Začátek - výběr jednotky, cenová relace
Ahoj,
já a čtyři kámoši jsme se rozhodli, že bychom chtěli někdy v budoucnu začít s airsoftem.
Nějakou dobu jsem dělal reenactment a vím, jaké rozdíly ve vybavení může člověk na akci potkat a jaký nesmyslný kombinace věcí jsou lidi schopný vymyslet. Takže jsme se rozhodli, že nákupy neuspěcháme, najdeme si brigády a teprve potom se pustíme do pořizování věcí.
Tou dobou bychom ale chtěli už mít přesně rozmyšleno, co chceme kupovat. A tady řešíme trochu problém. Máme v plánu si vybrat nějakou reálnou jednotku a do určitý míry dělat její rekonstrukci (jestli jsem to dobře pochopil, klasifikuje se to jako "military airsoft") - nebudeme pořizovat žádnou vojenskou techniku, ale chceme mít vzor pro osobní výstroj a výzbroj s tím, že se tím vyhneme pořizování nekvalitních věcí a píčovin.
Líbí se nám us uniformy v acu maskáči a všichni máme v plánu sehnat si m4 nebo její klony. To by určitě mělo odpovídat nejedný jednotce us army.
Problém ale je, že nemůžu najít rozumnou stránku, kde by byl nějaký listovatelný "seznam jednotek", něco jako proklikávací index, kde bych mohl zjistit něco detailů o výbavě a výstroji. Neznáte někdo něco takového? Existuje to vůbec?
Shrnutí (tl;dr):- potřebujeme vybrat nějakou jednotku us army, co používá M4 a acu maskáč a ideálně se o ní dá hodně přečíst někde na internetech
- na jak velkou investici se máme připravit, pokud chceme pořídit kvalitní vybavení (slušnou aeg, originální gear)? Vejdeme se do 25k na člověka i se zbraní?
Moc o as jako koníčku zatím nevím, takže se omlouvám, pokud jsou ty otázky hloupý, nebo nekonkrétní. Díky moc za všechny odpovědi