Autor |
Zpráva |
airsofter
Major
|
 Re: Výběr zbraně do 3k
PP nemám, pokud ve fórku dám "hledat" slovo li-pol, najde kulový.... Po chvíli hledání jsem našel akorát http://www.emotors.cz/elsa/eshop/5-1-BA ... mAh-2S-25C
|
08 úno 2012, 21:35 |
|
 |
|
smolda
Brigádní generál
Registrován: 09 bře 2008, 14:33 Příspěvky: 1407 Bydliště: Turnov (Liberecký kraj)
|
hele nebuď línej jak veš...hledat můžeš: lipol, li-pol, li pol...  je tu přímo rozsáhlé téma o akumulátorech...možná i přímo o lipolkách
_________________ Tango down! ______________________________________________________ KAC SR 25 (PJ, komplet custom Smolda): 123 m/s s BLS 0.30g Colt M4 CQB-R (DBoys): 96 m/s s BLS 0.28g Colt MEU (Bell): 99 m/s s BLS 0.20g
|
08 úno 2012, 21:39 |
|
 |
|
Solis.
Plukovník
Registrován: 17 kvě 2011, 18:56 Příspěvky: 711 Bydliště: Ústecký kraj
|
viewtopic.php?f=145&t=4159&p=138761&hilit=lipol#p138761Jinak ta co jsi postoval je dobrá (soudím dle ostatních názorů) osobní zkušenost mám s touto: http://www.emotors.cz/elsa/eshop/5-1-BA ... LiPol-Packnabíječka stačí tadle. 2/3S s balacérem http://www.emotors.cz/elsa/eshop/3-1-NA ... -110V-240Vedit: ale s tím by to chtělo i nové kable a konektory. (konektor na baterii ti zdarma vymění) Takže až budeš mít zbraň , nebude ti stačit výdrž, pak začni řešit toto. nejde koupit vše najednou.
_________________ M16A4 - sp140 -> 168m/s + mk12 mod.1 - sp160 -> 180m/s + SR25 - psg150 190m/s +
|
08 úno 2012, 21:53 |
|
 |
|
airsofter
Major
|
Citace: viewtopic.php?f=145&t=4159&p=138761&hilit=lipol#p138761 Jinak ta co jsi postoval je dobrá (soudím dle ostatních názorů) osobní zkušenost mám s touto: http://www.emotors.cz/elsa/eshop/5-1-BA ... LiPol-Pack nabíječka stačí tadle. 2/3S s balacérem http://www.emotors.cz/elsa/eshop/3-1-NA ... -110V-240V edit: ale s tím by to chtělo i nové kable a konektory. (konektor na baterii ti zdarma vymění) Takže až budeš mít zbraň , nebude ti stačit výdrž, pak začni řešit toto. nejde koupit vše najednou. No, vzhledem k ceně se to rozhodně vyplatí. A vážně to neutáhne ta základní čína kabeláž? A ten konektor myslíš konektor na baterii(přímo fyzicky na té baterce), nebo konektor v pažbě kvéru, do kterého se zapojuje baterka? 
|
08 úno 2012, 22:27 |
|
 |
|
Dan S.
Štábní praporčík
|
oba, nejlip vymenit za Tcko nebo XT60
_________________ Nic nevydrží ránu Trpasličím válečným kladivem. Pokud však ano je potřeba ránu zopakovat s větší silou.
|
08 úno 2012, 22:31 |
|
 |
|
Daven
Moderátor
Registrován: 16 úno 2009, 19:11 Příspěvky: 1271 Bydliště: Chrudim a Praha
|
kdyz budes davat lipolku tak rozhodne doporucuju kabelaz s mosfetem, jinak budou pekne trpet spoustove kontakty. Pokud mas odporovou pajku tak vem universalni kabelaz, pokrat kabely a zapajej na mechabox ktery neni treba u AK ani rozebirat pro tuto montaz: http://www.jefftron.cz/Mosfet/Mosfet-s- ... elazi.html
_________________ Jo H&K G3A4 od TM je vážně rarita ... člen Airsoft Teamu Chrudim
|
08 úno 2012, 22:47 |
|
 |
|
airsofter
Major
|
Citace: kdyz budes davat lipolku tak rozhodne doporucuju kabelaz s mosfetem, jinak budou pekne trpet spoustove kontakty. Pokud mas odporovou pajku tak vem universalni kabelaz, pokrat kabely a zapajej na mechabox ktery neni treba u AK ani rozebirat pro tuto montaz: http://www.jefftron.cz/Mosfet/Mosfet-s- ... elazi.html Pěkný, s pájkou jsem dokonce i schopen pájet, ale na začátek asi moc složitý...zatím bych asi zůstal u mw6168 a čajna baterky....časem bych asi přešel na sanyo, protože i kdybych to nějak dopájel, tak mi to cenově vyjde +- stejně...Btw, ta mw6168 jak jsem četl má fci vybíječe i nabíječky, tak proč je tak špatná? Tedy krom toho, že to ROOKIEmu bouchlo? Může se stát 
|
08 úno 2012, 23:34 |
|
 |
|
Freeman.G
Podplukovník
Registrován: 05 dub 2009, 15:48 Příspěvky: 558 Bydliště: Liberec
|
airsofter píše: Citace: kdyz budes davat lipolku tak rozhodne doporucuju kabelaz s mosfetem, jinak budou pekne trpet spoustove kontakty. Pokud mas odporovou pajku tak vem universalni kabelaz, pokrat kabely a zapajej na mechabox ktery neni treba u AK ani rozebirat pro tuto montaz: http://www.jefftron.cz/Mosfet/Mosfet-s- ... elazi.html Pěkný, s pájkou jsem dokonce i schopen pájet, ale na začátek asi moc složitý...zatím bych asi zůstal u mw6168 a čajna baterky....časem bych asi přešel na sanyo, protože i kdybych to nějak dopájel, tak mi to cenově vyjde +- stejně...Btw, ta mw6168 jak jsem četl má fci vybíječe i nabíječky, tak proč je tak špatná? Tedy krom toho, že to ROOKIEmu bouchlo? Může se stát   Protože jsem ve víru starostí zapomněl na to, že MW6168 není spolehlivá ve vypnutí a odpojení AKU podle delty (odmítám vysvětlovat co to je a proč apod.) takže až pozdě jsme zjistili závažnou věc - někdy to prostě nabíječka neodhadne. Já jsem pouze AKU uvařil, jelikož jsem nabíjel přes den a v šoku si na to vzpomněl. Spoluhráč to udělal přes noc - a vzbudil ho výbuch akupacku. To se klidně mohlo stát i mě, jelikož na začátku mého softění jsem běžně nabíjel přes noc. Teď bych takle nabíjel možná tak mobil ... a pro AEG už mám luxusní nabíječku a stejně bych to neudělal .... Tak kurňa na co kupovat MW6168  , když se sama nevypne ????? Tak úžasná není, je to jen hnusnej čínskej krám, jen větší a těžší než je v krabici od AEG ... Jo, vybíjí, ale už jsem ti řekl jak ... jednou ti vybíjet nebude, to mi věř. A možná to bude hned od začátku. Prostě ten výkon baterie se mění v teplo v odpůrku velikosti zlomené sirky. A to teplo té nabíjčce dost škodí, takže ti jednou 100% nevypne a ještě si na mě vzpomeneš  ... OMG, tolik lidí ti tady poradilo, že za cca 600 Kč budeš mít pokoj na dlouhou dobu s LiXX a ty stejně skončíš s tím, co jsi psal na začátku. To nemá smysl. Ale budiž, každýho věc, snaha byla pomoci, a ukázat ti něco ze zkušeností, abys nedělal krok zpět. Komu není rady, tomu není pomoci. Být MOD tak to locku, jelikož je to omílání toho samého furt dokola a všechno je vysvětlo furt dokola a znova a znova, protože ty témata ohledně rad tu jsou ... jak na zbraň, tak na aku, tak na nabíječku  Navíc když už Jeff, řekne: Jeff píše: jinak lipol i s nabijeckou jde sehnat do 600kc, coz je daleko lepsi reseni Tak to vnímej jak radu z příručky přežití SAS. Ten o elektrice něco ví Už mě to nebaví ... jdu dělat něco užitečnějšího 
_________________ LCpl. Freeman G. 4th Recon Bn. USMC 2006-2007 Reenacted (Finished 2013)
Můj Airsoft MEGAVÝPRODEJ na Rajčeti Prodej vlastních airsoft přebytků již od 10 Kč
Naposledy upravil Freeman.G dne 09 úno 2012, 00:11, celkově upraveno 1
|
08 úno 2012, 23:59 |
|
 |
|
smolda
Brigádní generál
Registrován: 09 bře 2008, 14:33 Příspěvky: 1407 Bydliště: Turnov (Liberecký kraj)
|
Jo je to jak mluvení do vzduchu. MWčko je shit taky klukům všechny tři odešly. Ale prostě néé maj to skoro všechny shopy jako nabíječku tak proč shánět jinou, že?  a to má airsofter hromadu příspěvků...očividně moc rozumu nepobral... Ve výsledku je to jedno, co si koupíš. Můžeš to tavit tou čínskou mrchou a vybíjet žárovkou. Baterka půjde stejně brzo do hajzlu tak co.
_________________ Tango down! ______________________________________________________ KAC SR 25 (PJ, komplet custom Smolda): 123 m/s s BLS 0.30g Colt M4 CQB-R (DBoys): 96 m/s s BLS 0.28g Colt MEU (Bell): 99 m/s s BLS 0.20g
|
09 úno 2012, 00:09 |
|
 |
|
Freeman.G
Podplukovník
|
smolda píše: Ve výsledku je to jedno, co si koupíš. Můžeš to tavit tou čínskou mrchou a vybíjet žárovkou. Baterka půjde stejně brzo do hajzlu tak co. Svatá pravda ... i to zázračné Sanyo pošle do kelu ... a možná si to pak uvědomí BTW: u mě to není jedno, sice žárovka, ale to relé mi odpojí pack při přesném poklesu napětí + inovace přepínání 7 a 8 článků  + ještě připojím multimetr a i kdyby relé zklamalo, na displeji vidím hodnotu napětí LIVE 
_________________ LCpl. Freeman G. 4th Recon Bn. USMC 2006-2007 Reenacted (Finished 2013)
Můj Airsoft MEGAVÝPRODEJ na Rajčeti Prodej vlastních airsoft přebytků již od 10 Kč
|
09 úno 2012, 00:16 |
|
 |
|
airsofter
Major
|
Citace: smolda píše: Ve výsledku je to jedno, co si koupíš. Můžeš to tavit tou čínskou mrchou a vybíjet žárovkou. Baterka půjde stejně brzo do hajzlu tak co.
Svatá pravda ... i to zázračné Sanyo pošle do kelu ... a možná si to pak uvědomí
BTW: u mě to není jedno, sice žárovka, ale to relé mi odpojí pack při přesném poklesu napětí + inovace přepínání 7 a 8 článků + ještě připojím multimetr a i kdyby relé zklamalo, na displeji vidím hodnotu napětí LIVE Citace: Jo je to jak mluvení do vzduchu. MWčko je shit taky klukům všechny tři odešly. Ale prostě néé maj to skoro všechny shopy jako nabíječku tak proč shánět jinou, že? a to má airsofter hromadu příspěvků...očividně moc rozumu nepobral...
Ve výsledku je to jedno, co si koupíš. Můžeš to tavit tou čínskou mrchou a vybíjet žárovkou. Baterka půjde stejně brzo do hajzlu tak co. Ok, jen si do mě perte  , sorry že jsem si dovolil se zeptat...Ne, ale teď vážně, stačilo by napsat, že mw6168 nebrat, i když to má jeff vyvěšený na webu jednotky, tak jsem si myslel, že je to kvalita. Ano, neumím zatím předělat kabeláž, proto je pro mě liXX řešení jaksi nedostupné. Stačilo by mi prostě napsat: Měl by sis koupit baterku XY a nabíječku XZ, protože.....
|
09 úno 2012, 00:38 |
|
 |
|
smolda
Brigádní generál
|
Ale to ti tu všichni psali.
|
09 úno 2012, 00:40 |
|
 |
|
airsofter
Major
|
Jo, kup si sanyo, je lepší než ff...kup si mw 6168...potom kup si liXX....nejsem zatím schopnej přepájet kabely....mw 6168 je shit....proč? Flame....Prostě kolik lidí, tolik názorů...
|
09 úno 2012, 00:42 |
|
 |
|
airsofter
Major
|
Navíc, přesvědčení o výhodnosti koupě mw6168 jsem taky nabil odtud: viewtopic.php?f=111&t=7028&hilit=xatra
|
09 úno 2012, 00:45 |
|
 |
|
Daven
Moderátor
|
airsofter píše: ... stačilo by napsat, že mw6168 nebrat, i když to má jeff vyvěšený na webu jednotky, tak jsem si myslel, že je to kvalita ... na airsoftchrudim.cz mame pouze Uživatelský návod pro nabíječku MW6168, nikoliv recenzi, kdyz jsem zacinal taky jsem ji mel protoze nic jineho za prijatelne prachy nebylo a slouzila cca 2 roky dobre, asi od te doby kvalita pokulhava ale nyni se da procesorova nabijecka sehnat za super ceny, nebo pro lipolky balancer staci, ten sem taky zezacatku pouzival airsofter píše: ... Ano, neumím zatím předělat kabeláž, proto je pro mě liXX řešení jaksi nedostupné ... Ono ty kontakty to pekne uzira i se sanyo baterkou takze se tomu tak ci onak nevyhnes
_________________ Jo H&K G3A4 od TM je vážně rarita ... člen Airsoft Teamu Chrudim
|
09 úno 2012, 01:06 |
|
 |
|
airsofter
Major
|
Takže podle toho, co čtu prostě tu kabeláž musím vyměnit tak jako tak, že? Btw, jakou procesorovku za ROZUMNOU cenu by jsi mi teda doporučil?
|
09 úno 2012, 01:11 |
|
 |
|
Daven
Moderátor
|
minimálne ECO6 50W 5A + napajeci zbroj napr. ze stareho počítače http://www.eshop-rychle.cz/model-rozumn ... er-Charger
|
09 úno 2012, 01:18 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
Hele, zase to nepřehánějte, na lipol to kable s mosfetem samozřejmě chce, ale na klasickej nicd sanyo by se bez nich bez problémů obešel. Kolega z týmu má Cm.028 už x let, už tenkrát jsme jí brali z druhý ruky, on na ní od tý doby nastřílel desetitisíce ran, většinu z toho na velkym sanyu, mosfet nemá (novou kabeláž teda jo, ale tu jsme tenkrát udělali spíš z nudy než že by to bylo potřeba) a kvér stále bez problémů jede. Potom já mam třeba M16 od JG, taky už několik let, taky nasypáno desetitisíce ran, na zelenejch sanyo baterkách jedu co jí mam, původní kabeláž, původní kontakty, žádnej problém. A takhle bych mohl pokračovat dál a dál. Lipol jsou něco jinýho, na těch se ty kontakty fakt pečou, ale na klasickejch aku je to v pohodě. Dřív mosfety nebyly vůbec a fungovalo se taky a to i na silnejch brkach.
Co se MW6168 týče, tak já jí mam už nějakou dobu a jsem spokojenej, neni to teda nic extra, ale za ty prachy udělala službu parádní. K tomu mam teda vybíječku od Guarderu, protože vybíjí příšerně pomalu, ale jinak to vybíjení taky funguje. Je samozřejmě možný, že to šlo s kvalitou dolu, už jí mam nějakej pátek, ale jak řikam...jsem spokojenej.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
09 úno 2012, 01:36 |
|
 |
|
airsofter
Major
|
Mnoho lidí, mnoho názorů....ty mi třeba napíšeš že ta mw6168 je dobrá a dva lidi tu píšou jakej je to krám...potom prý ta nabíječka od morris www.armymarket.cz/sitovy-nabijec-ac48t- ... orem-d0527je lepší než čína, protože pozná, kdy je baterka nabitá a dodává stálý nabíjecí proud....někdo z fóra zase ale říká, že je to jen obyčejná čína....takže teď už vůbec nevím, co koupit 
|
09 úno 2012, 01:52 |
|
 |
|
Freeman.G
Podplukovník
|
Bez peněz to je těžký .... já přesně vím co chceš  nejlevnější univerzální nabíječku, ideálně za 350 Kč .... jenže já jsem neústupný a MW6168 už nedoporučím, jelikož přestala být kvalitní. Proto vidím LiXX + základní Li nabíječku jako lepší možnost, i s tím, že si necháš předělat kabely (kdekoliv kde máš možnost) ---- a pokud mermomocí chceš používat NiXX tak si nech tu čínu nabíječku a došetři si cca 900 Kč na univerzální s opravdovým procesorem, displejem, balancerem (Turnigy, Imax, Equlibrium atd.) Kdo nemá peníze, čeká  Airsoft bez peněz se provozuje těžko. Promiň, ale je to pravda. BTW: Já LiXX považuji za trochu revoluci v AS. Taky ti dnes nikdo nedoporučuje zbraň bez Hop-up (až na vyjímky revolverů), a tenkrát to taky byla revoluce, když to představili jako novinku ... A dnes ? Když to nemá hop-up, tak by to nikdo nebral.
|
09 úno 2012, 10:28 |
|
 |
|
Alfred
Plukovník
|
Já nevím, ale pokud se člověk baví o základní zbrani, třeba právě pro začátek, tak LiXX baterka mi přijde dost zbytečná. Musíš koupit baterku, pak trochu dražší nabíječku a k čemu? Obyčejný Sanyo NiCd stojí pár korun, trochu slušná automatická nabíječka taky a na základní zbrani ti udělá stejnou službu za menší peníz. Samozřejmě pokud chceš tunit, tak ta LiXX bude samozřejmě asi lepší.
_________________ Airsoft je jen hra a s reálem má společné leda tak maskáče. ----------------------------------------------------------------------- STAR L1A1 CA HK53 KA FN FAL Maruzen Vz.61, Micro UZI Marushin Clone M500 SSB Five round burst Gas Shotgun
|
09 úno 2012, 10:45 |
|
 |
|
Freeman.G
Podplukovník
|
:WALL: chybí mi smajlík tlučící hlavou o zeď .... Chlapec má tu teď milion názorů a rad a nedokáže si z toho udělat obrázek. Tím, že mu pokaždé poradí někdo jinak, mu absolutně nepomůžeme .... Pokud to má jen na blbnutí, a podle mě nemá, tak ať si nechá ten čínskej adaptér ... co je na tom k nepochopení ??? Stávající skladové kusy MW6168 jsou z čínských továren šity šitů .... já se za chvíli nas***u a dám vám číslo na servis FASTu, kteří to v licenci opravují a vyměňují jak vzteklý .... ne jedno elektro je přestalo brát např. VIACO elektro-dům v Liberci, kde to mám z reklamačního z první ruky .... Takže, si už tu někteří pište co chcete, pokud nečtete všechny příspěvky nad tím ... Jasně jsem řekl, že před 3 lety byla situaci jiná a) jiná možnost nebyla b) kvalita byla ucházející (nebo máte pocit že každá série aut je z továren také vždy stejná ???? ) Alfred píše: Já nevím, ale pokud se člověk baví o základní zbrani, třeba právě pro začátek, tak LiXX baterka mi přijde dost zbytečná. Musíš koupit baterku, pak trochu dražší nabíječku a k čemu? Obyčejný Sanyo NiCd stojí pár korun, trochu slušná automatická nabíječka taky a na základní zbrani ti udělá stejnou službu za menší peníz. Samozřejmě pokud chceš tunit, tak ta LiXX bude samozřejmě asi lepší. eee .... BOOT TO THE HEAD !!!! 
|
09 úno 2012, 10:56 |
|
 |
|
airsofter
Major
|
Paráda...nečetl jsem náhodou něco Citace: smolda píše: Ve výsledku je to jedno, co si koupíš. Můžeš to tavit tou čínskou mrchou a vybíjet žárovkou. Baterka půjde stejně brzo do hajzlu tak co.
Svatá pravda ... i to zázračné Sanyo pošle do kelu ... a možná si to pak uvědomí Jakože čínská nabíječka tu sanyo baterku odstřelí? tak proč si ji teď mám zas nechat Citace: Pokud to má jen na blbnutí, a podle mě nemá, tak ať si nechá ten čínskej adaptér ... co je na tom k nepochopení ??? A ano, já nikdy nebudu military hustospešl, co má týdenní akce, jenom potřebuju něco, co by mi vydrželo tak den střílení, víc ne...
|
09 úno 2012, 11:48 |
|
 |
|
Jeff
Moderátor
Registrován: 28 čer 2008, 20:10 Příspěvky: 5923 Bydliště: Heřmanův Městec
|
pouzivej zakladni nabijecku se zakladni baterii, v lete ti to vydrzi jeden den, kdyz nebudes moc kropit
_________________ JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století
|
09 úno 2012, 12:14 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
|
Víšco, ono to je těžký. Nejlevnější možnost je skutečně lipol a k tomu ta jednoduchá nabíječka, za to dáš cca pětikilo, jenže fakt budeš potřebovat ty kable s mosfetem (další pětikilo) a ta nabíječka je fakt jednoúčelová na lipolky, nenabiješ s tim nic jinýho, ani třeba tu původní baterku co k tomu dostaneš. Nebo si potom můžeš koupit zelený sanyo, což je do tohohle kvéru super baterka, ale vzhledem k tomu, že MW6168 je očividně v současnej době k ničemu bude trochu problém s nabíječkou...můžeš si koupit ten Ansmann adaptérek a k tomu si vyrobit vybíječku, ale je to neohrabaný a nutnost to ručně hlídat a odpojovat je otrava. Navíc to má malej nabíjecí proud a časy nabíjení silnejch baterek jdou potom do desítek hodin, což je oproti hodině nebo dvěma u pořádný nabíječky pěknej voser. Nebo si koupit rovnou tu Turingy Accucell 6, s tim už nabiješ fakt cokoli, užiješ jí kdybys časem přešel na lipol, life nebo cokoli jinýho, ale zase to je už dražší sranda no. Nicméně já to považuju za dobrou investici, pokud se s airsoftem nechystáš seknout, tak nabíječku rozhodně využiješ a tahleta ti bude dobře sloužit dlouhý roky.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
09 úno 2012, 12:16 |
|
 |
|
airsofter
Major
|
ok, tak to vypadá asi na ten adaptérek....btw, proč bych tu baterku měl vybíjet a pak znova nabíjet tak dlouho...když bude nabitá třeba z 50% a dám jí nabíjet tak to bude asi lepší, ne? Jo a sanyo 8,4 nebo 9,6 V?
|
09 úno 2012, 12:31 |
|
 |
|
smolda
Brigádní generál
|
airsofter píše: ok, tak to vypadá asi na ten adaptérek....btw, proč bych tu baterku měl vybíjet a pak znova nabíjet tak dlouho...když bude nabitá třeba z 50% a dám jí nabíjet tak to bude asi lepší, ne? Jo a sanyo 8,4 nebo 9,6 V? No tak tohle přesně najdeš když budeš hledat  Ale nebudu zlej...a napíšu ti to hoooooooooodně po lopatě: Niklový aku mají paměť...tu paměť musíš vymazat předtím, než je znovu nabiješ - a vymazeš ji tím, že akumulátor vybiješ. Pokud začneš nabíjet od poloviny kapacty, tak si bude akumulátor pamatovat, že jsi začal nabíjet od poloviny kapacity akumulátoru a bude to považovat za novou nulu (od který to začínáš nabíjet)...když to udělat víckrát, tak se ti postupně bude snižovat celková kapacita. Pokud to ale vždy vybiješ až na stanovenou hodnotu (nevím kolik - je to nějakých x voltů na článek) a začneš nabíjet od této nuly, tak bude kapacita pořád stejná a nebude se snižovat jako při špatném nabíjení od poloviny.
|
09 úno 2012, 12:41 |
|
 |
|
airsofter
Major
|
Citace: No tak tohle přesně najdeš když budeš hledat
Ale nebudu zlej...a napíšu ti to hoooooooooodně po lopatě: Niklový aku mají paměť...tu paměť musíš vymazat předtím, než je znovu nabiješ - a vymazeš ji tím, že akumulátor vybiješ. Pokud začneš nabíjet od poloviny kapacty, tak si bude akumulátor pamatovat, že jsi začal nabíjet od poloviny kapacity akumulátoru a bude to považovat za novou nulu (od který to začínáš nabíjet)...když to udělat víckrát, tak se ti postupně bude snižovat celková kapacita. Pokud to ale vždy vybiješ až na stanovenou hodnotu (nevím kolik - je to nějakých x voltů na článek) a začneš nabíjet od této nuly, tak bude kapacita pořád stejná a nebude se snižovat jako při špatném nabíjení od poloviny. Ok, díky, tohle jsem potřeboval vědět...jinak kolik ran vydrží asi ta sanyo?
|
09 úno 2012, 12:45 |
|
 |
|
smolda
Brigádní generál
|
To musíš vyzkoušet. Záleží na mnoha faktorech. Ale zhruba bych to tipoval s touhle 1700vkou Sayno tak na 1500-2000 ran.
|
09 úno 2012, 12:50 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
|
Tos hodně podcenil, těch cca 2000 ran zvládne zelený Sanyo na M130 brku, u Cm.028 to bude podstatně víc, nebál bych se plácnout klidně nějaký 4000...
Jo a určitě 8.4V, ta baterka je silná jak kráva.
|
09 úno 2012, 13:07 |
|
 |
|
|