Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 10 kvě 2025, 23:33

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ] 
 upgrade gbb zbrane 
Autor Zpráva
Desátník
Desátník

Nový příspěvek upgrade gbb zbrane
Ahoj, nenasel jsem zadne info ohledne upgradu gbb zbrani, tak me zajima jestli je to mozne? Konkretne premyslim o MP5K od Wellu jako prozatimni primarce nez se nasetri a vybere poradna aeg zbran, pak by presla mp5k na pozici sekundarni. Zajimalo by me, jestli by do ni bylo mozny dat delsi hlaven, nebo vyrobit neco ve stylu tlumice u Ingrama od ksc, kterej prodluzuje hlaven ?

Vim ze je to mimo, ale treba mi nekdo odpovi jednou vetou, ten Ingram od well s tlumicem http://www.armymarket.cz/ch-ingram-plyn ... -g11-d3316 je jenom obyc tlumic, nebo taky prodluzuje hlaven (jestli to treba neokopirovali inteligentne:)

diky

18 pro 2011, 23:14
Moderátor
Moderátor

Nový příspěvek Re: upgrade gbb zbrane
Nekupuj to, radši si kup AEG, pokud trváš na plynovce, tak si kup něco alespoň trochu kvalitního.

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

18 pro 2011, 23:17
Profil ICQ
Desátník
Desátník

Podle recenzi treba redwolf atd se zdalo ze to je dobra koupe.. takze i ten ingram je spatnej? je to velkej rozdil oproti kwa? nebo ten beres jako taky nekvalitni ? (jo jinak chtel bych plyn, libi se mi ten pocit kdyz vystrelis.., mam ted m4 od ca z druhy ruky a rikam si ze se ji zbavim a koupim si neco novyho, nicmene prachu moc nazbyt neni, tak hledam co nejlevnejsi alternativu ktera me zaujme..)

18 pro 2011, 23:22
Moderátor
Moderátor

Recenze u tohohle jsou většinou psaný ve chvíli, kdy to člověk vyndá z krabice, vystřílí pár zásobníků doma do terče a je z toho nadšenej...jenže stačí to párkrát vytahnout do boje a zjistíš, že je to nespolehlivý, utíkaj ti zásobníky, náhradní jsou buďto špatný nebo drahý a tak dále. Ingram jsem zatim osobně nezkoušel ani neviděl, ale myslim si, že to bude stejný. A ano, je to velkej rozdíl oproti KWA, to je sice docela lowend, ale použitelnej. Bejt tebou bych si spíš koupil primární AEG a teprve potom plynovku jako záložku a pro pocit ze střelby.

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

19 pro 2011, 12:53
Profil ICQ
Kapitán
Kapitán

souhlas s griffonem..
ja osobne jsem mel GBBR uz 2*.v obou pripadech jsem do toho vrazil dost penez,ale jednou proste pretekly nervy a pod cenou sem se toho zbavil...
kdyz uz to funguje,tak treba na cqb je s gbbr m4 opravdu zazitek hrat..(tlacaky 30-40 bb,a max 5ranny davky,spis semi)
je to :
1. nespolehlivy
2. drahy
3. problemy s kompatibilitou(3 z 6 koupenych zasobniku mi do kveru vubec nesly dat)
4. mala rozsirenost(kdyby byla akce kde by tak 40 lidi melo jen plynovky s BB,bylo by to hned o necem jinem..vim ze existuje jakasi liga plynaru,ovsem pro me dost daleko,a tusim ze je v zacatcich..)
jako nahradu za aeg bych to urcite nebral ,tu mp5..kor uz vubec ne cinu..
zasobniky se daji pretesnit,ale treba vnitrek jsem vubec nahradni nevidell..
kdyz chces neco nutne neco plynovyho co strily davky,tak asi hi-capa,nebo vem nejakou plynovku s BB,treba od WE/TM..
nebo tusim na airsoftguns.cz je na cinske plynovky 2 roky normalni zaruka..
pokud chces mp5k,tak vem asi aeg,nebo prisetri na maruzen mp5k..

19 pro 2011, 16:05
Podpraporčík
Podpraporčík

u všech GBB lze nějakým způsobem upgradovat, zjednodušeně je to jen o kvalitě pružinek ventilů, O kroužků,kvalitě hlavně, u pistolí u utěsnění zásobníku ajejich výpustní komory vs napouštěcí komora pístu. zbytek je jen o čase, který chceš strávit laboracema...za předpokladu,že výrobce dodržuje aspon nějaký přesnosti ve výrobě. proto z mýho pohledu, pokud nechceš ve výsledku pořekopat půlku zbraně (mluvíme-li o dlouhý), doporučuju vybírat už v základu funkční zbraň.

http://WWW.AIRSOFTOVY-SERVIS.CZ ... Zakázková výroba, upgrade a servis airsoftových zbraní

20 pro 2011, 09:15
Profil ICQ
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Imho tě použitelná (zdůrazňuju použitelná) plynovka vyjde mnohem dráž než pořádná AEG zbraň, a to jenom na pořizovacích nákladech. Bejt tebou seženu nějakou AEG tak za 3000 a časem bych přemýšlel o nějaký lepší. Kromě toho s plynovkou stejně nebudeš moc lítat přes zimu.

20 pro 2011, 09:43
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Major
Major

Ahoj, potřebuju radu. Vlastním G17C od WE GBB v 4., střílím s Green Gasem. Nevíte jestli je u této zbraně možný upgrade na cca 120m/s a jak by se dala uchytit vnější hlaven aby se nekývala?

20 črc 2012, 01:43
Major
Major

Tak jsem se spletl, je to G18C od WE 4 gen. Na internetu jsem našel hopup gumičku a hlaveň do této zbraně, ty díly asi ustovku moc nezlepší. V plynovkách se moc nevyznám. Koukal jsem se jak tam vypadá hlava pístu, přijde mě nic moc, možná že ta by se dala vyměnit, ale nevim za jakou....

20 črc 2012, 01:55
Poručík
Poručík

Pokud chceš čistě na výkon, tak ideálně delší 6.01mm hlaveň (třeba od PDI protaženou do tlumiče - pokud teda máš závit, nebo se dá dokoupit). Pak zesílený pružiny, hlavně úderníkovou, ventily do zásobáku, air seal hop-up (myslím vyrábí Nine ball) a pak taky novej píst/set pístu. Třeba Rocket valve od Firefly.

Navy Seals silencer

20 črc 2012, 10:33
Moderátor
Moderátor

Severan tu myslim psal nějakej návod na upgrade Glocka od TM, dohledej si to, podle mě ti to určitě hodně pomůže.

22 črc 2012, 19:12
Profil ICQ
Poručík
Poručík

Jo, téma co jsem kdysi zakládal, když jsem dělal upgrade svého Glocka 17. Tady je viewtopic.php?f=115&t=10072

Myslím, že pro upgrade plynovek je tam vše potřebné info.

Navy Seals silencer

22 črc 2012, 19:37
Podplukovník
Podplukovník

Co se týče toho výkonu, dosáhneš toho maximálně tak se 7 palcovou hlavní (dnes jdou sehnat hlavně 6,00 mm od KM, Nine Ball a PDI), upravou střev a použitím Red Gasu. Otázkou je, zda ti stojí za to do toho vrážet prachy s nejistým výsledkem. Tady je úvod do upgrade pistolí, lze to v určité míře vztáhnout i na jakoukoliv jinou zbraň, záleží jen na dostupnosti dílů. Jinak mají zbraně nastavený určitý časování, kdy se otevře ventil, jak dlouho a jaké množství plynu jde do hlavně, kdy dojde k uzavření ventilu a kdy dojde k odpojení dávkovacího ventilu. To všechno olivňuje chod a výkon zbraně. Má to své limity.

viewtopic.php?f=314&t=14441

http://www.sinergy.sk/blog/blog-page/4

24 črc 2012, 16:04
Profil Zobrazit autorovy stránky
Major
Major

Jak to tak poslouchám tak na to kašlu :D

Nemáte někdo zkušenost s hopup gumičkou REAPS?

25 črc 2012, 11:52
Podplukovník
Podplukovník

Kdybych šel do upgrade a nechtěl moc investovat, tak koupím hlaveň 6,01 mm PDI či jinou; HOP-UP gumu pokud je shodná s VSR Nine Ball fialovou (poskytuje nejvyšší výkon), nový píst - stačí nějaký levnější (tam bych moc peněz nevrážel - doladění se dá udělat výměnou O-kroužků), případně koupit vratnou pružinu trysky 120 % od AIP pokud jsou ještě k sehnání. Nic nestojící úprava je mírné porýpání se v dávkovacím ventilu zásobníku nebo ho případně koupit nový. Jde také upravit přepouštěcí tryska.

Seznam co bych koupil:

Hlaveň 6,01 mm (jdou sehnat i 6,00 mm od Nine Ball, PDI atd., jednu čekám, takže uvidím, jak bude šlapat)

Hop Up guma Nine Ball fialová

Píst s výměnitelným O-kroužkem

O-kroužky pro plynová zařízení (průměry dle pístu)

Vranou pružinu trysky 120 % - když bude k sehnání

25 črc 2012, 12:19
Major
Major

Na kolik přibližně vyjdou tyto díly?

25 črc 2012, 13:32
Brigádní generál
Brigádní generál

Zhruba na tolik, za kolik si je dokážeš sehnat 8)

Colt M4 CQB-R (DBoys): 96 m/s s BLS 0.28g
Colt MEU (Bell): 99 m/s s BLS 0.20g

25 črc 2012, 14:10
Profil ICQ
Poručík
Poručík

hlaven 800-1000
hop 300-400
pist kolem 400
pruzinky 100-200

Navy Seals silencer

25 črc 2012, 14:17
Podplukovník
Podplukovník

Orientační ceny bez poštovného atd.:

Hlaveň cca 40 USD

Hop Up guma Nine Ball fialová cca 18 USD

Píst s výměnitelným O-kroužkem od 7 USD

O-kroužky pro plynová zařízení (průměry dle pístu) korunové položky ve speciálce

Vranou pružinu trysky 120 % - když bude k sehnání do 5 USD

25 črc 2012, 14:20
Podpraporčík
Podpraporčík

přátelé, co se GBB (a u pistolí zvlášť) týče, nebuĎte blázni a nedávejte litr za 15 cm precizní trubky. V Anáči léta za tímto účelem používáme odřezky z AEG precizních hlavní,na které doděláváme potřebné zápichy a vybrání. Samozřejmě i "odřezek" má nějakou cenu, plus práce na ní strávená,ale stále se cenou dle mého vyplatí,než dát za ten samý výrobek litr. samozřejmě je vhodný mít k práci aspon soustruh,aby se s tim člověk nemusel mořit dremlem a pilníkama,neb to a)nějak vypadá b)je čistě obrobeno.

Co se pamatuju,tak např v mym TM P226 jen po výměně hlavně za "home made" poskočila ústovka z 76 na asi 82 nebo z 85 na 92 (omlouvam se,ale je to už x let,co sem měl as guny doma,takže přesnou ustovku si nepamatuju, ale bzl to nárust cca cca 7-8 m/s jen na blbý hlavni).

A jak již psal mistr nade mnou, další nárůst se dá dohnat úpravou dávkování plynu, buď koupením továrních přímo určených pružinek a dílů, nebo metodou pokus omyl při laboraci s díly původními, a nebo "vědecky" tzn přesně změřit tuhosti pružin a pod,a nechat si zakázkově vyrobit nové díly s požadovanými parametry,a potom laborovat a zkoušet. cesta kterou se vydáte závisí jen na množství času a peněz, který ladění chcete věnovat, a zároveň s tim související smysluplnost toho všeho,tzn-má fakt u pistole smysl utratit dejme tomu 2-5 tisíc,aby se zvedla rychlost o 10-20m, kdž 90% lidí ze záložky nastřílí nejvíc stejně doma, a když už ji je potřeba v "boji",tak záložkou stejně budete řešit problém na 5-10metrů,kde je imho jedno,esi ho smahnete 70 nebo 90 m/s.. (ano,je mi jasný,že tu ted x lidí zaargumentuje jak s tim střílej v lese na x metrů a blablabla, ale vojáci taky nepoužívají pistoli k tomu,aby se dostali na konec mise střelbou z pistole na 100metrů.když někomu selže primární zbran a náhodou v týmu nebude žádná náhradní, tak se pistolčík zasákne na místo,kde bude s pistolí něco platnej,a nebude akčnit na hrotu a řešit pistolí to,co nemá smysl).

v softu s tim anvíc souvisí jedna základní pravda-všechno to sou zetalový a plastový srágory, a každý zvyšování výkonu automaticky znamená namáhání dalších dílů,tedy snižování životnosti zbraně. takže pokud nejste japonci co s AS pistolí střílej IPSC,je to akorát snižování životnosti. Imho je smyslupná hlaveň,která dokáže poměrně zpřesnit střelbu,a nic nenamáhá.

http://WWW.AIRSOFTOVY-SERVIS.CZ ... Zakázková výroba, upgrade a servis airsoftových zbraní

11 srp 2012, 11:34
Profil ICQ
Podplukovník
Podplukovník

Tak pak není nic jednodušího než hlavně nabídnout v rozměrech 6,01 a 6,03 mm za velmi přijatelnou cenu, určitě to bude vítané. Mohu případně poradit s designem vhodného zakončení nabojové komory hlavně.

PS: Můžete zadat odkaz výrobce pružin - zajímalo by mně to, s výrobou kvalitních pružin je vždy problém.

12 srp 2012, 20:56
Podpraporčík
Podpraporčík

ad pružiny-přiznám se,že toto sme v praxi neřešili,respektive když už se pružiny měnili,požívali sme,co se našlo v dílně. Neb podobně "nesmyslné" ladění GBB nás potká tak jednou dvakrát za rok, takže laborování s výrobky z pérovny,testování a pod by se s ohledem na čas strávený testováním a laboracemi v pracovní době nevyplatil, a z techniků na GBB nikdo neujíždíme tak,aby si s tím doma někdo dny hrál a zkoušel (jako třeba pardubický Harry a jeho laborace s AS odstřelovačkama a pod).

Co se nabídky týče, pořeším to v práci s vedením a velením,a bude-li to odkývnuto,asi s tím problém nebude. Dosud jsme to v ofiko nabídce neměli, neb požadavků na ladění nebývá tolik,a zase nekrátíme hlavně tak často o tolik,aby nám zbývaly třeba 120-180mm odřezky "po kilech"...

13 srp 2012, 09:10
Profil ICQ
Podpraporčík
Podpraporčík

tak výroba GBB hlavní by neměla být problém, jsme ted limitovaný akorát volným časem, ale v příštím týdnu se pokusím udělat pár vzorků,abych měl reálný odhad, kolik a jakým tempem jsme schopný dělat, ale věřím,že prodejka by měla být do 500kč. S ohledem na pro nás dílensky nejdostupnější materiál budou halvně z AEG SRC hlavní,tzn průměr 6,03 mm, bude-li pozitivní odezva a zájem, asi by nebyl problém domluvit se i na výrobcích/průmerech hlavní, které Anareus nemá standardně v nabídce,ale nechci zatím slibovat nic,dokud ještě ani nejsou venku SRCčka.

S ohledem na to,že to bude produkt vznikající na popud vás, uživatelů, napíšete-li mi sem případní zájemci,o jaké typy, respektive délky hlavní máte zájem, budu vděčný.

14 srp 2012, 21:33
Profil ICQ
Svobodník
Svobodník

Zdravim,
potřeboval bych poradit ohledně upgradu A.W.S.S WE M4-CQB. Mám jí jako druhej majitel a rád bych jí dal do kupy. Zbraň je plně funkční, ale rád bych aby byla použitelná pro hru a ne na terč.

Potřebuju vědět jestli je tato puška kompatibilní s díly od RA-TECH popřípadně WA. Dílů na M4 GBB od WA jsou spousty, ale najít něco na WE a ještě na A.W.S.S. verzi je těžký a už nevim kde to hledat. Jestli s tím máte někdo zkušenost, víte kde se daji nakoupit díly pro tuhle pušku atd. dejte to sem.

Díky moc

04 lis 2012, 19:56
Nadrotmistr
Nadrotmistr

WE je jinej systém než WA takže kompatibilní není. Co tak vim tak zrovna WE by mělo být už v základu relativně použitelný oproti WA a jejím klonům. Jinak co se dýlů RA-TECH tak jo daj se použít, ale překvapivě jen ty určený pro WE. Navíc u WE jsou dva typy M4 a to open bolt a close bolt a i pro ty se díly lišej tak je nutný vědět jakou verzi člověk má. Jinak to A.W.S.S bych osobně neřešil jelikož takto mám pocit označovala ty kvéry jen ASMorava, ale nevim to jistě.

05 lis 2012, 23:38
Svobodník
Svobodník

To A.W.S.S. je i na jiných stránkách než na Moravě. Mě jde o to, že puška má velíký výkyvy výkonu. Někdy střílí bez problému, ale jindy jako by přestal fungovat hop-up a má slabej dostřel. Nejdřív jsem myslel, že je to teplotou, ale v létě se teploty pohybovaly kolem 25-30 stupňů a střílelo dle nálady, jeden den tak a druhej jinak. Teď jsem byl hrát v 10 stupních šlapala bez problému.Hop-Up šteluju a nic se nemění vemu jí druhej den a hopáč se chytí. Nevim jestli je třeba měnit hop-up gumu, ale když jsem na ní koukal tak jí nic nebylo.

Udělal jsem teď na konci sezóny (pro gbb) kontrolu dílů, několik jich je mírně opotřebovaných, ale jen povrchově. Horší je že těsnění na pístu je kaput a potřebuju někde koupit nový, byl jsem v obchodě s těsněním, ale žádný tam nesedělo, koupil jsem asi 5 druhů a buď jí to roztrhalo nebo netěsnila. Předpokládam, že se daj koupit pouze origo akorát nevim kde když všechno je vedený na WA.

Díky

06 lis 2012, 10:17
Podpraporčík
Podpraporčík

co se WE GBB gen 4 pistolí týče,rozhodně bych do nich necpal red gas,s ohledem na to,že jim pístnice/tryska lítaj i na základním plynu. Chceš-li upgradovat, doporučuju výměnu, je kompatibilní např s SRC, který ale podezíram z použití stejnýho plastu, takže ty někdy praskaj taky. Jde použít i pístnice pro TM,který držej dobře, ale musí se upravit,neb v některých detailech se od WE/SRC liší.

Dalším nešvarem WE už z výroby je nevhodý rozměr pístu na komínku pístu, takže píst má vůli.toto je snadno řešitelné O kroužkem nataženým na šroubek,který dotahuje hlavu pístu,z hlavy si nepamatuju rozměr,ale je to tušim 3x1 (vnitřní průměr x šířka šňůry),prostě aby byl do hlavy nacpanej,prošel jim šroub,a po dotažení se hlava nehýbala.

ad WE M4: imho si nejdřív urči, díky čemu ty ztráty výkonu máš,at neměníš díly jak mourovatej. od plnicího ventilu,který do magu nepustí dost plynu, přes přepouštěcí ventil,který může drhnout nebo váznout (xkrát sem potkal M4 mag,který zjevně padl na ventil,a tenhle byl ohnutý tak,že takřka nešel zmáčknout, úderník potom jen "odťukává" trošky plynu) těsnění magu na "závorníku",v neposlední řadě těsnost hop gumy na hlavni a pod. taky to můžou být utahaný pružinky spoušťáku.

co se O kroužků a těsnění týče, doporučuju zaexperimentovat i s většima tvrdostma,než Sh60-70. ze zkušenosti ale u CO2 gunů i Sh90 jsou na většinu ventilů příliš málo odolné.
hope this helps

28 kvě 2013, 07:56
Profil ICQ
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 27 ]