Re: Revolver UHC M-29 (8 palců) - manuální verze
Hele já měl jednou v ruce tenhle:
http://airsoftshop.cz/product_info.php/ ... ts_id/38651) Normálně jako u jinejch manuálek tlakem vzduchu, prostě to foukne skrz patronu...zevnitř jsem to neviděl, ale v pažbičce bude s největší pravděpodobností normální manuálkový "ústrojí" s pružinou a pístem, akorát samozřejmě zmenšený. Natahuje se to kohoutkem.
2) Jak říkam, zevnitř jsem to neviděl a v ruce jsem to měl krátce, ale podle osahání bych tomu člověče nevěřil. Možná, že by ten kvér překvapil, ale při natahování jsem měl pocit, že ten kohoutek musim každym momentem utrhnout a zvuk taky nezněl nijak extra. Díly se do toho koupit nedaj, resp. nikdy jsem je nikde neviděl, o vlastní výrobě bych si troufnul rovněž pochybovat, vzhledem k velikosti a relativní složitosti ten mechanismus asi bude dost vtipnej.
3) Na vylepšování střeleckejch vlastností bych rovnou zapomněl (viz bod 2), střenky by podle mě vyměnit nešly, co si pamatuju tak to vypadalo, že už je pod nima samotnej mechanismus. Povrch (jak střenek, tak kvéru) co do estetiky nebyl žádnej zázrak, působilo to dost plastově, ale to by se s trochou modelářskýho umu určitě dalo výrazně zlepšit.
Co dodat? Výkon je plusmínus srovnatelnej třeba s Omegou nebo těma plivátkama na AAA baterky (takže slabota, ale to se dalo vzhledem k principu na jakym to funguje čekat), takže s 0,12g se s tim na nějakejch těch alespoň 15-20m střílet dá, s dvacítkama to už bylo odhadem slabejch 10m. Na potěžkání to je hrozně lehoučký. Co do ovládání to funguje jako ostrej jednočinnej revolver, dvojčinný to samozřejmě neni vzhledem k tomu, že je to manuálka a natažením kohoutku natahuješ celý ústrojí. Za ty peníze pro srandu nebo na nošení pro parádu asi dobrý (samozřejmě po vhodnej úpravě vzhledu povrchu), ale na nějaký větší střílení bych s tim určitě nepočítal.