Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 08 dub 2025, 22:57

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ] 
Přejít na stránku 1, 2  Další
 MB-01 WELL od airsoftmorava 
Autor Zpráva
Četař
Četař

Nový příspěvek MB-01 WELL od airsoftmorava
Ahoj vsem, jsem tu novy a i do airsoftu jsou to me prvni krucky... budte prosim shovivavi :)

Nez jsem si vybral zbran tak jsem se snazil toho po netu vsude mozne pocist co nejvic, ale jako pracujici clovek na to nemam nekonecne casu a na netu je tech informaci tak moc... navic si mnohdy nazory jednotlivych lidi protireci, tak si v tom chaosu zkuste udelat obrazek... ale k veci.

Rozhodl jsem se nakonec pro MB-01 Well konkretne: http://www.airsoftmorava.cz/index.php?_ ... ductId=140

Pvni negativni pocit jsem pocitil kdyz jsem z baliku strhnul cerny igelit a na krabici ktera vypadala takhle:
Obrázek

jsem prvni uvidel nalepeny listecek:
Obrázek

a tyto informace:
Obrázek

coz se vubec neshodovalo s tim co jsem si objednal. Zbran ale vazi cca 3,5 kg tak doufam ze mi prislo to co melo..? Kazdopadne hned prvnim nakupem si u me AS Morava udelali spatne jmeno..

Nicmene kdyz to trochu prezenu tak nekdy nejsem schopny na cca 50m trefit terc 20x20cm protoze to docela dost zanasi, muj odhad je 30metru krasne a pak to nekam zatoci. Kulicky jsem koupil Guarder 0.3g. Hopup jsem musel uplne povolit a lita to vicemene daleko a docela rovne (zadny velky oblouk). Ale porad to ruzne zataci. Ten sroubek na Hop pri sroubovani lita do vsech stran, to je normalni? je to tam tak na volno?

Chtel bych se vas ostrilenych a v oboru znalych zeptat zda u airsoftove zbrane nemuzu cekat takovou presnost, nebo je treba udelat upgrade a nebo jsem si vybral blbou zbran?

Bojim se upgradovat aby to nebyly vyhozene penize, a pokud ta snipa nebule nikdy slusne presna postrada pro me smysl, kdyz netrefim na poprve, druhou sanci nemusim dostat..

Predem diky za odpovedi.

03 zář 2012, 09:57
Moderátor
Moderátor

Nový příspěvek Re: MB-01 WELL od airsoftmorava
Tak každopádně popisek na krabici je úplně nesmyslnej, nesedí ani délka atd. žejo, to nějakej Číňan prostě hodil do tisku špatnou tabulku. Co se týče přesnosti, tak vzhledem k tomu, že máš základovej hop a hlaveň, je to co popisuješ vcelku normální. Koupí nové komory, gumky a hlavně (cca 2000Kč) se přesnost dost zlepší, ale stále od pušky nečekej zázraky, aby byla použitelná na nějakou rozumnou vzdálenost, je potřeba udělat prakticky kompletní upgrade a hlavně ji pořádně vyladit...a i potom bude všechno záviset především na tvých schopnostech, což je pro začátečníka docela problém. Udělal jsi zásadní chybu, že sis do začátku koupil sniperku, to je totiž úplně špatně.

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

03 zář 2012, 11:08
Profil ICQ
Armádní generál
Armádní generál

na 50m trefovat hlavu (taky cca kolem 20 cm) je zbozne prani. jak psal griffon, muzes vymenit hop, hlaven, ale necekej ze budes trefovat na takovou vzdalenost 20x20 cm kazdou ranou. nerikam ze to nejde, ale tam uz to bude o velke investici za kvalitni dily a hlavne treninku strelby a stesti.

edit: ber to tak ze to je porad cinska zbran za par korun. kdyby sis koupil auto z ciny taky asi od toho nebudes cekat to stejne od Bentley za ktere xkrat drazsi.

03 zář 2012, 11:48
Profil ICQ
Četař
Četař

Griffon: Tak mám začít od pistole? Myslel jsem že pokud chci být sniper, měl bych se učit se sniperkou a ne se samopalem... A k investici do hlavně.. hraje i velkou roli délka? Že by se třeba dala delší hlaveň a protáhla se do tlumiče?..

vanhouten: bral jsem to tak že je to zbraň bez optiky za dva a půl a ne za 1600 s optikou i bipodem... Pro mě 2500 už jsou nějaké peníze. Jinak s tím že jsem po sniperce chtěl trefovat na 50 metru jsem myslel ze nechci moc. Pokud sniperka neni schopna tohohle, postrada smysl, protoze kdyz na prvni ranu netrefim tak me s elektrickym automatem kdokoli hned zneskodni. Protoze na tuhle vzdalenost strili minimalne stejne, ne-li lip.

03 zář 2012, 12:29
Armádní generál
Armádní generál

2500 není moc peněz když chceš střílet přesně. airsoft je hooodně drahej koníček s čímž se buď smiř, nebo to nedělej, bohužel tak to je.

jinak viewtopic.php?f=64&t=13422

03 zář 2012, 12:38
Profil Zobrazit autorovy stránky
Moderátor
Moderátor

Nemusíš vyloženě od pistole, ty časy jsou už dávno pryč, v dnešní době je do začátku ideální nějaké průměrné AEG. Samozřejmě pokud bys našel partu, která by střílela třeba jen s manuálkama nebo pistolema, tak je to naprosto super, tak se naučíš nejvíc...ale to už je v dnešní době docela problém a na normálních akcích si s manuálkou nebo pistolí moc neškrtneš.

Co se týče toho, že chceš bejt sniper...každej chce bejt na začátku sniper. V airsoftu je to ale těžká a nevděčná záležitost, oproti reálu nemáš proti puškám/samopalům žádnou velkou výhodu v dostřelu ani přesnosti zbraně...tam, kde ty musíš perfektně ovládat přesnou střelbu, maskování, tichej pohyb a sto dalších věcí, nehledě na strašný prachy a množství času nastrkaný do zbraně, tam stačí Lojzovi z vedlejší vesnice jeho základovej Cyma kalach za pár korun, BW maskáče a rychlej prst na kolečku od točáku. A i když tě to nepustí, a i po nějakém čase tě bude práce snipera pořád lákat, tak je velmi dobré začít s AEG...chytneš základní návyky, zvykneš si jak se lidi chovaj, jak se dá pohybovat, jak se dá krejt, co zbraně dovedou a nedovedou atd....a přitom tě to bude bavit, protože s AEG máš i jako začátečník docela šanci, navíc se budeš rychle zlepšovat. Až potom přejdeš na sniperku, tak všechny tyhle zkušenosti využiješ, protože jako sniper se je stejně musíš naučit...ale zatímco s AEG to pochytíš během pár měsíců, se sniperkou se tam budeš plácat, budeš k ničemu, moc se toho nenaučíš a brzy tě to omrzí.

Ad hlaveň, tenhle kvér je dlouhej dost, důležitá je kvalita.

Edit, reakce na tvoji odpověď vanhoutenovi: Přesně jak jsem napsal, dělat snipera je nevděčná věc, a to i co se týče peněz. 2500 je u sniperky opravdu málo peněz, pokud chceš skutečnou airsoftovou sniperku, tak částky lezou vysoko přes 10000Kč. A přesně jak říkáš a jak už jsem napsal, sniperka opravdu neznamená žádnou velkou převahu nad AEG co se týče dostřelu a přesnosti...zapomeň na to, co znáš z filmů a počítačových her...práce snipera je v airsoftu především o maskování, pozorování atd., žádné střílení jednoho protivníka za druhým. Ale to sis měl všechno zjistit, než jsi pušku koupil.

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

03 zář 2012, 12:41
Profil ICQ
Četař
Četař

reyes102: Díky za odkaz, je to tam fakt hezky napsané.

Griffon: Díky za tvůj "čas", už bych dneska čekal nadávky a odkaz tam kde se to řešilo. Hezky jsi to shrnul.

No asi jsem byl naivní protože jsem čekal že tu výhodu dostřelu a přesnosti mít budu, samozřemě ne takovou jako v reálu - zase tak naivní nejsem ale alespoň nějakou slušnou. S penězi časem atd. jsem čekal, jen jsem nechtěl hned na začátku utrácet, ale postupně se ke všemu dostávat, HLAVNĚ jsem nečekal srovnatelný výkon s AEG, čekal jsem víc.
Ono by mi to ani vůbec nevadilo, ale kdybych aspoň měl lidi se kterýma bych hrál "s manuálkama". Myslím že by to byl lepší požitek, než běhat s elektrikou, a sypat desítky nábojů za minutu... víte jak to myslím...

Naposledy upravil DefinitionHigh dne 03 zář 2012, 12:59, celkově upraveno 1

03 zář 2012, 12:54
Četař
Četař

Griffon: seděl jsem několik nocí na netu a zjišťoval vše možné. A byl bych moc rád, kdybych na ten článek, co mě na něj odkázal reyes102, narazil dříve. Nekoupil jsem zbraň jen tak bezhlavě... ale bohužel na netu je tolik fór, témat, příspěvků, článků a iformací, že se v tom těžko orientuje a nejsem schopný přečíst vše... a ne na všechno narazím.

03 zář 2012, 12:58
Armádní generál
Armádní generál

jak psal Griffon airsoft je drahy a delat snipera a byt aspon trochu vyrovnany vuci AEG stoji opravdu hodne penez. ja jsem mel sniperku temer za 20000 a rozhodne ani s ni jsem netrefoval 20x20 cm tercik na 50 metru s jistotou, ale spise se stestim.

i kdyz nacpes do kveru ty top dily za desitky tisic dostanes se dostrelem na hranici 90-100 metru, ale to nemuzeme mluvit o tom, ze bys na tuhle vzdalenost neco na jistotu trefil. s takovym kverem strelis na jisto postavu treba na 50 metru, a dejme tomu na 70 metru na takovych 50%. kdybys mel AEG s SP130 a poladenym vzduchem, tak za neho das treba 7000 misto 20000 za sniperku a na tech 70 metru trefis davkou taky a s vetsim stestim.

delat snipera v airsoftu je fakt nevdecna prace a zustanou u toho lidi, kteri to proste maji v krvi. jakmile prijdes na prvnich 5 akci, zjistis ze jsi za celou dobu strelil 2 lidi, tak te to presne bavit. sniper v airsoftu neni o tom strilet lidi, ale delat praci snipera jako v realu - tzn. hlavne pozorovani, maskovani, tiche presuny a tresnickou na dortu by mohl byt ten jeden vystrel. dalsim pro tebe omezujicim faktorem je to, ze byt sniper je asi nejdrazsi mozne "povolani" v airsoftu a spolkne to fakt obrovske kvanta penez.

pokud jsi cekal lepsi vykon bez upgradu oproti AEG musel bys koupit snad jedine neco z tohoto: http://www.airsoftguns.cz/katalog.php?& ... =62&list=1 tyhle zbrane uz jsou temer na vrchol hned potom co je vytahnes z krabice. presna hlaven, vysoky vykon, skvele zpracovani a hlavne ale i vysoka cena. bohuzel za kvalitu a vykon se plati.

03 zář 2012, 13:06
Profil ICQ
Četař
Četař

Rozumim. A bral bych to jako uzavrenou vec.

Muzu vas pozadat o radu ohledne pistole? Tu jsem si jeste nekoupil tak abych to nepokazil :) Celokov a blowback pro me asi nema smysl - v tuto chvili to jsou zbytecne penize navic - to je muj aktualni pohled a zatim mam favority asi tohle:
1.) http://airsoftshop.cz/product_info.php/ ... 6%7B4%7D32
2.) http://airsoftpro.cz/eshop/product_info ... ts_id=1504

a potom bych měl dotaz, je možné že pistol tedy v tomto případě revolver http://airsoftpro.cz/eshop/product_info ... cts_id=910 má výkon 165 m/s? To bych tedy mohl použít jako primárku ne? :)

03 zář 2012, 14:07
Moderátor
Moderátor

hento ako primárku ani za prd..nemá to hop up + malá kapacita zásobníku..silu to takú ovšem má..ohladom plynoviek si tu pozri nejakú tému 8-)

napr viewtopic.php?f=111&t=14194&hilit=z%C3%A1lo%C5%BE%C3%A1k

03 zář 2012, 14:19
Major
Major

Spousta lidí tu píše že airsoft je drahý koníček, levný není ale drahý mě nepříjde. Znám spoustu výrazně dražších koníčků. Ta zbraň samozdřejmě odpovídá ceně...

04 zář 2012, 05:54
Armádní generál
Armádní generál

tak jasne, pokud ma nekdo konicek v tom, ze chce mit ve sbirce vsechny Ferrari a aston martiny tak to bude asi o neco drazsi jak soft, ale kdyz to vezmu z pohledu normlanich konicku, tak soft neni az tak drahy, ale je potreba dosti velka pocatecni investice a pak lze mnoho let fungovat vylozene za par korun, pokud furt clovek nemeni zbrane a nevymysli kktiny.

04 zář 2012, 07:17
Profil ICQ
Plukovník
Plukovník

DefinitionHigh píše:
Rozumim. A bral bych to jako uzavrenou vec.

Muzu vas pozadat o radu ohledne pistole? Tu jsem si jeste nekoupil tak abych to nepokazil :) Celokov a blowback pro me asi nema smysl - v tuto chvili to jsou zbytecne penize navic - to je muj aktualni pohled a zatim mam favority asi tohle:
1.) http://airsoftshop.cz/product_info.php/ ... 6%7B4%7D32
2.) http://airsoftpro.cz/eshop/product_info ... ts_id=1504

a potom bych měl dotaz, je možné že pistol tedy v tomto případě revolver http://airsoftpro.cz/eshop/product_info ... cts_id=910 má výkon 165 m/s? To bych tedy mohl použít jako primárku ne? :)

Práve pištoľ by som ti odporučil niečo kvalitnejšie načo sa môžeš spoľahnúť , z 2 radým zásobníkom nech máš aspoň 20BB v jednom. Určite to bude +

Navyše záložnú zbraň potrebuješ aj ku sniperke a pištoľ je jedna z možností (hlavne skladnosť)

Ale dnes už zoženieš aj lacné GNB pištole napríklad od ASG a podobných značiek.

04 zář 2012, 07:32
Profil ICQ
Major
Major

S nějakejma věcma tady souhlasim ale je dost věcí na který musim říct nenene..
Jelikož a protože má kámoš stejnej kvér jako ty a já mu dělam s elektrikou supporta tak se nastřílim míň jak on..
Věci s kterejma nesouhlasim: Že kvalitní snipu pořídíš za víc jak 10k je podle mě nesmysl jak jsem psal tak známej má to samý co ty se všim všudy do toho dal co já vim tak okolo devíti tisíc a nezažil jsem že by ho nějaká elektrika přestřelila to ani náhodou (neřikam že takový kvéry nejsou jen že jsem se s nima nesetkal a to jezdim čtvrtym rokem)
Další věc s kterou nesouhlasim jsou tanaky setkal jsem se asi se třema a podle mě je uplnej nesmysl si to kupovat každej 1°C je u toho kvéru znát jediná výhoda oproti udělanej manuálce je lehkost při přebijení protože se to dá hravě zvládnout malíčkem což se nedá říct o manuálce s M190..
Ale zase musim říct že souhlasim s tim že snipeřina rozhodně neni vhodná pro začátečníky protože 90% kluků co jezdí se snipama je naprosto zbytečnejch a časem většinou stejně přejdou na automat ať už AEG neebo plyn

04 zář 2012, 08:06
Armádní generál
Armádní generál

jasne plynovka je na chylna na teplotu, ale s tanakou jsem zil 4 roky a kdyz to clovek dostane do ruky tak vi co od toho cekat. v zime z ni strilet nejde, coz ale asi moc nejde ani s manualkou. predstava ze v -10 budu strilet s warriorkou ve ktere mam 380% brko - nebyl bych si jisty jestli to vydrzi.

co se tyce sniper za 10k, tak jsem psal

vanhouten píše:
tyhle zbrane uz jsou temer na vrcholu hned potom co je vytahnes z krabice.

pokud se nevyzna v upgradech, nevi jak to delat a nema nikoho kdo by mu s tim pomohl, tak moc na vyber nema pokud chce opravdu silny a presny kver. co si budem rikat, upgrade manualu je (zvlaste z ciny) je spise vymazlovani a vychytavani. jeste jsem snad neslysel ze by nekdo koupil dily, hodil je tam a mel napoprve vymazleny kver.

04 zář 2012, 09:24
Profil ICQ
Brigádní generál
Brigádní generál

Tak ono full upgrade aspro není vždy považovaný za kvalitu....
Podle mě je Tanaka nejlepší plynová puška co se dá sehnat, z manuálů pak asi Sun project....

WE G17,Mp7,brokovnice
https://www.facebook.com/TripleCanopyPraha/?fref=ts

04 zář 2012, 09:36
Moderátor
Moderátor

Tak sorry, že jsem to odhadnul na 10k, když tvůj kámoš do toho dal jen 9 :roll:

04 zář 2012, 10:56
Profil ICQ
Četař
Četař

Tak jsem tady našel téma AEG SVD, a rozhoduji se že bych do něj šel. Snipeřina se mi opravdu líbí a AEG verze SVD by mi odstranila jednu "barieru"...

04 zář 2012, 13:22
Plukovník
Plukovník

No jo, ale bude to pořád jenom AEG, ta jedna je myslím dokonce automat, což je pro mě hnus, při představě že bych někoho zasypal dávkou z SVD.

Řeknu ti, měl jsem tu samou MB-01 co máš ty, akorát olive. Koupil jsem ji sice bazarovou, ale ten sofťák, který ji měl předemnou, ji dovedl k dokonalosti.

Říkám,ta zbraň byla úžasně přesná, tam skoro nikdo od koho jsem byl blíž než 60 metrů, neměl šanci, stačily 2-3 kuličky a šel na respawn. A to neměla ani přesnou hlaveň, ani novou komoru, byl v ní pouze upgrade od AS Pro, čili ten set asi za 1500 nebo za kolik to tam je.
Jenže já kkt sem jí prodal a do teď toho lituju.

Tím chci říct, dej to někomu, kdo ti to seřídí, hoď do toho upgrade, a střílíš.

Podporuju Obrázek

04 zář 2012, 14:08
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Brigádní generál
Brigádní generál

AEG SVD od cymy je v současný době nejlepší AEG ,,odstřelovačka" v airsoftu..stačí do ní investovat pár tisíc a je to pak fakt zlo...

WE G17,Mp7,brokovnice
https://www.facebook.com/TripleCanopyPraha/?fref=ts

04 zář 2012, 14:33
Četař
Četař

Jeryk: myslis ten komplet vzduchotechniky s pruzinou? A jaka pruzina tam byla? aby to prezily ostatni soucasti... Moc se mi nechce verit ze se tak hodne zmeni dostrel a hlavne presnost jen s novou pruzinou (v uvozovkach)..

Jacob: a co to AEG SVD od A&K ?

04 zář 2012, 14:52
Plukovník
Plukovník

Bylo tam tohle:
http://airsoftpro.cz/eshop/product_info ... ts_id=1268
+ pružina M160 nebo 170 teď už nevím přesně.

Ale je to tak jak říkám.

Podporuju Obrázek

04 zář 2012, 15:36
Moderátor
Moderátor

To nemohl spoušťák udržet...

04 zář 2012, 15:42
Profil ICQ
Plukovník
Plukovník

Grife já mluvím vážně, jel jsem se základní hlavní, hopem a spoušťákem.

Podporuju Obrázek

04 zář 2012, 16:33
Moderátor
Moderátor

Pak si myslim, že prodat to byl velice chytrej tah :-))

04 zář 2012, 17:18
Profil ICQ
Plukovník
Plukovník

Néé to nebyl, tvl sem taky debil že sem to prodal :D

Podporuju Obrázek

04 zář 2012, 18:17
Četař
Četař

Tak jsem se rozhodl, ze si ji necham a postupne vymazlim, libi se mi, manualni nabijeni to je "prozitek". Budu proste bojovat :) Jen si teda jeste poridim druhou zbran a to asi MP5 a pak jeste nejakou pistoli.

Jen se chci zeptat jestli by nova hlaven dost pomohla nebo jestli ten rozdil nestoji za to... uprimne. A zda delka hraje takovou roli, pokud ano tak bych asi sel do toho koupit co nejdelsi presnou hlaven a schoval bych ji do tlumice... co vy nato? Jake jsou zkusenosti?

04 zář 2012, 21:52
Moderátor
Moderátor

viewtopic.php?f=115&t=14750

04 zář 2012, 21:55
Moderátor
Moderátor

Jak už jsem psal:

Griffon píše:
Ad hlaveň, tenhle kvér je dlouhej dost, důležitá je kvalita.

Ergo vykašli se na nějaké protahování hlavně do tlumiče, hlavně kup hlaveň kvalitní.

04 zář 2012, 22:04
Profil ICQ
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další