FAMAS cybergun mechabox upgrade
Zdravíčko, takže mám v plánu upgradovat tuto plastovou krásku, hlavně zevnitř.
http://taita.forum2jeux.com/t875-review ... odele-2009na těchle francouzských stránkácj je rozebraný mech. Já rozebíral zatím jen zbraň tak, abych se dostal k hop komoře = rozebrat úplně celou zbraň. Ta těsní krásně a tak s tím problém nebude. Budu ale někdy muset vyměnit hlaveň (základní .05, né že by se zrovna leskla). I přes dýlku (470mm) to není moc přesvědčivé, je ale fakt, že včera zrovna nebylo nejideálnější počasí (větrné podmínky). Takže hlaveň za pěkný peníz GURU ?
Hop komora je plastová, proto se ptám, trysku radši plastovou, aby nerozedřela komoru, která se zřejmě nedá sehnat ?
Dále, na obrázcích je hlava válce ze 7. mechu, pokukoval jsem po setech a od prověřených značek vidím jen ASPro, docela mě štve, že není GURU, to se přestalo vyrábět ? Chtěl bych do toho tichý set, tedy s gumou, ale to ani ASPro nemá. Zbraň v základu už je takto s tlumičem krásně tichá. Zdání klame jen střelci, který má mech přímo u ucha
Trn, je na těch obrázcích někde, radši postnu link
http://xavier.r.free.fr/10_REVIEWS/Revi ... 6_mini.JPGDokázal by někdo identifikovat trn, zda je to 7. verze ?
Teď ke kadenci. Jak by měl fungovat převod např. 14:1 a zátěžový motor ? Plánuju pružinu 110 či atyp 115 a doufám, že se úsťovka bude pohybovat okolo 125 m/s. Myslím, že to reálné je. Kola jsou velikostně klasická (kola pro marui vyrábí jen systema). Píst by mohl být s jedním ocelovým zubem ?
Motor SHS ? Asi zatím jasná volba. Základní motor má velmi slabé neodymová magnety. Motor je zde klasický krátký
Mech už jsem v roce měl, musím říct, že to je pořádnej kus cihly. Nahoře je lišta zesílení jako u trojkovýho mechu. Celkovou tloušťku materiálu zatím nedokážu odhadnout, neměl jsem ho zatím rozebraný. Což by zase byla otázka, zda mech vydrží vysokou kadenci či ještě silnější pružinu. To mi připomíná, asi by se hodila spíše POM hlava pístu, že ? Navíc gumy z tichých setů na hlavách pístu a válce by mohly také redukovat energii přenášenou na tělo mechu.
Na tom odkazu je vidět ještě srovnání obou mechaboxů, jejich mohutnosti (marui vs. cybergun)
Pokud bude čas, tak to nafotím. Momentálně mám ale před maturitou, takže není čas na upgrade natož shánět peníze
Tímto chci navíc jen vyvrátit fámy, že žádnej famas nemá kompatibilní vnitřnosti ... Ale je fakt, že mech ani komoru asi neseženete ... To je snad jediné mínus upgradu.