Autor |
Zpráva |
funstrom
Štábní rotmistr
|
Re: Značka AIMTOP
čus dnes po akci jsem objevil na mechu praskliny tudíž ho budu měnit a chci se zeptat jestli jste někdo měli dvojkovej mech od AT s 8mm ložiskama jestli má cenu si ho pořizovat na 130 popřípadě 140 ale myslim že je to moc http://airsoftpro.cz/eshop/product_info ... cts_id=320
|
06 bře 2011, 19:35 |
|
|
|
Cotulosh
Moderátor
Registrován: 14 zář 2009, 20:02 Příspěvky: 1084 Bydliště: Karviná
|
Zkoušel jsem ho osobně a SP130 (druhou) drží už třetím rokem. Víc bych ale neriskoval. To už není ta jistota. Ani na 130 to není jistota, ale pořád větší, než u 140...
_________________ O oko přijdeš ve chvíli, kdy airsoft hraješ bez brýlí. Pokud žádáte autorizaci na ICQ, podepisujte se. Nepodepsané házím do ignor listu!
|
06 bře 2011, 22:47 |
|
|
|
knedla
Svobodník
|
no ja taky premyslim o gear boxu AT muzete mi napsat co si o tom myslite http://www.eagleguns.cz/ Kód zboží: 101426 vydrzi to?
|
20 bře 2011, 17:45 |
|
|
|
pool
Štábní praporčík
|
mě aimtop mech prasknul na m130 po 1000 ranach
|
20 bře 2011, 18:39 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
Takže jsem si koupil M4 RAS s pevnou pažbou od Aimtopu, a jelikož informací není nikdy dost, tak zde jsou některé moje poznatky po prohlédnutí a testovacích střelbách: - Způsob balení je naprosto dementní, skutečně nechápu proč neudělají normální krabice namísto téhleté srandy s cablebindery. Na verzi s pevnou pažbou je navíc krabice moc krátká, což bylo geniálně vyřešeno tak, že někdo odšrouboval přední část vnější hlavně a hodil ji vedle, pak se tam kvér jentaktak vešel. Jenže s opravdu milimetrovou rezervou, takže při transportu narážel čouhající vnější hlavní do boku krabice tak dlouho, až to rozšlehalo hopkomoru na s*ačky. Kvér tedy musel okamžitě po doručení zpět do Anáče na reklamaci a výměnu komory. - Vnější zpracování je průměrné. tělo je určitě sympatičtější než číny, ale CA nebo GP se nemůže rovnat. Pružina napínací páky je od začátku slabá a občas je po natažení páku nutné dorazit rukou. Pažba působí plastovějším dojmem než většina čínských. Předpažbí je pěkné, číslování má ražené na dvou lištách ze čtyř, lehce se točí do stran (hlaveň drží stoprocentně pevně, ale deltaring a přední úchyt jsou trochu volnější), ale není to nic co by vadilo a ostrá to dělá taky. Díry na čepy které drží přední mířidla jsou moc velké, takže čepy samovolně vypadávají a ztráta je nevyhnutelná, já o tom věděl a stejně jsem jeden ztratil dříve, než jsem se dostal k tomu to nějak vyřešit. Je to fakt velikostí děr, měl jsem doma čepy z jiného kvéru a výsledek ještě horší, ty skrz to přímo propadávaly. Zalepení není nic moc řešení, čepy pak blbě plní svoji úlohu a mířidla se kývou, já to vyřešil tím, že jsem tam nacpal takovéty duté roztahovací čepy ze zničeného taktického úchytu na popruh, ty jsem tam musel natlouct kladivem a už se to ani nehne. Přední část hlavně je nadvakrát šroubovací, takže se z ní dá udělat 16'', 12'' nebo 9'', což je poměrně megahustá záležitost. Tělo a předpažbí jsou tmavě šedé, nejsou černé. - Výkon po výměně komory za plastovou VFC je cca 140m/s, nicméně určitě by se na těch avizovaných 150m/s dalo dostat, dost možná by stačila precizní CNC hopkomora a přesná hlaveň - časem vyzkouším dát přesnou M16kovou hlaveň protaženou do tlumiče (má to plný válec) a k tomu asi dám novou komoru a uvidím. Co do dostřelu a přesnosti si nemůžu stěžovat, myslím že takovýhle kvér mi bude bohatě dostačovat. Zbraň má příšerný zvuk (hned v Anáči dostala stylovou přezdívku Štěkna) a dokonce trošičku "kope", stejně jako to dělaly třeba starší generace GP, až jednoho krásného dne nebudu líný, tak zkontroluju podložkování kol a pořádně to promažu. - Co se zásobníků týče, už jsem psal sem: viewtopic.php?f=113&t=6163&p=110034- Kadence je při použití Sanyo 8.4V/1700mAh slušná (neměřil jsem), ale odezva na stisknutí spouště je trošku znát, uvidím jak to dopadne až vyměním konektory za XT60. 9.6V verzi nebo nějakou lipol by to rozhodně sneslo, ale já jsem líný za to dávat prachy, když 8.4ka vcelku v pohodě stačí. Edit: Ještě jedna věc k elektrice, poté co se mi kvér vrátil z Anáče přestal asi po pěti ranách střílet, tak jsem jako první zkontroloval pojistku a na co jsem nepřišel - žádná tam nebyla a kontakty byly natvrdo spojené, resp. nebyly, protože po pár výstřelech se rozpojily a to byl důvod proč kvér nestřílel. Nevím jestli to tak bylo už z výroby, nebo jestli se pojistka hodila technikovi v Anáči když tam byl kvér na reklamaci kvůli prasklé komoře (víme jak to chodí, že), ale v každém případě doporučuji zkontrolovat.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
26 bře 2011, 18:53 |
|
|
|
Duke1
Kapitán
|
Takze moje zkusenosti s AT. Mam od nich AT zatezovej motor (cena 1200 kc nebo tak kupoval jsem ho davno) Nastrileno na 140 GD 8000 na M120 GD 10000 na M130 SHS 500 Suma sumarum skvelej motor stale funguje jako novej pri bateriovem napeti a proudu nejdriv 9.6 V 1800 MAH Firefox (cca 1.5 roku) pak 9.9 V 4500 MaH .
Dale od nich mam Celokovovej(hrebinek) cervenej pist a musim rict ,ze stale po tolika vystrelich jako novej bez skrabance (doporucuji).
_________________ -Military-
|
29 bře 2011, 17:07 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
|
Tak po výměně konektorů za XT60 (kabeláž-baterka) a dutinky (spojka kabeláže v pažbě) se kadence znatelně zvedla a prodleva po stisku spouště skoro zmizela, takže konektory byly opět nejslabším místem, jak to tak bývá. I když se vám nebude chtít kuchat kvér a dávat třeba MOSFET, tak tohleto udělejte určitě, je to otázka pár minut.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
29 bře 2011, 17:50 |
|
|
|
Solis.
Plukovník
Registrován: 17 kvě 2011, 18:56 Příspěvky: 711 Bydliště: Ústecký kraj
|
Minulý rok v dubnu mi zbraň přišla a byl jsem nad míru spojený (až co se týče plastové ručky a výsuvné pažby) Výkon byl skvělý, ale jak už bylo řečeno, strašně to řvalo. Když se vypodložkovala kola hluk se znatelně snížil a kadence příjemně zvedla.. Tělo používáním chytlo pěknou barvu a už nebylo tak světlé. Předpažbí se začlo trošku kývat, to jsem vyřešil , že jsem trošku zvětšil díru v vnější hlavni (ti co mají, určitě vědí o čem mluvím) udělal nový zavit , dal krapet delší sroubek (ale bacha, aby nebyl až moc dlouhý aby vám netlačil na hlavěn ) a tekutou závlačku, teď to nádherně drží. Pažbu jsem vyměnil za CTR která nádherně sedí a vůbec se nevyklá. Na řadu přisla i SHS CNC komora a dostřel se zvedl. Komora do těla skvěle sedla, pevně drží na svém místě u mechaboxu Se zbraní jsem byl spokojený než mi trošku nakřupl mechabox. Hliníkový mech za 3600 jsem nechtěl kupovat , proto jsem začatkem tohoto roku šel do CM048A, přendal do něj vnitřosti AT a byl jsem spokojeny než mi odešlo středové kolo , přiznám se ale že nejspíš mou vinou. Kola však měli za sebou už přes 60 000 BB a to i v mrazech jako -20 stupňů. Píst drží skvěle, je skoro jako nový, jen zakalení posledního zubu v záberu je lehce pryč. Nyní už mám obednané nové středové kolo ,stejně jako SDG od guru a už se těším až ji zase složím dohromady včetně nové vzduchotechniky GURU. Takže já osobně zbraň doporučuji, ale pozor na ten mech a hraní v mrazech, které já hodně podcenil.
_________________ M16A4 - sp140 -> 168m/s + mk12 mod.1 - sp160 -> 180m/s + SR25 - psg150 190m/s +
|
21 kvě 2011, 17:11 |
|
|
|
vanhouten
Armádní generál
Registrován: 23 úno 2010, 18:36 Příspěvky: 3178 Bydliště: 34UCA073165
|
panove jak jsou na tom Hopgumy od aimtopu? kolega objednava z aspro, ale vsechny maji vyprodane, jen je skladem Aimtop a element (element nechci - spatne zkusenosti)
guma by mela byt na SP140 - SP150
dik
|
30 pro 2011, 11:00 |
|
|
|
Daven
Moderátor
Registrován: 16 úno 2009, 19:11 Příspěvky: 1271 Bydliště: Chrudim a Praha
|
no Aimtop gumu jsem testoval v manualnim SVD na M170 a hopovala dobre, za tu cenu fain kord na silnejsi pruziny
_________________ Jo H&K G3A4 od TM je vážně rarita ... člen Airsoft Teamu Chrudim
|
30 pro 2011, 12:22 |
|
|
|
smoke46
Praporčík
|
Keď už téma kde sa spomínajú mechy AT chcel by som sa spýtať či sa opláca kupovať toto http://airsoftpro.cz/eshop/product_info ... ts_id=1844 zbraň M16 CA (tá novšia verzia) alebo do CA mechaboxu kupovať nové diely a upgradovať ten na 130 MBlock mám.. Edit : očakáva sa že bude slúžiť čo najdlhšie, a s úsťovkou odpovedajúcou tej 130tke teda aspoň 150 m/s
|
31 srp 2012, 16:57 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
|
Upgradni původní mecháč, kupoval bys hafo věcí zbytečně. Stačí ti novej vzduch, píst, brko, motor a pokud se chystáš to tahat lipolkou, tak kable s mosfetem. Ale s těma 150m/s nepočítej, na M130 se ti to zdaleka nemusí povést.
|
31 srp 2012, 17:19 |
|
|
|
|