Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28 dub 2025, 20:04

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ] 
 Výber kvalitnej zbrane .. G&P ? 
Autor Zpráva
Praporčík
Praporčík

Nový příspěvek Výber kvalitnej zbrane .. G&P ?
Zdravím, mám doma klasickú čínu s ktorou trávim viac času pri opravách ako pri hre a preto
by som si chcel kúpiť dačo kvalitné v čom by som sa nemusel hneť ako mi to prinde hrabať..max prerobiť konektory..
Rozmýšlal som nad nejakou G&P (z morrisa majú tam slušné ceny) .. Buď M16A3 + 203 alebo klasickú M16A3
a mám pár otázok ohladom kvality týchto zbraní či z vnútra alebo vonku zbraň plánujem nechať v základe
o nejaký rok dva hodiť aj nejaký taký upgrade..(SP120-130) u čínskych M4/M16 čo som držal každej sa kývalo predpažbie pažba atd
ak dakto vie ako je to u zbraní G&P rád si vypočujem rady, názory majitelov ale aj iných ... celkovo hladám slušný kvér ktorý sa mi nerosype
po dvoch akciách, spolahlivý, spracovanie na úrovni a dobrou životnosťou v základe..aby to nebol nejaký rebrand a tak ďalej.. ešte otázka na koniec
musím ku základu kupovať M-Block a akú batériu odporúčate 8.4 9.6 11.1 mám doma Li-pol 11.1 batérie ale tie asi nebudú vhodné na základ.
Ak som vytipoval zlú značku tak ma opravte ale o GP som tu na fore čítal prevažne chválu dik.

Ďakujem vopred.

24 kvě 2012, 21:17
Kapitán
Kapitán

Nový příspěvek Re: Výber kvalitnej zbrane .. G&P ?
Vlastním M4 od G&P verzi Marine a jsem s ní maximálně spokojený.
Co se týče zpracování zevnějšku je to fakt parádní kvér. Vše co je kovové je z kvalitního materiálu. Kvalitní zkl barva, která se jentak snadno neodře. Reálné laser označení/ražení .V porovnání s CA je na tom G&P líp.
Co G&P podle mě nezvládo je kvalita plastů. U mě tedy teleskopická pažba typ XM a plastové předpažbí je taky "šmejd". Já jsem nahradil pažbu typem alá Bushmaster od CA a původní plastové předpažbí duralovým typ KAC . Předpažbí se sice nekývalo, pažba trochu jelikož drží na jednom čepu, ale materiál opravdu nic moc. To se ale týká M4A1. U M16tky může být pádlo vpohodě a předpaží ke granátometu taky nicméně si myslím, že plasty zvládlo CA líp.
Jinak ještě ke granátometu. Mám military verzi, kterou dávají k té M16tce. A zase. Super materiál, reálné označení. Ne jak u CA kde je jejich logo.
Jako mínus bych uvedl slabou pružinu u západky takže se ti může stát že ti včas nezachytí rouru a ta ti pak vyjede z kolejnice :-) Já si tam dal silnější pružinu a je to OK. Jinak ještě mezi kolejnicí na montáži a uchycením roury je mírná vůle. Nic hrozného, stačí šikovně přelepit páskou.
Jinak vnitřek. Nejsem technik takže ti toho moc nepovím. Mám ji z druhé ruky. Co se stalo předchozímu majitelovi bylo vylomení osičky u středového kola. Měl to nejspíš špatně vypodložené, ale já bych asi rovnou koupil nové středové kolo...spoustě lidem se stalo právě tohle. Jinak se tam nic akutně měnit nemusí. Vzdchotechnika je vpohodě a kabely taky. Do budoucna možná jiný píst s hlavou pístu, hlavu válce s dvojtým těsnením (původní má jen jedno) a já měl ještě problém s tryskou (drhla).
Baterku. No dneska bych si asi vybral lipolku, ale mě by stačila 7.4V. Pokud jsi kropič tak těch 11.1V , ale do základu bych to určitě necpal 8)

24 kvě 2012, 22:51
Profil ICQ
Podplukovník
Podplukovník

Z hlediska vnitřností se u GPček rády lámou osičky kol (vlastní zkušenost) a mě občas zlobila tryska (základ je 21,2mm, já tam dal 21,4 + vačku a jede to v pohodě) jinak souhlasim se všim co napsal Martys, taky mam M4 verzi marine, já si koupil RIS předpažbí od SHS, sedne jak ulitý a crane pažbu. 7,4 lipolka utáhne i M130 SHS s poměrně dost solidní kadencí, podle mě je 11,1 zbytečnost.

EDIT: ta kadence a tak je samozřejmě se základním motorem (GP M120) sorry že zapomínám, pomaturitní stavy nejsou střízlivé...

AKS-74U Cyma M120 - 1.58J 25bb/s

24 kvě 2012, 23:26
Moderátor
Moderátor

Ehm, co do vnějšku že je GP lepší než CA? Not a chance. Tělo je ze strašně měkkýho a málo odolnýho materiálu, viděl jsem ho prasklý na takovejch místech, že jsem to ani u číny nezažil. Zkušenost z posledních dnů je vylomenej kousek upper receiveru poté, co jsme za něj trochu víc zabrali při pokusu povolit deltaring...u číny jsem to tělo ve stejnym místě bral kombinačkama a akorát jsem ho poškrábal. Pak si pamatuju vylomenej celej předek upperu po jenom ošklivějšim pádu na M16A3 a další srandy. Dále obecně kovový části dost reziví, pažba je pitomě řešená a má plastovou patku. Jinak jako povrchovka je super, ražení pěkný, nikde se nic nekejve, nevrže a všechno drží fakt jako přibitý (občas až moc), ale to platí pro CA taky a materiálem GP nesehá CAčku ani po palce u nohou.

Vnitřnosti...well, až na praskající osičky u kol je to hodně dobrý, výkon už v základu fajn, Mblock do základu netřeba a klidně můžeš rovnou prsknout M120-M130 (i když tam už bych ten Mblock doporučoval) a dostaneš z toho dobrej výkon, aniž bys musel cokoli jinýho řešit. CA má v základu nižší výkon, ale tu M120-M130 tam můžeš dát taky a rovněž máš vystaráno (max. Mblock a lepší motor, ty jsou u CA občas na houby)...a kola jsou super.

11,1V lipol bych doporučoval fakt až od M130 vejš, jinak rozhodně 7,4V...nebo pokud se chystáš na M16, tak do pažby narveš zelený Sanyo (do M130 8,4V, jinak 9,6V), pokud by ses chtěl vyhnout lipolkám.

Sečteno a podtrženo? Za ty prachy dobrej kvér a rozhodně výrazně lepší než čína, ale dokonalý to taky neni a pokud chceš fakt kvalitu a spolehlivost, běž radši do CAčka, i když tě asi vyjde na trochu víc peněz.

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

25 kvě 2012, 01:11
Profil ICQ
Praporčík
Praporčík

Hm tak ak tak teraz uvažujem M16 s 203 stoji približne tolko isto čo M16 klasická od CA tak si myslim že by som zobral tu CA ten granátomet je síce pekná vec ale asi by som to moc nevyužil .. čo sa týka tej CA mohol by som tam vpáliť rovno Guarder 120 bez toho aby som dačo menil a nerosypalo sa to ? stále mi ide o spolahlivosť zbrane aby som netrávil viac času pri servise ako v boji.. dalej predpokladám že v CA nenájdem nič nekompatibilné

edit : našiel som toto http://www.airsoftguns.cz/detail.php?&id=1486 nejaká new verzia ževraj má mať okolo 120m/s ale neviem váš názor ?

25 kvě 2012, 10:44
Moderátor
Moderátor

tady mas CA zbran s m120 jiz v zakladu, takze se v tom nemusis hrabat a bude v zaruce:
http://www.airsoftguns.cz/katalog.php?& ... =54&list=1

25 kvě 2012, 10:56
Profil Zobrazit autorovy stránky
Kapitán
Kapitán

Griffone myslím že jsi to zbytečně shodil. 8) Já vím co ten můj kvér zažil, ale tak nebudu to řešit...
Kdybych si měl vybrat tak znovu volím G&P, samozřejmě z poslední generace.

M120 můžeš podle mě nacpat do obou bez dalších úprav.

25 kvě 2012, 11:01
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor

Tak shodit jsem to nechtěl, jak píšu, za ty peníze jsou to super kvéry, ale prostě co se týče vnějšku, tak http://www.youtube.com/watch?v=xoMgnJDXd3k, CAčko je rozhodně lepší.

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

25 kvě 2012, 11:18
Profil ICQ
Kapitán
Kapitán

http://www.youtube.com/watch?v=S1QzZ15-L38
Nebudu se hádat, ale není! :-D Ať si vybere co chce oba jsou to dobrý kvéry.

25 kvě 2012, 11:57
Profil ICQ
Praporčík
Praporčík

tak mám pekne zamotanú hlavu teraz, prečítal som o tých zbraniach snáť všetko čo som tu na fore našiel každá ma dačo do seba ale asi zatial vedie CA pretože o tých G&P som sa dočítal veci ako napr že tam radi praskajú kolesá tu Griffon spomenul mäkšie telo .. ale sú tu aj ludia ktorý by G&P za CA nevymenili ... pozdáva sa mi tá nová verzia čo poslal aj Jeff inak som ešte našiel doma ASpro vzducharnu myslím že keby dám do tej CA M16 GD120 a ASpro vzduch mohlo by to dávať solídny výkon so spolahlivosťou aspoň dúfam teda. Ak sú moje plány nie moc dobré tak ma opravte dik a ešte sa chcem poďakovať všetkým ktorý si dali tú námahu sem dačo pripísať :)

25 kvě 2012, 13:18
Kapitán
Kapitán

Přesně tak. Já tady klidně nalinkuju Griffonovi diskuzi kde píšou že G&P M4 je mnohem lepší než od Classic Army. Nicméně to jsou zase takoví zaseknutí lidé co tvrdí, že jejich kvér je ve všem nejlepší..znáš to.
Než byla ta M4 moje tak se s ní moc pěkně nezacházelo. Sloužila jako půjčovačka na akce, zkrátka taková bitch, a přežila to. Má na sobě pár šrámů kolem šachty na zásobáky, ale nic hroznýho. Vzhledem k tomu, že to mělo v rukou plno nekompetentních lidí i nějaká ta ženská tak vypadá dobře :-D
Oba jsou to kvalitní kvéry. Každý v něčem vyniká. Já osobně si myslím že CA jako celek má lepší vnitřnosti. Když vyměníš pružinu za m120 tak máš na dnešní dobu výkonný a pořád spolehlivý kvér. Nic dalšího tam nutně měnit nemusíš.
G&P budeš muset ještě trochu poladit. Můžou tam problémy s tou tryskou o které se zmiňoval Screpheep. K těm osičkám kol.. to jsem tu sice psal první, ale není nad to to zopakovat. Jinak G&P má z těch jednotlivých komponentů určitě lepší motor jak psal Griffon a dobrou hop komoru.

25 kvě 2012, 15:12
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor

Tak jasný, obojí to jsou super kvéry a je to dost o názoru a konkrétních zkušenostech, ale já osobně jsem měl prostě možnost si pořádně osahat jak CAčka, tak GPčka a CA v mejch očích jednoznačně vítězí. Názor založenej čistě na zkušenosti s pár kvérama obou značek, někdo to samozřejmě může mít jinak.

25 kvě 2012, 16:04
Profil ICQ
Brigádní generál
Brigádní generál

Taky se mi víc zamlouvá CAčko. Ne že by byly GPčka zásadně horší - jsou to dobrý kvéry, ale CAčko mi přijde tělově hezčí a uvnitř rozhodně lepší (mech mi vydržel hodně přes 100.000 ran a furt jel na origo dílech kromě vzduchotechniky kterou jsem dal jinou).

Colt M4 CQB-R (DBoys): 96 m/s s BLS 0.28g
Colt MEU (Bell): 99 m/s s BLS 0.20g

25 kvě 2012, 17:16
Profil ICQ
Brigádní generál
Brigádní generál

No Ca tělo jsem ruplý neviděl GP jo...
GP má lepší (kvalinější barvu)..
Porovnání vnitřku po dílech:
Hlaveň oboje na stejno obyč základ mosaz
Hop guma - GP je měkčí funguje na vysokejch kadencích, ca nic moc, v zimě oboje naprd GP +1
komora oboje kov, těsní pěkně
tryska - GP kov z o-kroužkem 21,3 (což sebou nese problémy z dušením), CA plast 21,4 z o.kroužkem.. CA +1
Mechabox oboje fajn mechy CA dělá 6mm a 7mm verzi GP 7mm a 8mm
Hlava válce - CA plast, jeden O-kroužek (AR15serie), GP nerez, 2 O.kroužky.. - GP +1
válec na stejno..
Hlava pístu oboje plast těsní pěkně
Píst - GP maj celkem problémy z písty i na základu (80% GP co znám, jde o serii ty modrý jsou ok), CA jsou měkčí ale dávaj i 130ku v klid CA +1
trn GP kov z ložiskem, Ca u nový řady určitě kov myslím že i z ložiskem
pružina GP PDI 120%, CA 100ka/nebo 120ka (100ka už je dnes málo)
Kola CA lepší,..GP rychlejší, ale ty osičky.. CA +1
ložiska CA podle řady 6mm kov, 7mm kuličkový (podle mě daj max 120ku), GP 7mm kuličkový (zase max 120ka) , 8mm kuličkový (supr)
motor CA kusový obecně nic moc někdy nedaj ani 120ku, GP high speed (podle mě nej vysokorychlostní motor) není do síly max 120 (pak už fakt žere). GP +1

GP 3
CA 3
Obecně jede tedy spíš o to mezi kterým CA a GP se tedy rozhoduješ (kterou serii)...

WE G17,Mp7,brokovnice
https://www.facebook.com/TripleCanopyPraha/?fref=ts

25 kvě 2012, 17:47
Praporčík
Praporčík

no takže včera na akci som si mal možnosť prezrieť tú CA M16A4 a bol som spokojný takže teraz už je to jasná volba :) dik všetkým :)

28 kvě 2012, 05:53
Major
Major

Souhlasím se vším u Jacoba až na motor, podle mě CA motor je super! Má malý odběr a utáhl mě i M140 na CA základních kolech s 3s lipolkou. Já osobně bych šel určitě do CA!

28 kvě 2012, 08:57
Moderátor
Moderátor

kolik tech CA motoru jsi mel v ruce? protoze to co popisujes jsem zazil taky, ale taky, ze m130 to skoro nedokazalo utahnou s 9.6V/1700mAh large baterii, kdyz jsem vymenil za cinsky motor z Dboye, tak to jelo daleko lepe (a to dboyi dela docela nicmoc motory)

jiny CA motor nedokazal utahnout ani m120 s jakoukoliv baterii

28 kvě 2012, 09:14
Moderátor
Moderátor

Taky záleží na tom, jakej CA motor to byl, ty co člověk koupí v krámě samostatně jsou jiný (a lepší) než základový. Nicméně co se těch základovejch týče, tak opravdu bejvaj hodně slabý a já osobně jsem třeba na vyloženě dobrej kus ještě nenarazil.

28 kvě 2012, 11:16
Profil ICQ
Major
Major

Byl to základový motor vyndaný z CA kvéru. Byla to ovšem vyjímka, protože většinou na CA motory dávám M120 a tahá to moc pěkně. Je to ale zajímavé že jsou některé motory tak rozdílné, čím to je?

28 kvě 2012, 12:50
Moderátor
Moderátor

vyrabej to jak se zrovna vyspi

28 kvě 2012, 12:52
Major
Major

Nedovedu si to představit, rozdíl v krpoutícím momentu musí být způsoben tím že se jinak navine rotor nebo někde něco dře.....

28 kvě 2012, 13:35
Moderátor
Moderátor

Nebo rozdílnejma magnetama. Čínský motory jsou taky každej jinej.

28 kvě 2012, 14:19
Profil ICQ
Podporučík
Podporučík

Mna sklamali CA motory už tolko krát, že sa im snažím vyhýbať ako to len ide ... a to jak základový, tak kupovaný zvlášt. Ale zas netreba mať na motor prehnané nároky - na zostave M90, kolesa SHS 16:1 mi ide spolahlivo na 25bb/s :) . Stalo sa mi s nimi viac krát pri M120, že akonáhle na full auto režime natiahlo strunu až na posledný zub, už sa odtial nedostal ... nech som to napojil na akúkolvek baterku. Pritom hocijaka čína s tým problém nemala.
Tie motory sú proste dobré na tie ich základy M100 a konec ...

EDIT: Ešte k tej rozmanitosti v krúťaku - je to tak... neviem prečo, ale je. Ukážkový príklad z minulého týždna, ked som robil kamaratovu čínsku M7A1. Všetko základ, Baterka GP9,6 2300mAh. S pôvodnym čínskym motorom kadencia 850rpm. S CA motorom 900rpm ... s iným CA motorom 1200rpm - ten som tam aj nehal ... čo sa mi vypomstilo tak, že sa zbraň na akcii zasekla na konci naťahovacieho cyklu. Napojil som na silné lipo ... nepretočilo. Nahodil som čínsky motor - zbraň ide bez problémov.

28 kvě 2012, 15:28
Četař
Četař

Tak se taky vyjadrim u me CA SPR mi zakladni motor tahal M130 systemu s GP 8,4V/3700 mAh zakladni prevod kol a vse fungovalo jak ma ale uz jsem taky zazil ze nechtel utahnout ani m120 ono vseobecne taky hodne zalezi na baterce kabelech a vypodlozeni kol.

28 kvě 2012, 15:51
Desátník
Desátník

Tak pokud bych měl přidat další názor který bude hodně podobný jako ty nahoře tak za mě jednoznačně G&P!!! mám doma 8 zbraní od této firmy(Defender, CQBR,....) a do jiné bych nešel měl jsem 2 zbraně od CA takže můžu porovnat. U G&P jediný problém jak už jse psalo výše na 7mm kuličkových ložiskách které jse vysypaly a následně se ulomila i osička pístovného kola na pružině M130. U M15A4 od CA po výměně základní pružiny za M120 Guarder na Baterii 9,6v 2000 mAh motor neutáhl samozřejmě vše řádně vypodložkováno. Zbraně od G&P jse mi líbí materiálově i vzhledově krásně matné tělo, neleskne jako u CA, pokud zbraň G&P zůstane v základu(pro někoho nepředstavitelná věc hrát pouze s pružinou M120 ale "my co to neženeme přes výkon" tak nám to stačí), nebo na pružině M120 jsou G&P nesmrtelné. Pokud bych měl u každého výrobce něco vyzdvyhnout neberu vzhledovou úpravu každému se líbí něco jiného tak u G&P je to motor a mechabox, u CA jsou to kola a mechabox. Naopak co bych vytkl tak u G&P jsou to kola a kabeláž u CA je to motor a některé generace vzduchotechnik. Classic Army dělá standartní typy M4/M16 sem tam nějaká ta CQBR verze ale G&P nabízí opravdu širokou škálu jak klasických tak limitovaných a různě vzhledově jiných M4/M16 v tomhle ohledu se CA nemůže G&P rovnat viz. G&P Viper, Troy, Defender, Stubby Killer, MRP Combat, MK18 mod a různé úpravy od Magpul.

Shrnuto podtrženo za mě G&P k CA mě prostě nic netáhne.

18 črc 2012, 11:12
Podporučík
Podporučík

vorel píše:
Tak pokud bych měl přidat další názor který bude hodně podobný jako ty nahoře tak za mě jednoznačně G&P!!! mám doma 8 zbraní od této firmy(Defender, CQBR,....) a do jiné bych nešel měl jsem 2 zbraně od CA takže můžu porovnat. U G&P jediný problém jak už jse psalo výše na 7mm kuličkových ložiskách které jse vysypaly a následně se ulomila i osička pístovného kola na pružině M130. U M15A4 od CA po výměně základní pružiny za M120 Guarder na Baterii 9,6v 2000 mAh motor neutáhl samozřejmě vše řádně vypodložkováno. Zbraně od G&P jse mi líbí materiálově i vzhledově krásně matné tělo, neleskne jako u CA, pokud zbraň G&P zůstane v základu(pro někoho nepředstavitelná věc hrát pouze s pružinou M120 ale "my co to neženeme přes výkon" tak nám to stačí), nebo na pružině M120 jsou G&P nesmrtelné. Pokud bych měl u každého výrobce něco vyzdvyhnout neberu vzhledovou úpravu každému se líbí něco jiného tak u G&P je to motor a mechabox, u CA jsou to kola a mechabox. Naopak co bych vytkl tak u G&P jsou to kola a kabeláž u CA je to motor a některé generace vzduchotechnik. Classic Army dělá standartní typy M4/M16 sem tam nějaká ta CQBR verze ale G&P nabízí opravdu širokou škálu jak klasických tak limitovaných a různě vzhledově jiných M4/M16 v tomhle ohledu se CA nemůže G&P rovnat viz. G&P Viper, Troy, Defender, Stubby Killer, MRP Combat, MK18 mod a různé úpravy od Magpul.

Shrnuto podtrženo za mě G&P k CA mě prostě nic netáhne.

Jenom bych dodal že používat maximálně 8,4V baterie NI-CD ne lipol a vyšší napětí jinak se sjede rychle píst při vyšší kadenci případně se vysypou kola... Ale jako na základu nesmrtelný kvéry...

19 črc 2012, 21:21
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 26 ]