo od AČR. Takový smíšenci... Uvidim.. Každopádně díky jo my jsme si rikali Gravediggers a bylo to v okoli docela oblibene
|
26 čer 2014, 16:02 |
|
|
|
Janez
Štábní rotmistr
|
My jsme nad názvem dlouho dumali. Nakonec, protože jsme v airsoftu, řekli jsme si, že nemá cenu řešit velikost oddílu (brigáda, prapor atd.) a proto jsme to brali logicky: 7 - číslo co nás napadlo jako první Horská - všichni zakládající členové žijí na úpatí jedné hory Divize - tenhle útvar nám prostě do názvu sedl A bylo jasno: 7. Horská Divize je na světě a snad nás všechny přežije
|
23 zář 2014, 04:45 |
|
|
|
anosh
Svobodník
|
Tak nějak začínám chápat že airsoft je fakt celkem drahá sranda, nejsou to jenom kuličky, brýle a zbraň Mám už téměř kompletní výstroj (všechno US woodland), vůbec nic nenapodobuju akorát se snažím mít všechno v tomhle vzoru, asi jediné co je jiné je pouzdro na pistoli vz.95, Nevíte někdo o nějakém pouzdru do kterého se vleze TM Mk23 socom ? Pokud by bylo i s maskovacím vzorem tím líp. Jinak zatím si myslím že jsem někde mezi 20-30k za jeden rok, uvidíme jak to pujde dál ________________ anosh g
|
26 bře 2015, 13:25 |
|
|
|
koreN
Podporučík
|
Asi spatnej chlivek...
|
02 dub 2015, 18:49 |
|
|
|
Alfred
Plukovník
|
anosh píše: Tak nějak začínám chápat že airsoft je fakt celkem drahá sranda, nejsou to jenom kuličky, brýle a zbraň Mám už téměř kompletní výstroj (všechno US woodland), vůbec nic nenapodobuju akorát se snažím mít všechno v tomhle vzoru, asi jediné co je jiné je pouzdro na pistoli vz.95, Nevíte někdo o nějakém pouzdru do kterého se vleze TM Mk23 socom ? Pokud by bylo i s maskovacím vzorem tím líp. Jinak zatím si myslím že jsem někde mezi 20-30k za jeden rok, uvidíme jak to pujde dál ________________ anosh g Je to off topic, ale do tohohle by se melo vejit uplne vse: http://airsoftshop.cz/advanced_search_r ... le&x=0&y=0
_________________ Airsoft je jen hra a s reálem má společné leda tak maskáče. ----------------------------------------------------------------------- STAR L1A1 CA HK53 KA FN FAL Maruzen Vz.61, Micro UZI Marushin Clone M500 SSB Five round burst Gas Shotgun
|
03 dub 2015, 07:55 |
|
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|