Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21 lis 2024, 21:33

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 701 ] 
Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 24  Další
 Hlaveň 
Autor Zpráva
Praporčík
Praporčík

Nový příspěvek Re: Hlaveň
Koukal jsem na fotky KM Head hlavní. Ty dvě drážky na konci slouží k vycentrovaní hlavně jako to mají hlavně od Guru? Jsou ty vymezovací kroužky součást balení u KM nebo si je musím sehnat sám?

18 črc 2012, 11:26
Major
Major

Knaak píše:
Koukal jsem na fotky KM Head hlavní. Ty dvě drážky na konci slouží k vycentrovaní hlavně jako to mají hlavně od Guru? Jsou ty vymezovací kroužky součást balení u KM nebo si je musím sehnat sám?

Taky si myslim že slouží k centrování, ale ty kroužky v balení nejsou.

18 črc 2012, 11:32
Poručík
Poručík

Uvažuju o nové hlavni. V minulé zbrani jsem měl SRC a nebyla úplně špatná, ačkoliv si myslím, že by to mohlo být lepší. A teď jakou

1) KM Head je asi sázka na jistotu, není sice úplně těsná (6.04mm), ale co se týče přesnosti, slyším na ní samou chválu. Je taky trochu dražší

2) Prometheus je taky velmi dobře hodnocenou značkou, akorá nevím, co teda prodává ASpro, protože ty ceny se mi nějak nezdají. To jsou napodobeniny/vadné kusy, či co? A nebo je to 100% legit a nemusím se bát?

3) Ještě tu máme hlavně od Madbull. Ve své staré G36 jsem měl jednu hliníkovou Madbullku a ta střílela celkem špatně a po čase se začla dřít. Ovšem jsem zase slyšel, že nová generace už je v cajku.

Co byste brali vy?

Navy Seals silencer

19 črc 2012, 19:14
Plukovník
Plukovník

Madbull sem osobně neměl, ale Prometheus a KMhead mám. (prometheus 510mm z aspro a KMhead 550mm) A KMhead je přesnější.

20 črc 2012, 20:39
Poručík
Poručík

Díky, ty 4cm v týhle dýlce už asi roli nehrajou, takže se potvrdilo, co jsem si myslel - KM head je prostě sázka na jistotu ;).

Okej, ted ještě nějak vymyslet co nejpřesnější hop (tvarovanej přítlak, nebo PDI W-hold guma) a jde se snipit :D.

Navy Seals silencer

20 črc 2012, 22:18
Plukovník
Plukovník

Kvér mi dává 177ms a tvarované válečky se mi vůbec neosvědčili. Gumu od PDI na ASguns neměli skladem, tak jsem koupil systemu silikon, energy, GD a AT a nejlíp mi sedla GD s origo válečkem. Ty tvarované byly malé a nedávalo to dost velký přítlak. Když jsem je vypodložil, tak to hopovalo, ale značně se zmenšovala úsťovka.

21 črc 2012, 08:42
Poručík
Poručík

Asi myslíš třeba ten tvarovanej váleček od ASpro, jo, ten je malej a je celkem na nic. Já jsem myslel jiné, například od Polar star. Ty jsou vetsi a jsou delane na to, ze z hop gumy uriznes bobanek a nechas valecek vytvarovat pritlak primo. Nevyhoda je slozita instalace a snizena zivotnost gumy.

Ten PDI hop uz maj skladem, tak ho vyzkousim. Doma uz jednu cernou GD gumu mam, tak me zajima jak na tom bude. Kazdopádně to už je trochu ot.

Ještě jestli se můžu zeptat, s jakejma kulema střílíš v té KM hlavni? Já používám GG a dosud bez problému.

Navy Seals silencer

21 črc 2012, 09:09
Generál major
Generál major

Zdravim, rad bych se zeptal majitelu systema hlavni: Obednaval jsem z asguns psg a m4 halven a psgckova mela tmave sedej povrch, skoro vypadala jak kmhead, a ta kratsi ma zas tkovoy zlatavou povrchovku ... cekal jsem proste jen nerez, jako napr prometheus ... je to bezne? co je zac ta zlatava povrchovka?

2RIFLES, G Coy (07-13) / 1RGJ, B Coy (93-07)

L85A2 (RIS - GG 2,6J, UGL - Army 2,6J, RIS - GBB WE 4J)
L110A2 (AK 2,6J)
L119A1 (GBB WE 2,2J)
L1A1 (STAR 2,6J)
L128A1 (GFC 0.8J)

Podporuje ligu plynařů!

15 srp 2012, 17:37
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Moderátor
Moderátor

u systema hlavne je bezna zlata leskla barva, je to mosaz a ten po case koroduje a meni svou barvu na tmavsi, tak jako zahladni valce ve vzduchotechnice.

Ale je mozne ze Systema ma i jiny druh hlavni

15 srp 2012, 17:57
Generál major
Generál major

pockej ty hlavne by meli bejt z nerezu ne?

L110A2 (AK 2,6J)
L119A1 (GBB WE 2,2J)
L1A1 (STAR 2,6J)
L128A1 (GFC 0.8J)

Podporuje ligu plynařů!

15 srp 2012, 18:39
Podplukovník
Podplukovník

T-dog píše:
pockej ty hlavne by meli bejt z nerezu ne?

Bohužel nejsou. Systema jsou mosaz, to že tam píšou nerez nebo INOX vysvětluje Airosoftguns, že nerez se nerovná nerezová ocel a že existuje více nerezavějících materiálů ... našel jsem to v jednom komentu pod jednou Systema hlavní na jejich shopu.

(Finished 2013)

Můj Airsoft MEGAVÝPRODEJ na Rajčeti
Prodej vlastních airsoft přebytků již od 10 Kč

15 srp 2012, 19:16
Profil Zobrazit autorovy stránky
Generál major
Generál major

Aha, ok, diky ... mel jsem za ti ze si je i primo tady nekdo chvalil, a psal o tom ze jsou z nerez oceli ...

L110A2 (AK 2,6J)
L119A1 (GBB WE 2,2J)
L1A1 (STAR 2,6J)
L128A1 (GFC 0.8J)

Podporuje ligu plynařů!

15 srp 2012, 21:48
Moderátor
Moderátor

Tak přesnost systema hlavně je u mě v AUGovi skvělá, i když je z mosazi, tak není po nějakém tom roce vybehana

15 srp 2012, 22:34
Nadrotmistr
Nadrotmistr

čau,

jaký je váš názor na tuhle hlaveň??? Poměr značka/cena se mi moc nezdá, jelikož hodně lidí Guru hlavně chválí, takže jsem za ní počítal cenu tak 1500,-+ Ještě tam mají do litru Prometheus, což mi taky přijde divný.

http://www.eagleguns.cz/public/detail/102051.02/Hlaven_tesna_Guru_6_3_65_mm_Ni.html

04 zář 2012, 18:52
Moderátor
Moderátor

guru ukoncilo vyrobu, hlaven nekoupis, navic cca 50% byly zmetky
levny prometheus je taky horsi nez ten drahy (asi kopie ci horsi sarze)

ja osobne doporucuji km head hlaven

04 zář 2012, 18:54
Nadrotmistr
Nadrotmistr

dík za info. Našel jsem teda tuhle

http://www.airsoftguns.cz/detail.php?&id=1172

chtěl bych najít 650mm a dít jí pod tlumič do AKMS, ať je to co nejpřesnější. Navíc plánuju výměnu vzduchotechniky, kabelů atd. a jelikož je zbraň v záruce, tak jí budu posílat do shopu k technikovi. Z toho vyplývá moje otázka... má někdo zkušenosti s prodlužováním hlavní v servisu??? Resp. mě zajímá, jak mi pošlou zpátky v originální krabici zbraň s o 20 cm delší hlavní???

04 zář 2012, 19:16
Moderátor
Moderátor

Vykašli se na protahování hlavně do tlumiče, důležitá je především kvalita hlavně, délka už na přesnosti tolik nepřidá.

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

04 zář 2012, 20:26
Profil ICQ
Nadrotmistr
Nadrotmistr

tak fajn. Dík

05 zář 2012, 18:57
Moderátor
Moderátor

máte niekto odskúšané? ASGultimate hlaveň?(alebo to je zlý popis?)
http://www.e-army.cz/presna-hlaven-6-03 ... e1854.html

"Přesná dokonale těsná hlaveň 6,03 mm vyrobená z kvalitní nerezové oceli potažená černým polymerem pro minimální tření kuliček v hlavni."
????

12 zář 2012, 08:50
Praporčík
Praporčík

Též by mě zajímalo, jak jsou na tom ASG hlavně? Možná zkusit napsat do BASu. Jestli je montovali či testovali. Také jednu zvažuji koupit. Jinak na Bahnech jsem se bavil s technikem z bohemky o ASG dílech. Měl jsem v ruce mechabox (lehký, bytelný) 3 a 2 - ten je zesílen v přední části, kola - pořádný kus kovu - výborně vyrobena, píst a hlava válce - obojí kvalitní zpracování. Otázka je, kolik vydrží dlouhodobě? Ale zase by to mohlo být plus, mýt kompletní vnitřek zbraně od jednoho výrobce. Vše by mělo do sebe pasovat,ne?

13 zář 2012, 10:26
Moderátor
Moderátor

predávajú aj komplet zostavené mechaboxy z dielov ASG 8-) každopádne na budúcu sezónu skúsim od nich volačo

13 zář 2012, 10:41
Podplukovník
Podplukovník

Knaak píše:
Též by mě zajímalo, jak jsou na tom ASG hlavně? Možná zkusit napsat do BASu. Jestli je montovali či testovali. Také jednu zvažuji koupit. Jinak na Bahnech jsem se bavil s technikem z bohemky o ASG dílech. Měl jsem v ruce mechabox (lehký, bytelný) 3 a 2 - ten je zesílen v přední části, kola - pořádný kus kovu - výborně vyrobena, píst a hlava válce - obojí kvalitní zpracování. Otázka je, kolik vydrží dlouhodobě? Ale zase by to mohlo být plus, mýt kompletní vnitřek zbraně od jednoho výrobce. Vše by mělo do sebe pasovat,ne?

Já sám mám SR16ku plnou ASG dílů, kromě skeletu mechaboxu a hlavně je to vše ASG Ultimate. Ono je těžký ti na to odpovědět, jelikož na IWA 2012 ASG představilo své Ultimate díly jako novinku, takže kdo to má, testuje, jak to vydrží. Já osobně jsem spokojen, mají hrozně dobře vymyšlené některé technické i materiálové záležitosti. Např. píst ASG má zboku zpěvněné zuby kov. lamelou z jednoho kusu, kde ostatní nemají nic nebo kus plastu ... třecí díly jako např. válce a hlavně jsou z nerezové oceli potažené nečím jako teflon (na omak je to polymer z té rodiny, ale bez analýzy ti nedokážu říct, zda je to PTFE nebo Aluflon nebo jaký přesně typ). Jsem velmi spokojen s Hop-Up komorou - napoprvé nainstalována a bez problémů (s modrou CNC ASpro jsem se fakt natrápil, asi blbá sérka či co).

Vzduchárna bomba - hlavy - výběr podle chuti, hlávy válce univerzál - to se mi líbí. Tichá hlava válce je 2x silnější než ASpro. Kola jsou hodně drahý a za šikmáče dá člověk ranec, ale vypadají suprově. Kdo by je však koupil a jen tak testnu, nevím ...

Pružiny jsou bomba - super drát, 2x progresivní a na váze tlačí M120 12kg, M130 13,5kg ...

Trysky, plastové s těšněním těsní a sedí pěkně. Je pravda, že nejlépe sednou přímo do komory ASG. Komora má také pěkný o kroužek na vnější straně ústí trysky, takže pěkně doslova zamlaskne k mechu ...

Všechny plasty ASG dílů Ultimate jsou Heat Resistant - takže obyč Nylon to nebude, který odolává cca 200°C ... třeba to časem podrobím testům.

Zvažuju hlaveň, až budou finance jdu do ASG. Měl jsem ji v ruce, byl jsem z ní nadšen :) E-Army mám za barákem, takže těch dílů má hafo a jen si vybírám co potřebuji.

Příští rok mohu říct, jak dobře to sloužilo, půl roku je málo ...

(Finished 2013)

13 zář 2012, 11:00
Plukovník
Plukovník

Co jsme zatím prodávali díly od ASG ultimate série, tak na ně nikdo neřekl špatné slovo. Materiály mají kvalitní, ale čím předčí mnoho jiných výrobců, je velmi kvalitní zpracování. Prostě špička. Přitom si dokáží na dnešní dobu udržet rozumné ceny. V praxi je to dnes jedna z mála velkých firem, která přemýšlí nad upgrade a náhradními díly. Osobně si myslím, že právě ASG díly časem vytlačí klasiky jako je Guarder či Systema, čistě kvůli ceně a dobré kvalitě. Samozřejmě to chce čas, aby se díly prověřili a získali reputaci jakostarší značky, jenže ASG vyvíjí dál a spoustu svých nových zbraní už automaticky vyrábí s tím, že půjdou upgradovat a proto k nim už rovnou dělá díly či sety (například ta jejich nová odstřelovačka, ke které mají celé upgrade sety, upgradní díly, optiky (jsem hrdým vlastníkem tohoto skvělého puškohledu) a nožiček...žel bohu, vlastní zbraň stále nevydali XD Ale stejně. Jejich politika se mi líbí. Jsou vstřícníé k shánění náhradních dílů do zbraní a vlastně do celého jejich sortimentu. Například celá série pistolí CZ75 má kompletní podporu náhradních dílů. A to vám mnoho výrobců nezaručí.
Jinak nejvíce populární jsou hlavy válců, válce, docela i trysky s hlavami pístů. Ostatní díly, tam je to jak kdy jak do které zbraně. Ale zrovna čeští hráči jsou konzervativní a jen neradi experimentují a zkoušejí nové věci, zvláště díly, nebo jdou čistě po nejnižší ceně. Rozhodně považuji ASG ultimate díly jako krok kupředu v upgradu airsot zbraní.
Jinak jejich hlvaně jsem si na IWA taky prohlížel a vypadají bombasticky.

CA HK53
KA FN FAL
Maruzen Vz.61, Micro UZI
Marushin Clone M500 SSB Five round burst Gas Shotgun

13 zář 2012, 12:15
Moderátor
Moderátor

len by ma zauimalo čo si predstavit pod pojmom "potažená černým polymerem"
znie to dost zauímavo ..len neviem čo to je a či sa to nezodere atp

13 zář 2012, 12:29
Podplukovník
Podplukovník

madafaka píše:
len by ma zauimalo čo si predstavit pod pojmom "potažená černým polymerem"
znie to dost zauímavo ..len neviem čo to je a či sa to nezodere atp

Už jsem to sem psal. Tak znovu. Polymer = plast. Konrétně tento je z rodiny halogenových polymerů - teflon je obchodní název firmy DuPont. Chemicky to je polytetrafluorethylen , zkráceně PTFE. Jako všechno je chráněné patenty atp. tak i když si to sám vyrobíš, nesmíš to nazvat teflon. Analogie s Kevlarem (taky obchodní název DuPontu, je z rodiny Aramidů).

Existuje stejně dobrý trochu levnější materiál podobný teflonu - aluflon, kdy jeden fluor je nahrazen atomem hliníku. Takovýych variant je více. Nikdo ti neřekne (kromě mě :wink: ) co je to přesně za materiál, je to jejich obchodní tajemství. Potáhnout to drahým teflonem od DuPontu jako to dělá RaTech není problém, ale udělat to něčím stejně dobrým ale levnějším, to už je umění a chrání se to.

Pokud potom tak toužíš, kup nějaký ASG díl, oškráběj z toho ten plast, pokud to půjde, hoď to do ziplock sáčku a já to zjistím přes laserovou spektrální analýzu u nás v laborce co to přesně je ;-)

Pokud do ASG hlavně nebudeš rejpat kovovým vytěrákem, tak to bude v pohodě. Plast na plast je šetrný. O hlaveň nemám absolutně strach.

PS: KM Head také není potažená teflonem, který znáš, ale píše se to, dobře se to prodává. Jeden z fluorů PTFE je nahrazen niklem. Obchodní název ti toho polymeru teď z hlavy neřeknu ...

(Finished 2013)

14 zář 2012, 08:23
Podpraporčík
Podpraporčík

Nazdar chalani .Mám hlaveň od PDI 6.01 už nejaký ten pátek doma ale nejaké hodnotenie vám zatial neviem napísať, kedže som mal v zbrani trošku vadnú hop gumičku, takže som mal parádny rozstrel a až teraz dávam zbraň do strielatelného stavu. Čo sa týka spracovania, je naozaj precízne vyrobená a zvnútra má dokonale rovný zrkadlový povrch. Zatial sa mi pri strelbe nestalo ,že by sa v nej zasekli gule,ako tu niekto spomínal ,že sa pri tak tesnej hlavni može stať (zatial skúšané gule ICS, GD, BLS a GG). Keď sa mi to podarí rozchodiť, tak vám dám vedieť ako je to umňa s presnosťou s GG gulami. .....Ešte by som mal dve otázky: 1. ako vám hopuje zbraň s tými tvarovanými prítlačnými valčekami?, všade som čítal ,že to je kravina a nefunguje to.ako ste natom vy? 2. niekde som sa dočítal ,že takto tesná hlaveň ( 6.01) je už kravina, pretože v nej gulička nemože poriadne spetne rotovať, takže hop efekt je horší ako u vačších priemerov, a že pre dobrú trajektóriu guličky je lepšie ak je okolo guličky v hlavni vzduchový obal, po ktorom hladšie vyletí z hlavne a má lepšiu rotáciu. Tak jak to je :|

16 říj 2012, 22:15
Moderátor
Moderátor

Ty tvarovaný válečky se tu řešily docela dost, zkus si to dohledat, hledej scs.

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

16 říj 2012, 22:31
Profil ICQ
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Zdravim, mel bych na Vas par otazek. Zkracuju hlaven z 469mm na 300mm, v planu mam koupit bud KM head/src/pdi podle dostupnosti delky. Co me ovsem zajima, tak v cem se ta kratsi hlaven prijevi? V horsim dostrelu/presnosti, pripadne o kolik, díky.

19 říj 2012, 12:50
Moderátor
Moderátor

Pokud koupíš kvalitní hlaveň, tak rozdíl prakticky nepoznáš.

19 říj 2012, 13:21
Profil ICQ
Nadrotmistr
Nadrotmistr

zdravím, u morrise jsem koukal na GD hlavně viz. třeba
http://www.armymarket.cz/hlaven-mosaz-6 ... g-gd-d3088
a chtěl bych se zeptat jestli má s nima někdo nějaké zkušenosti, předem díky za jakékoliv info.

20 říj 2012, 11:35
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 701 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 24  Další