Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 27 dub 2025, 01:39

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 18 ] 
 Sniper Cup Morava 4.3. 2012 
Autor Zpráva
Desátník
Desátník

Nový příspěvek Sniper Cup Morava 4.3. 2012
Dobrý den,
rád bych si Vás (především ostrostřelce), dovolil pozvat na akci zvanou Sniper Cup Morava.
tato akce je obdobou starší a propracovanější akce, která bývá pořádána týmem URNA Pardubice.
Jde nám především zjistit kolik sniperů se nachází na Moravě - akce se koná v okolí Prostějova.
Více informací se dozvíte na následujícím odkaze:
http://airsoftkoalice.cz/front.events/single/44

Naposledy upravil Pala dne 14 úno 2012, 20:54, celkově upraveno 1

14 úno 2012, 20:41
Moderátor
Moderátor

Nový příspěvek Re: Sniper Cup Morava
No to přeju hodne štěstí ať to výde tak nějak proberu kalendář jak to mám nacpaný a popřemejšlím.
Jen si dovolím takovou trochu popichujíci. Co to má společnýho s akcí co dělala UP? Podle popisu tak nějak nic? Nechce te to raděj prezentovat jako svoji akci ne nějakou napodobovací?

Hle, oni mě volají, vyzývají mně,
abych přijal místo své
v sálech Vahally, kde udatní budou žít navěky.

14 úno 2012, 20:48
Generál poručík
Generál poručík

Nový příspěvek Re: Sniper Cup Morava 4.3. 2012
Nechi bejt rejpal, ale musím se přidat k montymu.I když sem bohužel puvodni sniper cup nezažil, tak tuto je defacto pouze tercova strelba a nebo je ten coment na vasich strankach dosti zavadejici...
A jak tady již nekolikrat padlo sniperina je o strileni az jako jedna z poslednich veci...

http://www.scpmc.estranky.cz/

15 úno 2012, 18:51
Profil ICQ
Desátník
Desátník

Ano, jedná se ve své podstatě pouze o terčovou střelbu. Souhlasím, že střelba je až poslední možností, ale i tak je nedínou součástí práce každého ostrostřelce. Neexistuje způsob, jakým objektivně posoudit taktiku, přesuny, maskování a mnoho dalších. Proto jsme se zaměřili na disciplíny, které jsou měřitelné -přesnost, rychlost, práce se zbraní. Nehrajeme si na nic a nevyhlašujeme, že se jedná o nejlepší typ, jakým posoudit schopnosti odstřelovače, ale chceme si užít příjemné dopoledne s vyznavači stejného stylu hry a popřípadě se seznámit a dále spolupracovat... A upřímně, dělat soutěž v okolí Prostějova pro "pravé a ortodoxní" snipery by byl nesmysl -sešli by se maximálně dva.

15 úno 2012, 20:18
Moderátor
Moderátor

No jo no pak ale tomu neříkej že to navazuje na SC od UR. Podle toho co tam máte napsané se to tomu nepřibližuje vubec. Nechte to jako vlasní koncepci která je také zajímavá. Ikdyž nebude vypovídat o schopnostech odstřelovače jako celku ale jen o schopnostech jeho zbraně. I tak to je zajímavé takže netřeba se ohánět jinou akcí.

abych přijal místo své

16 úno 2012, 07:46
Desátník
Desátník

Tak to vzniklo nedorozumnění... Výše jsem psal, že akce je obdobou akce od urny. Nikde jsem neříkal ani nepsal, že to na ni má navazovat - stačí si pozorně pročíst popisek.
A pokud mi je známo, tak na původním Sniper Cupu bylo 5 disciplín a s toho byli 4 střelecké a pouze jediná, která se soustředila na maskování.

16 úno 2012, 08:53
Armádní generál
Armádní generál

Pala píše:
A upřímně, dělat soutěž v okolí Prostějova pro "pravé a ortodoxní" snipery by byl nesmysl -sešli by se maximálně dva.

Omyl, možná kdyby se udělala soutěž kde by se mohli snipeři ukázat i "bez" střílení, tak by možná zájem byl (a okolí Prostějova je téměř ideální), ale bohužel od nás airsofovou sniperku nemá skoro nikdo, nebo ne v takovým stavu aby se s tím dalo smysluplně soutěžit. (ne že by se nechtěli věnovat střelbě, ale prostě spíš tahaj znehodnocenky a na střelbu jezdíme na střelnici).

Jinak pokud jsi ještě neviděl, tak doporučuji serii Top Sniper (na uložto je v češtině), je tam spousta inspirace právě na podobnou soutěž, samozřejmě je to taky hodně o střílení, ale třeba to plížení tam mají taky dobře vychytaný.

Každopádně přeju hodně štěstí ať se najdou účastníci a ať vám to klapne :)

16 úno 2012, 09:07
Profil Zobrazit autorovy stránky
Moderátor
Moderátor

Pala píše:
A pokud mi je známo, tak na původním Sniper Cupu bylo 5 disciplín a s toho byli 4 střelecké a pouze jediná, která se soustředila na maskování.

No tak to je ti známo velice blbě. Doporučuju aby si otom sehneal daleko více informací protože dle toho co píšeš tak vubec nemáš ponětí jak to probýhalo.

abych přijal místo své

16 úno 2012, 10:42
Desátník
Desátník

reyes102 píše:
Omyl, možná kdyby se udělala soutěž kde by se mohli snipeři ukázat i "bez" střílení, tak by možná zájem byl (a okolí Prostějova je téměř ideální), ale bohužel od nás airsofovou sniperku nemá skoro nikdo, nebo ne v takovým stavu aby se s tím dalo smysluplně soutěžit. (ne že by se nechtěli věnovat střelbě, ale prostě spíš tahaj znehodnocenky a na střelbu jezdíme na střelnici).

Jinak pokud jsi ještě neviděl, tak doporučuji serii Top Sniper (na uložto je v češtině), je tam spousta inspirace právě na podobnou soutěž, samozřejmě je to taky hodně o střílení, ale třeba to plížení tam mají taky dobře vychytaný.

Každopádně přeju hodně štěstí ať se najdou účastníci a ať vám to klapne :)

Možná, že by opravdu o takovou soutěž zájem byl...ale neznám v okolí dostatek lidí, kteří by se akce bez střílení zúčastnili a jako každá soutěž i tato by stála na množství účastníků, kterých podlě mě by bylo poskromnu.
Já mám zatím podle stránek: http://www.airsoftkoalice.cz/front.events/single/44 devět účastníků, a konec registrace na tuto akci je za cca 14 dní a tak doufám, že se ještě někdo přihlásí.
Děkuji za inspiraci, na Top Sniper určitě kouknu a třeba si stoho i něco vemu...

16 úno 2012, 12:16
Desátník
Desátník

Monty píše:
No tak to je ti známo velice blbě. Doporučuju aby si otom sehneal daleko více informací protože dle toho co píšeš tak vubec nemáš ponětí jak to probýhalo.

Asi to bude jak říkáš. Osobně jsem se této akce nezúčastnil a tak soudím a operuji s informacemi, které se mi dostaly z doslechu. Nejspíše tedy byli zcestné.
Tak či tak je námi vedená diskuze zbytečná. Opravdu se bude jednat pouze o střeleckou soutěž, která nemá nic společného s SC od UR, jak jsem se snažil vysvětlit výše. Myslím, že pořádání soutěže pro snipery v pravém slova smyslu se vším všudy by se měl ujmout někdo zkušenejší a někdo kdo si může opravdu říkat "sniper" - to si já sám o sobě tvrdit nedovolím.
Pokud někdo takovou akci uspořádá, tak se třeba rád zúčastním.

16 úno 2012, 12:20
Desátník
Desátník

To Monty:
Nicméně rád se nechámpoučit a získat více informací o SC od UR. Napiš formou SZ a probereme to, bude li zájem.

16 úno 2012, 12:26
Moderátor
Moderátor

Pala píše:
Monty píše:

Asi to bude jak říkáš. Osobně jsem se této akce nezúčastnil a tak soudím a operuji s informacemi, které se mi dostaly z doslechu. Nejspíše tedy byli zcestné.
Tak či tak je námi vedená diskuze zbytečná. Opravdu se bude jednat pouze o střeleckou soutěž, která nemá nic společného s SC od UR, jak jsem se snažil vysvětlit výše. Myslím, že pořádání soutěže pro snipery v pravém slova smyslu se vším všudy by se měl ujmout někdo zkušenejší a někdo kdo si může opravdu říkat "sniper" - to si já sám o sobě tvrdit nedovolím.
Pokud někdo takovou akci uspořádá, tak se třeba rád zúčastním.

JJ tak sme se shodly. No a zamě taky samo přeju aby vám to vyšlo a měly ste plno.
No a jak si říkal že pokud někdo SC udělá tak snaha už byla jenže se přihlásily jen 4 lidi.

abych přijal místo své

16 úno 2012, 13:21
Desátník
Desátník

Tak tady máme disciplíny, kterými budou muset účastníci SC Morava projít...

Stage 1
- střelba na 10 ks „krabiček od sirek“, 10m, 10 ran / 3min
- poloha ve stoje bez opory

Stage 2
- střelba na statický terč, 40 m, 5 ran / 2 min / terč (počítají se dva nejlepší zásahy)
a) poloha v leže
b) poloha v kleče/v sedě

c) poloha ve stoje bez opory

Stage 3
-střelba z sekundární zbraně na čas

Stage 4
- střelba na teroristu s rukojmím, 25/30/35 m, 1 rána / terč, 5 min
- poloha v leže

Stage 5
- střelba na statický terč za pohyblivou překážkou, 30 m, 1 rána
- poloha v kleče

Stage 6

-střelba na terč po fyzické zátěži – 20m

-10dřepů, 10kliků, běh, střelba na pet láhev ze sek. Zbraně, běh, střelba na terč

Disciplíny jsou voleny vzhledem k podmínkám, hlavně zimě, která rapidně ovlivňuje dostřel našich mazlů.

24 úno 2012, 09:17
Podpraporčík
Podpraporčík

škoda, že nemám sekundárku:( jinak bych se nejspíše zůčastnil

09 bře 2012, 12:12
Moderátor
Moderátor

Stefun píše:
škoda, že nemám sekundárku:( jinak bych se nejspíše zůčastnil

Oh cmon, kdo chce, najde si způsob, kdo nechce, najde si důvod...

http://airsoftshop.cz/product_info.php/ ... ts_id/2862 a to nemluvim o bazarech nebo možnosti půjčení od kamaráda...

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

09 bře 2012, 13:14
Profil ICQ
Podpraporčík
Podpraporčík

Čekal jsem, že toto někdo napíše...bohužel tolik kámošů, který mají pistolku nemám max. jednoho, hodně jsem váhal jestli mám koupit sekundárku...přečetl jsem si tu toho hodně a nakonec jsem z toho vyvodil, že levná sekundárka je naprd a manuála nechci, takže bude nejspíš pro mě zbytečná...kupovat bazarovku ani náhodou nebudu(důvody jsou jasné - podvody a hrozný stav)+ pistole nemají zrovna dlouhou životnost, a tak jsem radši dal další peníze do L96(nový píst a 380% pružinu).

09 bře 2012, 15:16
Moderátor
Moderátor

Nerad se opakuju, ale kdo opravdu chce, ten si způsob najde. Vymlouvat se na to, že nemáš bouchačku, když by ti stačila přinejhorším i natahovací pistole od Vietnamce (ve Stage 3 bys skončil asi určitě suverénně poslední, ale co? Důležitý je zůčastnit se...), je prostě mimo.

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

09 bře 2012, 19:28
Profil ICQ
Podpraporčík
Podpraporčík

Máš pravdu. Pokud bude nějaké příště, tak už něco vymyslím:)

09 bře 2012, 20:36
Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.   [ Příspěvků: 18 ]