Re: Pantac 3-Day Assault Pack (EN)
Volný překlad do CZ
Batoh jsem koupil hlavně pro mou ženu (i když jsem si jist, že jej někdy také použiji). Chtěli jsme kvalitní, odolný batoh, který by nebyl příliš velký, (velké turistické batohy již máme, ale jsou příliš velké na jednodenní výlet), ale byl dostatečně prostorný pro běžné denní věci. Rozhodli jsme se pro Pantac 3-Day Assault Pack v Coyote Brown, protože se mojí ženě tato barva líbila (ona není military maniak), ale také disponuje MOLLE vazbou, které dávají možnost pro ověšení dalšími kapsami, a také byl za rozumnou cenu (něco málo přes 100 $, včetně poštovného do ČR).
První dojmy
Objednávali jsme z WGC, přišlo to za 2 týdny, dobře zabalené, a to i s pěkným promo kalendářem. První dojem byl prostě skvělý. Textilie (CORDURA nylon), stejně jako plastové fastexy (spony) jyou vynikající. Šití a zbytek batohu je také bezchybně provedené. Tento batoh vypadá na to, že by opravdu přežil válku, pocity byly zcela odlišné od levnějších batohů, které máme.
Design
Jeho tvar je jednou z jeho nejlepších vlastností. Není příliš vysoký, ale oproti tomu poměrně hluboký. Takže je poměrně kompaktní, a přesto nabízí hodně prostoru. Je rozdělen na hlavní prostor a na dva menší prostory. Dokázal jsem dostat dovnitř 3 velké deskové hry, jak je vidět na fotografiích. To rozhodně nabízí více než dostatečný prostor, vzhledem k jeho výšce.
Pásky s přezkami umožňují přidat pušku nebo jiné věci na stranu batohu, popřípadně menší spací pytel pod dno. MOLLE pásky se nachází na stranách a dolní polovině přední části tašky.
Hlavní prostor je opravdu velký, dobře přístupný a obsahuje elastický popruh pro notebook, camelbag, A4 kapsu, kterou lze použít pro dokumenty.
Oba "jistící" pásy, hrudní a bederní, jsou dobře navrženy, snadno nastavitelný. Problém by jste ovšem mohli mít, pokud jste hubenější, ale moje střední postava je akorát, takže větší postavy nebodou mít žádný problém. Hrudní pás může být trochu posunut směrem nahoru, což je vhodné pro ženy.
Dva menší prostory jsou jednoduché, nejsou již dále rozděleny, ale dobře přístupné a dostatečně velké.
K dispozici jsou také menší, přídavné kapsy na MOLLE vazbu, čím je možné získat více místa.
Komfort
Ramenní popruhy jsou široké, dobře polstrované a skvěle rozkládají váhu. Záda polstrovaný nejsou, což je vlastně docela špatné, protože poté batoh nesedne tak dobře. Myslím, že nebudete mít problém, pokud:
- Máte na sobě plate-carrier (možná také důvod, proč na zádech chybí polstrování)
- Nebo si alespoň neponesete objekt, jako je velká krabice od deskové hry
Celkově je pohodlný, a myslím, že to opravdu záleží na tom, co vlastně mají uvnitř batohu.
Celkový dojem
Velký batoh, ?dost rozumný?, robustní a dobře navržený. Pokud zpozoruji nějaké problémy s těmi nevypolstrovanými zády, dám vědět, ale zatím se to zdá OK (jen jeden malý výlet s tímto batohem zatím). Závěr: skvělý batoh za skvělou cenu.